LM 12/13 (gr. E) [06]: Shakhtar 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 09:58

psychol_sympatyk pisze:Mimo wszystko Kielon zostawia coś więcej na boisku, widać to po zaangażowaniu, minach, gestach.
Pragnę zauważyć, że te miny i gesty są praktycznie od tego sezonu. Wcześniej Kielonowi często zdarzały się durne, wręcz pedalskie gesty, co mnie bardzo denerwowało. Po każdej stykowej sytuacji z przeciwnikiem były głupie miny, uśmieszki, głaskanie czy wręcz przytulanie innych zawodników. Teraz już tego nie ma. Dominuje boiskowa, zdrowa złość. Zdecydowanie bardziej mi to odpowiada i nie mam wątpliwości, że to zasługa Conte.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 11:06

Tadammm... mamy to! Obrazek

Zagraliśmy fajny mecz, wyjątkowo mogę skierować pochwały do dużej ilości naszych zawodników. Lichtsteiner - miazga. Jeśli Szwajcar grałby tak cały czas to Isla za bardzo nie miałby czego szukać. Genialny występ Ryśka, prawie 15km przebiegniętych, dobrze z tyłu, o dziwo dobrze z przodu, twardy, nieugięty, mądry :ok: Poza tym na najwyższe wyrazy uznania zasługuje Pogba, Vidal i Chiellini. Francuz świetnie spełnił się w defensywie. Przy jego wczorajszej grze obronnej niegdysiejsze odbiory Sissoko wyglądały mizernie. Biegał, walczył, był praktycznie nie do przejścia. Posłał kilka bardzo dobrych, długich piłek i zapewne któraś z nich zakończyłaby się asystą, gdyby Vucinic był szybszy. Chilijczyk - krótko, niezastąpiony. Płuca i serce zespołu, super odbiory, dobra gra ofensywna. Trochę nie rozumiał się z Czarnogórcem, ale to mały szczegół. Wczoraj oglądając występ Chielliniego aż mi się łezka w oku zakręciła, bo widziałem w nim Montero z najlepszych czasów. Szkoda, że nie zagra w pierwszym meczu 1/8, moim zdaniem sędzia przesadził dając żółtą kartkę. Ogólnie postawa sędziego była nie najlepsza. Dał kartkę Vidalowi oraz Chielliniemu za niby taktyczne faule, a nie dał Kucherowi za faul na Vuciniciu (zawodnik Shakhtara powinien wylecieć z czerwoną kartką), nie podyktował karnego.
Wyróżnić trzeba jeszcze Bonucciego za prześwietną interwencję, w której wyczekał rywala i wybił piłkę na rożny

Goal.com umieściło w '11' kolejki 2-ch Juventinich: Chielliniego i Vidala, moim zdaniem w pełni zasłużenie. Brakuje w niej Lichtsteinera (w jego miejscu jest Anyukov).

Teraz mała rozterka, na kogo lepiej trafić znając naszą drużynę. Na Real i licząc, że nasi zepną się tak jak w meczach z Chelsea czy z Shakhtarem, czy może na słabszy zespół i trzymać kciuki, żeby nasi nie zlekceważyli rywala, co często mają w zwyczaju?!? Na realmadrid.pl prawie co drugi stawia, że trafią właśnie na Juve, niezależnie od tego, czy by tego chcieli, czy nie. Ja żałuję, że PSG zajęło pierwsze miejsce w swojej grupie, bo to drużyna, na którą chciałbym trafić najbardziej.

EDIT:

Buhehe, właśnie zerknąłem na komentarze kibiców Chelsea. Ogólny ich przekaz jest taki: "Chelsea była najlepsza w tej grupie, tylko zabrakło kropli nad i", "Shakhtar się podłożył i specjalnie przegrał z Juve", "Chelsea odpadła tylko przez remis z Juve w Londynie, gdzie prezentowali się znaczenie lepiej od Starej Damy"
:ok:

Obrazek
koleszko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 12:09

Niebiescy dłuuugo nie zniosą tej sytuacji ;)

Juve wczoraj pokazało sporo dobrego, choć też bywały gorsze momenty.
Szkoda tego karnego, bo ciekaw jestem jak po nim ułożyłyby się losy meczu. Lichtsteiner wczoraj ganiał nieźle nakręcony. I w sumie dobrze ;) Pokazał że można. Wielkie brawa też dla Vidal'a, który wczoraj był numerem 1 na boisku... ;)
Szkoda że Pirlo nie pokazał się ze zbyt dobrej strony...

Ale wygraliśmy, jesteśmy w 1/8 LM, prowadzimy w Serie A ... Piękny prezent na powrót Conte.

Obrazek
Obrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 12:11

pumex pisze:
EDIT:

Buhehe, właśnie zerknąłem na komentarze kibiców Chelsea. Ogólny ich przekaz jest taki: "Chelsea była najlepsza w tej grupie, tylko zabrakło kropli nad i", "Shakhtar się podłożył i specjalnie przegrał z Juve", "Chelsea odpadła tylko przez remis z Juve w Londynie, gdzie prezentowali się znaczenie lepiej od Starej Damy"
:ok:
Po pierwsze, Chelsea nie zasłużyła niczym w zeszłym sezonie na LM. Zajęli szóste miejsce w tabeli. Ten przepis, że obrońca tytułu musi w następnym roku, jest tak samo mądry jak decyzja o wybraniu Asi Muchy na minister sportu. Odebrali miejsce Tottenhamowi, który pracował na to cały sezon. Można zatem rzec, że niejaka SPRAWIEDLIWOŚĆ istnieje ;) W cale mi nie szkoda smerfów.

rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 12:27

niektorzy pisza ze nie boja sie w losowaniu Arsenalu.
Dla mnie to troche smieszne podejscie, oni maja owszem slabszy sklad od jakiegos czas ale zawsze w najwazniejszych meczach sezonu a zwlaszcza LM spinali dupe i walczyli na calego.
Nam oni nigdy nie lezeli.
Ja licze bardzo na Celtic:)chociaz wtej fazie nie bedzie spacerku, na kogo nie trafimy bedzie trzeba walczyc.

Napewno strikera musimy kupic i to bardzo dobrego.
Przyjscie Drogby podnioslo by poziom naszej calej druzyny.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 12:47

rosomak pisze:niektorzy pisza ze nie boja sie w losowaniu Arsenalu.
Dla mnie to troche smieszne podejscie, oni maja owszem slabszy sklad od jakiegos czas ale zawsze w najwazniejszych meczach sezonu a zwlaszcza LM spinali ### i walczyli na calego.
Nam oni nigdy nie lezeli.
Bo ja wiem? Arsenal mógłby być dla nas idealny z jednego prostego względu - wydają się zespołem o większej renomie od Juventusu, ale są zdecydowanie do przejechania. Dla nas to woda na młyn - teoretycznie lepszy zespół - większa spinka (a jak powszechnie wiadomo gdy się zepniemy to nie wiadomo gdzie nas balet może ponieść i kogo możemy ograć :whistle:) . Wiadomo, że byłoby ciężko, bo Angole to zawsze Angole, ale wolałbym Arsenal, niż np. FC Porto, które akurat grać w piłkę potrafi bardzo dobrze, ale jestem pewien, że nie zmobilizowalibyśmy się na nich tak w 100%.

Można mówić, że 1/8 to spinka taka sama na każdego, bla, bla, bla. Nie wierzę w to ;)

A co do wczorajszego meczu to obawiałem się o brak Marchisio, ale Pogba w destrukcji świetny, no i jak na takie warunki fizyczne ma bombowe przyspieszenie.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 13:01

Vincitore pisze:Arsenal mógłby być dla nas idealny z jednego prostego względu - wydają się zespołem o większej renomie od Juventusu
:shock: masz rację, wydaje Ci się :P

Na kogo byśmy nie trafili w następnej fazie, naszym obowiązkiem (biorąc pod uwagę potencjalnych rywali) jest awans do 1/4. Każde inne rozwiązanie (może poza przegraną z Realem) należy traktować jako porażkę.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 13:02

Warto wspomniec, ze pilkarze Chelsea przeszli do historii. Jako pierwsi nie wyszli z grupy bedac obronca tytulu. Gratulacje!

Chiellini pokazal na boisku bialo-czarne serce.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 13:27

mateo369 pisze:
Vincitore pisze:Arsenal mógłby być dla nas idealny z jednego prostego względu - wydają się zespołem o większej renomie od Juventusu
No dokładnie o to chodzi, że się wydaje, ale nie mi bo ja wiem jak jest. Przy maksymalnej spince z obydwóch stron, jestem praktycznie pewien, że przejechalibyśmy Kanonierów. :P

Chodziło mi generalnie o to, że w ostatnich latach o Arsenalu więcej mówiło się niż o nas i nasze chłopaki podeszliby do tego spotkania zmotywowani tak jakby grali z ekipą ze ścisłego topu (vide mecz z Chelsea w Turynie).

Steryd01

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 13:50

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Pho ... 728_w2.jpg

fajnie uchwycone zdjęcie z wczorajszego meczu :)
moze zabawa dopisz komentarz do obrazka ^^

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 14:25

Chiellini!!!!!!!! - bestia - nasz najlepszy obrońca. Wczoraj był wszędzie...nawet w ofensywie zdarzyło mu się zagrać fajną piłe. Kiedy biegł do rywala, to wiedziałem że piłka jest nasza albo przynajmniej zatrzyma akcje. Jego interwencje były bardzo pewne... no i do tego ta walka... to mi sie podoba ;p

Mecz ogólnie bardzo mądry w naszym wykonaniu. Byliśmy skoncentrowani, pewni w obronie (co było wczoraj najważniejsze) i dość kreatywni w ataku... no inaczej ten mecz po prostu nie mógł się skończyć.

Szkoda kartki Chielliniego...ale w sumie w tym przypadku chyba lepiej było dostać ją jak najszybciej, bo teraz mecze będą coraz trudniejsze.

Losowanie... dawać byle kogo... może być nawet real ;d

dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 15:03

Vincitore pisze:
mateo369 pisze:
No dokładnie o to chodzi, że się wydaje, ale nie mi bo ja wiem jak jest. Przy maksymalnej spince z obydwóch stron, jestem praktycznie pewien, że przejechalibyśmy Kanonierów. :P

Chodziło mi generalnie o to, że w ostatnich latach o Arsenalu więcej mówiło się niż o nas i nasze chłopaki podeszliby do tego spotkania zmotywowani tak jakby grali z ekipą ze ścisłego topu (vide mecz z Chelsea w Turynie).
Racja, też o tym pomyślałem. Do spotkań z mniej renomowanymi klubami (choć wcale nie słabszymi) chłopaki mogą podejść z nieodpowiednim nastawieniem. Arsenal wydaje się w sam raz, bo jest teraz kadrowo słabszy od nas, a po drugie ma właśnie tą renomę której nie ma Galatasaray, Celtic, czy nawet Porto i Valencia.
Ja bym chciał właśnie trafić Arsenal i odstawić kolejną angielską drużynę z kwitkiem.

Real? Jest mocny i mają mocnego trenera. Ja bym chciał ich uniknąć w tej fazie, choć na pewno Real nie jest nie do przejścia. Fajnie byłoby to sprawdzić, ale w finale :)

Ktoś tu pisze, że nie powinniśmy się nikogo bać skoro myślimy o LM. No bez jaj są teoretycznie mocniejsze drużyny od nas. Po co sprawdzać to w praktyce już teraz? Nie muszę też przypominać, że awans do kolejnej rundy to kasa i reklama. Nie ważne, że ze słabeuszem, liczy się awans.

FORZA JUVE!!!
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 15:30

Ma ktos linka do tej sytuacja z nieodgwizdana reka w polu karnym? Chcialbym to zobaczyc dokladniej

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 15:56

Steryd01 pisze:http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Pho ... 728_w2.jpg

fajnie uchwycone zdjęcie z wczorajszego meczu :)
moze zabawa dopisz komentarz do obrazka ^^
Puma dziw.ko!
pumex pisze:. Wczoraj oglądając występ Chielliniego aż mi się łezka w oku zakręciła, bo widziałem w nim Montero z najlepszych czasów.
C'mon Chiellini juz Montero przerosl o dlugosc korka ze zdjecia wyzej.

Nie kumam logiki: nie chce- Celticu/Galaty/ Porto bo mozemy sie nie spiac na nich w 100%. To jest play off LM, Antonio Conte na lawce, caly projekt jest w nowym wymiarze, miejscu, w ktorym jeszcze nie byl. To jest etap, w ktorym nie liczy sie nazwa przeciwnika, tylko fakt, ze jest rywalem w fazie play off. Naprawde myslicie, ze Juve moze poleciec do dzikiej Azji a na pokladzie asereje lambada Bendtner goli sciezke do leszka, a Buffon tweetuje z zona Sneijdera?

Kazdy oprocz: realu - bo Mourinho, bo Cristiano, bo cel nr.1 na ten sezon, bo na lawce siedza goscie warci ( przeplaceni :prochno: ) 40mln, a na pewno wiecej niz Padoin - no offence dla niego.
Porto - bo to jest po prostu swietny zespol, a po co z nimi teraz grac, jak moze ich eliminowac ktos inny.

Ciekawa bylaby historia Chelsea->Arsenal->Utd i calkowite zniszczenie angielskiej pilki przez jedna ekipe. Wyrownanie porachunkow ze wszsytkimi na raz total-gangbang-combo.
Ale jednak Celtic/Galata :D
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2012, 16:34 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2012, 16:17

Supersonic pisze:Ciekawa bylaby historia Chelsea->Arsenal->Utd i calkowite zniszczenie angielskiej pilki przez jedna ekipe.
Narobiłeś mi smaka 8)
Czuję, że trafimy na Melo i spółkę/Arsenal.

Obrazek
Zablokowany