Primavera

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 12:37

pan Zambrotta pisze:Bouy władował bramę jakiejś sierocie i pół dzieciarni wstawia go już do pierwszego składu.
Tylko, że ta bramka nie była przypadkowa. :prochno:

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 12:40

Bianconero92 pisze:
pan Zambrotta pisze:Bouy władował bramę jakiejś sierocie i pół dzieciarni wstawia go już do pierwszego składu.
to ja znam coś jeszcze mniej przypadkowego i jeszcze bardziej fomfastycznego:

oddaliśmy za grosze Violi [']

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 14:41

Ludzie jadą po Marottcie za ściągnięcie jednosezonowego Martineza a sami by wstawiali do składu dzieciaków, którzy zagrali półtora dobrego meczu. Zwłaszcza tego z Ajaxu co przyszedł dwa tygodnie temu, wystawmy w pierwszym składzie. Rozwali system.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 14:53

pan Zambrotta pisze:
Bianconero92 pisze:
to ja znam coś jeszcze mniej przypadkowego i jeszcze bardziej fomfastycznego:

oddaliśmy za grosze Violi [']
Nie do pierwszego składu, aczkolwiek spróbować go można w np na 30 min w meczu, w którym prowadzimy z jakąś Bolonia itp., porównujesz gola Amauriego, popatrz na wiek i na sytuacje, Bouy jest młody i ma duże szanse zaistnieć, Amauri już wtedy był graczem dość starszym no i ze słabą formą w Juve :-D ( i chyba ten epizod w Parmie to przypadek )

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 15:03

LordRahl pisze:
Nie do pierwszego składu, aczkolwiek spróbować go można w np na 30 min w meczu, w którym prowadzimy z jakąś Bolonia itp.(...)
To raczej szybko nie nastąpi bo z ogórami zwykliśmy się męczyć :roll:

Niech Conte wprowadza powoli (tak jak Marrone) młodych to może w końcu wychowamy coś konkretnego. Tak jak młodzi obrońcy mogą mieć ciężko tak napastnicy już jak najbardziej. Dla mnie w ogóle niezrozumiałe jest to, że w okresie totalnego ścierwa w ataku nie próbujemy kombinować z młodymi którzy motywację mieliby ogromną. Nie wierzę, że taki Libertazzi grałby gorzej niż Boriello czy Matri...

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 16:00

Libertazzi jak Libertazzi, ale ja bym był za ściągnięciem Immobile i wpuszczaniu go na końcówki meczu przy korzystnych wynikach, aż do ogrania i złapania formy. Ale znając życie ktoś nam go sprzątnie bo przecież my nie lubimy młodych... :x

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 16:24

Jest jeszcze Padovan z 9 golami w 12 meczach primavery (wg transfermarkt) a ma dopiero 17 lat. Jeżeli miałbym kogoś wpuszczać na końcówki spotkań z ogórkami to chyba właśnie jego.
Na Ciro nie liczcie, pójdzie do Genoi, nie wierzę w jego powrót do nas, Libertazzi był próbowany w zeszłym sezonie za DN i od tamtej pory nie widziałem go choćby w kadrze 1wszej drużyny.
A ten koleżka brazyliano co przybył z bratem to wg wszystkich jest u nas tylko dlatego że bez niego nie było by Gabriela także jego temat (jako utalentowanego napastnika) upada chyba samoczynnie

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 16:38

Bianconero92 pisze:Libertazzi jak Libertazzi, ale ja bym był za ściągnięciem Immobile(...)
Celowo go nie wymieniłem gdyż nie gra u nas. Chodzi mi o alternatywę do aktualnej formy strzeleckiej naszych tuzów w ataku.
Bianconero92 pisze: (...)i wpuszczaniu go na końcówki meczu przy korzystnych wynikach, aż do ogrania i złapania formy.
No tak to raczej zawodnika nie ogramy :wink:
Łoles pisze:Jest jeszcze Padovan z 9 golami w 12 meczach primavery (wg transfermarkt) a ma dopiero 17 lat. Jeżeli miałbym kogoś wpuszczać na końcówki spotkań z ogórkami to chyba właśnie jego.
:ok: zapomniałem o nim.
Łoles pisze: A ten koleżka brazyliano co przybył z bratem to wg wszystkich jest u nas tylko dlatego że bez niego nie było by Gabriela także jego temat (jako utalentowanego napastnika) upada chyba samoczynnie
Dokładnie tak jak mówisz, nie wiem czy przypadkiem jego brat już nie opuścił Primki.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 16:45

Dokładnie tak jak mówisz, nie wiem czy przypadkiem jego brat już nie opuścił Primki.
Wylądował w US Alessandrii 1912, także nie ma co liczyć że coś z niego będzie w perspektywie występów u nas.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 16:46

Łoles pisze:Jest jeszcze Padovan z 9 golami w 12 meczach primavery (wg transfermarkt) a ma dopiero 17 lat. Jeżeli miałbym kogoś wpuszczać na końcówki spotkań z ogórkami to chyba właśnie jego.
Niech Paolucci wróci. W końcu był królem strzelców chyba w każdej kategorii wiekowej.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 19:01

alina pisze:Niech Paolucci wróci. W końcu był królem strzelców chyba w każdej kategorii wiekowej.
:rotfl:

Dlatego żeby Padovan nei skończył tak jak on trzeba dać mu szansę już w przyszłym sezonie, chociaż imo już teraz na ławce prezentował by się lepiej niż pan Marco "nie wiem po jaki #### sprowadzony" Boriello i przekonany jestem że zdziałał by na boisku więcej od niego.Dla niego to była by nieziemska szansa aby się pokazać i nie skończyć właśnie jak Paolucci.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 20:13

evilboy pisze:Szkoda, że zamiast dawać szanse młodym, sprowadzamy jakieś miernoty typu Estigarribia, Padoin czy Boriello. Jestem pewien, że taki Bouy czy Padovan nie spisywaliby się gorzej, a ich wartość po kilku występach u nas wzrosłaby bardziej niż po sezonie w Serie B.
Niby jest teraz projekt że co roku będziemy promować do pierwszego składu po 2-3 najbardziej wyróżniających się chłopaków z Primavery... Ciekawe ile w tym prawdy i jak to wyjdzie w praniu...

ObrazekObrazekObrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2012, 20:37

alina pisze:A tam. Wpuśćmy kilku pulcinich. Jestem pewny, że też by sobie poradzili.
Różnice w umiejętnościach zawodników nie są tak duże, jak mogłoby Ci się wydawać. Warunkami fizycznymi piłkarze Primavery dorównują kolegom grającym w pierwszym składzie, zdolności motoryczne i wydolnościowe powinni mieć takie same albo lepsze. Nie wiem jak z ich umiejętnościami technicznymi, ale przecież nikt nie wymaga, żeby od razu brali na siebie ciężar gry.

Nie rozumiem Waszego podejścia... Barcelona, która podobno miażdży suty i jest "najlepsiejszym zespołem piłkarskim od pierdyliona lat" potrafi od czasu do czasu wystawić do gry juniora i nikt nie marudzi. Niejaki Sergi Roberto z Ossasuną zagrał nawet od pierwszych minut.

Nie piszę, że z miejsca staliby się gwiazdami, ale że poziomem nie odbiegaliby za dużo od gwiazd typu Boriello, Padoin czy Esti, a to jest różnica. Zresztą... Bouy miał być powoli wdrażany do pierwszego składu Ajaxu, czemu nie miałby być wdrażany do pierwszego składu Juventusu?

@pan Misiu: Nie dlatego, że teraz władował piękną bramkę. Dlatego, że wyróżniał się znacznie grając w Ajaxie, a w Primaverze pełni dominującą rolę, mimo że dopiero co znalazł się w drużynie.

ps. Brawo, Amauri strzelił pierwszą ładną bramkę w karierze w wieku 31 lat. Kto wie, może za 4-5 lat jego talent eksploduje. :prochno:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Filip

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 10:35

Jest jakaś transmisja (internetowa najlepiej) meczu naszych młodzików z Parmą ?

Raaja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2012, 15:17

Ma ktoś linka do meczu z Parma ?

ODPOWIEDZ