Wszystko o Milanie
- BlackShadow7412
- Juventino
Holenderski RAsiak??!! Chyba zartujesz , moze w REalu nie blyszczal ale chlopak ma talent, zreszta kto w Realu blyszczy?? Tam psuja zawodnikow... bez obrazy oczywiscie ale jednak jak jakis swietny pilkarz idze do Realu pieniadze i zabawy uderzaja im do glowy i juz srednio to wyglada
- Pałlo3
- Milanista
Cóż Cambiasso czy Samuel też nie poradzili sobie w Realu ( bo ciężko jest sobie poradzic w klubie, gdzie co sezon jest nowy trener, a kibice są jak chorągiewki), Są lepsi od Huntera, ale w Milanie ma ten komfort, że przychodzi do pierwszego składu, a juz widac, ze Leo stawia wszystkich na równi. Tutaj jesli bedzie w lepszej formie niz Pippo to bedzie grał, jesli nie to ława. W Realu pewnie postrzelałby sobie więcej, ale że gra tam Raul (od 3 lat tylko za zasługi i nie pierniczcie mi o kilkunastu waznych golach Gonzalesa) to był zbędny. 20 meczów 8 goli, bardzo często wychodził na koncówki. W Milanie może podniesc swój poziom. Jestem o niego spokojniejszy niz o "drugiego Rossiego" - Gilardino.
FORZA MILAN!
- Antyteza
- Juventino
Napastnik, na którego musi pracować drużyna. Nie udzielający się w pressingu, nie pracujący w obronie. Bramkostrzelny - fakt, obdarzony instynktem strzeleckim; ale totalnie nie pasujący do ligi hiszpańskiej. Należałem do przeciwników jego sprowadzenia i kamień spadł mi z serca, że znalazł nowego pracodawcę. Oby w Milanie się odnalazł - nic do Klaasa nie mam - tu po prostu nie pasował.
BlackShadow: fakt, Real jest instytucją, której celem nadrzędnym jest rujnowanie zawodnikom karier i nikt w nim nie błyszczy
Przytucz tu jeszcze przykład Cassano, a dobitnie poprawisz mi humor po ciężkim dniu.
BlackShadow: fakt, Real jest instytucją, której celem nadrzędnym jest rujnowanie zawodnikom karier i nikt w nim nie błyszczy

- BlackShadow7412
- Juventino
Antyteza nie chcialem Cie dolowac ;d Nie mialem takiego zamiaru poprostu tak uwazam ;d Milego wieczoru po ciezkim dniu zycze ;p
- Majos
- Juventino
Jasne, Holender nie jest złym graczem i to jest bardzo dobre posunięcie Milanu, po tym jak nie udało się zakontraktować Luisa Fabiano. Każdy chyba wie, ile bramek Klaas strzelił w Lidze Holenderskiej zanim zawitał to Madrytu.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Wybacz, ja na ten przykład nie wiem ile tych bramek strzelił.MajosJuventino pisze:Każdy chyba wie, ile bramek Klaas strzelił w Lidze Holenderskiej zanim zawitał to Madrytu.
Cieszę się, że nie tylko ja to zauważyłem.Antyteza pisze:Real jest instytucją, której celem nadrzędnym jest rujnowanie zawodnikom karier i nikt w nim nie błyszczy
Coż. Dla Milanu taki zawodnik to na pewno spore wzmocnienie. Nie powinien mieć problemów z aklimatyzacją. Powiem szczerze, że przewidywałem, że przejście do Madrytu nie będzie dla niego dobre. Życzę mu wielu bramek... w derbach Mediolanu.
Kiedyś wielu widziało go w Juventusie...
- RavaneVialli
- Juventino
Dwa lata temu był pierwszą opcją Juventusu w razie, gdyby Trezeguet zdecydował się odejść. Prasa pisała wręcz o uzgodnionym indywidualnym kontrakcie z Huntelaarem i oczekiwaniu na decyzję Francuza. To bardzo dobry piłkarz, powiedziałbym nawet, że mimo bycia drugim wyborem po Fabiano, jest od niego lepszy i powinien sprawdzić się w Serie A, gdyż to taki typ zawodnika, jak Trezeguet właśnie, czy też Inzaghi. Pytanie tylko, czy poza Pato: imprezujący Ronaldinho, Pirlo bez formy i Seedorf, którego czasy świetności już dawno minęły, zapewnią mu odpowiednią ilość sytuacji podbramkowych. Mam nadzieję, i jest duża na to szansa, że nie.szczypek pisze:Kiedyś wielu widziało go w Juventusie...
- Pałlo3
- Milanista
Kwota transferu - 15 mln euro - warto było czekac, bo teraz ceny troszkę topnieją
Według mnie Juve mogło spokojnie postąpic tak z transferem Melo, bo we Włoszech mówi się podobno, ze przepłaciliscie te kilka milonów za Brazylijczyka, ale myslę, że było warto.
Milan się rozkręca - porozumienie co do wymiany z Lazio: Oddo - De Silvestri coraz bliżej
Stary (33lata) i zajechany Massimo za młodziutkiego (rocznik 1988) i utalentowanego zawodnika :-D Czyli Zambro na lewą za Jankula, który nie ma formy
choc nie wykluczone ze jeszcze dojdzie lewy obronca ( Bale lub Juan Maldonado - stylem gry przypominający Serginho). Czekamy, zwłaszcza, że wyprzedaz w Realu trwa i na oku Łysego jest Sneijder (znajac życie za drogi) i VdV ( cena marzenie - 15 baniek, tylko żeby zdrówko dopisało). Na Hunterze raczej nie stanie, bo Galliani zapytany czy transfer Huntelaara konczy mercato w Milanie głupio się usmiechnął i wsiadł do samochodu 
pozyjemy zobaczymy, może wszyscy zbyt wczesnie nas skreslają

Milan się rozkręca - porozumienie co do wymiany z Lazio: Oddo - De Silvestri coraz bliżej

pozyjemy zobaczymy, może wszyscy zbyt wczesnie nas skreslają

FORZA MILAN!
- RavaneVialli
- Juventino
Tak jak Huntelaar to świetny transfer, tak De Silvestri jest bardzo przeciętnym zawodnikiem. Już o tym kiedyś pisałem, utalentowany jest jak Palladino, osiągnął pewien średni poziom i na nim już pozostanie, gdyż dzieje się tak od dłuższego czasu. Jedyny plus tego transferu dla Milanu, o ile dojdzie do skutku, to pozbycie się starego zawodnika z dużą pensją, ale dopłata dla Lazio zniweluje ten zysk. Otrzymacie zawodnika dużo młodszego, ale na takim samym piłkarskim poziomie, co Oddo, który też już swoich umiejętności nie rozwija.
A Melo podpisał niedawno kontrakt z klauzulą wykupienia go za 25 mln euro, więc najprawdopodobniej nie było możliwości kupienia go taniej niż 20,5 mln plus Marchionni. Nasza pomoc aktualnie przewyższa Milan w każdym aspekcie:)
A Melo podpisał niedawno kontrakt z klauzulą wykupienia go za 25 mln euro, więc najprawdopodobniej nie było możliwości kupienia go taniej niż 20,5 mln plus Marchionni. Nasza pomoc aktualnie przewyższa Milan w każdym aspekcie:)
- Vincitore
- Juventino
Huntelaar to dobre posunięcie Milanu, jeżeli zgrają się z Pato moga tworzyć zabójczy duet. Osobiście wydaję mi się że więcej tej drużynie daliby Dzeko, albo Fabiano o których zabiegali, Huntelaar to w moich oczach taki numer trzy. Mówi się o tym że Rossoneri zabiegają o lewego/prawego obrońcę. De Silvestri? Jeżeli faktycznie Lazio wymieni go na Oddo to zrobi ogromny błąd.
Środkowy pomocnik jak dla mnie do Milanu nie przyjdzie, po tym jak Pirlo zostaje w drużynie.
Po odejściu Kaki, Milan stracił wiele i tego nie trzeba nikomu zbytnio udowadniać ile ten piłkarz dawał tej drużynie. Jestem już dzisiaj pewien że Ronaldinho nie ma szans aby dał więcej niż 50% tego co dawał Kaka. I głównie przez to Milan w moich oczach na dzień dzisiejszy wydaje się zespołem który nie ma po prostu drużyny aby walczyć do marca-kwietnia na wszystkich frontach i liczyć się do końca. Z Kaką w ostatnich dwóch latach grało się ciężko, a co dopiero będzie bez niego. No, ale jeszcze poczekam do końca mercato, nie ma Ancelottiego, jest świeże spojrzenie Leonardo a nóż się coś z tego urodzi.
Środkowy pomocnik jak dla mnie do Milanu nie przyjdzie, po tym jak Pirlo zostaje w drużynie.
Po odejściu Kaki, Milan stracił wiele i tego nie trzeba nikomu zbytnio udowadniać ile ten piłkarz dawał tej drużynie. Jestem już dzisiaj pewien że Ronaldinho nie ma szans aby dał więcej niż 50% tego co dawał Kaka. I głównie przez to Milan w moich oczach na dzień dzisiejszy wydaje się zespołem który nie ma po prostu drużyny aby walczyć do marca-kwietnia na wszystkich frontach i liczyć się do końca. Z Kaką w ostatnich dwóch latach grało się ciężko, a co dopiero będzie bez niego. No, ale jeszcze poczekam do końca mercato, nie ma Ancelottiego, jest świeże spojrzenie Leonardo a nóż się coś z tego urodzi.
- Majos
- Juventino
Pisząc to miałem na myśli, że nie mało, mianowicie :szczypek pisze:Wybacz, ja na ten przykład nie wiem ile tych bramek strzelił.MajosJuventino pisze:Każdy chyba wie, ile bramek Klaas strzelił w Lidze Holenderskiej zanim zawitał to Madrytu.
Cieszę się, że nie tylko ja to zauważyłem.Antyteza pisze:Real jest instytucją, której celem nadrzędnym jest rujnowanie zawodnikom karier i nikt w nim nie błyszczy
Coż. Dla Milanu taki zawodnik to na pewno spore wzmocnienie. Nie powinien mieć problemów z aklimatyzacją. Powiem szczerze, że przewidywałem, że przejście do Madrytu nie będzie dla niego dobre. Życzę mu wielu bramek... w derbach Mediolanu.
Kiedyś wielu widziało go w Juventusie...
Heerenveen 46 (53)
Ajax Amsterdam 92 (96)
Real Madryt 20 ( 8 )
Liczba mecz ( liczba bramek).
- goly
- Juventino
Dokładnie tak. On ma genialną skuteczność. Nie jest może typem napastnika który gra bardzo efektownie i jest mistrzem dryblingu, ale funduje masę goli i to się liczy. W Realu nie pokazał na co go stać, ale w Milanie ma szanse błyszczeć. Za w miarę niską cenę Milan pozyskał klasowego napastnika. Dobry ruch panowie, ale statystyki to nie wszystko...MajosJuventino pisze:
Pisząc to miałem na myśli, że nie mało, mianowicie :
Heerenveen 46 (53)
Ajax Amsterdam 92 (96)
Real Madryt 20 ( 8 )
Liczba mecz ( liczba bramek).
"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
My za niego zapłaciliśmy 20 mln... bo oddaliśmy bezużytecznego Marchionniego (taaaak wiem te jego bajońskie asysty ;OOO)Paolo#3 pisze:Kwota transferu - 15 mln euro - warto było czekac, bo teraz ceny troszkę topniejąWedług mnie Juve mogło spokojnie postąpic tak z transferem Melo, bo we Włoszech mówi się podobno, ze przepłaciliscie te kilka milonów za Brazylijczyka, ale myslę, że było warto.
Młodziutki i utalentowany... ilu już takich było :?Paolo#3 pisze:Milan się rozkręca - porozumienie co do wymiany z Lazio: Oddo - De Silvestri coraz bliżejStary (33lata) i zajechany Massimo za młodziutkiego (rocznik 1988) i utalentowanego zawodnika :-D
No, tak Serginho to by wam się przydał. Zambrotta skończył się wraz z odejściem z Juve. Teraz gra conajmniej średnio.Paolo#3 pisze: Czyli Zambro na lewą za Jankula, który nie ma formychoc nie wykluczone ze jeszcze dojdzie lewy obronca ( Bale lub Juan Maldonado - stylem gry przypominający Serginho).
Sneijder, nie odejdzie za mniej niż 15 mln, a VdV za 8? Bo kompletnie nic nie gra. Życzę wam powodzenia na Meracto, i kilku Almironów w składzie + Knezevica.Paolo#3 pisze: Czekamy, zwłaszcza, że wyprzedaz w Realu trwa i na oku Łysego jest Sneijder (znajac życie za drogi) i VdV ( cena marzenie - 15 baniek, tylko żeby zdrówko dopisało). Na Hunterze raczej nie stanie, bo Galliani zapytany czy transfer Huntelaara konczy mercato w Milanie głupio się usmiechnął i wsiadł do samochodu

- Marcin_ACM
- Milanista
Ja wolałbym Robbena do Milanu niż VdV czy Sneijdera. Marzy mi się taki scenariusz: Bayern zgadza sie w koncu puscic Riberego do Realu za 80 mln (L'Équipe napisalo, ze Real tyle zaoferowal), a wtedy Robben odchodzi do Milanu za... 15dr.DeV pisze:Sneijder, nie odejdzie za mniej niż 15 mln, a VdV za 8? Bo kompletnie nic nie gra. Życzę wam powodzenia na Meracto, i kilku Almironów w składzie + Knezevica.Paolo#3 pisze: Czekamy, zwłaszcza, że wyprzedaz w Realu trwa i na oku Łysego jest Sneijder (znajac życie za drogi) i VdV ( cena marzenie - 15 baniek, tylko żeby zdrówko dopisało). Na Hunterze raczej nie stanie, bo Galliani zapytany czy transfer Huntelaara konczy mercato w Milanie głupio się usmiechnął i wsiadł do samochodu
PS. Takich promocji, jak w Realu nie ma nawet w Tesco
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Marcin_ACM pisze:Ja wolałbym Robbena do Milanu niż VdV czy Sneijdera. Marzy mi się taki scenariusz: Bayern zgadza sie w koncu puscic Riberego do Realu za 80 mln (L'Équipe napisalo, ze Real tyle zaoferowal), a wtedy Robben odchodzi do Milanu za... 15dr.DeV pisze:Sneijder, nie odejdzie za mniej niż 15 mln, a VdV za 8? Bo kompletnie nic nie gra. Życzę wam powodzenia na Meracto, i kilku Almironów w składzie + Knezevica.Paolo#3 pisze: Czekamy, zwłaszcza, że wyprzedaz w Realu trwa i na oku Łysego jest Sneijder (znajac życie za drogi) i VdV ( cena marzenie - 15 baniek, tylko żeby zdrówko dopisało). Na Hunterze raczej nie stanie, bo Galliani zapytany czy transfer Huntelaara konczy mercato w Milanie głupio się usmiechnął i wsiadł do samochodu![]()
PS. Takich promocji, jak w Realu nie ma nawet w Tesco
A do Lidlla chodzisz?
Robben w Milanie? Po co wam jeździec bez głowy którego zatrzymuje nawet Grygera ? Rób co chcesz kup nawet 3 holendrów z Realu, napewno będzie sukces.