Serie A (18): JUVENTUS 1-1 Cagliari
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
i chcesz tego uniknąć jednym meczem? Proszę Cię...wojczech7 pisze: Żebyś się nie zdziwił, jak Inter dzisiaj wygra i później rozpędzony na dobre włączy się do walki o top3. Ja wolałbym tego po prostu uniknąć.
Dzisiaj trzeba liczyć na remis, a Marotta niech w międzyczasie ogarnia transfer kogoś odpowiedniego...
Co do meczu - chyba cały zespół łapie zadyszkę.
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
Rzeczywiście bardzo ładnie przyglądał się jak jego koledzy rozklepują obronę Cagliari. Ty na prawdę nigdy nie ocenisz go obiektywnie.Dante93 pisze:Można odbijać pałeczke, że Vucinić również psuł na potęge. Matri posypał sie dziś, ale zdaje sie gol to w dużej mierze jego zasługa. I jeszcze pare akcji dobrych poszło od niego.
Mam nadzieję, że w następnym meczu Borriello zagra od pierwszej minuty, a zamiast Marchisio zagra Pazienza. Coś czuję, że De Ceglie zapewnił sobie dzisiaj miejsce na lewej w następnym spotkaniu.
- Ziółi
- Juventino
Bo ja wiem... Naprawdę chcecie oglądać się na Milan? Łudzicie się jeszcze, że... Oni to całe Cagliari ograli na stojąco ostatnio. I dalej tak będą łoić punkty. Bo tam prawą stroną pomyka dajmy na to Pato i gra na ścianę do Zlatana. U nas na prawej stronie chowa się bezproduktywny Pepe, a gra Matriego, to jakaś ściana płaczu. Inter powinien nas dogonić do marca, tym bardziej z wygranymi derbami. Ja tam byłbym za Milanem i oglądał się za siebie... Udine, Inter.mateelv pisze:To co, w derbach za interem? :?
- Arcadio Morello
- Juventino
Potrzeba kupić 3 klasowych piłkarzy: na obronę: Cecares, środkowy pomocnik i napastnik z wysokiej półki, bo Matri miał/ma przebłyski formy i już wielka gwiazda. Podobna historia byla z Arszawinem... Wyszedł mu sezon i pół Europy się o niego biła... :rotfl: :rotfl: :rotfl:, ale pewnie Marotta znowu kupi jakiś szrot... Jak przepaści transfer Cecaresa do Juve to
:roll:.

- wojczech7
- Juventino
Inter jest w gazie, bodaj 5 zwycięstw pod rząd. Jakby dzisiaj wygrał w derbach, byłby w gazie jeszcze większym, więc tak - ten jeden mecz może być bardzo istotny.mateelv pisze:i chcesz tego uniknąć jednym meczem? Proszę Cię...wojczech7 pisze: Żebyś się nie zdziwił, jak Inter dzisiaj wygra i później rozpędzony na dobre włączy się do walki o top3. Ja wolałbym tego po prostu uniknąć.
Dzisiaj trzeba liczyć na remis, a Marotta niech w międzyczasie ogarnia transfer kogoś odpowiedniego...
Liczę na remis/wygraną Milanu.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Marian.
- Juventino
Mnie by tam 78 punktów na koniec sezonu zadowoliło. Milan w tamtym sezonie zdobył mistrza mając 82 punkty. Drugi inter miał tych punktów 76. Juventus z 78 punktami na koniec sezobnu? Lubie to!WojtinhoFCJ pisze:Ale w ogóle spoko loko, nie ma sie co martwić, śrubujemy pobity dzisiaj rekord i idziemy na sezon bez porażki z bilansem 20-18
Derby Mediolanu? FORZA REMIS!

- pumex
- Juventino
Wiesz co, jako krytyk tego transferu napiszę tak: Vucinic tak naprawdę jeszcze mnie nie przekonał, bo pokazał za mało, ale w obecnej sytuacji, gdzie oprócz Mirka w ofensywie widzimy jeden, wielki beton, nie sposób nie docenić jego transferu.kdzr pisze:Krytycy transferu Vucinica gwałtownie zmieniają zdanie...
Wiesz co, też tak to widziałem we wcześniejszych meczach. Jednak teraz mam coraz większe wrażenie, że... (to zabrzmi banalnie) Pirlo nie ma z kim grać. Andrea dostaje piłkę, ma dużo miejsca, widać, że podnosi głowę do góry, szuka zawodników do których mógłby wykonać prostopadłe podanie, ale takowych nie znajduje, bo wszyscy, jak jeden mąż (oprócz Mirka), stoją. Podania Pirlo na pierwszy rzut oka właśnie tak wyglądają, jak niedokładne. Ale to chyba wynika właśnie z tego, że Andrea fajnie myśli, podaje na wolne pole, gdzie napastnik powinien wychodzić, ale tego nie robi. Ja tak to widzę.Paulo pisze:To tylko kolejny mecz potwierdzający wręcz frapująca formę Andrei Pirlo...chodzi, przechadza się...
Ziółi pisze:Milan? Łudzicie się jeszcze, że... Oni to całe Cagliari ograli na stojąco ostatnio. I dalej tak będą łoić punkty. Bo tam prawą stroną pomyka dajmy na to Pato i gra na ścianę do Zlatana. U nas na prawej stronie chowa się bezproduktywny Pepe, a gra Matriego, to jakaś ściana płaczu.

Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 17:30 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Kiss
- Juventino
Co do Milan-Inter. Uwazam, ze jesli mamy sie bac tego ze takie potegi swiatowego footballu jak Lazio czy Udinese wyprzedza nas w walce o TOP3, to moze lepiej do tej LM nie isc i uniknac kompromitacji w eliminacjach?(na to stac Udine i Lazio)
Myslalem ze to strona Juventusu, ktory wydaje dziesiatki milionow rocznie na pilakzry a nie jakiejs Fiorentiny.
Myslalem ze to strona Juventusu, ktory wydaje dziesiatki milionow rocznie na pilakzry a nie jakiejs Fiorentiny.
- malkavian
- Juventino
Jak wyżej. Robienie w pieluchy przed Interem nie ma sensu:Darius19 pisze:W sumie 6 punktów to dużo i niedużo zależy jak popatrzeć. Najbliższa okazja na wygranie z przeciętniakiem i poprawę nastroju za tydzień. Tylko niestety później puchar z Romą. ale to odleglejsza przyszłość. Ja mimo wszystko (nie wierzę, że to powiem) ale jestem za Interemdimebag11 pisze:I co zyskamy na zwycięstwie Interu w derbach? Bycie samodzielnym liderem przez tydzień? Forma Interu wyraźnie rośnie. Jak dziś wygrają, co wg mnie jest bardzo możliwe, to doskoczą do nas na 6pkt, a co to jest patrząc ile kolejek pozostało do końca sezonu. Najlepszy byłby remis, ale może lepiej nie liczyć na innych i zacząć wygrywać z przeciętnymi drużynami, bo samymi remisami awansu do LM nie zapewnimy.
A) mają chwilowo dobrą passę, takiej dyspozycji zbyt długo nie można utrzymać, w koncu spitolą parę meczyków jak na początku
B) wygraliśmy z nimi na San Siro, stać nas na dobry wynik w bezpośredniej rywalizacji
C) może i gramy ostatnio prawie jak łajzy, ale - przypominam - praktycznie na półmetku jesteśmy liderami i nie przegraliśmy meczu. Nie wmawiajcie mi, że nie stać nas na czołową trójkę

Meczyk z Atalantą będzie istotny trzeba powrócić, znów wbić się w tryb wygrywania, a przynajmniej lepszej gry.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 17:30 przez malkavian, łącznie zmieniany 1 raz.
- pakman
- Juventino
Gramy bez srodka i takie sa tego efekty:/ Claudio zagubiony jak male dziecko
nic nie gra , traci pilki ba nawet nie potrafil dzisiaj przyjac dobrze ... Pirlo tez nic - wyprowadzamy atak a on zwalnia akcje , 3 obroty , 4 zwody i strata 

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- tracerek
- Juventino
Bardzo dobry pomysł! Najlepiej róbmy tak co mecz. Widać w Tobie potencjał na dobrego trenera.bohdan pisze:masakra, najchętniej wymieniłbym całą 11tke.
Naprawdę nie rozumiem dlaczego oddajemy tak mało strzałów z dystansu.
- Dante93
- Juventino
Szczerze, ja jakoś patrzac na gre widze w wiekszości po 10 strat na mecz i to takich w stylu 'kopania sie po czole'. Dziś też gdyby nie gol i zdaje sie jeden rajd(przy którym powinien czerwo dostać) zupełnie nie widzialbym w jego grze niczego Utylitarnego. Bo nic z niej nadal nie wynika.
- rufi8
- Juventino
No i właśnie dlatego grzeją ławkę tudzież trybuny. Przecież Conte widzi ich codziennie na treningu. Skoro tam nie brylują to niby z jakiego powodu mieliby grać od początku meczu. Osobną kwestią jest jednak to, że nasz trener po prostu chyba zajechał ten zespół. I tak mamy wyjątkowego farta w tym sezonie , Udinese przegrało więc przynajmniej do wieczora jesteśmy liderami. Ale zaczynam czarno to widzieć. Powtarza się historia z ostatnich sezonów z tym przeklętym styczniem.Kiss pisze: Mamy kryzys, ktory sie poglebia z meczu na mecz. Moim zdaniem winny jest Conte i wystawianie tych samych pilkarzy + brak zmian.
Krasic wygladal jakby wzieli jakiegos przypadkowego kibica z trybun, tylko pytanie czy to wina Krasica czy Conte, ktory takiego kibica z niego zrobil.
Siedzi pol sezonu Del Piero z Krasicem na lawie/trybunach i nagle maja wejsc na 20min i uratowac mecz. Smieszne.
- Arcadio Morello
- Juventino
Z ogórkami powinno być min 2:0 i 3 pkt... Conte powinien ich opierdzielić, bo tak nie można grać... W końcu te remisy się zemszczą...
Brakuje rotacji w drużynie... Dlaczego nie gra częściej Elia, Fabio Q, Del Piero? Z pewnością to by wpłynęło korzystnie na drużynę.
Brakuje rotacji w drużynie... Dlaczego nie gra częściej Elia, Fabio Q, Del Piero? Z pewnością to by wpłynęło korzystnie na drużynę.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 17:36 przez Arcadio Morello, łącznie zmieniany 1 raz.