Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:04

Marian. pisze:Mam takie pytanko. Od jakiegoś czasu na jutubie nie pojawiają się skróty meczów SerieA. Co jest grane ?
Wszystko jest tak jak dawniej.

Casena - Napoli

Milan - Lazio

Jeżeli chodzi Ci o Juve, to skrótu można się spodziewać do 20 :)

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:06

szczypek pisze:
Marian. pisze:Mam takie pytanko. Od jakiegoś czasu na jutubie nie pojawiają się skróty meczów SerieA. Co jest grane ?
To dopiero pierwsza kolejka.
W 2 części tamtego sezonu też taka sytuacja miała miejsce, tak więc to nie ma znaczenia.

Obrazek
gil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:08

Arty83 pisze:Kapitalny mecz Juve, Parma zupełnie zdetronizowana. Pirlo geniusz, Lichtsteiner i Pepe walczaki jak nic, Matri bardzo dobrze i gol mu sie należał. DC mimo czerwieni całkiem nieźle a pozostali na solidnym poziomie. Brawa dla Conte za ten pierwszy mecz tak coś przeczuwałem że mecz z Notts County celowo zakończył się tak jak się zakończył, chłopaki mobilizowali się na Parmę. Brawo brawo, teraz Siena...
jesteś świetny - od kiedy Parma była na jakimkolwiek tronie? Może wygrała Serie A? A może Ligę Mistrzów?

witkowskipl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:10

Mi się spodobała sytuacja na boku, gdy Vidal się szykował do gry. Cały sztab mu szeptał do uszka co ma robić, jak grac, dostawał lawinę instrukcji. :D

Strzelili nam gola. Też dobrze. Niech docenią zalety wysokiego prowadzenia w przypadku takiej sytuacji. : )

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:10

Dobry mecz w wykonaniu Juventusu. Świetne zawody rozegrał Pirlo i Lichtsteiner. Oby tak za tydzień z Sieną. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:11

Kamil_on pisze:
Wszystko jest tak jak dawniej.

Casena - Napoli

Milan - Lazio

Jeżeli chodzi Ci o Juve, to skrótu można się spodziewać do 20 :)

Bramki sa!

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:12

gil pisze:
Arty83 pisze:Kapitalny mecz Juve, Parma zupełnie zdetronizowana. Pirlo geniusz, Lichtsteiner i Pepe walczaki jak nic, Matri bardzo dobrze i gol mu sie należał. DC mimo czerwieni całkiem nieźle a pozostali na solidnym poziomie. Brawa dla Conte za ten pierwszy mecz tak coś przeczuwałem że mecz z Notts County celowo zakończył się tak jak się zakończył, chłopaki mobilizowali się na Parmę. Brawo brawo, teraz Siena...
jesteś świetny - od kiedy Parma była na jakimkolwiek tronie? Może wygrała Serie A? A może Ligę Mistrzów?
Jeśli coś takiego kiedykolwiek miało miejsce to ja tego nie pamiętam więc musiało to być bardzo bardzo dawno :C

FORZA JUVE
kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:14

Swoją drogą, okrzyk Conte "Vidal, Vidal!" kiedy ten zmierzał do szatni, świadczy o tym, że trener naprawdę chce pokazać wszystkim piłkarzom co znaczy grać w Juve. Fajne zachowanie Antonio, który przywołał piłkarzy do siebie po to, aby wspólnie podziękować kibicom, forza !

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Szwambrania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:15

Przede wszystkim pieknie się prezentował stadion :-).
Na wielki plus gra Pirlo, który wymiatał w środku pola, obrona okej, w ataku niezłe zawody zagrał Del Piero, Buffon poza jedną małą wpadką również w miarę.
Moje oceny w skali 1-100:

Buffon- 65, nie miał jak się właściwie wykazać, jeden błąd przy łapaniu piłki, jedno ładne wypiąstkowanie przy wrzutce.

Lichsteiner- 80, piękna bramka, bardzo dużo biegał i wspomagał, świetny w obronie, bardzo dobry mecz.
Chiellini- 69, bez większych błędów czy powodów do chwały.
Barzagli- 73, troszkę lepiej niż Giorgio, ze dwa efektywne i efektowne odbiory, i niezłe wyprowadzenia piłki.
De Ceglie- 55, nie miał większych błędów aż do tego nieszczęsnego faulu, szczerze to mógł usiąść na Sebastianie, a Buffon który by doleciał by już sprawę załatwił, a tak to kicha. Pamiętam jeszcze jedno hmm odbicie piłki od nogi przez niego, nie wiadomo do kogo i po co :-p, na szczescie nikogo z Parmy w pobliżu nie było, oprócz biegania nie robił nic.

Pepe- 78, dużo biegał i walczył co mi się podobało, miał parę niezłych odbiorów, bardzo dobrze się wystawiał, słabe wrzutki, ale nadrobił bramką :-)).
Pirlo- 92, dwie genialne asysty, dzielił i rządził dosłownie w środku pola, na dodatek co mnie zaskoczyło właściwie nie dreptał tylko dużo biegał, walczył, wystawiał się, genialnie i bardzo elegancko zwodził obrońców przeciwnika, takiego piłkarza nie było u nas od czasów Zidane'a.
Marchisio- 75, z początku niewidoczny, a raczej wyraźnie w cieniu Pirlo, dopiero pod koniec zaczął się bardziej pokazywac, nie popełnił właściwie błędów, robił co miał do zrobienia- asekurował i był tam gdzie być powinien, na koniec bardzo piękna bramka.
Giaccherini- 55, bardzo słaby mecz, właściwie nie zrobił nic pożytecznego, wydaje mi się, że się spalił. Nawet koledzy nie ufali mu do tego stopnia, ze podczas jednej kontry gdzie o dziwo był wystawiony świetnie nie podali mu piłki. Czekam na Elia'e.

Del Piero- 80, bardzo dobry mecz, ruchliwy, pożyteczny, ładnie się wystawiał to na lewej, prawej czy na pozycji właściwie ofensywnego pomocnika, świetnie rozprowadzał grę. Jeżeli będzie tak grał co mecz przez przynajmniej 45-60 minut to ja chcę go widzieć w pierwszej 11 :-).
Matri- 75, mega pechowiec dzisiejszego meczu. Nieuznana bramka, i naprawdę nieszczęśliwe trafienie w słupek, podobało mi się to, że się cofał i walczył troszkę z tyłu, nieźle się wystawiał. Dobrze, ze limit pecha na pare kolejek wyczerpał w meczu, gdzie inni zagrali za niego :-).

Zmiany:
Krasić- 60, coraz bardziej się zastanawiam co ja w nim kiedyś widziałem, wszedł na zmżeczonego przeciwnika i nie pokazał nic :-O, plus ze zamiast latac do konca boiska i beznadziejnie wrzucać zaczął podawać do środka, fajnie gdyby chociaż podawał celnie.
Vucinić- 65, mógłby się nie lenić już na starcie, wiemy, ze mecz już był wygrany, ale sobie zbytnio olał, poza jedną akcją, i dwiema-trzema próbami dobrych podań nie było go widać.
Vidal- 88, masakrator :-O, był wszędzie, dolatywał i odbierał piłki obrońcom (!), piękna bramka, świetna technika, brakuje mi słów by opisać jak podobała mi się jego gra :-).

Wnioski i rady dla Conte (;-p), naprawdę dobry mecz, tak powinniśmy grać zawsze z przeciwnikami typu Parma (3/4 ligi), dominować i punktować! To właśnie z takimi zespołami zdobywa się mistrzostwo, trzeba mieć świadomość, że 3 punkty z Parmą to TYLE SAMO co 3 punkty z Milanem.
Czerwona karta dla mojego imiennika to wcale nie jest taka zła informacja dla nas :-), osobiście liczę na uraz mięśni Grosso i wystawienie tam Vidala (tak, na lewej stronie). Marchisio musi być na boisku, jeżeli na boisku jest również Pirlo, nie wyobrażam sobie, żeby z lepszym przeciwnikiem Pirlo miał zostawać sam w srodku pola po tym jak Czilijczyk zabiegał się w ofensywie.
Nie rezygnowałbym na starcie z Giaccheriniego, wydaje mi się, że chłopak się z lekka spalił, aczkolwiek jak najszybciej zamieniłbym go na Elie.
Osobiście mój top skrzydłowych w tym momencie wygląda tak: Pepe, Elia, Giaccherini, Krasić.
W przyszłym meczu chcę widzieć taką 11:
Buffon- Lichsteiner, Chiellini, Barzagli, Vidal- Pepe, Pirlo, Marchisio, Elia- Del Piero, Matri.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:20

Licht i Pyrlo chyba najlepsi na boisku. Chiellini z Barzaglim spokojnie, bez właściwie pomyłek. Dosyć pechowo Matri. Del Piero, Pepe czy Marchisio przyzwoicie. Sytuacji z De Ceglie właściwie nie widziałem. Jakoś mi to umkneło. Ciekaw jestem powtórki. A czerwona kartka - moim zdaniem - wzieła się, nie stąd, że był to faul jakiś mega brutalny, tylko Giovinco miał realną szansę na zdobycie gola. Być może to zadecydowało. Piła dzisiaj chodziła. Zamknęliśmy Parme na jej własnej połowie. Sytuacja ta jest wręcz idealna dla naszej obrony. Dobra. Czekamy na następny mecz.
Łukasz pisze: Nie, nie spalił się. Po prostu grał nieśmiało. Ale o własne nogi się nie potykał. Będzie zeń bardzo fajny zmiennik.
Nie wiem. Być może jest tak jak mówisz - zagrał nieśmiało. Mimo wszystko zupełnie nic nie pokazał. W zasadzie miał jedno ciekawe wejście, kiedy to sędzia odgwizdał (niesłusznie) spalonego. W przyszłym meczu widzę Elię w pierwszym składzie.

Obrazek
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:20

To był mecz na pewno bardzo imponujący i dający nam wiele emocji.
No cóż strasznie się cieszyłem do momentu tego karnego. Ale o tym za chwilę.
Całkowita dominacja Juventusu, której w poprzednim sezonie nie widziałem ani razu. Mieliśmy ogromne szanse na podwyższe wyniku. Słupek Matriego :doh: :x Odrobine w lewo i :-D oraz jego nie uznana bramka główką, którą sędzia wychwycił jako spalony(chociaż go nie było). Na pewno bardzo ładne akcje i bramki dziś zobaczyliśmy. Zapamiętałem głownie Vidala i Marchiso. Zawsze kiedy była o tym drugim dyskusja na forum o jego małym wkładzie w grę i zachowywaniu się jak duch na boisku itp., ja jak zawsze sobie o nim przypominałem i zamykałem oczy to widziałem jego wspaniałe bramki jak ta dzisiaj i to, że jest naszym wychowankiem. Wiadomo nie ma może systematyczności w grze, ale ja mam do niego pewien sentyment. Zdarza mu się nie wnieść nic do gry, ale nie zawala meczy jak niektórzy. No właśnie i teraz przychodzi mi do głowy De Ceglie. Kolejny wychowanek naszego kochanego klubu, ale czy lepszy od Claudio... :whistle: Chyba każdy z nas rozsądnych kibiców znających go, wiedział, że on nie pasuje do tła reszty graczy. Wiele było opinii, że "nie mogę się doczekać jego pierwszej klapy, by to było kubłem zimnej wody dla Marotty oraz Conte, że zdecydowali się na niego". I to zdarzyło się juz dziś, w pierwszej kolejce sezonu. Nie dość, że źle uczynił to jeszcze nie mamy najlepszego z dostępnych obecnie na tę pozycje zawodnika, bo dostał czerwo(trochę wierzyłem w to, że Giovinco nie strzeli nam ZNOWUUUU :!: , a Buffonowi przynajmniej uda się obronić strzał) ,bo kto ma zagrać? Młodziutki, przestraszony Sorensenik, czy też... Motta :rotfl: I tu nachodzi pytanie, gdzie jest Ziegler :?: :think: :angry: Rozumiem, że trochę to dziwne, że klub postawił na Cegłę rezygnując z Zieglera, ale żeby jeszcze odsuwać go na rok od składu do Turcji :doh: Przynajmniej byłby naszym rezerwowym Byłem trochę wściekły na Paolo, ale nie popsuje mi on dzisiejszego humoru, który rodził sie z każdą mijającą od początku meczu minutą.
No cóż nie wiem kogo mam wyróżnić w tym meczu a kogo "zminusować"(oprócz tego jednego) Pirlo jak się z wyśmienitej strony pokazywał w sparingach tak też i dziś przelał swoja precyzję na ten mecz. Mam nadzieję, że nie bedzie grał we wszystkich meczach po 90 minut, bo się wypompuje. Obrońcy i Buffon nie mieli za dużo roboty, bo nasi przeciwnicy nie dawali rady przejąć piłki z drugiej linii i przejść pierwszą(choć nasz bramkarz raz nie zbyt precyzyjnie złapał piłkę, co mogło nas kosztować stratą bramki. Na szczęście poderwał się i za drugim razem ją "okiełznał" :C ). Vidalowi róznież można poratulować. wszedł chyba w okolicach 60-70 minuty(nie pamiętam, na pewno w drugiej połowie) za Alexa, któremu również można podziękować za asystę i dobry mecz, ale trochę załuję, że nie zdobył tej swojej bramki w pierwszym ligowym meczu na tym stadionie :(. Wracając do Vidala, bardzo efektowny strzał niczym cios karateki, który był bardzo podbny do tego Marchisia(brawa dla obu za bramki, to było coś :bravo: ) zapewne z upływem czasu, będzie coraz bardziej oswajał się z taktyką i pewnie systematycznie wygryzał Marchiso ze składu. Choć kto wie może być zastępcą Pirlo lub na odwrót. Środek pomocy mamy bardzo kreatywny, jest jeszcze w dalszym planie Pazienza i Conte ma czym kombinować. Na skrzydle z bardzo dobrej strony pokazał sie Pepe, którego dzielnie wspierał Lichtsteiner. Miał często piłkę i wiele dośrodkowań, nie wszystkie były dobre, ale na taką liczbę udało mu się coś tam stworzyć. Przy bramcę nie asystował, lecz dał radę ją strzelić. Później wszedł za niego Krasić, który coś tam szarpnąl(jak zwykle: markowanie zwodu, wypuszczenie piłki pzred siebie, sprint do piłki i wybicie z lini na pole karne) W sumie druga strona nie była tak obciążona i nie mam za dużo na ten temat do powiedzenia. No cóż wszyscy zmiennicy zapewne mieliby więcej do pokazania w większej ilości czasu. Mecz bardzo ciekawy w nszym wykonaniu, ale jak to mówił komentator na C+Gol: nie popadajmy w hurra optyizm i czekajmy na rozwój wydarzeń w dalszych spotkaniach oraz podniesieniu się po kryzysie(który mam nadzieję się nie przytrafi :-D ). Liczę na Conte i jego dobre decyzje i jeszcze lepsze spotkania w wykonaniu Juve i cieszmy się z pozycji lidera :D , która mam nadzieję potrwa przynajmniej trochę dłuzej niż do dzisiejszego wieczoru :smile:

FORZA JUVENTUS!!! :dance:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:24

mecz pokazał jedno - brakowało wcześniej "różnicy" w środku pola, Pirlo robi różnicę

oby tak dalej

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:28

Wiadomo, że to tylko Parma, ale cieszy fakt, że nasz dzisiejszy przeciwnik jedyny celny strzał na bramkę zdołał oddać tylko i wyłącznie przy rzucie karnym. Nawet Buffon wydawał się wkurzony, że rzucił się nie w ten róg, a nie poszedł pogratulować Giovinco :wink:. Nareszcie gra Juventusu poprawia humor zamiast go psuć. Oby tak dalej. Niedzielne popołudnie wreszcie w dobrym nastroju.

Obrazek
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:29

Brawo Juventus! Parma nie miała nic do powiedzenia. Pirlo zawodnikiem meczu, Alex też przyczynił się do zwycięstwa. Bardzo dobry debiut Vidala, Vucinić kombinował, ale bez skutku. Marchisio zagrał bardzo dobry mecz i nie chodzi mi tu tylko o bramkę. Spełnia swoją rolę i nie rozumiem narzekań niektórych tutaj zgromadzonych. Środek obrony pewnie, cieszy, że grał Barzagli a nie Bonucci. Lichtsteiner - świetny mecz. Słabiej nieco Matri który miał dzisiaj trochę pecha, bo mógł już mieć dwie bramki na koncie. Pepe grał raczej słabo pomimo strzelonej bramki, ale wciąż dużo lepiej niż Giaccherini. Krasić niewiele pokazał, ale przynajmniej Conte oduczył go bycia jeźdźcem bez głowy. De Ceglie grał nieźle, nie rozumiem narzekań. Niestety końcówki meczu z tą czerwienią i karnym nie widziałem. Brawo dla Conte, który widać nie pomylił się wystawiając taki skład (czemu byłem bardzo przeciwny).

Więc niemoc w meczach z Parmą przełamana. Nietylko cieszy wynik, ale i styl gry. Gramy mądrze, sznujemy piłkę i rozciągamy grę, ale nie unikamy też gry środkiem. Pod koniec meczu posiadanie piłki wynosiło 36 minut dla Juve i 22 minuty dla Parmy, więc przewaga była duża. Sami komentatorzy byli zdziwieni taką przewagą, bo raczej we Włoszech tak się nie gra. Oglądając mecz miałem wrażenie, że raczej wzorujemy się na MU Fergusona niż na Barcelonie Guardioli. Mi to odpowiada :)
Za tydzień mecz ze Sieną i tu już jestem spokojniejszy - nie tylko dlatego, że wygraliśmy i widać zalążek dobrej formy, ale też dlatego, że Siena jest raczej słabszym zespołem niż Parma.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2011, 15:36

Szwambrania pisze:Moje oceny w skali 1-100:

Chiellini- 69, Barzagli- 73, Pepe- 78,
Pirlo- 92, Vidal- 88,
masz *kiełbie we łbie*

radze sie nie napalać, za Del neriego i Ferrary też było jedwabiście.
Giaccherini, Marchisio - ninja. Chcę Elię i Vidala w pierwszej jedenastce.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Zablokowany