Serie A (28): JUVENTUS 0-1 Milan
- Martin
- Juventino
Prochu nie wymyślę swoim komentarzem, ale napiszę tylko tyle, że nie trzeba oglądać całego meczu (oglądałem z doskoku i potem skrót) aby widzieć na pierwszy rzut oka, że Juventus nie jest drużyną. To jest zbiór indywidualności. I nic poza tym.
Drużynę to tworzył Milan, mimo że grał brzydko. Co z tego skoro skutecznie...
My wyglądaliśmy jak banda kolesi zebranych pięć minut przed pierwszym gwizdkiem. Te same koszulki i nic poza tym. Każdy próbował zdziałać coś na własny sposób. Tak jakby na boisku, biegało 11 taktyk. Każdy grał coś innego.
Buffon? Sytuacji nie widziałem, ale to nie jego pierwszy taki wybryk kiedy zaraz po meczu myśli o tym gdzie by tu skoczyć na piwko/winko i chipsiki z "kumplami" z drużyny przeciwnej.
PS. Aż boję się komentarzy Marotty i DN jakbyś jakimś cudem zremisowali 0-0: "Wywalczyliśmy 1 cenny punkt nie oddając strzału na bramkę. Takie rzeczy potrafią tylko prawdziwi mistrzowie. No i jest progres. Po dwóch meczach bez punktu udało nam się wyrwać jeden głównemu pretendentowi do scudetto!"
sic!

Drużynę to tworzył Milan, mimo że grał brzydko. Co z tego skoro skutecznie...
My wyglądaliśmy jak banda kolesi zebranych pięć minut przed pierwszym gwizdkiem. Te same koszulki i nic poza tym. Każdy próbował zdziałać coś na własny sposób. Tak jakby na boisku, biegało 11 taktyk. Każdy grał coś innego.
Buffon? Sytuacji nie widziałem, ale to nie jego pierwszy taki wybryk kiedy zaraz po meczu myśli o tym gdzie by tu skoczyć na piwko/winko i chipsiki z "kumplami" z drużyny przeciwnej.
PS. Aż boję się komentarzy Marotty i DN jakbyś jakimś cudem zremisowali 0-0: "Wywalczyliśmy 1 cenny punkt nie oddając strzału na bramkę. Takie rzeczy potrafią tylko prawdziwi mistrzowie. No i jest progres. Po dwóch meczach bez punktu udało nam się wyrwać jeden głównemu pretendentowi do scudetto!"
sic!

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- ewerthon
- Juventino
Ja już dwa miesiące czekam aż spełni się twoja przepowiednia "powrotu wielkiego Buffona", możesz określić kiedy to się stanie? Storari powinien bronić mimo powrotu Buffona, ale DN niestety nie ma jaj posadzić 5mln euro na ławie, mimo iż znajduję się w słabej dyspozycji. Buffon on swojego powrotu popełnił tyle samo błędów co Marco od września, ale jakoś mało kto z nas chcę to zauważyć, bo nadal żyjecie mitem wielkiego Buffona. A takich setek jakiego wyciągał chociażby z meczu z Romą, Milanem czy Parmą (te mecze najbardziej zapadły mi w pamięć) Buffon nie obronił od roku.bajbek17 pisze:Właśnie tak oceniacie formę Storariego. Jak puścił gola to się nie liczy, tylko jak obrona zawaliła.Ouh_yeah pisze:Chodzi Ci o te dwie bramki Di Vaio, który zakręcił całą naszą obroną niczym Messi? Ekhm... No Buffon by to pewnie obronił, ale najpierw musiałby wrócić z tych wakacji, na które wyjechał jakieś trzy lata temu.bajbek17 pisze: Ouh_yeah Storari dwie/trzy bramki obciążające jego konto, to stracił zastępując ostatnio Buffona.
- bajbek17
- Juventino
Gdyby nie czerwień to myślę, żeby już by wracał. Po tym jednak jak widziałem jak Marco zastąpił w ostatnich meczach Buffona to nie widzę powodu, dla którego miałby znów stanąć między słupkami. Marco miał fuksa bo drużyna była w formie a Gigi teraz gra z burakami i wszyscy doszukują się błędów a każdej formacji.ewerthon pisze:Ja już dwa miesiące czekam aż spełni się twoja przepowiednia "powrotu wielkiego Buffona", możesz określić kiedy to się stanie? Storari powinien bronić mimo powrotu Buffona, ale DN niestety nie ma jaj posadzić 5mln euro na ławie, mimo iż znajduję się w słabej dyspozycji. Buffon on swojego powrotu popełnił tyle samo błędów co Marco od września, ale jakoś mało kto z nas chcę to zauważyć, bo nadal żyjecie mitem wielkiego Buffona. A takich setek jakiego wyciągał chociażby z meczu z Romą, Milanem czy Parmą (te mecze najbardziej zapadły mi w pamięć) Buffon nie obronił od roku.bajbek17 pisze:Właśnie tak oceniacie formę Storariego. Jak puścił gola to się nie liczy, tylko jak obrona zawaliła.Ouh_yeah pisze:
Chodzi Ci o te dwie bramki Di Vaio, który zakręcił całą naszą obroną niczym Messi? Ekhm... No Buffon by to pewnie obronił, ale najpierw musiałby wrócić z tych wakacji, na które wyjechał jakieś trzy lata temu.
Edit: ewerthon nie czepiaj się mnie dzisiaj. Mam urodziny :-D
- ewerthon
- Juventino
Popełnia błędy bo został wybity z rytmu meczowego, stracił pewność siebie, bo przez ostatnie miesiące bronił regularnie, aż tu nagle nasz trenerzyna umyślił sobie, żeby z niego zrezygnować. DN mógł regularnie na niego stawiać mimo powrotu Buffona, a dopiero gdy Storari popełniłby jakiś większy błąd to mógł go posłać na ławę, ale nie, on od razu wstawił Gigiego mimo wszystko. Buffon gra z burakami, ale w kilku sytuacjach popełnił ewidentne błędy, nie da się tego tłumaczyć słabą formą obrony. Kiedy bramkarz nie ma szans wybronić gola jest to po prostu widoczne, każdy mniej czy bardziej rozgarnięty obserwator potrafi to zauważyć.bajbek17 pisze:Gdyby nie czerwień to myślę, żeby już by wracał. Po tym jednak jak widziałem jak Marco zastąpił w ostatnich meczach Buffona to nie widzę powodu, dla którego miałby znów stanąć między słupkami. Marco miał fuksa bo drużyna była w formie a Gigi teraz gra z burakami i wszyscy doszukują się błędów a każdej formacji.ewerthon pisze:Ja już dwa miesiące czekam aż spełni się twoja przepowiednia "powrotu wielkiego Buffona", możesz określić kiedy to się stanie? Storari powinien bronić mimo powrotu Buffona, ale DN niestety nie ma jaj posadzić 5mln euro na ławie, mimo iż znajduję się w słabej dyspozycji. Buffon on swojego powrotu popełnił tyle samo błędów co Marco od września, ale jakoś mało kto z nas chcę to zauważyć, bo nadal żyjecie mitem wielkiego Buffona. A takich setek jakiego wyciągał chociażby z meczu z Romą, Milanem czy Parmą (te mecze najbardziej zapadły mi w pamięć) Buffon nie obronił od roku.bajbek17 pisze:
Właśnie tak oceniacie formę Storariego. Jak puścił gola to się nie liczy, tylko jak obrona zawaliła.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nie popadajmy w paranoję Panowie. Buffon grał w tym meczu bardzo dobrze, szczególnie na przedpolu. Nie popełnił błędu przy bramce GG. Po prostu nie wyciągnął bardzo trudnej piłki, a wiemy, że kiedyś nie stanowiłoby to dla niego problemu...
Ja tam raczej mam do niego pretensje za idiotyczne (choć może instynktowne) zagranie ręką poza polem karnym, na początku meczu.
Ja tam raczej mam do niego pretensje za idiotyczne (choć może instynktowne) zagranie ręką poza polem karnym, na początku meczu.
- Pan Mietek
- Juventino
Ten strzał na pewno nie był łatwy ale Storari kiedy grał to wyjmował nawet trudniejsze. Naprawdę nie przypominam sobie większych błędów Storariego a Buffon wpuścił łatwych bramek już kilka.yanquez pisze:Po prostu nie wyciągnął bardzo trudnej piłki, a wiemy, że kiedyś nie stanowiłoby to dla niego problemu...
- marek.siedlce
- Juventino
A bo to pierwsza niezrozumiała i średnio logiczna decyzja DżepettoMietson pisze:Ten strzał na pewno nie był łatwy ale Storari kiedy grał to wyjmował nawet trudniejsze. Naprawdę nie przypominam sobie większych błędów Storariego a Buffon wpuścił łatwych bramek już kilka.yanquez pisze:Po prostu nie wyciągnął bardzo trudnej piłki, a wiemy, że kiedyś nie stanowiłoby to dla niego problemu...

FORZA JUVE !!!
- PrzemasJuve
- Juventino
storari ostatnimi czasy tez szalu nie robil... a gigi jest gosc i zostanie tak i tak
w wywiadzie dla c+ przyznal ze chce zostac w JUVE, odwdzieczyc sie kibicom i cos jeszcze z tym klubem wygrac...oby jak edwin nie musial czekac do 40....
w wywiadzie dla c+ przyznal ze chce zostac w JUVE, odwdzieczyc sie kibicom i cos jeszcze z tym klubem wygrac...oby jak edwin nie musial czekac do 40....
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- bajbek17
- Juventino
To samo tyczy się to Gigiego, tyle nie grał to musi nabrać pewności, wbić się w rytm meczowy i stracić na wadze. Kiedy wracał do formy to grał z meczu na mecz lepiej, ale dostał czerwień i znów musi startować przynajmniej od połowy. Faktem jest, że Buffon stracił na motywacji gdy z miejsca dostał 1 skład, ale o ty pisałem już dawniej. Teraz wszyscy patrzą na ręce Buffona i nie jest to obserwacja obiektywna.ewerthon pisze: Popełnia błędy bo został wybity z rytmu meczowego, stracił pewność siebie, bo przez ostatnie miesiące bronił regularnie, aż tu nagle nasz trenerzyna umyślił sobie, żeby z niego zrezygnować. DN mógł regularnie na niego stawiać mimo powrotu Buffona, a dopiero gdy Storari popełniłby jakiś większy błąd to mógł go posłać na ławę, ale nie, on od razu wstawił Gigiego mimo wszystko. Buffon gra z burakami, ale w kilku sytuacjach popełnił ewidentne błędy, nie da się tego tłumaczyć słabą formą obrony. Kiedy bramkarz nie ma szans wybronić gola jest to po prostu widoczne, każdy mniej czy bardziej rozgarnięty obserwator potrafi to zauważyć.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Tak, ta ręka poza polem karnym w 12 minucie meczu z pewnością była przesłanką jego powrotu do formy. Radosne ściskanie się z Milanistami po meczu, w którym zawalił jedynego gola, pokazuje że bardzo przejmuje się swoim powrotem do formy.bajbek17 pisze:Kiedy wracał do formy to grał z meczu na mecz lepiej, ale dostał czerwień i znów musi startować przynajmniej od połowy.
- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ręka była wynikiem nieudolności bloku defensywnego. Bramkarz miał ułamki sekund i nie kalkulował "puszczę bramkę będziemy w 11 uda się odrobić". Automatycznie to zrobił i nie ma za co go obwiniać. Każdy kto gra półprofesjonalnie/profesjonalnie przytaknie mi, ale osoby które w piłkę nożną grają tylko w PESie czy Fifie będą mieli pretensje do Buffona. :roll:Ouh_yeah pisze:Tak, ta ręka poza polem karnym w 12 minucie meczu z pewnością była przesłanką jego powrotu do formy. Radosne ściskanie się z Milanistami po meczu, w którym zawalił jedynego gola, pokazuje że bardzo przejmuje się swoim powrotem do formy.bajbek17 pisze:Kiedy wracał do formy to grał z meczu na mecz lepiej, ale dostał czerwień i znów musi startować przynajmniej od połowy.
- bajbek17
- Juventino
Co Twoim zdaniem powinien był zrobić? Mądry Ouh_yeah po szkodzie. Co do Uśmiechu Buffona przypominam kolejny raz sytuacje Alexa z w meczu Sampdoria - Juve wtedy nikt nie miał pretensji do niego. W tej sytuacji Gigi podszedł do zawodnika, z którym zna się od lat i grał w reprezentacji, ale racja mógł się zlinczować za puszczonego gola zamiast się cieszyć, że Rino wyszedł strzał życia i dzięki niemu może pożegnamy sie z Del Nerim.Ouh_yeah pisze:Tak, ta ręka poza polem karnym w 12 minucie meczu z pewnością była przesłanką jego powrotu do formy. Radosne ściskanie się z Milanistami po meczu, w którym zawalił jedynego gola, pokazuje że bardzo przejmuje się swoim powrotem do formy.bajbek17 pisze:Kiedy wracał do formy to grał z meczu na mecz lepiej, ale dostał czerwień i znów musi startować przynajmniej od połowy.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2011, 11:48 przez bajbek17, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Automatycznie to mógł skosić tego napastnika równo z trawą. Złapanie piłki ręką poza polem karnym to szkolny błąd, który nie przystoi żadnemu bramkarzowi na poziomie serie A, co dopiero komuś z takim nazwiskiem.-10- pisze: Automatycznie to zrobił i nie ma za co go obwiniać.
Edytka: Dalsza dyskusja nie ma sensu bo nie dacie złego słowa powiedzieć na Buffona. Za takie numery Storari zostałby już dawno zlinczowany.
- bajbek17
- Juventino
Aha lepiej niech skosi dostanie i tak czerwień, a na dodatek zostanie okrzyknięty Chamem. Bardzo mądre. Jedyne co mógł zrobić to spróbować odbić czymś innym bądź zrobić to co zrobił.Ouh_yeah pisze:Automatycznie to mógł skosić tego napastnika równo z trawą. Złapanie piłki ręką poza polem karnym to szkolny błąd, który nie przystoi żadnemu bramkarzowi na poziomie serie A, co dopiero komuś z takim nazwiskiem.-10- pisze: Automatycznie to zrobił i nie ma za co go obwiniać.
Edytka: Dalsza dyskusja nie ma sensu bo nie dacie złego słowa powiedzieć na Buffona. Za takie numery Storari zostałby już dawno zlinczowany.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Allegri ma trochę inne zdanie.yanquez pisze:Nie popełnił błędu przy bramce GG. Po prostu nie wyciągnął bardzo trudnej piłki
Gol Gattuso mnie rozbawił, muszę to przyznać, ale oczywiście jestem bardzo szczęśliwy z tego powodu.