Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 11:57

steru pisze: To nie kwestia jego bramki jest powodem walczenia w sprawie Polonii przez Widzew. To brak honoru waszych działaczy :whistle: Bo jak Polonii nie cierpię to zasłużyła ona na Ekstraklasę najbardziej z wszystkich klubów.
:prochno:
Jasne, ze zasluzyla. Napewno nie powinien w niej grac Widzew zamiast Polonii. Jednak przepisy licencyjne sa po to, aby je przestrzegac. Jezeli chcemy miec ladne stadiony to zwiazek nie powinien dopuszczac takich stadionow jak Polonii czy LKSu. Jednak zawsze dostaja licencje warunkowa..
Ostatnio dzialacze LKSu wpadali na pomysl, aby ich pupile rozgrywali swoje mecze u nas w zwiazku z remontem ich stadionu :prochno: .. Wiekszej glupoty nie slyszalem.

Jednak jeszcze wieksza glupota jest, ze kluby graja na stadionach zastepczych. Albo przestrzega sie przepisow licencyjnych, albo nie i zwyczajnie sa zbedne.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 12:03

Juventino90 pisze:Jasne, ze zasluzyla. Napewno nie powinien w niej grac Widzew zamiast Polonii. Jednak przepisy licencyjne sa po to, aby je przestrzegac. Jezeli chcemy miec ladne stadiony to zwiazek nie powinien dopuszczac takich stadionow jak Polonii czy LKSu. Jednak zawsze dostaja licencje warunkowa..
Chciał czy nie a awansie decyduje gra piłkarzy. A że Polska jest takim a nie innym krajem to wielokrotnie klubów nie stać na porządny stadion. Dobrze, że są przyznawane licencje warunkowe. Ważniejszy jednak jest aspekt sportowy a nie wrażenia optyczne... Gdyby nie takie licencje to ilu z dzisiejszych piłkarzy nie zrobiłoby kariery? Wielu z nich zaczynało grać na jakiejś pipidówie bez stadionu...
Juventino90 pisze:Ostatnio dzialacze LKSu wpadali na pomysl, aby ich pupile rozgrywali swoje mecze u nas w zwiazku z remontem ich stadionu :prochno: .. Wiekszej glupoty nie slyszalem.
Ja gdzieś czytałem, że Zagłębie Sosnowiec grało na stadionie Ruchu Chorzów podczas remontu na Kresowej. To dopiero głupota :whistle: :prochno:

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 13:00

Juventino90 pisze:
steru pisze: Ostatnio dzialacze LKSu wpadali na pomysl, aby ich pupile rozgrywali swoje mecze u nas w zwiazku z remontem ich stadionu :prochno: .. Wiekszej glupoty nie slyszalem.
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1798 ... omosc.html
(tu jest link do ów newsa)

Miasto jak zwykle wie lepiej... :lol: I albo będą śmieszne gonitwy po widzewie (dzielnicy) albo stadion widzewa zmieni swój wygląd po naszych meczach ]:-> albo my jako kibice zbojkotujemy i nie będziemy tam chodzić na mecz... ale i tak Psiarnia się nie zgodzi na to i tyle... i wcale się im nie dziwie :)

A tak na poważnie to będą budować tak jak w Poznaniu, tj. budować systematycznie, wkońcu jak same miasto oświadczyło, murawa zostaje, a stadion mają budować etapami. A poza tym na Widzewie również ma być modernizacja "Chicken Arena" więc tam gra odpada

Wracając do tematu, to będziemy mieć 18 zespołów w Ekstraklasie (tj Korona i Zagłebie L.) sprawy korupcyjne przedawnione, więc będzie liga taka jak na zachodzie :) (wszyscy skorumpowani i wszyscy grają "legalnie" :) )

Btw. Juventino90, a Ty nie na meczu Widzewa :?: Taki wyjazd, mecz podwyższonego ryzyka, pierwszy mecz w sezonie, pierwszy wyjazd, co Ty robisz na necie :?: :-D

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 13:17

Pociesza mnie tylko fakt, ze dzisiaj podpisze z nami kontrakt Marcin Robak

Troche dziwi mnie ten transfer.Niedawno czytałem w "piłce nożnej" wywiad z Robakiem i on powiedział że jeśli Korona zostanie zdegradowana to on napewno nie zostanie w Kielcach bo nie chce grać w drugiej(pierwszej lidze :smile: )lidze bo to dla niego krok w tył. A tu proszę przechodzi do Widzewa
:shock: troche,nawet bardzo mnie zdziwiło.

Już tak na marginesie,były gracz Korony Wojciech Kowalewski przechodzi do Grecji a konkretnie do Iraklisu Saloniki.

Obrazek
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 13:22

Niasty pisze:Troche dziwi mnie ten transfer.Niedawno czytałem w "piłce nożnej" wywiad z Robakiem i on powiedział że jeśli Korona zostanie zdegradowana to on napewno nie zostanie w Kielcach bo nie chce grać w drugiej(pierwszej lidze :smile: )lidze bo to dla niego krok w tył. A tu proszę przechodzi do Widzewa

Już tak na marginesie,były gracz Korony Wojciech Kowalewski przechodzi do Grecji a konkretnie do Iraklisu Saloniki.
Korona została rozkupiona. Zagrają pewnie w Ekstraklasie a mogą mieć w niej duże problemy, z takimi ubytkami w kadrze. Odeszli m.in. : Bonin, Celeban, Hermes, Kowalewski, Kuś, Mielcarz, Robak, Skerla. A zakupieni piłkarze nawet w połowie nie są na takim poziomie jak Ci sprzedani...

Niasty

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 13:47

@Steru zdaje sobie sprawe że Korona została rozkupiona.Tylko dziwię się że Robak wybrał własnie Widzew.Bo podobno poważnie zainteresowana tym piłkarzem jest Legia.

Obrazek
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 14:09

Kame1988_Kornel pisze: Miasto jak zwykle wie lepiej... :lol: I albo będą śmieszne gonitwy po widzewie (dzielnicy) albo stadion widzewa zmieni swój wygląd po naszych meczach ]:-> albo my jako kibice zbojkotujemy i nie będziemy tam chodzić na mecz... ale i tak Psiarnia się nie zgodzi na to i tyle... i wcale się im nie dziwie :)
A tak na poważnie to będą budować tak jak w Poznaniu, tj. budować systematycznie, wkońcu jak same miasto oświadczyło, murawa zostaje, a stadion mają budować etapami. A poza tym na Widzewie również ma być modernizacja "Chicken Arena" więc tam gra odpada
Wy i gonitwy po Widzewie.. Hmm, chciales powiedziec iz znowu bedziecie uprawiac La Parkour :D?
Bojkoty to wasza specjalnosc. Bojkoty derbow, bojkoty browary i bojkoty wlasnych meczy:smile: .
Troche dziwi mi, ze smiejesz sie ze stadionu Widzewa.. Skoro wy dostaliscie licencje warunkowa a wasz stadion przypomina bazar :)
Kame1988_Kornel pisze: Btw. Juventino90, a Ty nie na meczu Widzewa :?: Taki wyjazd, mecz podwyższonego ryzyka, pierwszy mecz w sezonie, pierwszy wyjazd, co Ty robisz na necie :?: :-D
Raz, ze wczoraj dowiedzialem sie o meczu. Gdybym wiedzial wczesniej to moze udlaoby sie zoorganizowac wyjazd. A dwa, ze nadal jestem z dziewczyna na wakacjach. Jednak na nastepnym meczu obowiazkowo bede. Zreszta nie bede sie tobie tlumaczyl. Mam swoje powody :prochno:.
Troche smiesza mnie zarzuty i robienie ze mnie internetowego kibica :lol: .
Ciekaw jestem czy w polowie masz tak wiele wyjazdow jak ja :). Chociaz nie powiem, ze nie zaluje wyjazdu do Lublina.. Troche malo biletow dostalismy..
Niasty pisze: A tu proszę przechodzi do Widzewa
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi.. Kasa, misiu kasa :lol: .
Ja sam jestem ciekaw ile Widzew wybulil za Robaka.
steru pisze: Robak to sobie może marzyć o grze w Legii. Piłkarz z niego przeciętny. Tyle sytuacji co on musi mieć, żeby strzelić bramkę to chyba nikt inny nie potrzebuje. Dlatego nie ma się co dziwić, że wybrał Widzew. Kto choć trochę ma poukładane pod kopułą, nie chce Robaka w swojej drużynie. Więc lepszy rydz (znaczy się Widzew) niż nic...
Jednak byl najlepszym napastnikiem Korony i czolowym snajperem OE.
W Polsce mamy problemy z napastnikami.
Niasty pisze:@Steru zdaje sobie sprawe że Korona została rozkupiona.Tylko dziwię się że Robak wybrał własnie Widzew.Bo podobno poważnie zainteresowana tym piłkarzem jest Legia.
Cracovia i Legia. Mowilo sie o 300-350 tys euro. Jednak jak sam zawodnik powiedzial wybral Widzew, chociaz inni mu to odradzali. Co moglo go do tego przekonac? :)
steru pisze: Lepiej żeby płacili piłkami, bo w innym przypadku przepłacili :lol:
Chcialbym, zeby Robak czy Oziebala zostal krolem strzelcow. Wtedy moze bys odwolal swoje slowa.
A co do pilek. Gornik Zabrze kiedys zaplacil za Niedzielana kilkanascie pilek, po czym zostal sprzedany do Dyskobolii za ponad milion zlotych :win:
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2008, 14:16 przez Nevermind, łącznie zmieniany 3 razy.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 14:09

Niasty pisze:@Steru zdaje sobie sprawe że Korona została rozkupiona.Tylko dziwię się że Robak wybrał własnie Widzew.Bo podobno poważnie zainteresowana tym piłkarzem jest Legia.
Robak to sobie może marzyć o grze w Legii. Piłkarz z niego przeciętny. Tyle sytuacji co on musi mieć, żeby strzelić bramkę to chyba nikt inny nie potrzebuje. Dlatego nie ma się co dziwić, że wybrał Widzew. Kto choć trochę ma poukładane pod kopułą, nie chce Robaka w swojej drużynie. Więc lepszy rydz (znaczy się Widzew) niż nic...
Juventino90 pisze:Ja sam jestem ciekaw ile Widzew wybulil za Robaka.
Lepiej żeby płacili piłkami, bo w innym przypadku przepłacili :lol:
Juventino90 pisze: Jednak byl najlepszym napastnikiem Korony i czolowym snajperem OE.
W Polsce mamy problemy z napastnikami.
Czołowymi snajperami to byli Brożek i Sikora. Robak w całej swojej karierze w Kielcach rozegrał 66 meczy i strzelił 19 bramek. To jest bardzo przeciętny wynik na napastnika.
Juventino90 pisze:Chcialbym, zeby Robak czy Oziebala zostal krolem strzelcow. Wtedy moze bys odwolal swoje slowa.
Odwołałbym gdyby ktoś z nich został królem strzelców... ale Ekstraklasy a nie 1 ligi :wink:
Juventino90 pisze:A co do pilek. Gornik Zabrze kiedys zaplacil za Niedzielana kilkanascie pilek, po czym zostal sprzedany do Dyskobolii za ponad milion zlotych :win:

Wiem. Interes marzenie :whistle:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 14:36

Co do Ekstraklasy..
Lechia Gdansk pobila rekord transferowy w klubie wydajac na Marcina Kaczmarka ok 150 tys euro. Tak wiec wyprzedaz w Kielcach trwa nadal..
Jeszcze interesujacymi kaskami dla polskich klubow zostali : Zganiacz, Bednarek i Sasin.

A Wisla Krakow zaklepala sobie transfer Brazylijczyka Nei za 850 tys euro z CSKA Sofia. Bedzie on zarabiac 320 tys euro. Zobaczymy jak poradzi sobie w Ekstraklasie

Kame1988_Kornel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 15:54

Wy i gonitwy po Widzewie.. Hmm, chciales powiedziec iz znowu bedziecie uprawiac La Parkour :D?
No na Widzewie było by trudno :wink:
Bojkoty to wasza specjalnosc. Bojkoty derbow, bojkoty browary i bojkoty wlasnych meczy:smile: .
Tu muszę się zgodzić :) (ciekawe jak wy byście się zachowali, pewnie byście przyszli na nasze estadio i z Galery dopingowali ;) A tak na poważnie, to jak ma się Goszcza, to trzeba bronić swojego i stać przy swoim, bo ten alkoholik wszystko by sprzedał :x
Troche dziwi mi, ze smiejesz sie ze stadionu Widzewa.. Skoro wy dostaliscie licencje warunkowa a wasz stadion przypomina bazar :)
bazar ? Estadio da Gruz (można by wymieniać i wymieniać) :) (śmieje się z obu stadionów, bo to wstyd by w Łodzi nie było dwóch normalnych stadionów, wy macie mały kurnik, a my sypiącą się, ruinę)
Raz, ze wczoraj dowiedzialem sie o meczu. Gdybym wiedzial wczesniej to moze udlaoby sie zoorganizowac wyjazd. A dwa, ze nadal jestem z dziewczyna na wakacjach. Jednak na nastepnym meczu obowiazkowo bede. Zreszta nie bede sie tobie tlumaczyl. Mam swoje powody :prochno:.
Troche smiesza mnie zarzuty i robienie ze mnie internetowego kibica :lol:
.
Ależ nie musisz się tłumaczyć i takiej relacji pisać... internetowego kibica ? Ja tego tak nie ująłem, pewnie takowym nie jesteś... więc nie musisz poruszać takich słówek :)
Ciekaw jestem czy w polowie masz tak wiele wyjazdow jak ja :).

Oj, zapewniam Cię że nie mam ( i mogę się do tego przyznać :) )
Chociaz nie powiem, ze nie zaluje wyjazdu do Lublina..
No pewnie mecz z Motorem byłby ciekawy, nie tylko ze względów sportowych
Troche malo biletow dostalismy...
Czyżby gospodarze mieli jakieś obawy :?: 8)

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2008, 16:07

Kame1988_Kornel pisze: bazar ? Estadio da Gruz (można by wymieniać i wymieniać) :) (śmieje się z obu stadionów, bo to wstyd by w Łodzi nie było dwóch normalnych stadionów, wy macie mały kurnik, a my sypiącą się, ruinę)
Na szczescie sie to zmieni. Do 2010 roku duze miasta musza meic stadion wiekszy niz na pojemnosc 15 tysiecy. Jak sam wiesz, kluby nie zgodzily sie na wspolny stadion dlatego powstana dwa "nowe". I z tego powinnismy sie cieszyc, jezeli bedzie to prawda. Wkoncu zmodernizowane stadiony motywuja ludzi na przyjscie w dniu meczu a i frekwencja bedzie wieksza.
Kame1988_Kornel pisze:
Czyżby gospodarze mieli jakieś obawy :?: 8)
Dostalismy minimalna pule czyli 500 biletow. Czy sie boja? Nigdy Motor kibicow swietnych nie mial a klub tlumaczy sie tym, ze nie moze zebrac ochrony poniewaz przez Lublin bedzie przechodzic pielgrzymka z Czestochowy :shock:

EDIT: O meczu.. Motor szukal zadymy, juz przed meczem czekali na wejscie naszych. W 5 minucie mecz zostal przerwany.. Jakis kibic Motoru zaatakowal kibica Widzewa. Pozniej byla "lekka" zadyma i uciekli. Nas bylo podobno 1200 :shock: info od kumpla. Jednak chyba troche przesadzil, zwazywszy iz biletow mielismy przyznane 500 sztuk. Co do meczu to kiepski.. Przez caly mecz przewazal Widzew, jednak jak zwykle nieskuteczny byl Mierzejewski. Zdecydowanie lepiej grala formacja ataku po wejsciu Oziebaly. Bramka po karnym na raty, ktorego wykorzystal kapitan- Maslowski.

Ogolnie nasi kibice niepotrzebnie dali sie sprowokowac. Podobno napadnieto na jednego z naszych kibicow.

Szkoda mi tego wyjazdu, bo bylby pewnie jeden z lepszych w I lidze.
Cieszy wygrana.
Krotki filmik z incydentu w 5 minucie
A tutaj karny i bramka :

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 13:46

Zagłębie Lubin będzie występował w sezonie 2008/09 w piłkarskiej 1. lidze - poinformował prezes klubu Paweł Jeż.
- Nie będziemy komentowali decyzji Trybunału, tylko jej się podporządkujemy. Rozpoczniemy sezon w pierwszej lidze - powiedział Jeż.

W środę w Warszawie Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy Polskim Komitecie Olimpijskim rozpatrywał apelację KGHM Zagłębie Lubin od kary degradacji za korupcję.
Trybunał zajmuje się obecnie odwołaniem Korony Kielce, podobnie jak Zagłębie ukaranej degradacją za udział w tzw. aferze korupcyjnej.

źródło : http://sport.onet.pl/0,1248675,1802189,wiadomosc.html

Jestem zaskoczony tą decyzją ale pozytywnie. Teraz jeszcze zostawić Koronę na zapleczu Ekstraklasy, zaskarżyć PKOL przez PZPN do Sądu Najwyższego i cofnąć decyzje w sprawie Widzewa...
Marzenia? :lol:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 19:30

Wyszlo na to, ze tylko Widzew byl w stanie "wykiwac" PKOL.
Decyzja dosyc dziwna. Bo w tym momencie Zaglebie jest poszkodowane na tle Widzewa.

Z drugiej strony sie ciesze, bo 1 liga bedzie jeszcze atrakcyjniejsza :).
W Niedziele mecz z Zaglebiem gramy w Polkowicach..

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 19:42

I na cholerę były te szopki :shock:

Cyrk, taki że się nawet tego komentować nie chce :P.

Chociaż osobiście dla mnei było dobrze że taką komedie zrobili. Bo na dwóch pierwszych meczach nie miałbym jak być, a tak wszystko przesuneli, i karnecik będzie w 100% wykorzystany :P :P a nawet w 110% :smile: :lol:

Wyszło na to że Widzew zrobił, za pośrednictwem PKOL, Miedziowych i Scyzoryków w konia :whistle: :smile:

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2008, 19:58

Żuk pisze:Wyszło na to że Widzew zrobił, za pośrednictwem PKOL, Miedziowych i Scyzoryków w konia :whistle: :smile:
I całą polską piłkę nożną... Wyszło na to, że jednak Widzew miał największą siłę przebicia ( w tym momencie dalej uważasz Juventino90, że Widzew nie miał pleców ? ). Plus taki, że koniec bałaganu i liga ruszy, ale według mnie to nie powinien być koniec. PZPN musi odwołać się od wyroku PKOL do Sądu Najwyższego. Nie może być tak, że jeden jedyny Widzew nie został ukarany za korupcję. No bo na jakiej podstawie? Wszyscy powinni być równi.

Chyba najwyższa pora żeby skończyć dyskusje o Widzewie w tym temacie i założyć nowy temat "I liga 2008/2009"

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ