LM 12/13 (gr. E) [05]: JUVENTUS 3-0 Chelsea
- gucio_juve
- Juventino

Nie tłumacz im. Oni obejrzą jeden mecz na miesiąc i potem wypisują na forum, że Vucinić do zmiany, bo najgorszy na boisku.SKAr7 pisze: To proponuję Ci zobaczyć raz jeszcze, jak wypracował nam drugą bramkę.
No i to miodne dogranie do Lichta też powinno się zakończyć golem.
Z drugiej strony monety ta piłka na piątym metrze posłana kilka metrów nad bramką to skandal.
Swoją drogą - bardzo ciekawy jestem, jak uchował się nasz skrzydłowy Asa. Przecież jego prawa noga jest tak fatalna, że służy mu tylko i wyłącznie do podpierania. Ten Azpilicueta powinien się połapać po dziesięciu minutach gry jak gra Asamoah i że schodzi tylko i wyłącznie do lewej nogi? W sumie to jego problem, ale co najważniejsze..Jak można grać na takim poziomie i mieć tylko jedną nogę
- jackop
- Juventino

- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 75 razy
Genialny Vidal, świetny Chiellini, bardzo dobry Buffon. Asamoah i Lichtsteiner zostawili płuca i serca na boisku. Do tego asysta tego pierwszego. Ogarnął Bonucci.
W drugiej połowie Chelsea miała straszne dziury między formacjami z czego oczywiście skorzystała nasza Mrówka. Dobrze, że zmienił Szwagra, na którego pretensje nie mogłem już patrzeć. Ta zmarnowana setka :doh:
Jeśli chodzi o zmienników to Seba zrobił to co lubi (gol nr 200 w LM Juventusu !!!), pozytywnie Caceres, który stworzył 3 groźne akcje w 5 min. i nie obijał się w defensywie, Pogba miał za mało czasu.
Martwi jedynie zejście w końcówce Giorgio - oby nic poważnego - i głupia kartka Marchisio, za którą będzie pauzował w Doniecku.
Dobra gra i piękny wynik
W drugiej połowie Chelsea miała straszne dziury między formacjami z czego oczywiście skorzystała nasza Mrówka. Dobrze, że zmienił Szwagra, na którego pretensje nie mogłem już patrzeć. Ta zmarnowana setka :doh:
Jeśli chodzi o zmienników to Seba zrobił to co lubi (gol nr 200 w LM Juventusu !!!), pozytywnie Caceres, który stworzył 3 groźne akcje w 5 min. i nie obijał się w defensywie, Pogba miał za mało czasu.
Martwi jedynie zejście w końcówce Giorgio - oby nic poważnego - i głupia kartka Marchisio, za którą będzie pauzował w Doniecku.
Dobra gra i piękny wynik

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- SKAr7
- Juventino

Nie nie nie. Vucinić to jeden z tych fantasistów, którzy podejmują decyzje szalone i raz na 10 udaje im się to zrobić, a resztę sezonu wszyscy podziwiają tę bramkę, a klub ma +10000 do kibiców na świecie. Różnica taka z Giovinco, że ten drugi podejmuje takie decyzje nie mając pełnej informacji z boiska. No i miano fantasisty trzeba sobie zasłużyć.strong return pisze:Piłka, którą zamiast dograć próbował na początku drugiej połowy strzelić, choć nie mogło się to udać - również na jego konto. Podobnie jak więcej niż setka w końcówce.SkAr7 pisze: Z drugiej strony monety ta piłka na piątym metrze posłana kilka metrów nad bramką to skandal
A o tej drugiej sytuacji "z końcówki", to nie mam pojęcia o której akcji mówisz
- bendzamin
- Redaktor

- pan Zambrotta
- Juventino

Zizou na trybunach <3
Nie wiem, czy ktoś zwrócił uwage, ale komentatorzy nki wielokrotnie podkreślali:
-"niesamowicie silny atak Juventusu"
-"Bendtner jest numerem 5 w kolejności w ataku, co świadczy jakim atakiem dysponuje Juventus"
-"na ławce Giovinco i Matri, wspaniali napastnicy Juventusu"
:doh:
A co do meczu, nie pamiętam, kiedy ostatnio mi tak pikawa waliła, serio. Niczym Old Trafford 2003...
- wojczech7
- Juventino

Uchował się dlatego, że to nie skrzydłowy. Asa jest box-to-boxem, bardzo dobrym zresztą. Z gry na skrzydle wywiązuje się tak sobie - raz dobrze, czasem gorzej. Dzisiaj, w skali 1-10 postawiłbym mu solidne 7, z uwagi na asystę i dobrą grę w tyłach.gucio_juve pisze:Swoją drogą - bardzo ciekawy jestem, jak uchował się nasz skrzydłowy Asa. Przecież jego prawa noga jest tak fatalna, że służy mu tylko i wyłącznie do podpierania. Ten Azpilicueta powinien się połapać po dziesięciu minutach gry jak gra Asamoah i że schodzi tylko i wyłącznie do lewej nogi? W sumie to jego problem, ale co najważniejsze..Jak można grać na takim poziomie i mieć tylko jedną nogę? Ma dobry timing, dynamikę, wytrzymałość. Byłby z niego super skrzydłowy, gdyby tylko jeszcze potrafił prawą nogą grać.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- SKAr7
- Juventino

Że co? Chcesz tak samo traktować zawodnika, który przyjmuje piłkę i rusza przebojem na bramkę za wszelką cenę i zawodnika, którzy robi na boisku poza powyższym 10 milionów innych rzeczy :doh:bajbek17 pisze:![]()
Stary wybacz, ale Gio się jedzie bo nie strzela bramek, a Mirko również bez nich niby gra dobrze? Powtórzę sławne już "napastnika rozlicza się z bramek".
A to ostatnie zdanie- urodziłeś się w latach 30tych i wychowywałeś na powojennym futbolu, że piszesz takie rzeczy?
- strong return
- Juventino

@ SkAr7
Ta sytuacja była gdzieś koło 80 min. i Vucinić przestrzelił wyraźnie nad poprzeczką ładnie wyłożoną piłę. Czarnogórzec mnie wkurza właśnie tym pajacowaniem(byłby bez tego lepszy), ale w końcu wygraliśmy też po jednej jego akcji. Co do bramek Fabio ma też takie na koncie i to więcej, więc dajmy spokój takim argumentom.
Quag znowu coś ustrzelił, na farcie tym razem, ale jednak. Good.
Ta sytuacja była gdzieś koło 80 min. i Vucinić przestrzelił wyraźnie nad poprzeczką ładnie wyłożoną piłę. Czarnogórzec mnie wkurza właśnie tym pajacowaniem(byłby bez tego lepszy), ale w końcu wygraliśmy też po jednej jego akcji. Co do bramek Fabio ma też takie na koncie i to więcej, więc dajmy spokój takim argumentom.
Quag znowu coś ustrzelił, na farcie tym razem, ale jednak. Good.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2012, 23:15 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
- Amarillo
- Juventino

Ja tak abstrahując od ekstazy związanej z meczem radzę zapoznać się z grą Fair Play w wykonaniu Luiza Adriano http://www.youtube.com/watch?v=MkFjbUw_pyI :rotfl:
Mecz jak z bajki, naprawdę nie liczyłem na to, że uda nam się tak zdominować Chelsea. No i kieruję podziękowania do Di Matteo, który tylko ułatwił nam egzekucję. :C
Mecz jak z bajki, naprawdę nie liczyłem na to, że uda nam się tak zdominować Chelsea. No i kieruję podziękowania do Di Matteo, który tylko ułatwił nam egzekucję. :C
Sapere Aude!
- gucio_juve
- Juventino

Mimo wszystko, jaki box-to-box ma tylko jedną nogę? Być może jej brak wychodzi bardziej na skrzydle, ale pamiętam jak grał tam Marchisio i pomimo, że lepsza ma lewą, to nie było widać, aż tak słabej prawej.wojczech7 pisze: Uchował się dlatego, że to nie skrzydłowy. Asa jest box-to-boxem, bardzo dobrym zresztą. Z gry na skrzydle wywiązuje się tak sobie - raz dobrze, czasem gorzej. Dzisiaj, w skali 1-10 postawiłbym mu solidne 7, z uwagi na asystę i dobrą grę w tyłach.
- Arbuzini
- Juventino

No Marchisio faktycznie bardzo dobrze gra prawą nogą.gucio_juve pisze:Mimo wszystko, jaki box-to-box ma tylko jedną nogę? Być może jej brak wychodzi bardziej na skrzydle, ale pamiętam jak grał tam Marchisio i pomimo, że lepsza ma lewą, to nie było widać, aż tak słabej prawej.
- meda11
- Juventino