Serie A 12/13 (3): Genoa 1-3 JUVENTUS
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Już spieszę z tłumaczeniem. Zwiększona liczba dośrodkowań spowodowana jest tym, aby gdy pojawią się kolejne informacje o Llorente nie można było nam zarzucać, że nie będzie pasował do naszego systemu.alina pisze:Liczby dnia: 17 wrzutek i 3 celne Caceresa; 9/1 PDC.
Ktoś mi powie czemu graliśmy na bezsensowne wrzuty? Juve miało 52 crosy w tym meczu (!).
- MaxFromJam_89
- Juventino

Zauważyłem że jak gra Matri to nasza gra z przodu leży. To nie pierwszy raz kiedy schodzi z boiska, a nasza gra nagle wygląda o dwa poziomy lepiej. Gościu jest po prostu przesłaby, zarówno w grze w powietrzu, jak i po ziemi. Zero dryblingu, zero gry z klepki. Od czasu do czasu nogę dostawi, znajdzie się tam gdzie powinien ale robi to zdecydowanie za rzadko. Już wolałbym zobaczyć Bendtnera następnym razem bo do Martiego moja cierpliwość się skończyła. Szkoda go, bo jak przychodził to grał nieźle, ale od półtora roku jego forma stacza się po równi pochyłej...
- Paulo
- Juventino

Mecz ciężki, trochę brakowało szczęścia momentami, ale nie można przymykać oczu na fatalną postawę obrony która dzięki Buffonowi i fartowi nie straciła więcej bramek. Skoro nawet Boriekłoda sobie radził z nimi, nie wspominając o Immobile. Jak niektórzy zauważyli Barzagli wolny jak ślimak, a błędy na poziomie Bonucciego. Coś złego się dzieje. W miarę pewnie tylko Chiellini. W pomocy Pirlo bez błysku, głupie straty, podobnie jak w meczach reprezentacji. Jak na ironię gdy Pirlo gaśnie w meczu to Marchisio pokazuje prawdziwy charakter, Jego gra coraz bardziej mi się podoba - zaczyna przypominać Conte z najlepszych lat ?
waleczny, ambitny, nieźle wyszkolony technicznie. O De Ceglie i Caceresie dzisiaj szkoda się rozpisywać - statystyki pokazały wszystko. Moim zdaniem bardzo dobrze Giaccherini, jako jedyny w pomocy kreował grę z przodu, miał swoje okazje i po pierwszej połowie zasłużył na tego gola. Matri - no comment. Są tu jeszcze jacyś Jego fani ? Dostał jedną, wspaniałą piłkę gdzie nie było spalonego i miał 7 metrów w szerz bramkę i co zrobił ? Wiadomo...kompletne drewno i biegająca kukła. Ile tak można już...Giovinco bardzo dobrze, starał się, szarpał, kreował, wymuszał, nie w każdym meczu musi strzelać po dwa gole, ale Jego powrót wydaje się bardzo dobrą decyzją.
Teraz najlepsze - Mirko Vucinic
chyba nareszcie dojrzał w Juve i ma świadomość tego, że siła Juve z przodu to głównie On. Podaje i strzela, z kilku sytuacji kończy prawie 100 % czego Mu brakowało wcześniej i angażuje się w grę. Wydaje mi się, że zrobił u nas postęp. Do pary Asamoah
czy to nie jest rzeczywiście ten nasz top player ? Uniwersalny, szybki, pewny, kreatywny ah
takiego transferu było nam trzeba na tą lewą stronę.
Ważne że wyszliśmy z trudnej sytuacji na dwubramkową przewagę czym cechują się tylko drużyny mistrzowskie. Real wczoraj nie dał rady przegrywając, Chelsea tylko remis, Man City też nie dała rady. Teraz czas na Chelsea i wielki comeback do Europy. Chelsea mocno osłabła po finale o superpuchar Europy i można się pokusić o dużą niespodziankę na Stamford Bridge więc do dzieła
) Forza Juve !!!
Ps. co z tym Bonuccim ? Bo przy tym rzucie wolnym była sygnalizacja że dostał zółtą, tak że potem już rzucałem mięsem jak zahaczył Kuckę chyba przy sprincie ?
Teraz najlepsze - Mirko Vucinic
Ważne że wyszliśmy z trudnej sytuacji na dwubramkową przewagę czym cechują się tylko drużyny mistrzowskie. Real wczoraj nie dał rady przegrywając, Chelsea tylko remis, Man City też nie dała rady. Teraz czas na Chelsea i wielki comeback do Europy. Chelsea mocno osłabła po finale o superpuchar Europy i można się pokusić o dużą niespodziankę na Stamford Bridge więc do dzieła
Ps. co z tym Bonuccim ? Bo przy tym rzucie wolnym była sygnalizacja że dostał zółtą, tak że potem już rzucałem mięsem jak zahaczył Kuckę chyba przy sprincie ?
- lukasz9013
- Juventino

Wykrakałeśpablo1503 pisze:Liczę na dobry występ Immobile
Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
- Piti
- Juventino

nie przesadzajmy..wprowadzenie Asamoaha i Vucinica to był OBOWIĄZEK Carrery. Jedyny + to to, że nie zwlekał ze zmianą tylko już po 50 minucie dokonał zmian (jak wiemy Conte lubi trzymać zawodników i zmieniać ew. około 70 minuty)Bartek88 pisze:Najbardziej cieszy mnie po tym meczu,ze Carrera pokazal, iz potrafi robic zmiany, ktore trzeba. Choc zmiany skrzydel a zwlaszcza Caceresa wolaly od 15 min.
Ciekaw jestem co sie dzialo dzisiaj z naszą obroną, Immobile robil co chcial, Boriello nawet juz zaczynal myslec, ze szczeli bramke.
Takie zwycięstwa budują bardziej, niż spacerek i lekkie 4:1 z Udine, dlatego dobrze że akurat tak się potoczyły losy meczu z Genoą akurat 3 dni przed starciem z Chelsea 8)
- szycha21
- Juventino

;d;d dobre... No ale nawet jakby był ten Llorente, to i ten styl byłby zły, bo większość naszych dośrodkowań to dochodziło do rywali, ale w ogóle lądowało na trybunach.szczypek pisze:Już spieszę z tłumaczeniem. Zwiększona liczba dośrodkowań spowodowana jest tym, aby gdy pojawią się kolejne informacje o Llorente nie można było nam zarzucać, że nie będzie pasował do naszego systemu.alina pisze:Liczby dnia: 17 wrzutek i 3 celne Caceresa; 9/1 PDC.
Ktoś mi powie czemu graliśmy na bezsensowne wrzuty? Juve miało 52 crosy w tym meczu (!).
MaxFromJam_89 pisze:Zauważyłem że jak gra Matri to nasza gra z przodu leży. To nie pierwszy raz kiedy schodzi z boiska, a nasza gra nagle wygląda o dwa poziomy lepiej. Gościu jest po prostu przesłaby, zarówno w grze w powietrzu, jak i po ziemi. Zero dryblingu, zero gry z klepki. Od czasu do czasu nogę dostawi, znajdzie się tam gdzie powinien ale robi to zdecydowanie za rzadko. Już wolałbym zobaczyć Bendtnera następnym razem bo do Martiego moja cierpliwość się skończyła. Szkoda go, bo jak przychodził to grał nieźle, ale od półtora roku jego forma stacza się po równi pochyłej...
No...gra drużyny nie zależy od jednego zawodnika. Dzisiaj 'tak dobrze' szło nam w ofensywie, bo Matriemu pomogli jeszcze De Ceglie, Caseres i tam jeszcze ktoś ;]
No ale co do gry Matriego to się z tobą zgadzam, zresztą jak sądze całe forum się z tobą zgodzi. On jest po prostu za słaby na Juve...nawet jak był w formie i tam gdy do nas przychodził strzelił te 20 bramek (w całym sezonie, nie u nas) to i tak grą nie zachwycał. To jest taki...ligowy średniak. Na drużyny ze srodka/dołu może wystarczy ;]
- bajbek17
- Juventino

Wiesz co w dwóch momentach, z których niestety nic nie wyszło zagrali bardzo ładnie z klepki, na pamięć i ładnie to wyglądało. A na dodatek Giovinco grał od początku więc zmęczony już był. Mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej.Alfa i Omega pisze:Serio? W sumie nie powiedziałbym. Osobno obaj zagrali niezłe (no... Giovinco przyzwoite, słupek ostrzelał, podał ładnie ze dwa razy, faule wyłuskiwał. A Mirek wiadomo. Gol i dwie asysty w pół godziny) zawody na podmęczonej - grającej bardzo dobrze do pewnego momentu - Genoi, ale współpracy między nimi i zrozumienia nie widziałem za grosz. Jeden swoje, drugi swoje. Nie wiem, czy wymienili piłkę ze sobą.bajbek17 pisze:Gio i Mirko świetnie się rozumią na boisku. Widać, że się zgrali.
- Mate.G
- Juventino

KOCHAM JUVENTUS!
Super meczyk, emocje sięgały zenitu, świetnie, że zdołaliśmy to wygrać. Teraz wygrajmy z Chelsea a będę bogaty :C
Super meczyk, emocje sięgały zenitu, świetnie, że zdołaliśmy to wygrać. Teraz wygrajmy z Chelsea a będę bogaty :C
- Wojtek
- Juventino

Mamy nauczke na przyszłość!! Wyszliśmy bez 4 podstawowych graczy na boisko, przegrywaliśmy i trzeba było wpuścić spowrotem trzech podstawowych bo to by odrobić straty ale aby tego dokonać musieli grać 2x intensywniej przez co niewiem czy za dużo odpoczęli. Lepiej gdyby na takie wychodzilibyśmy w podstawowym, potem przy prowadzeniu np. 2-0 ściągać tych którzy muszą odpocząć.
Caceres mnie dzisiaj irytował na maxa. Co miał piłke to wrzutka, prawie każda niecelna
Zauważyliśmy w tym meczu pomiędzy Stefanem a Martinem
Asamoah to prze gościu, od początku II połowy czekałem na niego bo wiedziałem że zmieni obraz gry, najpierw wywalczony karny a potem bramka. Transfer roku w Juve!
Aha jeszcze o Kielonie słów kilka, dzisiaj bardzo słabo nawet Borriellol go okiwał raz ;/
Immobile ? Co to miało być ?? Wychowanek Juve, który niedawo zadeklarował że walczy o powrót do Juve po bramce cieszy się jak dziecko!?! Proponuje go wygwizdać na Juve Stadium żeby miał nauczyke. Naprawde wkurzyło mnie to.
Ale bez wątpienia MVP dzisiaj to Vucinic, wszedł na boisko i wygrał nam mecz, 2x asysta i bramka
Nie jestem pewny czy nasi dzisiaj odpoczęli przed CFC tak jak to zakładali ale bardzo się ciesze że udało się wygrać bo to był baardzo ciężki mecz.
FORZA JUVE!!
Caceres mnie dzisiaj irytował na maxa. Co miał piłke to wrzutka, prawie każda niecelna
Asamoah to prze gościu, od początku II połowy czekałem na niego bo wiedziałem że zmieni obraz gry, najpierw wywalczony karny a potem bramka. Transfer roku w Juve!
Aha jeszcze o Kielonie słów kilka, dzisiaj bardzo słabo nawet Borriellol go okiwał raz ;/
Immobile ? Co to miało być ?? Wychowanek Juve, który niedawo zadeklarował że walczy o powrót do Juve po bramce cieszy się jak dziecko!?! Proponuje go wygwizdać na Juve Stadium żeby miał nauczyke. Naprawde wkurzyło mnie to.
Ale bez wątpienia MVP dzisiaj to Vucinic, wszedł na boisko i wygrał nam mecz, 2x asysta i bramka
Nie jestem pewny czy nasi dzisiaj odpoczęli przed CFC tak jak to zakładali ale bardzo się ciesze że udało się wygrać bo to był baardzo ciężki mecz.
FORZA JUVE!!
- annihilator1988
- Juventino

Do skasowania
- Alfa i Omega
- Juventino

Nam proponujesz?Wojtek pisze: Immobile ? Co to miało być ?? Wychowanek Juve, który niedawo zadeklarował że walczy o powrót do Juve po bramce cieszy się jak dziecko!?! Proponuje go wygwizdać na Juve Stadium żeby miał nauczyke. Naprawde wkurzyło mnie to.
Matko kochana. Proponuję napisać petycję do Ultrasów Juve z propozycją wygwizdania go na JS.
Świat tych ludzi niekoniecznie jest papierowy i kręcący się wokół Juventusu, uczepiłeś się Ciro nie wiem po co. Co się ma nie cieszyć?
bajbek17 - moment klepy między Mirkiem a Sebą jeden pamiętam, no ale miałem beznadziejną transmisję, mogłem nie wyczaić
Ostatnio zmieniony 17 września 2012, 01:22 przez Alfa i Omega, łącznie zmieniany 1 raz.
- Buzol
- Juventino

Jako, że nie ma jeszcze postu o meczu z Chievo to napiszę tutaj, mam nadzieję, że nikt mnie nie ubiegł.
Otóż oglądałem skróty na nSport i z tego co mówił prowadzący studio to za tydzień pokazują obydwa sobotnie mecze w tym nasz z Chievo o 20;45
:):)
Otóż oglądałem skróty na nSport i z tego co mówił prowadzący studio to za tydzień pokazują obydwa sobotnie mecze w tym nasz z Chievo o 20;45
- Max_LP
- Juventino

A jak te skróty wypadają w porównaniu do tego co Canal+ oferował? W niedzielę pokazywali godzinny skróty 4 lig (Angielska,Hiszpańska,Włoska i ta nieszczęsna Francuska).Buzol pisze:Otóż oglądałem skróty na nSport i z tego co mówił prowadzący studio to za tydzień pokazują obydwa sobotnie mecze w tym nasz z Chievo o 20;45:):)
Wtedy na Serie A przypadało 15 min a teraz jak jest? Pytam bo nie dotrwałem wczoraj, liczyłem na powtórkę a tu psikus bo w programie jej nie przewidują :?
Co do meczu to powoli po faulu Bonu już godziłem się na koniec naszej passy bez porażki. Byłem pewny, że to jego drugie zółtko a tu szok
Ostatnio zmieniony 17 września 2012, 09:49 przez Max_LP, łącznie zmieniany 2 razy.
bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
biel, która obejmuje czerń..
- lichy696
- Juventino

Sorry za OT ale muszę zapytaćBuzol pisze:Jako, że nie ma jeszcze postu o meczu z Chievo to napiszę tutaj, mam nadzieję, że nikt mnie nie ubiegł.
Otóż oglądałem skróty na nSport i z tego co mówił prowadzący studio to za tydzień pokazują obydwa sobotnie mecze w tym nasz z Chievo o 20;45:):)
Co do meczu to niektórzy widzę szybko skreślają Caceresa i Lichego wrzucają wysoko nad nim w hierarchii. A przypomnę jak było w poprzednim sezonie, kiedy Martin miał u nas niepodważalne miejsce w składzie. Spokojnie chłop jest po kontuzji, musi dostać chwilę i wcale mnie nie zdziwi jak wygryzie Stefana.
Słaby mecz Kuczera ale on zdążył do tego przyzwyczaić. Z Chievo może być nagła metamorfoza. Zdecydowanie najbardziej martwiła OBRONA, tym bardziej, że była to nasza podstawa. Nie wiem jakie zajęcie ma teraz pan Marotta ale **** mać trzeba zrobić wszystko, żeby zimą sprowadzić grajka w typie Angelo Ogbonny. No najlepiej właśnie jego 8)