LM 12/13 (gr. E) [04]: JUVENTUS 4-0 FCN
- Marat87
- Juventino

- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Po prostu wypisujesz bzdury (ale "no offence").Co do Matriego, może szukam u niego plusów na siłę, ale mam wrażenie, że z nim w składzie cały nasz atak pozycyjny wygląda lepiej. Może to przypadek, ale Roma, teraz FCN, w tych spotkaniach dominujemy od początku i ten na szpicy dobrze współpracuje z kolegami, podąża za akcją, wiadomo, nie jest w tym całym mechaniźmie najjaśniejszą postacią, powiedzmy sobie szczerze, jest mocno nieskuteczny w ostatniej fazie, z drugiej strony z nim na boisku jest takich okazji najwięcej.
Dominujemy ze słabiutka w obronie Romą, której byle bolki z Bolonii srzelają po 3 gole + z totalnym outsiderem z Danii ( go Vidala... ), tylko dlatego, że na boisku jest Matri?
Totalna głupota.
Niektórzy to na prawde mają coś z głową. Konus strzeli, to przyczepimy sie do cieszynki, bo nie ma do czego...
Sam go ostatnio krytykuje, gra padake, ale są jakieś granice.
Nie ma co się podniecać wygrana Chelsea, co by się nie stało, to i tak trzeba ich pokonać. Jak sie uda, to mozemy się dopiero pomartwić i żałować, że musimy z Szachtarem jeszcze zagrać na 100%. Najważniejsze jest to, że odzyskali władze nad własnym losem i teraz wszytko zależy od ich gry.
Osobiście też jakoś nie widzę tego awansu, ale pożyjemy, zobaczymy, trzeba wierzyć. Jak w podobnym stylu pokonamy Pescare i zdominujemy Lazio, to będzie jakaś przesłanka, że Juventus z zeszłego sezonu wrócił i przed meczem z Chelsea będzie nadzieja.
- mateelv
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Twój poziom umiejętności dedukowania i zaszczepionego gdzieś w rdzeniu prymitywizmu ukazuje jak bardzo masz wąski móżdżek. Myślisz, że w jakikolwiek sposób lękam się twojej marnej osoby, że po napisaniu posta usunąłem tamto słowo? Pfff... Edytowałem posta, ponieważ mam 2 kartki, a szkoda mi na Ciebie bana. Tyle.gucio_juve pisze:Strasznie marnej godności z Ciebie człowiek. Dobrze, że masz internet i forum, to możesz sobie posty edytować, bo w realnej rzeczywistości za użycie słowa "leszczu" miałbyś obity pysk, nieważne czy powiedziałbyś to do mnie czy do kogoś innego. Widocznie to dla Ciebie typowe, że nie bierzesz odpowiedzialności za słowa, ale może jak skończysz pewien wiek, który określa dojrzałość to zrozumiesz..mateelv pisze: Ale stary, kim ty jesteś, żeby przewidywać co ja będę robił, nie mając na to zupełnie żadnego poparcia i dowodu? Taki ferment możesz siać sobie w domciu, a od moich odczuć i poglądów wara.
Proszę, nie strasz mnie mały, pryszczaty zgrywusie (mając na uwadze twoje bezpodstawne podskakiwanie do mnie).
Pozdrów mamę.
- SKAr7
- Juventino

Chyba zaczynałeś wtedy kibicować, że masz taki wyidealizowany obraz tamtej pakiGotti pisze:Porównując tamte składy Arsenalu i Liverpoolu ze składem Capello to tak były słabe. Mieliśmy prawdopodobnie najmocniejszą pakę w historii klubu, ale Capello nie umiał tego wykorzystać.Więc nie wiem dlaczego Twoim zdaniem były to słabe drużyny? To jakie są teraz?
Nawet nie umywał się do tego z drugiej połowy lat 90tych, czy do teamu Trappa. Podejrzewam, że przed wojną też mieliśmy jeden z lepszych składów w historii, najlepszy na świecie, ale ciężko to zmierzyć z powodu braku rozgrywek europejskich
Strzały Juventusu- 15, 4 celne, strzały Szachtara- 13, 2 celne, jedna poprzeczka. Pass 79-87 dla Szachtara, Aerials 61-39 dla nas, Possesion 58-42 dla "Ukraińców".Gotti pisze:Szachtar mógł lajtowo ten mecz wygrać 2 lub 3:0.Szachtar niemal nas zmiażdżył? No proszę Cię, może mieli trochę więcej szczęścia w końcówce
Gdzie tu jest miazga, bo nie wiem? Czy może jesteś jednym z tych kibiców, dla których "dobra okazja = prawie gol"? Niestety, rozczaruję Cię, trzeba mieć też dojrzałość, żeby te dobre okazje dobrze wykorzystywać, a tego młodej drużynie z Doniecka brakowało i wątpię, żeby przez miesiąc nagle dojrzeli.
Gotti pisze:Wyrównany? Według mnie Szachtar zasłużył w 100% na wygranie tamtego meczu i gdyby to zrobił to obecnie było by po ptokach. Niefart z Duńczykami i fart z Szachtarem tak to mniej więcej wygląda.a raczej wyrównany mecz z lekką przewagą gości.
Twoje zdanie, niczym nie pokryte. Inna sprawa- istnieje powód, dla którego ten mecz wyglądał jak wyglądał. Szachtar nie chciał wcale tego spotkania wygrać, remis był dla nich super i od 50-60 minuty chcieli się utrzymywać długo przy piłce, co sprawiało, że my chcący zatrzymać 3 punkty u siebie łamaliśmy formację i otwieraliśmy się. Inna sytuacja może być, jeśli zgarniemy 3 pkt z niebieskimi (przepraszam, czy 2 strzały Oscara na SB to nie był mega niefart?!) i na Ukrainie i nas, i pomarańczowych będzie remis.
Poza tym. No luudzie, to ja już mając 16 lat zdawałem sobie sprawę, jak prawdziwe jest twierdzenie, że każdy mecz jest inny. Po co Real wychodzi dalej na Barcelonę, po tym jak dostali piątkową miazgę? A nieee, czekaaaj, przecież oni nawet parę razy z Katalończykami wygrali...
- marcinek
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
bardzo dobry wynik szkoda ze poprzedni mecz w Dani nie byl rowniez wygrana.
Panowie zadam pytanie moze juz walkowane wiele razy tutaj, jezeli tak to wybaczcie mi.
W sytuacji gdy wygramy mecz z Chelsea bedzie:
Juventus 9 pkt
Chelsea 7 pkt
W przypadku gdy Chelsea wygra z Dunczykami a my zremisujemy z Szachtarem bedzie
Juventus 10 pkt
Chelsea 10 pkt
co w takim momencie decyduje o wyjsciu z grupy w LM?
- bezposredni pojedynek
- bramki
- pozycja w rankingu
hm?
Panowie zadam pytanie moze juz walkowane wiele razy tutaj, jezeli tak to wybaczcie mi.
W sytuacji gdy wygramy mecz z Chelsea bedzie:
Juventus 9 pkt
Chelsea 7 pkt
W przypadku gdy Chelsea wygra z Dunczykami a my zremisujemy z Szachtarem bedzie
Juventus 10 pkt
Chelsea 10 pkt
co w takim momencie decyduje o wyjsciu z grupy w LM?
- bezposredni pojedynek
- bramki
- pozycja w rankingu
hm?
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Wojtek
- Juventino

Bezprośredni mecz i nie pytajcie sie już o to bo było to wałkowane z milion razy!marcinek pisze: co w takim momencie decyduje o wyjsciu z grupy w LM?
- bezposredni pojedynek
- bramki
- pozycja w rankingu
hm?
- zahor
- Juventino

Zmienia tyle, że jedno z tych dwóch spotkań można by przegrać, a tak trzeba zremisować. Oczywiście nie to jest kluczowe, najtrudniejsze jest żeby drugi mecz wygrać, bez tego to i oczywiście komplet z outsiderami nic by nam nie dał.Nadziej pisze: 1. Remis w Danii faktycznie niewiele zmienia przy obecnej sytuacji w tabeli. Zakladajac, ze zarowno Chelsea jak i Szachtar wygraja swoje mecze z outsiderem to i tak potrzebowalibysmy zwyciestwa w ktoryms z dwoch pozostalych spotkan.
Jest to już kolejna wypowiedź po której mam wrażenie że spora część ludzi na tym forum albo nie do końca wie gdzie leży Donieck i jak klimat tam panuje, albo stara się na zapas szukać usprawiedliwień na miesiąc przed meczem. Co jak co, ale pogoda jest ostatnim czynnikiem o który bym się martwił. Czy jak Napoli (czy jakakolwiek inna drużyna z południa) przyjeżdża do Turynu na mecz z Juventusem w grudniu to pierwszym ich zmartwieniem jest pogoda? Nie sądzę, a średnia różnica temperatur w grudniu między Turynem a Neapolem jest wyraźnie większa niż między Turynem a Donieckiem. Nie róbmy z naszych piłkarzy biednych sierotek które grają cały sezon w trzydziestostopniowym upale, a tu nagle trzeba będzie zagrać przy -25 stopniach po pas w śniegu.Nadziej pisze:Zdaje sobie sprawe, ze zarowno dotychaczasowa forma Szachtara jak i warunki atmosferyczne, w ktorycz zapewne bedziemy zmuszeni grac nam nie sprzyjaja
:shock: :shock: Na wiosnę gra siadła ?? Mówimy o sezonie 2011/12?? O Juventusie pod wodzą Conte??Maly pisze: dlaczego nasza gra w drugiej części poprzedniego sezonu siadła kiedy to Matri siadł na ławce a zaczął grać Boriello
To był najlepszy Juventus jaki widziałem od dobrych paru lat. Zespół który wychodził na boisko i gnoił Novarę, wycierał podłogę Fiorentiną, Romie robił z zadu jesień średniowiecza w takim stylu, że chłopaki mogli spuścić głowy i grzecznie odmaszerować do szatni bez dyskusji. Co ja bym dał żeby oni teraz grali tak jak wtedy. Nie będę układał karkołomnych teorii o tym że to zbawienny wpływ Borriello, ale Ty nie opowiadaj że w drugiej połowie sezonu cokolwiek siadło, bo było dokładnie na odwrót - Juventus rozkręcał się z meczu na mecz.
Ostatnio zmieniony 08 listopada 2012, 19:26 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 31 razy
totalną głupotą jest ignorowanie takich bądź co bądź faktów ;] a już na pewno przesłanek...Marat87 pisze:Dominujemy ze słabiutka w obronie Romą, której byle bolki z Bolonii srzelają po 3 gole + z totalnym outsiderem z Danii ( go Vidala... ), tylko dlatego, że na boisku jest Matri?
Totalna głupota.
dlaczego nie dominowaliśmy nad innymi "słabymi" drużynami
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Nadziej
- Juventino

- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przyznaje sie do ignorancji. Niby wiedzialem, ze Donieck polozony jest na terenach nadmorskich, ale az tak "wysokich" srednich temperatur w grudniu sie tam mimo wszystko nie spodziewalem.zahor pisze:Jest to już kolejna wypowiedź po której mam wrażenie że spora część ludzi na tym forum albo nie do końca wie gdzie leży Donieck i jak klimat tam panuje
Make friends for life or make hardcore enemies!
- kuba2424
- Juventino

[quote="pumex"][quote="ewerthon"]
pumex:
Wierzcie mi, bądź nie, ale przy stanie 2:0 po prostu wiedziałem, że Gio strzeli gola w tym meczu. Cały on. Ciśnienie schodzi, przebieg meczu wskazuje, że gładko wygramy, uaktywnia się Giovinco, jak za dotknięciem różdżki. Jestem przekonany, że gdyby ta akcja była przy stanie 0:0 Sebek kopnąłby się w czoło.
Dobra, dobra, ale przynajmniej strzelił swoją bramkę, czego nie można powiedzieć o Matrim. On przy stanie 3:0 nie potrafił wykorzystać 100% okazję. Ludzie!!! W okienku pozbądźmy się go raz na zawsze.
pumex:
Wierzcie mi, bądź nie, ale przy stanie 2:0 po prostu wiedziałem, że Gio strzeli gola w tym meczu. Cały on. Ciśnienie schodzi, przebieg meczu wskazuje, że gładko wygramy, uaktywnia się Giovinco, jak za dotknięciem różdżki. Jestem przekonany, że gdyby ta akcja była przy stanie 0:0 Sebek kopnąłby się w czoło.
Dobra, dobra, ale przynajmniej strzelił swoją bramkę, czego nie można powiedzieć o Matrim. On przy stanie 3:0 nie potrafił wykorzystać 100% okazję. Ludzie!!! W okienku pozbądźmy się go raz na zawsze.
- Marat87
- Juventino

- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
Fakt jest taki, że Roma jest beznadziejna w obronie, chyba najgorzej poukładana w całej lidze. Fakt jest też taki, że mistrz Danii to totalny outsider.totalną głupotą jest ignorowanie takich bądź co bądź faktów ;] a już na pewno przesłanek...
Ale lepiej forsować karkołomną teorie z Matrim. Najciemniej pod latarnią.
- kuba2424
- Juventino

Gotti pisze:
2. Szachtar w Turynie nas niemal zmiażdżył, a na Ukrainie będzie teoretycznie znacznie trudniej i będziemy musieli zagrać na 100% żeby z nimi wygrać.
Zwyczajnie są podstawy do tego żeby czuć wielki niepokój jeśli chodzi o wyjście z grupy. Jeśli miałbym obiektywnie ocenić szansę to daję nam jakieś 35-40%.
ps. sceptycznie nastawienie nie ma nic wspólnego z wiara w klub. Tak tylko uprzedzam jakieś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> komentarze.
Co ty bredzisz?!?! Szachtar niemal nas zmiażdżył? A oglądałeś na pewno ten mecz? To może przypomnę ci statystyki tamtego spotkania:
Juventus - Szachtar
Bramki 1 - 1
Posiadanie piłki 42% - 58 %
Strzały 16 - 12
Na bramkę 9 - 5
Rzuty rożne 7 - 1
...reszta mniej ważna!
I powiedz mi, w czym nas zmiażdżyli?
Nie wiem jak ty, ale ja widzę podstawy, żeby sądzić, że mecz w Szachtarze wygramy.
- gucio_juve
- Juventino

Jeśli będzie tak, że obie drużyny mają taki sam bilans punktowy, wtedy o miejscu decyduje liczba punktów, zdobyta w meczach bezpośrednich. Czyli, jeśli zajdzie taka sytuacja jak napisałeś, to wychodzi Juventus, bo w meczach z Chelsea zdobył cztery punkty.marcinek pisze: co w takim momencie decyduje o wyjsciu z grupy w LM?
- bezposredni pojedynek
- bramki
- pozycja w rankingu
hm?
Prostak z Ciebie i frustratmateelv pisze: Twój poziom umiejętności dedukowania i zaszczepionego gdzieś w rdzeniu prymitywizmu ukazuje jak bardzo masz wąski móżdżek. Myślisz, że w jakikolwiek sposób lękam się twojej marnej osoby, że po napisaniu posta usunąłem tamto słowo? Pfff... Edytowałem posta, ponieważ mam 2 kartki, a szkoda mi na Ciebie bana. Tyle.
Proszę, nie strasz mnie mały, pryszczaty zgrywusie (mając na uwadze twoje bezpodstawne podskakiwanie do mnie).
Pozdrów mamę.