Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Deal z Realem oznacza jedno - dostaną Dybale.
Oddanie Kroosa w jego 'prime', oznaczać będzie dziwne. To ich podstawowy gracz, jak nie jeden z najważniejszych.
Jak dla mnie, to wszyscy walą ślepakami.
Oddanie Kroosa w jego 'prime', oznaczać będzie dziwne. To ich podstawowy gracz, jak nie jeden z najważniejszych.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- tomassi14
- Juventino
Marzenie, ale wtedy 4-3-3 jeśli Pjanic by został, a wtedy dybi na lawce i ciagle kwestia DM nie rozwiązanaCabrini_idol pisze:A może to jest powodem :
Juventus are ready to offer €70m to sign Real Madrid star Toni Kroos. [Mundo Deportivo]
Kto wie jakie kontakty mamy z Realem, i jakie odbyły się rozmowy przed i po finale LM.
- panlider
- Juventino
Nie chcę mi się wierzyć, że zachowalibyśmy się tak nieprofesjonalnie. Przecież decyzji o zakupie piłkarza nie podejmuje się po grubo zakrapianej imprezie, żeby następnego dnia złapać się za głowę i pomyśleć, że to był straszny błąd... Jeżeli Czechowi nic nie jest, a my wymyślamy niestworzone rzeczy, żeby do transferu nie doszło, to ktoś powinien za to beknąć. Mam nadzieję, że Schick zostanie naszym piłkarzem i wszyscy szybko zapomną o tej sytuacji.Vincitore pisze:Deadline klauzuli Schicka minął, Ferrero mówi, że jeśli go nie weźmiemy na ustalonych warunkach, to ma 4 chętnych, którzy wyłożą lekką ręką 40m.Cabrini_idol pisze:Że niby co ? Mamy już taki układ z zawodnikiem, że teraz możemy na nowo negocjować cenę z Sampą ? Słabe to, takie nie Juventusowe.
Podobno sam Schick już ma dość tego cyrku i zaczyna powoli kręcić nosem. Ja nie wiem o co tu chodzi, ale ewidentnie to wygląda na naszą próbę wykręcenia się z tego transferu bez negatywnej atmosfery wokół naszego klubu.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- pumex
- Juventino
Powoli przestaję wierzyć, że rozchodzi się o zdrowie piłkarza. Pierwsze testy -> niemal miesiąc ciszy -> drugie testy -> już tydzień ciszyVincitore pisze:Podobno sam Schick już ma dość tego cyrku i zaczyna powoli kręcić nosem. Ja nie wiem o co tu chodzi, ale ewidentnie to wygląda na naszą próbę wykręcenia się z tego transferu bez negatywnej atmosfery wokół naszego klubu.

Jednocześnie też mi się nie chce wierzyć, że nagle pojawiły się szanse na wcześniej nieplanowany wielki transfer i dla niego rezygnujemy akurat z Schicka. Jeśli wierzyć doniesieniom (czy im jeszcze w ogóle można wierzyć?) byliśmy mocno napaleni na Czecha, zresztą kierownictwo w superlatywach wypowiadało się o graczu Sampy. Nie płaci się 30 milionów za 21-latka nie będąc przekonanym co do jego potencjału. Poza tym i tak mieliśmy go wpierw wypożyczyć lub przynajmniej rozbić płatność na raty, więc jaki problem?
Po czasie pewnie wypłynie o co chodziło, ale póki co temat wygląda... powiedzieć, że dziwnie, to jak nic nie powiedzieć :eh:

- Poulinho
- Juventino
Adrian27th pisze:Deal z Realem oznacza jedno - dostaną Dybale.
W pakiecie z Higuainem czy bez?

Nikt nie jest napalony na Dybale jak starają się to kreować media, tak samo nikt nie był napalony na Pogbe. Zarówno Real jak i Barcelona jasno określiły, że nie zamierzają płacić 100 mln lub więcej za gracza tylko dlatego, że jest mocno medialny. Manchester United kupił Pogbę, bo tego potrzebował, ani Realowi ani Barcelonie Dybala na razie potrzebny nie jest, za rok również nie będzie. Wbrew pozorom ani nie dysponują taką kasą, ani nie chcą takiej kasy wydawać, na to mogą i chcą sobie pozwolić nielicznie i wcale nie odgrywają oni w świecie piłki nożnej pierwszoplanowej roli

Dodatkowo żadnej sprzedaży Dybali ani Sandro w przyszłym roku nie będzie. Odchodzi Buffon, odchodzi Barzagli, pewnie pożegnamy również Lichtsteinera, Cuadrado, Mandzukicia, a może i Khedire. Marotta nie jest głupi i nie rozsprzeda 6-7 zawodników podstawowego składu w jedno okienko

EDIT:
Rozpoczyna się konferencja prasowa, może dowiemy się czegoś nowiutkiego

- Piti
- Juventino
Dybala niekiedy palący się psychicznie (wyrośnie z tego no ale jednak) Mialby sobie poradzić w Realu? niby jak, skoro nawet w Juve ma czasami problemy pod tym względem. To byłby dla niego duży błąd odchodzić teraz. Niemniej jednak jeśli za Dybale przyszedłby Mbappe to szczerze? nie płakałbym po Pawełku.
/
tak przy okazji we Florencji już wywieszają transparenty z Berną
Włoski Reus co raz bliżej :spiteful:
. Nie wiem co ma w sumie jedno z drugim, no ale być może to też jest jeden z powodów odpuszczenia Czecha, szkoda bo bardzo liczyłem na niego, a jeśli wyląduje gdzieś indziej i odpali i stanie się topem, to nie wiem czy to zdzierże
/
tak przy okazji we Florencji już wywieszają transparenty z Berną
Kod: Zaznacz cały
http://cdn.tuttosport.com/images/2017/07/17/103033904-10ac93e2-4b36-4889-afd7-262bb221e88f.jpg
Cóż, naszym jak widać się plany pozmieniały. Pewnie nie spodziewali się czegoś tak niemożliwego, jak poproszenie o transfer Dani Alvesa i Bonucciegopanlider pisze: Nie chcę mi się wierzyć, że zachowalibyśmy się tak nieprofesjonalnie. Przecież decyzji o zakupie piłkarza nie podejmuje się po grubo zakrapianej imprezie, żeby następnego dnia złapać się za głowę i pomyśleć, że to był straszny błąd... Jeżeli Czechowi nic nie jest, a my wymyślamy niestworzone rzeczy, żeby do transferu nie doszło, to ktoś powinien za to beknąć. Mam nadzieję, że Schick zostanie naszym piłkarzem i wszyscy szybko zapomną o tej sytuacji.
- Cabrini_idol
- Juventino
Przynajmniej nie dał pokazu jak Theo w Realu

Ale dresik jakiś taki retro ala 80 lata.

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Nie wiem ale Kroos zarabia w Realu 5.5 mln netto rocznie, także takie zarobki nie były by dla nas problemem.DonPatch pisze:A czy Kroos nie odszedł przypadkiem z Bayernu, bo nie chcieli mu dać wyższego kontraktu? I teraz idzie do nas?
- Virgil
- Juventino
Dokładnie tak opieszale wszystko załatwiamy że szok
Shick nie pewny
Tak naprawdę to tylko Costa na razie zaklepany i mówi że sprawa jest zamknięta jeżeli chodzi o Bernę i Szczęsnego, ale to i tak mało nawet jeżeli finalnie Shick do nas zawita.
Potrzeba nam 1-2 zawodników na boki obrony, koniecznie klasowego prawego obrońcę + jakieś zastępcę.
Środkowy pomocnik to kolejna potrzeba na teraz, silny w odbiorze, fizyczny.
Transfer Kroosa do mnie nie trafia to nie wątpliwie TOP, ale nie gra kim z Berną Costą, bo będziemy mieli za dużo zawodników do ataku przy 4-3-3 ale może dlatego powstrzymujemy Shicka
bo jeżeli Kroos to trójka w pomocy czyli na 3 pozycje w ataku byłby : Higuain, Mandzku,Shick,Dybala, Pjaca,Cuadrado,Costa,Berna ?
A jakoś nie widzę pomocy Kroos-Pjanic
Shick nie pewny
Tak naprawdę to tylko Costa na razie zaklepany i mówi że sprawa jest zamknięta jeżeli chodzi o Bernę i Szczęsnego, ale to i tak mało nawet jeżeli finalnie Shick do nas zawita.
Potrzeba nam 1-2 zawodników na boki obrony, koniecznie klasowego prawego obrońcę + jakieś zastępcę.
Środkowy pomocnik to kolejna potrzeba na teraz, silny w odbiorze, fizyczny.
Transfer Kroosa do mnie nie trafia to nie wątpliwie TOP, ale nie gra kim z Berną Costą, bo będziemy mieli za dużo zawodników do ataku przy 4-3-3 ale może dlatego powstrzymujemy Shicka

A jakoś nie widzę pomocy Kroos-Pjanic
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Dobra, zrezygnują z Schicka, podbierze go Milan albo inter na bank a my znowu kiedyś będziemy biadolić jak z Verrattim czy Icardim.Nie wiem co oni kombinują ale odechciewa mi się czytać o transferach,VS i takie tam. Pewnie nadal będę to robił ale to jest chore.

- kdzr
- Juventino
Troszku dam offtop, ale te dresy to jakiś skandal. :shock: Prze paskudne.Cabrini_idol pisze:
Przynajmniej nie dał pokazu jak Theo w Realu
Ale dresik jakiś taki retro ala 80 lata.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.