LM 14/15 (gr. A) [2]: Atletico 1-0 JUVENTUS
- Tobor
- Juventino
Jeszcze powiem tak na podsumowanie naszej grupy. Na wyjeździe trzeba wywieźć 4-6 ptk z Malmo i Pireusu. Wtedy o awans nie będzie problemu. Na JS też 7-9 ptk musi być i wtedy awans na 100% murowany.
Szczerze nie oglądałem potyczek Pireus-Atleti i Malmo-Pireus więc nie wiem czego się spodziewać po Malmo w domu oraz Pireusie w ogóle. Jednak Malmo na JS nie istniało i tamte 2:0 to był najniższy wymiar kary.
Obrona Atleti z Juve a obrona z Pireusem to dwie różne bajki. W pierwszej kolejce LM obrońcy Atleti potykali się o własne nogi/piłkę, tu czyścili jak najlepszy odkurzacz.
Dużo niewiadomych w grupie, ale trzeba się skupić na zjechaniu teoretycznie słabszych od siebie. 10ptk z Pireusem/Malmo to jest minimum. Jeśli tego nie osiągną to bez sensu wychodzić z grupy, bo wtedy zostaną zjedzeni w 1/8 przez Chelsea, Real, PSG/Barce.
Takim rezultatem w Madrycie kończyły się mecze z Realem, Barceloną, Chelsea rok temu dostała 3:1. Z pewnością nie jest wstydem tam przegrać jedną bramką. Niech Max zepnie chłopaków (Ll, Vidal, Pogba, Kielon) niech wracają szybko do formy i niszczą Pireus, wtedy nikt im nie będzie miał za złe potknięcia z Atleti
Szczerze nie oglądałem potyczek Pireus-Atleti i Malmo-Pireus więc nie wiem czego się spodziewać po Malmo w domu oraz Pireusie w ogóle. Jednak Malmo na JS nie istniało i tamte 2:0 to był najniższy wymiar kary.
Obrona Atleti z Juve a obrona z Pireusem to dwie różne bajki. W pierwszej kolejce LM obrońcy Atleti potykali się o własne nogi/piłkę, tu czyścili jak najlepszy odkurzacz.
Dużo niewiadomych w grupie, ale trzeba się skupić na zjechaniu teoretycznie słabszych od siebie. 10ptk z Pireusem/Malmo to jest minimum. Jeśli tego nie osiągną to bez sensu wychodzić z grupy, bo wtedy zostaną zjedzeni w 1/8 przez Chelsea, Real, PSG/Barce.
Takim rezultatem w Madrycie kończyły się mecze z Realem, Barceloną, Chelsea rok temu dostała 3:1. Z pewnością nie jest wstydem tam przegrać jedną bramką. Niech Max zepnie chłopaków (Ll, Vidal, Pogba, Kielon) niech wracają szybko do formy i niszczą Pireus, wtedy nikt im nie będzie miał za złe potknięcia z Atleti
- sebatiaen
- Juventino
Ja jeszcze raz powtórzę że nie liczyłem wczoraj na więcej.
Athletico to trochę lepszy zespół od naszego ale strasznie jestem zły na te koszulki.
Co Agnelli sobie myśli? przecież Juve zawsze było kojażone z czarno białymi i jednolitymi niebieskimi strojami a oni sobie jaja robią, raz różowe, później zielone, co to ma znaczyć?
Czy Real coś takiego robi? Barca?
United? Chelsea? no bez przesady, przeklinać się chcę.
Różowe były to teraz zielone, kpina.
Athletico to trochę lepszy zespół od naszego ale strasznie jestem zły na te koszulki.
Co Agnelli sobie myśli? przecież Juve zawsze było kojażone z czarno białymi i jednolitymi niebieskimi strojami a oni sobie jaja robią, raz różowe, później zielone, co to ma znaczyć?
Czy Real coś takiego robi? Barca?
United? Chelsea? no bez przesady, przeklinać się chcę.
Różowe były to teraz zielone, kpina.
Powinieneś mnie chyba raczej odesłać do jakichś kompilacji Maradony. Obejrzałem sobie wszystkie 20 goli z wtorkowych meczów LM. Nikt nikogo nie okiwał podczas strzelania tych bramek.gucio_juve pisze:Polecam zamiast analogówki: http://ncplus.pl/sklep/oferta/start-comfortplus-premiumalina pisze: Wszedłem na forum. Wychodzę.
"Przedryblował 2,3 gości" - nie potrafię sobie przypomnieć, kiedy ostatnio widziałem taką akcję w tv. Nawet z orlika sobie nie przypominam. Odpowiedź Gottiego też spoko. Niech Buffon odejdzie, wtedy będzie LM.
Może zobaczysz, jak będziesz uważnie obserwował.![]()
Co de sensu (całej) Twojej wypowiedzi, to się z nią nie zgadzam, bo mamy mnóstwo gości, który to i owo potrafią, ale nawet z prawdopodobnie najlepszym podającym na świecie (Pirlo), raczej byśmy wczoraj nic nie wskórali ze świetnie grającym Atletico (skoro na spokojnie wyłączają drużynę z dryblerami za 100 mln €...).
Bawi mnie to, jak po pierwszym lepszym przegranym meczu zaczynają się randomowo rzucane pomysły na ulepszenie Juve. 95% totalnie z czapy. Zastanawiam się jak ten Buffon sprzed 10 lat by to obronił.Gotti pisze:Buffon ma 36 lat i najlepsze lata ma już dawno za sobą. Poza tym tu nie chodzi o jego formę, a po prostu o nowe twarze w pierwszym składzie, który powinien być po prostu odświeżony. Nie można budować drużynę na LM na piłkarzach pokroju Lichtsteinera, Evry, Llorente czy Chielliniego.Niech Buffon odejdzie, wtedy będzie LM.
Swoją drogą Buffon sprzed 10 lat dzisiejszej bramki by nie puścił, tak mi się przynajmniej wydaje.
Max podszedł niemal idealnie do tego meczu.Alexinhio-10 pisze:Max zle podszedl to tego meczu.
Ćwiczą ją gdzieś od 3 lat przynajmniej 3 razy na tydzień.Alexinhio-10 pisze:Nie pocwiczyli gry pod pressingiem
- sebatiaen
- Juventino
Alina jesteś jednym z bardziej ogarniętych tego forum:)
Zgadzam się ze wszystkim, to samo wczesniej pisałem, Allegri musiałby być głupcem grając otwartą piłkę z hiszpanami.
Ja jestem dumny z Juve z tego meczu, grali naprawdę dobrze, to że Athletico się świetnie broniło i Juve nie potrafiło zagrozić to już wina finalisty LM bo wiedzą jak się bronić.
Juve się rozwija, piłka wygląda coraz lepiej, mi się podobało.
To jest LM i zdarzają się wpadki najlepszym.
Vidal nie pasuje do ofensywnej koncepcji Allegriego.
Tak mi się wydaję, Pereyra więcej nam daje w przodzie.
Krytykujecie zmiany Allegriego ale jak by Conte nas prowadził i pod koniec meczu w wpuścił Isle i Padoina to było by lepiej? tak bywało i go rugaliście kiedy odpadaliśmy z LM i LE;)
Aha o Llorente poraz kolejny napisze że jak ma tak grać to niech nie gra, sory ale za dużo nie dokładności, nie może tak być że jedyne co nam daje to to że czasami do główki skoczy i ją wygra.
[/list]
Zgadzam się ze wszystkim, to samo wczesniej pisałem, Allegri musiałby być głupcem grając otwartą piłkę z hiszpanami.
Ja jestem dumny z Juve z tego meczu, grali naprawdę dobrze, to że Athletico się świetnie broniło i Juve nie potrafiło zagrozić to już wina finalisty LM bo wiedzą jak się bronić.
Juve się rozwija, piłka wygląda coraz lepiej, mi się podobało.
To jest LM i zdarzają się wpadki najlepszym.
Vidal nie pasuje do ofensywnej koncepcji Allegriego.
Tak mi się wydaję, Pereyra więcej nam daje w przodzie.
Krytykujecie zmiany Allegriego ale jak by Conte nas prowadził i pod koniec meczu w wpuścił Isle i Padoina to było by lepiej? tak bywało i go rugaliście kiedy odpadaliśmy z LM i LE;)
Aha o Llorente poraz kolejny napisze że jak ma tak grać to niech nie gra, sory ale za dużo nie dokładności, nie może tak być że jedyne co nam daje to to że czasami do główki skoczy i ją wygra.
[/list]
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 184 razy
A widziałeś w jakich strojach grała Barca z PSG ? Przypuszczam, że nie ale dodam, że do kompletu mają jeszcze wściekle różowe rodem z Hello Kitty...sebatiaen pisze: Czy Real coś takiego robi? Barca?

Tutaj niestety i ja muszę się jednak zgodzić bo każda drużyna z europejskiej czołówki w dwumeczu jest lepsza od Juve...nie wiem z czego to wynika ale na papierze wcale nie jesteśmy słabi...tutaj chyba trzeba szkoleniowca, który potrafi pewne rzeczy wpoić zawodnikom do głów...sam już nie wiem i załamka mnie dopada...pumex pisze:Jest to mega przykre dla kibica Starej Damy, ale cholera... chyba prawdziwe
Ostatnio zmieniony 02 października 2014, 11:52 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- pumex
- Juventino
...za to Ty nie. Sorry, ale trudno odnieść inne wrażenie, skoro nawet nie wiesz jak poprawie nazywa się nasz wczorajszy rywal i to mimo podpowiedzi ze strony innych userów. Z koszulkami tez raczej nie zabłysnąłeś, a dlaczego, to już sam się domyśl ;Psebatiaen pisze:Alina jesteś jednym z bardziej ogarniętych tego forum

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
tak jak mówiłem już - z odpowiednim sędziowaniem nie mieliby na to szans bo to drużyna rugbystów a nie piłkarzy, ktoś stronę wcześniej dobrze napisał, że brakuje takiego Montero bo wystarczyło na te przestawianie Lichego i innych odpowiedzieć przestawianiem ich zawodników (skoro sędzia sobie z tego nic nie robił), podobnie wyglądał mecz z Benfiką zresztą i najwyraźniej brakuje nam takiego "elementu piłkarskiego rzemiosła" żeby odpowiedzieć na taką grę przeciwnikaalina pisze:nawet z prawdopodobnie najlepszym podającym na świecie (Pirlo), raczej byśmy wczoraj nic nie wskórali ze świetnie grającym Atletico (skoro na spokojnie wyłączają drużynę z dryblerami za 100 mln €...).
w pewnym momencie była statystka przebiegniętych km i oni mieli 98 a my 94 także ich zajechanie w tym wypadku raczej sprowadzało się tylko do obijania ;]zahor pisze:Jednym z kluczowych elementow w taktyce Simeone jest zajechanie rywala
szkoda meczu, szkoda że nie zagrał dużo dłużej Pereyra ale w 10 po prostu nie mogliśmy tego wygrać i tyle, trzymam kciuki za Moratę żeby ktoś w końcu na dobre posadził LL na ławce, nawet jeśli po sezonie odkupią go od nas i za 10mln
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- sebatiaen
- Juventino
Pumex lepiej szukać pozytywów w takim meczu niż dzień w dzień narzekać na wszystko tak jak ty to robisz.Graliśmy z bardzo dobrym zespołem na ich terenie.
Zawsze po meczach Juve musisz na coś psioczyć, seriea.pl jest typek który robi to samo.
Zawsze po meczach Juve musisz na coś psioczyć, seriea.pl jest typek który robi to samo.
Ostatnio zmieniony 02 października 2014, 12:36 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gotti
- Juventino
To nie jest po jednym meczu. Dobra seria meczów z ogórkami pokazała ile jest warta wczoraj, gdzie ten wielki Juventus nie oddał JEDNEGO strzału na bramkę Atletico przy posiadaniu piłki 65%.Bawi mnie to, jak po pierwszym lepszym przegranym meczu zaczynają się randomowo rzucane pomysły na ulepszenie Juve. 95% totalnie z czapy. Zastanawiam się jak ten Buffon sprzed 10 lat by to obronił.
Już w zeszłym sezonie pisałem, że klub powinien zacząć przebudowywać pierwszą 11. Buffon, Pirlo, Barzagli, Lichsteiner, Chiellini - tacy piłkarze powinni klub opuścić, bo są po prostu wypaleni. Najciekawiej będzie jak po sezonie odejdzie Tevez i Vidal - co wtedy? Zostaniemy z o rok starszymi Lichym, Pirlo, Buffonem?
Kupili Moratę za 20 mln i gość w ogóle nie gra. Gdzie tu jakakolwiek logika? Llorente cały sezon na poziomie Amauriego i Allegri nic nie robi.
Kace też mało dali pograć jak na 65 mln odstępnego. Jak bym bankowo wystawił Llorente w tym meczu, postawienie na Moratę byłoby bez sensu.Gotti pisze:Kupili Moratę za 20 mln i gość w ogóle nie gra. Gdzie tu jakakolwiek logika? Llorente cały sezon na poziomie Amauriego i Allegri nic nie robi.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wlasnie na tym polu najbardziej mnie zawiodl Vidal... gdzie ten guerreiro? Nie musi byc w formie ale niech chociaz walczy...brakuje takiego Montero bo wystarczyło na te przestawianie Lichego i innych odpowiedzieć przestawianiem ich zawodników
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja jako pilkarski janusz widzialem w cholere niedokladnosci po naszej stronie i duzo glupich strat (oddan) pilki (przodowal w tym Llorente). W slabej Serie A z druzynami typu Atalanta takie tryliardy niedokladnosci nic nam nie zrobia, natomiast w CL juz daje to efekt w postaci nie wygrania meczu.
Smiac mi sie chcialo, jak na poczatku drugiej polowy, po wjesciu Gricmana, Atletico tak przycisnelo naszych, ze ci nie wiedzieli jak maja na imie. Ale prawda jest tez to, ze Rojiblancos byli wczoraj w naszym zasiegu. No ale coz, tyle niedokladnosci i strat, to z czym do ludzi. Byc moze gdyby Pogba, Vidal, Llorente byli w jakiejs normalnej formie, to mielibysmy wczoraj 1:1.
Ogolnie przegralismy, bo nie zagralismy w bialo-czarnych pasiakach.
Malmo 2:0 - jestem bardzo zdziwiony.
PS.
Czy sie myle, czy mamy dwie laseczki na forumku? Z czego jedna dala sliczna focie w swoim awatarku :-D
Smiac mi sie chcialo, jak na poczatku drugiej polowy, po wjesciu Gricmana, Atletico tak przycisnelo naszych, ze ci nie wiedzieli jak maja na imie. Ale prawda jest tez to, ze Rojiblancos byli wczoraj w naszym zasiegu. No ale coz, tyle niedokladnosci i strat, to z czym do ludzi. Byc moze gdyby Pogba, Vidal, Llorente byli w jakiejs normalnej formie, to mielibysmy wczoraj 1:1.
Ogolnie przegralismy, bo nie zagralismy w bialo-czarnych pasiakach.
Malmo 2:0 - jestem bardzo zdziwiony.
PS.
Czy sie myle, czy mamy dwie laseczki na forumku? Z czego jedna dala sliczna focie w swoim awatarku :-D
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- pumex
- Juventino
To ile Ty tych pozytywów znalazłeś, poza tym, że przegraliśmy nieznacznie, 'tylko' 1:0?sebatiaen pisze:Pumex lepiej szukać pozytywów w takim meczu niż dzień w dzień narzekać na wszystko tak jak ty to robisz.Graliśmy z bardzo dobrym zespołem na ich terenie.
Piszesz, że Juve zagrał dobry mecz. Możesz swoją opinię jakoś konkretnie umotywować, skupiając się na turyńczykach?