Jak się zaczeła twoja miłość do Juve?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
M!chal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 16:04

Moja więż narodziła się po meczu z ajaksem amsterdam w finale Champions Leage, a została umocniona podczas dwóch kolejnych finałów z Realem Madryt oraz Borussia Dortmund. Wtedy byłem już przekonany ze Juve to najlepszy klub na świecie

JUVEfan_11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 17:55

W 2000 roku podczas euro leciała w TV reklama w której brał udział Davids. Pokazywał świetne triki. Mój brat powiedział, że to będzie teraz jego ulubiony piłkarz(miał wtedy 12 lat a ja 10). To ja mówię : nie, mój! No i on już nie oponował. W ćwierćfinale chbya grała holandia i włochy. Holandia po karnych przegrała ale grał Davids i to się dla mnei liczyło, bo dopiero zaczynałem interesowac się piłką nożną. Euro się skończyło i jakoś nudno mi było bez PN. Zapytałem taty w jakim klubie gra Davids. Powiedział, że w JUVE no i się zaczęło...

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 18:15

Jak większości, tak i moja miłość do Juve rozpoczęła się od wygranego fianłu LM... urzekł mnie wtedy Del Piero, a to co wyczyniał w Pucharze Interkontynentalnym i Superpucharze Europy z PSG przekonało mnie tylko w tym, że jest BOSKI, miałem wtedy 8 lat i tak zostało aż do dzisiaj i ciągnąć się pewnie będzie do mego końca :)

Capo di tutti capi
Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 18:48

Hmm skoro tak duża ilość osób zdecydowała sie kibicować Juve po wygranym finale to ciekawe ilu "nowych" kibiców zyskała Barcelona ?? :think: :whistle:

tapsik123

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 20:03

2003 kumpel mi naopowiadal o Juve, a do tego filal LM. Od tego czasu kibicuje Juventusowi. A do tego znienawidziłem odrazu milan za ten finał!

Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 20:51

2001 rok, mam jedenaście lat, czerwcowe popoludnie, lekcja w-fu, standardowo grałem sobie w obronie (kocham swoją wiochę, przynajmniej mamy prawdziwe trawiaste boiska. Niektóre dzieciaki z miast mi mogły tego zazdrościć :D ) I kumpel porównał mnie do "jakiegoś tam" Dawidsa czy kogoś podobnego bo wylazłem na boisko w okularkach przeciwsłonecznych (sam nie wiem po co je wziąłemz domu. Przeznaczenie? :D ). Zapytałem kto to i dowiedziałem się że w jakimś włoskim klubie grał pewien facet który zawsze nosił okulary podczas grania... Wkrótce zobaczyłem jak grał, spodobąło mi się :) Opuściłem Real Madryt i przeniosłem się do Juve... Dzięki jednemu zawodnikowi. I pokochałem ten klub na serio i tu zostałem.

Obrazek
Obrazek
Skrzekacz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 21:03

U mnie zaczeło się od gry fifa 98, gdzie Juventusem wygrałem LM i od tamtego czasu mu kibicuje

juvesim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 21:34

1996 Finał LM JUVENTUS - Ajax wygrana JUVE!!! I tak sie zaczęło... miałem wtedy 9 lat, pierwszy oglądany prze ze mnie finał LM jaki pamiętam i to był akurat JUVE!!!
JUVE Alex jest najlepszy!!! :D
Pozdro dla wszytskich fanów JUVE

ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 21:45

aleksander1986 pisze:Jestem fanem Juve od 14 lat od kupna koszuli oczywiście z nazwiskiem Alex i do teraz ją mam.Obecnie wytatuowałem sobie herb Juve :)
Ale pieprzysz. Wtedy nie było nazwisk na podkoszulkach, wiec nie wiem jak mogles miec koszulke z nazwiskiem Alexa.

U mnie zaczeło sie w 2001 r. Dostałem koszulke, ale wtedy to dla mmnie nie wiele znaczyło. Dopiero, kiedys chciałemsobie wybrac jakis klub któremu bede kibicował. Popatrzyłem na telegazete, i we włoskiej lidze(która mi pierwsza wyskoczyła) liderem był Juventus przed Romą chyba. I tak zaczałem im kibicować. Póżniej dowiedziałem sie ze Juventus lidera i zarazem mistrzostwo stracił na rzecz Romy, ale sie nie zraziłem i dalej im kibicowałem.

EDIT.

MIałby 6 lat, nie 4. :wink:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2006, 22:09 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 22:06

ossy pisze:
aleksander1986 pisze:Jestem fanem Juve od 14 lat od kupna koszuli oczywiście z nazwiskiem Alex i do teraz ją mam.Obecnie wytatuowałem sobie herb Juve :)
Ale pieprzysz. Wtedy nie było nazwisk na podkoszulkach, wiec nie wiem jak mogles miec koszulke z nazwiskiem Alexa.
mniejsza o większość z napisami na podkoszulkach, ale jeśli chłop urodził się w 1986 i kubicuje Juve od 14 lat, to zaczął mając zaledwie 4 lata. taki mały brzdąc, a się poznał co dobre :prochno: co do tatuażu, to zamierzam sobie strzelić po 30. Scudetto...

EDIT:
Shickit pisze:
białas pisze:mniejsza o większość z napisami na podkoszulkach, ale jeśli chłop urodził się w 1986 i kubicuje Juve od 14 lat, to zaczął mając zaledwie 4 lata.
(Miałby lat 6) Czyli od 1992r
haha, ale lol ze mnie :rotfl: jak tak mogłem się pomylić :think: dawno matmy nie miałem :prochno:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2006, 23:44 przez białas, łącznie zmieniany 2 razy.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 22:50

białas pisze:mniejsza o większość z napisami na podkoszulkach, ale jeśli chłop urodził się w 1986 i kubicuje Juve od 14 lat, to zaczął mając zaledwie 4 lata.
(Miałby lat 6) Czyli od 1992r, a więc mam rozumieć, że...
aleksander1986 pisze:Jestem fanem Juve od 14 lat od kupna koszuli oczywiście z nazwiskiem Alex i do teraz ją mam.
....że koszulka ta była Padovy? Bo zdaje się, że Alex przyszedł do nas w 1993 :roll: .

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 08:43

Ja również jak część z Was zacząłem kibicować Juve po finale LM w 1996 roku. Duże znaczenie miał również fakt, że grałem jako obrońca i podobała mnie sie strasznie gra formacji defensywnej i tak już zostało do tej pory :wink:

P.S. Poza tym przypadły mi do gustu barwy Juve a co za tym idzie koszulki :-D

Edyta mówi: Chciałem nadmienić, że Juve jest jedynym klubem jakiemu zacząłem kibicować. Wcześniej nie posiadałem innego ulubionego zagranicznego klubu.

The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 09:45

Jak większości, tak i moja miłość do Juve rozpoczęła się od wygranego fianłu LM (...) miałem wtedy 8 lat i tak zostało aż do dzisiaj i ciągnąć się pewnie będzie do mego końca
ta sama sytuacja ... tylko ja miałem lat 11.
tak wogóle to z harą jesteśmy braćmi, i nasza miłość do juve zaczęła się i rozwijała w ramach rodzinnych więzi. Coś niesamowitego :)

lukas1985

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2006, 10:53

to było dawno już... 13 lat temu, w pierwszej klasie podstawówki, zaczęło się od koszulki Alexa, potem szalik, czapka... i tak zostało do dziś ;-) każde zmagania Juve, śledzenie meczów i poczynań zawodników... pasja ;-D

NA zasze wierny JUVE!

FORZA JUVE!
FORZA ALEX!

Del Petro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 14:04

Moj kolega bardzo lubił Juventus. Lecz gdy Milan wygral Lige Mistrzów w 2003 roku to przezucil sie na rossonerich . Pomyslałem ze bede kibicowal jakiemus zespołowi Serie A ze wzgledu na zamiłowanie mojego kolegi do ligi wloskiej . No i po tym finale w 2003 roku real madryt zamienilem na juventus i tak juz 3 rok

ODPOWIEDZ