Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2008, 12:49

Jest jeden aspekt,o którym większość z Was zapomina-chodzi mianowicie o fakt,że nowy obiekt będzie w 100% własnością klubu,podczas gdy Delle Alpi jest stadionem miejskim.To,że grał na nim tylko Juventus wynika z tego,że to nasz klub dzierżawił obiekt od władz miasta.
Z tego co wiem to Juventus od władz miasta wykupił Delle Alpi już kilka lat temu, dlatego też Toro musiało się przenieść na Olimpico.

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2008, 23:36

http://farm4.static.flickr.com/3234/307 ... fcdf_b.jpg

Piękne ujęcie, to niebo i nasza świątynia poprostu piękne :D

del_aleksander

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 01:23

JUVE1803 pisze:http://farm4.static.flickr.com/3234/307 ... fcdf_b.jpg

Piękne ujęcie, to niebo i nasza świątynia poprostu piękne :D
Chyba się nie mylisz, twierdząc, że to świątynia :wink: , zobacz jak mistycznie to zdjęcie wygląda (chodzi mi o te niebo, które komponuje się ze stadionem), no chyba, że po prostu koloryzuje o tej godzinie :prochno: .

Ja tam nie jestem takiego straszliwego zadania jak inni panowie, że stadion będzie gorszy, bo mniejszy. Lepiej jak jest mniejszy, a wyrośnie na taką świątynie, że każda drużyna gości, będzie się bać i tyle :wink: .

Tak sobie myślę, szkoda, że Polskie kluby nie zgłosiły się po krzesełka z rozbiórki stadionu, pewnie zaopatrzyłoby to połowę klubów polskiej Ekstraklasy (chodzi mi w liczeniu od najmniejszych stadionów, rzecz jasna) 8), a tak się to zmarnowało... :smile:

damillo_lbk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 09:23

Prrr..... ja jakoś nie cieszę się z przebudowy ... :(

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 10:02

Ajj, ciężkie obrazki do oglądania, mimo wszystko. Tempo przebudowany naprawdę szybkie, ciekawe czy w styczniu zdążymy sobie zrobić jeszcze zdjęcie przed Alpejskim, chcialbym tam jeszcze raz powrócić.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 10:10

Kurde, juz zaczynam tesknic za "prawdziwym" Delle Alpi, byl ten stadion jaki byl(moze i brzydki, choc nie moim zdaniem) ale kurde... ten nowy ducha Juventusu miec nie bedzie :| i w ogole jakis taki bedzie blehhh :x

artoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 10:24

heh....
chciałbym zobaczyć ten stadion choć raz

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 11:07

ale kurde... ten nowy ducha Juventusu miec nie bedzie Neutral i w ogole jakis taki bedzie blehhh Mad
Śmieszne. Stadionu jeszcze nie ma, ale połowa userów mówi, że nie będzie miał ducha/duszy. :lol: Duszy to nie miał szary i brzydki Delle Alpi, a nowy stadion zbudowany na wzór angielskich aren będzie gwarantował niepowtarzalną atmosferę mimo znacznie mniejszej pojemności.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 11:14

Mogli to zrobic tak jak w USA ( w Indianapolis chyba ). Wczoraj w wiadomosciach pokazali :) Podlozyli odpowiednio ladunki i w 20s stadionu nie bylo ;) Mozna by tak zaoszczedzic troche czasu :P

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 11:17

Duszy to nie miał szary i brzydki Delle Alpi, a nowy stadion zbudowany na wzór angielskich aren będzie gwarantował niepowtarzalną atmosferę mimo znacznie mniejszej pojemności.
Smiesznie. Stadionu jeszcze nie ma, ale polowa userów mowi ze bedzie gwarantował niepowtarzalna atmosfere. No jak ma ta atmosfere czerpac prosta z angielskich stadionów to ja dziekuje bardzo :roll:

Dla ciebie brzydki Delle Alpi, dla mnie niepowtarzalny... coz kwestia gustu...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 11:21

^FAZZI^ pisze:Mogli to zrobic tak jak w USA ( w Indianapolis chyba ). Wczoraj w wiadomosciach pokazali :) Podlozyli odpowiednio ladunki i w 20s stadionu nie bylo ;) Mozna by tak zaoszczedzic troche czasu :P
super. Wysadzic w powietrze stadion Juventusu :roll: my nie amerykany...

to zdjecie jest nieziemskie. Juz u mnie na tapetce.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
del_aleksander

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 11:38

Miś Coccolino pisze:

to zdjecie jest nieziemskie. Juz u mnie na tapetce.
Jak się przypatrzałem to chyba zostało zrobione techniką HDR (High Dynamic Range). Więc napewno wielu ludziom się spodoba, zdjęcia w tej technice mają to coś.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 11:44

VirusT pisze:
Duszy to nie miał szary i brzydki Delle Alpi, a nowy stadion zbudowany na wzór angielskich aren będzie gwarantował niepowtarzalną atmosferę mimo znacznie mniejszej pojemności.
Smiesznie. Stadionu jeszcze nie ma, ale polowa userów mowi ze bedzie gwarantował niepowtarzalna atmosfere. No jak ma ta atmosfere czerpac prosta z angielskich stadionów to ja dziekuje bardzo :roll:

Dla ciebie brzydki Delle Alpi, dla mnie niepowtarzalny... coz kwestia gustu...
Mówiąc o angielskich stadionach miałem na myśli między innymi Liverpool, którego fani tworzą świetne oprawy na meczach. Poza tym atmosfera będzie na pewno lepsza niż na Delle Alpi i chyba nie muszę Ci tłumaczyć czemu, bo sam znasz projekt. Co do niepowtarzalności Delle Alpi to hmmm...Jeden z brzydszych i najmniej funkcjonalnych stadionów w Italii, według mnie.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2008, 11:48

Wiem o co ci chodzilo. Napisalem to z przekąsem, bo jakos nie moge sie pogodzic z tym ze Delle Alpi juz nie bedzie. Zreszta wszystkiego dowiemy sie po inauguracji(atmosfera itp) :)

Choc tak jak mowisz byl brzydki i malo funkcjonalny to jadnak sie z nim zżyłem i nie potrafie sie cieszyc z nowego, zupelnie innego stadionu ;)

ODPOWIEDZ