Serie A 12/13 (22): JUVENTUS 1-1 Genoa
- LordJuve
- Juventino

Nie martw się, z pewnością sędzia znów zadecyduje padakę, skrzywdzi nas i będziemy mogli zrzucić całą winę na beznadziejne sędziowanie...jakoś się wybronimy...Nedved1983 pisze: najbardziej się boję meczu z Celtikiem, nie przeżył bym porażki i kompromitacji na cały świat.
- Qrczak
- Juventino

@LordJuve:
Czekaj czekaj. Sprowadzasz rozmowe z tego, że nazywasz ludzi idiotami ( mówiąc o nich, że są niemyślący tak właśnie myślisz) do jakiś komantarzy (chyba na fb). Specjalnie wyłapujesz informacje które pasują ci do twojej teori opowiadając o czyms z kosmosu. Człowieku idź do sejmu zrobisz kariere :!:
Ale co ty chcesz przeprosin od kogoś kogo sam przed chwilą obrażałeś
Czekaj czekaj. Sprowadzasz rozmowe z tego, że nazywasz ludzi idiotami ( mówiąc o nich, że są niemyślący tak właśnie myślisz) do jakiś komantarzy (chyba na fb). Specjalnie wyłapujesz informacje które pasują ci do twojej teori opowiadając o czyms z kosmosu. Człowieku idź do sejmu zrobisz kariere :!:
- Nedved1983
- Juventino

pocieszające będzie to, że sędzia nie będzie na bank z Neapolu, Rzymu czy Mediolanu.LordJuve pisze:Nie martw się, z pewnością sędzia znów zadecyduje padakę, skrzywdzi nas i będziemy mogli zrzucić całą winę na beznadziejne sędziowanie...jakoś się wybronimy...Nedved1983 pisze: najbardziej się boję meczu z Celtikiem, nie przeżył bym porażki i kompromitacji na cały świat.:lol:
wierzę, że Conte widzi co się dzieje, że wrócimy do formy. innej alternatywy niż Antonio nie ma, pozostaje zobaczyć jak radzi sobie z takim kryzysem.
- LordJuve
- Juventino

Nie nazwałem nikogo idiotą. Pokaż mi gdzie?! Owczy pęd =/= bycie idiotą czy niemyślącym. To nie tak działa. To znaczy: bezrefleksyjnie myśleć tak jak myśli większość. To jest myślenie, ale na jedną modłę. Zauważ, że zdecydowana większość od razu poniosła larum, że: sędziowie ślepi! Jak mogli niepodyktować! Sprzedani! Itp. itd.Qrczak pisze:@LordJuve:
Moja teoria, która? Bo tę o owczym pędzie wymyślił już dawno niejaki Harvey Leibenstein.
W sumie jeżeli idzie o teorie to się pomyliłem, właściwszym w tym przypadku będzie: syndrom grupowego myślenia opisany w 1972 roku przez psychologa Irvinga Janisa.
Ja też, ale zwalanie winy na beznadziejne sędziowanie nie jest sposobem na kryzys...Nedved1983 pisze: wierzę, że Conte widzi co się dzieje, że wrócimy do formy. innej alternatywy niż Antonio nie ma, pozostaje zobaczyć jak radzi sobie z takim kryzysem.
- Qrczak
- Juventino

@LordJuve: Dobra widze, że nie da się tobie wytłumaczyć o co chodzi ty i tak przekręcisz i zinterpretujesz to tak żeby wyszło na twoje. Najlepiej jak zaczniesz dyskutowac z samym sobą to może wtedy się z kimś zgodzisz choć i to nie jest do końca pewne ...
Po prostu z sędziami tak było i każdy miał prawo tak napisać ...
Po prostu z sędziami tak było i każdy miał prawo tak napisać ...
- LordJuve
- Juventino

No i pięknie. Było jak było. Kibice swoje, sędziowie swoje...a ja się pytam kto miał w tej sytuacji rację? Zapewne kibice bardziej, ALE...fakt, że większość na tym forum nie potrafiła sobie poradzić z innym tokiem myślenia (pojazdy po mnie, "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" i zero argumetnów) świadczy o tym, że na tym forum występuje coś takiego - w jakimś stopniu - jak syndrom grupowego myślenia...a to zjawisko nie jest zbyt korzystne na dłuższą metę.Qrczak pisze: Po prostu z sędziami tak było i każdy miał prawo tak napisać ...
- Qrczak
- Juventino

Człowieku, a ty dalej swoje. Jak aż tak Ciebie to boli to zmeń forum bo już wyprowadzaśz mnie z równowagi tymi lamentami ... Powtórze jeszcze raz sam innych obrażałeś i uważałeś, że ty masz racje, inni nie.LordJuve pisze:No i pięknie. Było jak było. Kibice swoje, sędziowie swoje...a ja się pytam kto miał w tej sytuacji rację? Zapewne kibice bardziej, ALE...fakt, że większość na tym forum nie potrafiła sobie poradzić z innym tokiem myślenia (pojazdy po mnie, "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>" i zero argumetnów) świadczy o tym, że na tym forum występuje coś takiego - w jakimś stopniu - jak syndrom grupowego myślenia...a to zjawisko nie jest zbyt korzystne na dłuższą metę.Qrczak pisze: Po prostu z sędziami tak było i każdy miał prawo tak napisać ...
- The_Sickness
- Juventino

żadko pisze na tym forum więc w sumie pozwole sobie poowiedzieć tak jak niegdyś ... albo w sumie po co prosić się o bana
dla mnie jednoznacznie
edit: <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> no moze przesadziłem ze jednoznaniecze bo wymiar precedensu nieporownywalny ale kumacie kontekst, right ?
dla mnie jednoznacznie
edit: <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> no moze przesadziłem ze jednoznaniecze bo wymiar precedensu nieporownywalny ale kumacie kontekst, right ?
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2013, 02:52 przez The_Sickness, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino

Ja po prostu wyrażałem swoje zdanie bez epitetów w stylu "<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>", "chorzy" itp. Poczytaj wcześniejsze posty a dopiero potem się wypowiadaj. Od kiedy twierdzenie, że ma się racje jest równoważne z obrażaniem kogoś? :lol: Inni też utrzymują, że mają rację...tak więc, wszyscy wszystkich obrażają? :rotfl:Qrczak pisze: Człowieku, a ty dalej swoje. Jak aż tak Ciebie to boli to zmeń forum bo już wyprowadzaśz mnie z równowagi tymi lamentami ... Powtórze jeszcze raz sam innych obrażałeś i uważałeś, że ty masz racje, inni nie.
Co do forum...koleś, jesteś tutaj 5 lat krócej ode mnie więc proszę Cię, daj sobie spokój z takimi radami.
- Qrczak
- Juventino

Sory lata zarejestrowania tutaj jest wyznacznikiem wiedzy. Wybacz mentorze ... dobra gościu nie da sie z tb rozmawiac, najwidoczniej widzisz tylko to co chcesz widziec.LordJuve pisze:
Co do forum...koleś, jesteś tutaj 5 lat krócej ode mnie więc proszę Cię, daj sobie spokój z takimi radami.
Rozmowa przerodziła sie w kłótnie więc dobranoc .
- LordJuve
- Juventino

Na temat samego forum z pewnością jest...Qrczak pisze:Sory lata zarejestrowania tutaj jest wyznacznikiem wiedzy. Wybacz mentorze ... dobra gościu nie da sie z tb rozmawiac, najwidoczniej widzisz tylko to co chcesz widziec.LordJuve pisze:
Co do postrzegania...też Cię zasmucę: być może ja widzę to co sam chce widzieć. Przyjmijmy, że masz rację. Natomiast Ty widzisz to co chcą inni żebyś widział...nie wiem co gorsze? Oszukiwać samego siebie czy dawać sobą pomiatać jak pacynką w teatrzyku?
Świetnie się wpisujesz w forumowy mainstream! Gratuluje!
- Supersonic
- Juventino

93' praktycznie ostatnia akcja meczu, sędzia nie gwiżdże ręki, która:
*nie była przy ciele
*zmieniła tor lotu piłki
*właściwie "obroniła gola" - za nim stoi napastnik Juve, mający pustą bramkę.
Pomijając celowość pisania " no ale przepisy nie są tu w 100% jednoznaczne, wybronią się", oraz całe jaranie się Lorda mechanizmami socjo-społeczno-internetowymi jak to mainstream tu, jedna linia tam, umysły jednostek się kształtują srak itd. ( chłopie mówisz o ewidentnej ręce w polu karnym. Do tego nie są potrzebni klasycy socjologii, III rzesza, koncepcja prawodawstwa FIFY a pokrywa śnieżna w Beskidzie Śląskim, ani też koncepcja otwartego umysłu według LSD - tu potrzebne są oczy. Dotknęło, zmieniło lot -> koniec. )
No może i się wybroni złodziej, ale istnieje też duch gry, coś co kształtowało się przez dziesiątki lat, coś co jest właściwe tej dyscyplinie i co jest w nią nierozerwalnie wpisane. I teraz to nie zostaje zastosowane nie ze względu na zez rozbieżny dwóch złodziei z FIGC, nie ze względu na zaćmienie umysłu ludzkiego, tylko przez "ogólną sytuację we włoskiej piłce". Karnego nie gwizdnięto, z powodów pozaboiskowych i to jest chore.
CHORE jest to, że obawa przed nagłówkiem: sędzia dał Juventusowi zwycięstwo w 93 ( chór 10 000 widzów w koloseum skanduje: calciopoli) jest większe niż: sędzia nie podyktował Juventusowi karnego w 93.
To jest coś co sprawia, że nienawidzę włoskiej piłki. Życze jej jako całości jak najgorzej. Kluby niech przesrywają wszystko co się da, reprezentacja tak samo, żadnych imprez dla Włochów, żadnego organizowania czegokolwiek, niech się udławią wszyscy tą kupą,* którą bez żadnej sensownej potrzeby rozlewają wokół siebie kolejka po kolejce. Niech wstrząsają tą piłką kolejne skandale,** niech gwiazdy omijają tę ligę*** a stacje przestaną ją pokazywać, jeżeli to nie sięgnie dna, to wciąż będą sytuacje takie jak ta dzisiejsza, które są po prostu małostkowe i są całkowitym zaprzeczeniem piłki nożnej, której piękno ma polegać na byciu z dala od polityki, biznesu i całej reszty.
*nie dotyczy Juventusu Turyn
**nie dotyczy Juventusu Turyn
***nie dotyczy Juventusu Turyn.
Nie szanuje mirko vucinicia. jest czarną owcą w stadzie, którą przydałoby się usunąć, dla ogólnego dobra i przyszłych trofeów.
go Parma, go Amauri.
Boriello się ładnie zachował, wymieniłbym bezgotówkowo na mirko v.
*nie była przy ciele
*zmieniła tor lotu piłki
*właściwie "obroniła gola" - za nim stoi napastnik Juve, mający pustą bramkę.
Pomijając celowość pisania " no ale przepisy nie są tu w 100% jednoznaczne, wybronią się", oraz całe jaranie się Lorda mechanizmami socjo-społeczno-internetowymi jak to mainstream tu, jedna linia tam, umysły jednostek się kształtują srak itd. ( chłopie mówisz o ewidentnej ręce w polu karnym. Do tego nie są potrzebni klasycy socjologii, III rzesza, koncepcja prawodawstwa FIFY a pokrywa śnieżna w Beskidzie Śląskim, ani też koncepcja otwartego umysłu według LSD - tu potrzebne są oczy. Dotknęło, zmieniło lot -> koniec. )
No może i się wybroni złodziej, ale istnieje też duch gry, coś co kształtowało się przez dziesiątki lat, coś co jest właściwe tej dyscyplinie i co jest w nią nierozerwalnie wpisane. I teraz to nie zostaje zastosowane nie ze względu na zez rozbieżny dwóch złodziei z FIGC, nie ze względu na zaćmienie umysłu ludzkiego, tylko przez "ogólną sytuację we włoskiej piłce". Karnego nie gwizdnięto, z powodów pozaboiskowych i to jest chore.
CHORE jest to, że obawa przed nagłówkiem: sędzia dał Juventusowi zwycięstwo w 93 ( chór 10 000 widzów w koloseum skanduje: calciopoli) jest większe niż: sędzia nie podyktował Juventusowi karnego w 93.
To jest coś co sprawia, że nienawidzę włoskiej piłki. Życze jej jako całości jak najgorzej. Kluby niech przesrywają wszystko co się da, reprezentacja tak samo, żadnych imprez dla Włochów, żadnego organizowania czegokolwiek, niech się udławią wszyscy tą kupą,* którą bez żadnej sensownej potrzeby rozlewają wokół siebie kolejka po kolejce. Niech wstrząsają tą piłką kolejne skandale,** niech gwiazdy omijają tę ligę*** a stacje przestaną ją pokazywać, jeżeli to nie sięgnie dna, to wciąż będą sytuacje takie jak ta dzisiejsza, które są po prostu małostkowe i są całkowitym zaprzeczeniem piłki nożnej, której piękno ma polegać na byciu z dala od polityki, biznesu i całej reszty.
*nie dotyczy Juventusu Turyn
**nie dotyczy Juventusu Turyn
***nie dotyczy Juventusu Turyn.
Nie szanuje mirko vucinicia. jest czarną owcą w stadzie, którą przydałoby się usunąć, dla ogólnego dobra i przyszłych trofeów.
go Parma, go Amauri.
Boriello się ładnie zachował, wymieniłbym bezgotówkowo na mirko v.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Bez Lorda jako grupa bezmyślnych pachołów nigdy byśmy nie wpadli na to, że powodem nie podyktowania karnego nie był błąd sędziego a źle skonstruowane przepisy gry w piłkę.
Włoscy sędziowie wcale nie są słabi. Po prostu uważnie przeczytali przepisy i ich przestrzegają. W pewnym sensie są nawet zbyt dobrzy ale my, tępaki, jeszcze nie dorośliśmy do dostrzeżenia tego. To skomplikowany proces społeczny, długo by tłumaczyć.
Jednak zdecydowanie bardziej wnerwia mnie to, że Conte zrobił dym sędziemu zamiast przeorać dupska piłkarzom. Według niego zapewne wciąż jest kwestią szczęścia/pecha, że kolejny outsider na parę minut koncentruje się na ofensywie i strzela nam bramkę kiedy my z najwyższym trudem wciskamy mu jedną (i to samobója bo Quag chyba nawet nie strzelił w światło bramki).
De Ceglie dał się zrobić na zamach. No nie można było tego przewidzieć. Zabrakło szczęścia 8)
Oprócz wybitnej roli Szwagra nie można przejść obok epickiej zmiany Giovinco. Seba widocznie dużo podpatruje Szwagra bo jego firmowym zagraniem staje się kopnięcie piłki w nogi obrońcy i liczenie, że jakoś tam się poobija wylatując ostatecznie z drugiej strony. I tak co 2 minuty. Ewentualnie jako wybitny technik z pierwszej podaje w aut.
Borriello pokazał więcej szacunku do tego klubu niż kilku piłkarzy grających z jego herbem na piersi.
Włoscy sędziowie wcale nie są słabi. Po prostu uważnie przeczytali przepisy i ich przestrzegają. W pewnym sensie są nawet zbyt dobrzy ale my, tępaki, jeszcze nie dorośliśmy do dostrzeżenia tego. To skomplikowany proces społeczny, długo by tłumaczyć.
Jednak zdecydowanie bardziej wnerwia mnie to, że Conte zrobił dym sędziemu zamiast przeorać dupska piłkarzom. Według niego zapewne wciąż jest kwestią szczęścia/pecha, że kolejny outsider na parę minut koncentruje się na ofensywie i strzela nam bramkę kiedy my z najwyższym trudem wciskamy mu jedną (i to samobója bo Quag chyba nawet nie strzelił w światło bramki).
De Ceglie dał się zrobić na zamach. No nie można było tego przewidzieć. Zabrakło szczęścia 8)
Oprócz wybitnej roli Szwagra nie można przejść obok epickiej zmiany Giovinco. Seba widocznie dużo podpatruje Szwagra bo jego firmowym zagraniem staje się kopnięcie piłki w nogi obrońcy i liczenie, że jakoś tam się poobija wylatując ostatecznie z drugiej strony. I tak co 2 minuty. Ewentualnie jako wybitny technik z pierwszej podaje w aut.
Borriello pokazał więcej szacunku do tego klubu niż kilku piłkarzy grających z jego herbem na piersi.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2013, 09:02 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- jakku1
- Juventino

Mysle, ze za swoje w szatni dostana i pilkarze. Rozumiem reakcje Conte, moze i byla nawet sluszna w pewnym sensie (media, do meczu z Lazio, skoncentruja swoja uwage na tym karnym i postawie Conte), ale troche glupio jesli nasz trener otrzyma znow zawieszenie.Ouh_yeah pisze: Jednak zdecydowanie bardziej wnerwia mnie to, że Conte zrobił dym sędziemu zamiast przeorać dupska piłkarzom.
Swoja droga, wczoraj myslalem, ze zarowno arbiter glowny jak i bramkowy wraz z liniowym nie dopatrzyli sie tam karnego. No ale okazuje, ze liniowy sygnalizowal karnego - tak sam zreszta jak bramkowy. Nie lubie teorii spiskowych, ale szczerze mowiac, nie zdziwilem sie specjalnie jak dzisiaj przeczytalem, ze Guida to sedzia z Neapolu
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- Myzarel
- Juventino

Ouh_yeah pisze: Borriello pokazał więcej szacunku do tego klubu niż kilku piłkarzy grających z jego herbem na piersi.
Widzę że w temacie wesoło a Lord jak zwykle szaleje
Czy naprawdę kogoś dziwi że Conte wyskoczył z pyskówką do sędziego? I że pyskował dalej jak usłyszal że ten widział karnego. Ja się dziwię że trzymał ręce przy sobie
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti