Serie A 12/13 (1): JUVENTUS 2-0 Parma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 15:11

Wszyscy zachwycają się grą Asamoah w ofensywie, ale przecież on też zagrał GENIALNIE w obronie. Jeżeli Isla prezentuje podobny poziom, to mamy dwa bardzo mocne składy.

Marrone bardzo fajnie, podobnie jak Marchisio.

Zmiany mi się nie podobały. Można było dać pograć Pogbie przy 2-0.

Darek-WLKP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 15:18

Asamoah swietny mecz , to był cel w '10'
Ogólnie Juve zagralo dobry mecz , chlopaki z meczu na mecz sie będą rozkręcać i wszystko będzie cykało . Brakowało trochę skutecznosci ale mecz oceniam na dobry .

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 15:24

Oczywiście Asamoah zagrał bardzo dobry mecz,ale chciałbym zwrócić na jeden mały szczegół a dokladniej jego ..... wrzuty z autu. Wczoraj sprokurował groźne zamieszanie pod naszą bramką swoim wyrzutem, pamiętam że w okresie przygotowawczym też zdarzały mu się takie błędy.

Zgadzam się również ze zmiany trochę za późno, po 2 bramce trzeba było od razu je zrobić i zostawić jedną na koniec.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 16:08

Simi pisze: Zdecydowanie bardziej wolę Bonucciego w środku, niż na półboku. Co nie zmienia faktu, że powinien poćwiczyć koordynacje i szybkość, bo wczoraj wydawał mi się taki "klocowaty".
Mam nadzieje że w następnym meczu zobaczymy Barzagli - Bonucci - Chiellini.
Dokładnie. W drugiej połowie Leo popełnił bardzo podobny błąd jak podczas Superpucharu w Pekinie. Jednak widać, że nawet półprawy obrońca, czy półlewy to trochę inna bajka. Bonucci dobrze spisywał się wiosną tego roku, ale wtedy zawsze grał na pozycji o której wspomina Simi.

Obrazek
ali

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 16:14

Ardjan pisze:Oczywiście Asamoah zagrał bardzo dobry mecz,ale chciałbym zwrócić na jeden mały szczegół a dokladniej jego ..... wrzuty z autu. Wczoraj sprokurował groźne zamieszanie pod naszą bramką swoim wyrzutem, pamiętam że w okresie przygotowawczym też zdarzały mu się takie błędy.
Chłopaku marnujesz się tu w Polsce, jak Ty zwracasz uwagę jak poszczególni zawodnicy wyrzucają piłkę z autu to... :shock:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 16:17

ali pisze:Chłopaku marnujesz się tu w Polsce, jak Ty zwracasz uwagę jak poszczególni zawodnicy wyrzucają piłkę z autu to... :shock:
Sorry ale nietrudno zwrócić uwagę kiedy Asamoah wyrzuca piłkę z autu prosto pod nogi gracza drużyny przeciwnej.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 16:18

ali pisze: Chłopaku marnujesz się tu w Polsce, jak Ty zwracasz uwagę jak poszczególni zawodnicy wyrzucają piłkę z autu to... :shock:
Czepiasz się. Jak wrzuci następnym razem i padnie z tego gol to też zwrócisz na to uwagę. Niech wrzuca ktoś inny. Lepiej zapobiegać niż leczyć.

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 16:52

strasznie spięci byliśmy wczoraj w tej pierwszej połowie, aż nienaturalnie... widać, że mimo wszystko chłopakom brakuje Conte na ławce. ważne trzy punkty, ale jak sami piłkarze podkreślają, muszą się poprawić, co niewątpliwie przyjdzie z kolejnymi meczami :wink:

jeśli Bonucci ma zamiar wrócić do swojej dyspozycji z początku poprzedniego sezonu, to dziękuje bardzo. wraca Kielon i Caceres i Leo na ławkę, bo znowu zaczyna czarować tymi swoimi przerzutami i podaniami na konia. czy on k***a nie może grać jako obrońca prostej piłki, jak Marrone i Barzagli? nie, on jest reżyserem gry, niezwykle kreatywnym, a potem jest konterka Parmy i gonitwa do obrony... :doh: btw fajny, naprawdę fajny występ zanotował wczoraj Marrone, podciągnie się jeszcze w indywidualnej grze w obronie i może być z niego całkiem ciekawy libero :ok:

ale i tak jestem za grą 4-3-3 z przeciwnikami typu Parma i inni kelnerzy :wink: oj nasza seria bez porażki jeszcze trochę potrwa :D

ps co ten Asamoah wczoraj wyczyniał :bravo:

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 17:05

Wojtek pisze: Ten koleś nic nie wnosi do gry, niewiem wgl jak taki piłkarz może zajmować szczytne miesjce na ławce Juventusu? A co dopiero grać :angry:
!
No i, z całym szacunkiem dla Ciebie, ale między innymi właśnie dlatego, że nie widzisz co na boisku robi Padoin, to na ławce trenerskiej Juventusu Turyn jest Carrera i Conte, a nie Wojtek :)

Ja chciałbym zwrócić uwagę, że po durnej stracie bodaj już Kwadratowego Półboga, to właśnie objeżdżany tu i ówdzie Bonuc uratował nam tyłek, kiedy Parma wychodziła z kontrą 3 na 1. Nawet jeśli nie rozegrali po mistrzowsku, to choćby za to nie mam serca go po wczorajszych babolach krytykować.

Montezuma11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 19:13

SKAr7 pisze: Kwadratowego Półboga
Kogo masz na myśli? mecz oglądałem ale nie mogę sobie przypomnieć kto stracił i kto zasłuzył na to chlubne miano.

FORZA JUVENTUS !!!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 19:26

Montezuma11 pisze:
SKAr7 pisze: Kwadratowego Półboga
Kogo masz na myśli? mecz oglądałem ale nie mogę sobie przypomnieć kto stracił i kto zasłuzył na to chlubne miano.
KWADratowy Półbóg czyli Kwadwo Asamoah

wankej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 21:45

SKAr7

Również zwróciłem uwagę na tę interwencję Leo, no ale liczy się tylko to, co źle zrobił.

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 22:06

1 połowa kiepska w 2 przez 30 min w miarę fajnie to wyglądało , Vucinic zupełnie nie radzi sobie z przodu współpracując z Gio przy 3-5-2, żeby powalczyć w LM potrzebujemy tura w stylu Dzeko, Llorente fajnie , że Marotta też tak myśli ale czy uda mu się sprawdzić kogoś o takiej specyfice zobaczymy w piątek losowanie grup LM i ostatni dzień Marcato ten tydzień będzie przełomowy.

- fajnie, że z Gio nic poważnego liczę na niego.
- Chiellini musi wrócić do 3 z tył i Bonu przejść na środek bo na boku sobie nie radzi zupełnie.

ma ktoś wideo z kapitalnej akcji w wykonaniu Marchisio jak robi rajd przez pół boiska w 2 połowie ?

i na koniec Asamoah miazga !

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 22:28

Genoa vs Cagliari 2-0 - bramka Immobile :)

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
czarny93

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2012, 22:35

pakman pisze:Genoa vs Cagliari 2-0 - bramka Immobile :)
Jak wygląda teraz sytuacja z Immobile, jest własnością Genoi czy jest wypożyczony jak w Pescarze, bo juz sam nie wiem?

DejW
Zablokowany