Primavera
- Bianconero92
- Juventino
Tylko, że ta bramka nie była przypadkowa.pan Zambrotta pisze:Bouy władował bramę jakiejś sierocie i pół dzieciarni wstawia go już do pierwszego składu.

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- pan Zambrotta
- Juventino
to ja znam coś jeszcze mniej przypadkowego i jeszcze bardziej fomfastycznego:Bianconero92 pisze:Tylko, że ta bramka nie była przypadkowa.pan Zambrotta pisze:Bouy władował bramę jakiejś sierocie i pół dzieciarni wstawia go już do pierwszego składu.
oddaliśmy za grosze Violi [']
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ludzie jadą po Marottcie za ściągnięcie jednosezonowego Martineza a sami by wstawiali do składu dzieciaków, którzy zagrali półtora dobrego meczu. Zwłaszcza tego z Ajaxu co przyszedł dwa tygodnie temu, wystawmy w pierwszym składzie. Rozwali system.
- LordRahl
- Juventino
Nie do pierwszego składu, aczkolwiek spróbować go można w np na 30 min w meczu, w którym prowadzimy z jakąś Bolonia itp., porównujesz gola Amauriego, popatrz na wiek i na sytuacje, Bouy jest młody i ma duże szanse zaistnieć, Amauri już wtedy był graczem dość starszym no i ze słabą formą w Juve :-D ( i chyba ten epizod w Parmie to przypadek )pan Zambrotta pisze:to ja znam coś jeszcze mniej przypadkowego i jeszcze bardziej fomfastycznego:Bianconero92 pisze:Tylko, że ta bramka nie była przypadkowa.pan Zambrotta pisze:Bouy władował bramę jakiejś sierocie i pół dzieciarni wstawia go już do pierwszego składu.
oddaliśmy za grosze Violi [']
- Kuben
- Juventino
To raczej szybko nie nastąpi bo z ogórami zwykliśmy się męczyć :roll:LordRahl pisze:
Nie do pierwszego składu, aczkolwiek spróbować go można w np na 30 min w meczu, w którym prowadzimy z jakąś Bolonia itp.(...)
Niech Conte wprowadza powoli (tak jak Marrone) młodych to może w końcu wychowamy coś konkretnego. Tak jak młodzi obrońcy mogą mieć ciężko tak napastnicy już jak najbardziej. Dla mnie w ogóle niezrozumiałe jest to, że w okresie totalnego ścierwa w ataku nie próbujemy kombinować z młodymi którzy motywację mieliby ogromną. Nie wierzę, że taki Libertazzi grałby gorzej niż Boriello czy Matri...
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Bianconero92
- Juventino
Libertazzi jak Libertazzi, ale ja bym był za ściągnięciem Immobile i wpuszczaniu go na końcówki meczu przy korzystnych wynikach, aż do ogrania i złapania formy. Ale znając życie ktoś nam go sprzątnie bo przecież my nie lubimy młodych... :x
Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- Łoles
- Juventino
Jest jeszcze Padovan z 9 golami w 12 meczach primavery (wg transfermarkt) a ma dopiero 17 lat. Jeżeli miałbym kogoś wpuszczać na końcówki spotkań z ogórkami to chyba właśnie jego.
Na Ciro nie liczcie, pójdzie do Genoi, nie wierzę w jego powrót do nas, Libertazzi był próbowany w zeszłym sezonie za DN i od tamtej pory nie widziałem go choćby w kadrze 1wszej drużyny.
A ten koleżka brazyliano co przybył z bratem to wg wszystkich jest u nas tylko dlatego że bez niego nie było by Gabriela także jego temat (jako utalentowanego napastnika) upada chyba samoczynnie
Na Ciro nie liczcie, pójdzie do Genoi, nie wierzę w jego powrót do nas, Libertazzi był próbowany w zeszłym sezonie za DN i od tamtej pory nie widziałem go choćby w kadrze 1wszej drużyny.
A ten koleżka brazyliano co przybył z bratem to wg wszystkich jest u nas tylko dlatego że bez niego nie było by Gabriela także jego temat (jako utalentowanego napastnika) upada chyba samoczynnie
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Kuben
- Juventino
Celowo go nie wymieniłem gdyż nie gra u nas. Chodzi mi o alternatywę do aktualnej formy strzeleckiej naszych tuzów w ataku.Bianconero92 pisze:Libertazzi jak Libertazzi, ale ja bym był za ściągnięciem Immobile(...)
No tak to raczej zawodnika nie ogramyBianconero92 pisze: (...)i wpuszczaniu go na końcówki meczu przy korzystnych wynikach, aż do ogrania i złapania formy.
Łoles pisze:Jest jeszcze Padovan z 9 golami w 12 meczach primavery (wg transfermarkt) a ma dopiero 17 lat. Jeżeli miałbym kogoś wpuszczać na końcówki spotkań z ogórkami to chyba właśnie jego.

Dokładnie tak jak mówisz, nie wiem czy przypadkiem jego brat już nie opuścił Primki.Łoles pisze: A ten koleżka brazyliano co przybył z bratem to wg wszystkich jest u nas tylko dlatego że bez niego nie było by Gabriela także jego temat (jako utalentowanego napastnika) upada chyba samoczynnie
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
- Łoles
- Juventino
Wylądował w US Alessandrii 1912, także nie ma co liczyć że coś z niego będzie w perspektywie występów u nas.Dokładnie tak jak mówisz, nie wiem czy przypadkiem jego brat już nie opuścił Primki.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Niech Paolucci wróci. W końcu był królem strzelców chyba w każdej kategorii wiekowej.Łoles pisze:Jest jeszcze Padovan z 9 golami w 12 meczach primavery (wg transfermarkt) a ma dopiero 17 lat. Jeżeli miałbym kogoś wpuszczać na końcówki spotkań z ogórkami to chyba właśnie jego.
- Łoles
- Juventino
:rotfl:alina pisze:Niech Paolucci wróci. W końcu był królem strzelców chyba w każdej kategorii wiekowej.
Dlatego żeby Padovan nei skończył tak jak on trzeba dać mu szansę już w przyszłym sezonie, chociaż imo już teraz na ławce prezentował by się lepiej niż pan Marco "nie wiem po jaki #### sprowadzony" Boriello i przekonany jestem że zdziałał by na boisku więcej od niego.Dla niego to była by nieziemska szansa aby się pokazać i nie skończyć właśnie jak Paolucci.
- @Maras@
- Juventino
Niby jest teraz projekt że co roku będziemy promować do pierwszego składu po 2-3 najbardziej wyróżniających się chłopaków z Primavery... Ciekawe ile w tym prawdy i jak to wyjdzie w praniu...evilboy pisze:Szkoda, że zamiast dawać szanse młodym, sprowadzamy jakieś miernoty typu Estigarribia, Padoin czy Boriello. Jestem pewien, że taki Bouy czy Padovan nie spisywaliby się gorzej, a ich wartość po kilku występach u nas wzrosłaby bardziej niż po sezonie w Serie B.

- evilboy
- Juventino
Różnice w umiejętnościach zawodników nie są tak duże, jak mogłoby Ci się wydawać. Warunkami fizycznymi piłkarze Primavery dorównują kolegom grającym w pierwszym składzie, zdolności motoryczne i wydolnościowe powinni mieć takie same albo lepsze. Nie wiem jak z ich umiejętnościami technicznymi, ale przecież nikt nie wymaga, żeby od razu brali na siebie ciężar gry.alina pisze:A tam. Wpuśćmy kilku pulcinich. Jestem pewny, że też by sobie poradzili.
Nie rozumiem Waszego podejścia... Barcelona, która podobno miażdży suty i jest "najlepsiejszym zespołem piłkarskim od pierdyliona lat" potrafi od czasu do czasu wystawić do gry juniora i nikt nie marudzi. Niejaki Sergi Roberto z Ossasuną zagrał nawet od pierwszych minut.
Nie piszę, że z miejsca staliby się gwiazdami, ale że poziomem nie odbiegaliby za dużo od gwiazd typu Boriello, Padoin czy Esti, a to jest różnica. Zresztą... Bouy miał być powoli wdrażany do pierwszego składu Ajaxu, czemu nie miałby być wdrażany do pierwszego składu Juventusu?
@pan Misiu: Nie dlatego, że teraz władował piękną bramkę. Dlatego, że wyróżniał się znacznie grając w Ajaxie, a w Primaverze pełni dominującą rolę, mimo że dopiero co znalazł się w drużynie.
ps. Brawo, Amauri strzelił pierwszą ładną bramkę w karierze w wieku 31 lat. Kto wie, może za 4-5 lat jego talent eksploduje.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Filip
Jest jakaś transmisja (internetowa najlepiej) meczu naszych młodzików z Parmą ?