Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
BlackShadow7412

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2009, 12:53

Holenderski RAsiak??!! Chyba zartujesz , moze w REalu nie blyszczal ale chlopak ma talent, zreszta kto w Realu blyszczy?? Tam psuja zawodnikow... bez obrazy oczywiscie ale jednak jak jakis swietny pilkarz idze do Realu pieniadze i zabawy uderzaja im do glowy i juz srednio to wyglada

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2009, 13:40

Cóż Cambiasso czy Samuel też nie poradzili sobie w Realu ( bo ciężko jest sobie poradzic w klubie, gdzie co sezon jest nowy trener, a kibice są jak chorągiewki), Są lepsi od Huntera, ale w Milanie ma ten komfort, że przychodzi do pierwszego składu, a juz widac, ze Leo stawia wszystkich na równi. Tutaj jesli bedzie w lepszej formie niz Pippo to bedzie grał, jesli nie to ława. W Realu pewnie postrzelałby sobie więcej, ale że gra tam Raul (od 3 lat tylko za zasługi i nie pierniczcie mi o kilkunastu waznych golach Gonzalesa) to był zbędny. 20 meczów 8 goli, bardzo często wychodził na koncówki. W Milanie może podniesc swój poziom. Jestem o niego spokojniejszy niz o "drugiego Rossiego" - Gilardino.

FORZA MILAN!
Antyteza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2009, 18:23

Napastnik, na którego musi pracować drużyna. Nie udzielający się w pressingu, nie pracujący w obronie. Bramkostrzelny - fakt, obdarzony instynktem strzeleckim; ale totalnie nie pasujący do ligi hiszpańskiej. Należałem do przeciwników jego sprowadzenia i kamień spadł mi z serca, że znalazł nowego pracodawcę. Oby w Milanie się odnalazł - nic do Klaasa nie mam - tu po prostu nie pasował.

BlackShadow: fakt, Real jest instytucją, której celem nadrzędnym jest rujnowanie zawodnikom karier i nikt w nim nie błyszczy :) Przytucz tu jeszcze przykład Cassano, a dobitnie poprawisz mi humor po ciężkim dniu.

BlackShadow7412

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2009, 19:16

Antyteza nie chcialem Cie dolowac ;d Nie mialem takiego zamiaru poprostu tak uwazam ;d Milego wieczoru po ciezkim dniu zycze ;p

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2009, 20:29

Jasne, Holender nie jest złym graczem i to jest bardzo dobre posunięcie Milanu, po tym jak nie udało się zakontraktować Luisa Fabiano. Każdy chyba wie, ile bramek Klaas strzelił w Lidze Holenderskiej zanim zawitał to Madrytu.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2009, 21:18

MajosJuventino pisze:Każdy chyba wie, ile bramek Klaas strzelił w Lidze Holenderskiej zanim zawitał to Madrytu.
Wybacz, ja na ten przykład nie wiem ile tych bramek strzelił.
Antyteza pisze:Real jest instytucją, której celem nadrzędnym jest rujnowanie zawodnikom karier i nikt w nim nie błyszczy :)
Cieszę się, że nie tylko ja to zauważyłem.

Coż. Dla Milanu taki zawodnik to na pewno spore wzmocnienie. Nie powinien mieć problemów z aklimatyzacją. Powiem szczerze, że przewidywałem, że przejście do Madrytu nie będzie dla niego dobre. Życzę mu wielu bramek... w derbach Mediolanu.

Kiedyś wielu widziało go w Juventusie...

RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2009, 21:56

szczypek pisze:Kiedyś wielu widziało go w Juventusie...
Dwa lata temu był pierwszą opcją Juventusu w razie, gdyby Trezeguet zdecydował się odejść. Prasa pisała wręcz o uzgodnionym indywidualnym kontrakcie z Huntelaarem i oczekiwaniu na decyzję Francuza. To bardzo dobry piłkarz, powiedziałbym nawet, że mimo bycia drugim wyborem po Fabiano, jest od niego lepszy i powinien sprawdzić się w Serie A, gdyż to taki typ zawodnika, jak Trezeguet właśnie, czy też Inzaghi. Pytanie tylko, czy poza Pato: imprezujący Ronaldinho, Pirlo bez formy i Seedorf, którego czasy świetności już dawno minęły, zapewnią mu odpowiednią ilość sytuacji podbramkowych. Mam nadzieję, i jest duża na to szansa, że nie.

Pałlo3

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 18:43

Kwota transferu - 15 mln euro - warto było czekac, bo teraz ceny troszkę topnieją ;) Według mnie Juve mogło spokojnie postąpic tak z transferem Melo, bo we Włoszech mówi się podobno, ze przepłaciliscie te kilka milonów za Brazylijczyka, ale myslę, że było warto.

Milan się rozkręca - porozumienie co do wymiany z Lazio: Oddo - De Silvestri coraz bliżej :D Stary (33lata) i zajechany Massimo za młodziutkiego (rocznik 1988) i utalentowanego zawodnika :-D Czyli Zambro na lewą za Jankula, który nie ma formy :) choc nie wykluczone ze jeszcze dojdzie lewy obronca ( Bale lub Juan Maldonado - stylem gry przypominający Serginho). Czekamy, zwłaszcza, że wyprzedaz w Realu trwa i na oku Łysego jest Sneijder (znajac życie za drogi) i VdV ( cena marzenie - 15 baniek, tylko żeby zdrówko dopisało). Na Hunterze raczej nie stanie, bo Galliani zapytany czy transfer Huntelaara konczy mercato w Milanie głupio się usmiechnął i wsiadł do samochodu :)

pozyjemy zobaczymy, może wszyscy zbyt wczesnie nas skreslają :P

FORZA MILAN!
RavaneVialli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 19:06

Tak jak Huntelaar to świetny transfer, tak De Silvestri jest bardzo przeciętnym zawodnikiem. Już o tym kiedyś pisałem, utalentowany jest jak Palladino, osiągnął pewien średni poziom i na nim już pozostanie, gdyż dzieje się tak od dłuższego czasu. Jedyny plus tego transferu dla Milanu, o ile dojdzie do skutku, to pozbycie się starego zawodnika z dużą pensją, ale dopłata dla Lazio zniweluje ten zysk. Otrzymacie zawodnika dużo młodszego, ale na takim samym piłkarskim poziomie, co Oddo, który też już swoich umiejętności nie rozwija.

A Melo podpisał niedawno kontrakt z klauzulą wykupienia go za 25 mln euro, więc najprawdopodobniej nie było możliwości kupienia go taniej niż 20,5 mln plus Marchionni. Nasza pomoc aktualnie przewyższa Milan w każdym aspekcie:)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 19:15

Huntelaar to dobre posunięcie Milanu, jeżeli zgrają się z Pato moga tworzyć zabójczy duet. Osobiście wydaję mi się że więcej tej drużynie daliby Dzeko, albo Fabiano o których zabiegali, Huntelaar to w moich oczach taki numer trzy. Mówi się o tym że Rossoneri zabiegają o lewego/prawego obrońcę. De Silvestri? Jeżeli faktycznie Lazio wymieni go na Oddo to zrobi ogromny błąd.
Środkowy pomocnik jak dla mnie do Milanu nie przyjdzie, po tym jak Pirlo zostaje w drużynie.

Po odejściu Kaki, Milan stracił wiele i tego nie trzeba nikomu zbytnio udowadniać ile ten piłkarz dawał tej drużynie. Jestem już dzisiaj pewien że Ronaldinho nie ma szans aby dał więcej niż 50% tego co dawał Kaka. I głównie przez to Milan w moich oczach na dzień dzisiejszy wydaje się zespołem który nie ma po prostu drużyny aby walczyć do marca-kwietnia na wszystkich frontach i liczyć się do końca. Z Kaką w ostatnich dwóch latach grało się ciężko, a co dopiero będzie bez niego. No, ale jeszcze poczekam do końca mercato, nie ma Ancelottiego, jest świeże spojrzenie Leonardo a nóż się coś z tego urodzi.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 20:36

szczypek pisze:
MajosJuventino pisze:Każdy chyba wie, ile bramek Klaas strzelił w Lidze Holenderskiej zanim zawitał to Madrytu.
Wybacz, ja na ten przykład nie wiem ile tych bramek strzelił.
Antyteza pisze:Real jest instytucją, której celem nadrzędnym jest rujnowanie zawodnikom karier i nikt w nim nie błyszczy :)
Cieszę się, że nie tylko ja to zauważyłem.

Coż. Dla Milanu taki zawodnik to na pewno spore wzmocnienie. Nie powinien mieć problemów z aklimatyzacją. Powiem szczerze, że przewidywałem, że przejście do Madrytu nie będzie dla niego dobre. Życzę mu wielu bramek... w derbach Mediolanu.

Kiedyś wielu widziało go w Juventusie...
Pisząc to miałem na myśli, że nie mało, mianowicie :

Heerenveen 46 (53)
Ajax Amsterdam 92 (96)
Real Madryt 20 ( 8 )

Liczba mecz ( liczba bramek).

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 21:29

MajosJuventino pisze:
Pisząc to miałem na myśli, że nie mało, mianowicie :

Heerenveen 46 (53)
Ajax Amsterdam 92 (96)
Real Madryt 20 ( 8 )

Liczba mecz ( liczba bramek).
Dokładnie tak. On ma genialną skuteczność. Nie jest może typem napastnika który gra bardzo efektownie i jest mistrzem dryblingu, ale funduje masę goli i to się liczy. W Realu nie pokazał na co go stać, ale w Milanie ma szanse błyszczeć. Za w miarę niską cenę Milan pozyskał klasowego napastnika. Dobry ruch panowie, ale statystyki to nie wszystko...

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 22:20

Paolo#3 pisze:Kwota transferu - 15 mln euro - warto było czekac, bo teraz ceny troszkę topnieją ;) Według mnie Juve mogło spokojnie postąpic tak z transferem Melo, bo we Włoszech mówi się podobno, ze przepłaciliscie te kilka milonów za Brazylijczyka, ale myslę, że było warto.
My za niego zapłaciliśmy 20 mln... bo oddaliśmy bezużytecznego Marchionniego (taaaak wiem te jego bajońskie asysty ;OOO)
Paolo#3 pisze:Milan się rozkręca - porozumienie co do wymiany z Lazio: Oddo - De Silvestri coraz bliżej :D Stary (33lata) i zajechany Massimo za młodziutkiego (rocznik 1988) i utalentowanego zawodnika :-D
Młodziutki i utalentowany... ilu już takich było :?
Paolo#3 pisze: Czyli Zambro na lewą za Jankula, który nie ma formy :) choc nie wykluczone ze jeszcze dojdzie lewy obronca ( Bale lub Juan Maldonado - stylem gry przypominający Serginho).
No, tak Serginho to by wam się przydał. Zambrotta skończył się wraz z odejściem z Juve. Teraz gra conajmniej średnio.
Paolo#3 pisze: Czekamy, zwłaszcza, że wyprzedaz w Realu trwa i na oku Łysego jest Sneijder (znajac życie za drogi) i VdV ( cena marzenie - 15 baniek, tylko żeby zdrówko dopisało). Na Hunterze raczej nie stanie, bo Galliani zapytany czy transfer Huntelaara konczy mercato w Milanie głupio się usmiechnął i wsiadł do samochodu :)
Sneijder, nie odejdzie za mniej niż 15 mln, a VdV za 8? Bo kompletnie nic nie gra. Życzę wam powodzenia na Meracto, i kilku Almironów w składzie + Knezevica. ;)

Obrazek
Marcin_ACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 22:36

dr.DeV pisze:
Paolo#3 pisze: Czekamy, zwłaszcza, że wyprzedaz w Realu trwa i na oku Łysego jest Sneijder (znajac życie za drogi) i VdV ( cena marzenie - 15 baniek, tylko żeby zdrówko dopisało). Na Hunterze raczej nie stanie, bo Galliani zapytany czy transfer Huntelaara konczy mercato w Milanie głupio się usmiechnął i wsiadł do samochodu :)
Sneijder, nie odejdzie za mniej niż 15 mln, a VdV za 8? Bo kompletnie nic nie gra. Życzę wam powodzenia na Meracto, i kilku Almironów w składzie + Knezevica. ;)
Ja wolałbym Robbena do Milanu niż VdV czy Sneijdera. Marzy mi się taki scenariusz: Bayern zgadza sie w koncu puscic Riberego do Realu za 80 mln (L'Équipe napisalo, ze Real tyle zaoferowal), a wtedy Robben odchodzi do Milanu za... 15 :smile:

PS. Takich promocji, jak w Realu nie ma nawet w Tesco :smile:

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 sierpnia 2009, 22:40

Marcin_ACM pisze:
dr.DeV pisze:
Ja wolałbym Robbena do Milanu niż VdV czy Sneijdera. Marzy mi się taki scenariusz: Bayern zgadza sie w koncu puscic Riberego do Realu za 80 mln (L'Équipe napisalo, ze Real tyle zaoferowal), a wtedy Robben odchodzi do Milanu za... 15 :smile:

PS. Takich promocji, jak w Realu nie ma nawet w Tesco :smile:

A do Lidlla chodzisz?

Robben w Milanie? Po co wam jeździec bez głowy którego zatrzymuje nawet Grygera ? Rób co chcesz kup nawet 3 holendrów z Realu, napewno będzie sukces.

Obrazek
ODPOWIEDZ