LM 12/13 (gr. E) [06]: Shakhtar 0-1 JUVENTUS
- mateo369
- Juventino
Pragnę zauważyć, że te miny i gesty są praktycznie od tego sezonu. Wcześniej Kielonowi często zdarzały się durne, wręcz pedalskie gesty, co mnie bardzo denerwowało. Po każdej stykowej sytuacji z przeciwnikiem były głupie miny, uśmieszki, głaskanie czy wręcz przytulanie innych zawodników. Teraz już tego nie ma. Dominuje boiskowa, zdrowa złość. Zdecydowanie bardziej mi to odpowiada i nie mam wątpliwości, że to zasługa Conte.psychol_sympatyk pisze:Mimo wszystko Kielon zostawia coś więcej na boisku, widać to po zaangażowaniu, minach, gestach.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- pumex
- Juventino
Tadammm... mamy to! 
Zagraliśmy fajny mecz, wyjątkowo mogę skierować pochwały do dużej ilości naszych zawodników. Lichtsteiner - miazga. Jeśli Szwajcar grałby tak cały czas to Isla za bardzo nie miałby czego szukać. Genialny występ Ryśka, prawie 15km przebiegniętych, dobrze z tyłu, o dziwo dobrze z przodu, twardy, nieugięty, mądry
Poza tym na najwyższe wyrazy uznania zasługuje Pogba, Vidal i Chiellini. Francuz świetnie spełnił się w defensywie. Przy jego wczorajszej grze obronnej niegdysiejsze odbiory Sissoko wyglądały mizernie. Biegał, walczył, był praktycznie nie do przejścia. Posłał kilka bardzo dobrych, długich piłek i zapewne któraś z nich zakończyłaby się asystą, gdyby Vucinic był szybszy. Chilijczyk - krótko, niezastąpiony. Płuca i serce zespołu, super odbiory, dobra gra ofensywna. Trochę nie rozumiał się z Czarnogórcem, ale to mały szczegół. Wczoraj oglądając występ Chielliniego aż mi się łezka w oku zakręciła, bo widziałem w nim Montero z najlepszych czasów. Szkoda, że nie zagra w pierwszym meczu 1/8, moim zdaniem sędzia przesadził dając żółtą kartkę. Ogólnie postawa sędziego była nie najlepsza. Dał kartkę Vidalowi oraz Chielliniemu za niby taktyczne faule, a nie dał Kucherowi za faul na Vuciniciu (zawodnik Shakhtara powinien wylecieć z czerwoną kartką), nie podyktował karnego.
Wyróżnić trzeba jeszcze Bonucciego za prześwietną interwencję, w której wyczekał rywala i wybił piłkę na rożny
Goal.com umieściło w '11' kolejki 2-ch Juventinich: Chielliniego i Vidala, moim zdaniem w pełni zasłużenie. Brakuje w niej Lichtsteinera (w jego miejscu jest Anyukov).
Teraz mała rozterka, na kogo lepiej trafić znając naszą drużynę. Na Real i licząc, że nasi zepną się tak jak w meczach z Chelsea czy z Shakhtarem, czy może na słabszy zespół i trzymać kciuki, żeby nasi nie zlekceważyli rywala, co często mają w zwyczaju?!? Na realmadrid.pl prawie co drugi stawia, że trafią właśnie na Juve, niezależnie od tego, czy by tego chcieli, czy nie. Ja żałuję, że PSG zajęło pierwsze miejsce w swojej grupie, bo to drużyna, na którą chciałbym trafić najbardziej.
EDIT:
Buhehe, właśnie zerknąłem na komentarze kibiców Chelsea. Ogólny ich przekaz jest taki: "Chelsea była najlepsza w tej grupie, tylko zabrakło kropli nad i", "Shakhtar się podłożył i specjalnie przegrał z Juve", "Chelsea odpadła tylko przez remis z Juve w Londynie, gdzie prezentowali się znaczenie lepiej od Starej Damy"

Zagraliśmy fajny mecz, wyjątkowo mogę skierować pochwały do dużej ilości naszych zawodników. Lichtsteiner - miazga. Jeśli Szwajcar grałby tak cały czas to Isla za bardzo nie miałby czego szukać. Genialny występ Ryśka, prawie 15km przebiegniętych, dobrze z tyłu, o dziwo dobrze z przodu, twardy, nieugięty, mądry

Wyróżnić trzeba jeszcze Bonucciego za prześwietną interwencję, w której wyczekał rywala i wybił piłkę na rożny
Goal.com umieściło w '11' kolejki 2-ch Juventinich: Chielliniego i Vidala, moim zdaniem w pełni zasłużenie. Brakuje w niej Lichtsteinera (w jego miejscu jest Anyukov).
Teraz mała rozterka, na kogo lepiej trafić znając naszą drużynę. Na Real i licząc, że nasi zepną się tak jak w meczach z Chelsea czy z Shakhtarem, czy może na słabszy zespół i trzymać kciuki, żeby nasi nie zlekceważyli rywala, co często mają w zwyczaju?!? Na realmadrid.pl prawie co drugi stawia, że trafią właśnie na Juve, niezależnie od tego, czy by tego chcieli, czy nie. Ja żałuję, że PSG zajęło pierwsze miejsce w swojej grupie, bo to drużyna, na którą chciałbym trafić najbardziej.
EDIT:
Buhehe, właśnie zerknąłem na komentarze kibiców Chelsea. Ogólny ich przekaz jest taki: "Chelsea była najlepsza w tej grupie, tylko zabrakło kropli nad i", "Shakhtar się podłożył i specjalnie przegrał z Juve", "Chelsea odpadła tylko przez remis z Juve w Londynie, gdzie prezentowali się znaczenie lepiej od Starej Damy"

- koleszko
- Juventino
Niebiescy dłuuugo nie zniosą tej sytuacji 
Juve wczoraj pokazało sporo dobrego, choć też bywały gorsze momenty.
Szkoda tego karnego, bo ciekaw jestem jak po nim ułożyłyby się losy meczu. Lichtsteiner wczoraj ganiał nieźle nakręcony. I w sumie dobrze
Pokazał że można. Wielkie brawa też dla Vidal'a, który wczoraj był numerem 1 na boisku... 
Szkoda że Pirlo nie pokazał się ze zbyt dobrej strony...
Ale wygraliśmy, jesteśmy w 1/8 LM, prowadzimy w Serie A ... Piękny prezent na powrót Conte.

Juve wczoraj pokazało sporo dobrego, choć też bywały gorsze momenty.
Szkoda tego karnego, bo ciekaw jestem jak po nim ułożyłyby się losy meczu. Lichtsteiner wczoraj ganiał nieźle nakręcony. I w sumie dobrze

Szkoda że Pirlo nie pokazał się ze zbyt dobrej strony...
Ale wygraliśmy, jesteśmy w 1/8 LM, prowadzimy w Serie A ... Piękny prezent na powrót Conte.

- gucio_juve
- Juventino
Po pierwsze, Chelsea nie zasłużyła niczym w zeszłym sezonie na LM. Zajęli szóste miejsce w tabeli. Ten przepis, że obrońca tytułu musi w następnym roku, jest tak samo mądry jak decyzja o wybraniu Asi Muchy na minister sportu. Odebrali miejsce Tottenhamowi, który pracował na to cały sezon. Można zatem rzec, że niejaka SPRAWIEDLIWOŚĆ istniejepumex pisze:
EDIT:

- rosomak
- Juventino
niektorzy pisza ze nie boja sie w losowaniu Arsenalu.
Dla mnie to troche smieszne podejscie, oni maja owszem slabszy sklad od jakiegos czas ale zawsze w najwazniejszych meczach sezonu a zwlaszcza LM spinali dupe i walczyli na calego.
Nam oni nigdy nie lezeli.
Ja licze bardzo na Celtic:)chociaz wtej fazie nie bedzie spacerku, na kogo nie trafimy bedzie trzeba walczyc.
Napewno strikera musimy kupic i to bardzo dobrego.
Przyjscie Drogby podnioslo by poziom naszej calej druzyny.
Dla mnie to troche smieszne podejscie, oni maja owszem slabszy sklad od jakiegos czas ale zawsze w najwazniejszych meczach sezonu a zwlaszcza LM spinali dupe i walczyli na calego.
Ja licze bardzo na Celtic:)chociaz wtej fazie nie bedzie spacerku, na kogo nie trafimy bedzie trzeba walczyc.
Napewno strikera musimy kupic i to bardzo dobrego.
Przyjscie Drogby podnioslo by poziom naszej calej druzyny.
- Vincitore
- Juventino
Bo ja wiem? Arsenal mógłby być dla nas idealny z jednego prostego względu - wydają się zespołem o większej renomie od Juventusu, ale są zdecydowanie do przejechania. Dla nas to woda na młyn - teoretycznie lepszy zespół - większa spinka (a jak powszechnie wiadomo gdy się zepniemy to nie wiadomo gdzie nas balet może ponieść i kogo możemy ograćrosomak pisze:niektorzy pisza ze nie boja sie w losowaniu Arsenalu.
Dla mnie to troche smieszne podejscie, oni maja owszem slabszy sklad od jakiegos czas ale zawsze w najwazniejszych meczach sezonu a zwlaszcza LM spinali ### i walczyli na calego.

Można mówić, że 1/8 to spinka taka sama na każdego, bla, bla, bla. Nie wierzę w to

A co do wczorajszego meczu to obawiałem się o brak Marchisio, ale Pogba w destrukcji świetny, no i jak na takie warunki fizyczne ma bombowe przyspieszenie.
- mateo369
- Juventino
:shock: masz rację, wydaje Ci sięVincitore pisze:Arsenal mógłby być dla nas idealny z jednego prostego względu - wydają się zespołem o większej renomie od Juventusu

Na kogo byśmy nie trafili w następnej fazie, naszym obowiązkiem (biorąc pod uwagę potencjalnych rywali) jest awans do 1/4. Każde inne rozwiązanie (może poza przegraną z Realem) należy traktować jako porażkę.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Vincitore
- Juventino
No dokładnie o to chodzi, że się wydaje, ale nie mi bo ja wiem jak jest. Przy maksymalnej spince z obydwóch stron, jestem praktycznie pewien, że przejechalibyśmy Kanonierów.mateo369 pisze::shock: masz rację, wydaje Ci sięVincitore pisze:Arsenal mógłby być dla nas idealny z jednego prostego względu - wydają się zespołem o większej renomie od Juventusu![]()

Chodziło mi generalnie o to, że w ostatnich latach o Arsenalu więcej mówiło się niż o nas i nasze chłopaki podeszliby do tego spotkania zmotywowani tak jakby grali z ekipą ze ścisłego topu (vide mecz z Chelsea w Turynie).
- Steryd01
- Juventino
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Pho ... 728_w2.jpg
fajnie uchwycone zdjęcie z wczorajszego meczu
moze zabawa dopisz komentarz do obrazka ^^

- szycha21
- Juventino
Chiellini!!!!!!!! - bestia - nasz najlepszy obrońca. Wczoraj był wszędzie...nawet w ofensywie zdarzyło mu się zagrać fajną piłe. Kiedy biegł do rywala, to wiedziałem że piłka jest nasza albo przynajmniej zatrzyma akcje. Jego interwencje były bardzo pewne... no i do tego ta walka... to mi sie podoba ;p
Mecz ogólnie bardzo mądry w naszym wykonaniu. Byliśmy skoncentrowani, pewni w obronie (co było wczoraj najważniejsze) i dość kreatywni w ataku... no inaczej ten mecz po prostu nie mógł się skończyć.
Szkoda kartki Chielliniego...ale w sumie w tym przypadku chyba lepiej było dostać ją jak najszybciej, bo teraz mecze będą coraz trudniejsze.
Losowanie... dawać byle kogo... może być nawet real ;d
Mecz ogólnie bardzo mądry w naszym wykonaniu. Byliśmy skoncentrowani, pewni w obronie (co było wczoraj najważniejsze) i dość kreatywni w ataku... no inaczej ten mecz po prostu nie mógł się skończyć.
Szkoda kartki Chielliniego...ale w sumie w tym przypadku chyba lepiej było dostać ją jak najszybciej, bo teraz mecze będą coraz trudniejsze.
Losowanie... dawać byle kogo... może być nawet real ;d
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Racja, też o tym pomyślałem. Do spotkań z mniej renomowanymi klubami (choć wcale nie słabszymi) chłopaki mogą podejść z nieodpowiednim nastawieniem. Arsenal wydaje się w sam raz, bo jest teraz kadrowo słabszy od nas, a po drugie ma właśnie tą renomę której nie ma Galatasaray, Celtic, czy nawet Porto i Valencia.Vincitore pisze:No dokładnie o to chodzi, że się wydaje, ale nie mi bo ja wiem jak jest. Przy maksymalnej spince z obydwóch stron, jestem praktycznie pewien, że przejechalibyśmy Kanonierów.mateo369 pisze::shock: masz rację, wydaje Ci sięVincitore pisze:Arsenal mógłby być dla nas idealny z jednego prostego względu - wydają się zespołem o większej renomie od Juventusu![]()
Chodziło mi generalnie o to, że w ostatnich latach o Arsenalu więcej mówiło się niż o nas i nasze chłopaki podeszliby do tego spotkania zmotywowani tak jakby grali z ekipą ze ścisłego topu (vide mecz z Chelsea w Turynie).
Ja bym chciał właśnie trafić Arsenal i odstawić kolejną angielską drużynę z kwitkiem.
Real? Jest mocny i mają mocnego trenera. Ja bym chciał ich uniknąć w tej fazie, choć na pewno Real nie jest nie do przejścia. Fajnie byłoby to sprawdzić, ale w finale

Ktoś tu pisze, że nie powinniśmy się nikogo bać skoro myślimy o LM. No bez jaj są teoretycznie mocniejsze drużyny od nas. Po co sprawdzać to w praktyce już teraz? Nie muszę też przypominać, że awans do kolejnej rundy to kasa i reklama. Nie ważne, że ze słabeuszem, liczy się awans.
FORZA JUVE!!!
- Supersonic
- Juventino
Puma dziw.ko!Steryd01 pisze:http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Pho ... 728_w2.jpg
C'mon Chiellini juz Montero przerosl o dlugosc korka ze zdjecia wyzej.pumex pisze:. Wczoraj oglądając występ Chielliniego aż mi się łezka w oku zakręciła, bo widziałem w nim Montero z najlepszych czasów.
Nie kumam logiki: nie chce- Celticu/Galaty/ Porto bo mozemy sie nie spiac na nich w 100%. To jest play off LM, Antonio Conte na lawce, caly projekt jest w nowym wymiarze, miejscu, w ktorym jeszcze nie byl. To jest etap, w ktorym nie liczy sie nazwa przeciwnika, tylko fakt, ze jest rywalem w fazie play off. Naprawde myslicie, ze Juve moze poleciec do dzikiej Azji a na pokladzie asereje lambada Bendtner goli sciezke do leszka, a Buffon tweetuje z zona Sneijdera?
Kazdy oprocz: realu - bo Mourinho, bo Cristiano, bo cel nr.1 na ten sezon, bo na lawce siedza goscie warci ( przeplaceni

Porto - bo to jest po prostu swietny zespol, a po co z nimi teraz grac, jak moze ich eliminowac ktos inny.
Ciekawa bylaby historia Chelsea->Arsenal->Utd i calkowite zniszczenie angielskiej pilki przez jedna ekipe. Wyrownanie porachunkow ze wszsytkimi na raz total-gangbang-combo.
Ale jednak Celtic/Galata

Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2012, 16:34 przez Supersonic, łącznie zmieniany 1 raz.