Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Nie wrzucalbym wszystkich do jednego worka. Chociaz co do Di Marzio to masz racje ; / On czasami cos wie, ale czesciej nie wie nic, dlatego newsow od Di Marzio po prostu lepiej nie wrzucac. W zeszlym roku to on tak rozdmuchal sprawe Aguero, w zeszlym tygodniu z kolei najpierw napisal, ze wcale nie interesujemy sie Asamoahem, zeby po paru dniach stwierdziec, ze... bedzie on Naszym celem transferowym.Lypsky pisze:Patrząc na "celność" Di Marzio, ciężko uwierzyć mi w tego typu "ekspertów".
Di Marzio to zuo. Czasem trafi, czasem nie, ale podobna skutecznosc to i pewnie ja bym mial.
Otoz to ; ) Dlatego to troche nie fair wrzucac wszystkich do jednego worka.RICTOR pisze:W sumie jakby nie patrzeć to Curva Nord to też dziennikarz. Romeo Agresti gdyby ktoś nie wiedział.
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2012, 20:34 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lypsky
- Juventino
Nie chodzi o to, że stawiam ich w jednym rzędzie, pod względem wiarygodności. Wolę otrzymać oficjalne potwierdzenie, niż żyć w świecie - jednego dnia Aguero na 100%, a drugiego tylko na 30%. Często tak właśnie wyglądają wypowiedzi tych ekspertów. Tyle ode mnie.jakku1 pisze:Nie wrzucalbym wszystkich do jednego worka. Chociaz co do Di Marzio to masz racje ; / On czasami cos wie, ale czesciej nie wie nic, dlatego newsow od Di Marzio po prostu lepiej nie wrzucac. W zeszlym roku to on tak rozdmuchal sprawe Aguero, w zeszlym tygodniu z kolei najpierw napisal, ze wcale nie interesujemy sie Asamoahem, zeby po paru dniach stwierdziec, ze... bedzie on Naszym celem transferowym.Lypsky pisze:Patrząc na "celność" Di Marzio, ciężko uwierzyć mi w tego typu "ekspertów".
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pan Zambrotta
- Juventino
Powracam na rewir, by udzielić się w moim ulubionym temacie.
Ja wiem, że w dobie łatwego dostepu do wszelkich informacji i po przestudiowaniu takich portali jak whoscored.com, transfermarkt, czy zonalmarking strasznie łatwo zostać "forumowym mourinho". Szczególnie bryluje w tym niejaki alina, który uważa, że jeśli skopiuje statsy na forum i napisze, że Pirlo ma 1,7 dryblingu na mecz, a Goetze 1,3 to zdobędzie szacunek i wieczną sławę. Niestety. Za łatwy gryps nie dostaje się propsów, nawet w czeluściach forum jp. Fajnie misiu, że umiesz czytać i kopiować statystyki, ale nie tędy droga by po wynikach w telegazecie oceniać przydatność pewnych graczy.
Drugim czynnikiem jest fapanie nad jakimiś gośćmi pokroju Curvy, Mombiano, czy innego jakku1. Szczególnie ten nasz "informator". Fajnie, że dzielisz się z nami takimi doniesieniami, ale żeby chociaż 15% tych doniesień było prawdziwe, byłoby ekstra. A tak to napędzasz dzieci juvepoland do fapania nad aguero w Juve i podobnym wynalazkom.
Nie ma Curvy. Nie ma Mombiano. Jestem ja, ja powiem jak będzie wyglądać nasze mercato. Albo inaczej - powiem jak nie będzie wyglądać:
- sprawa Robbena - nie ma żadnej sprawy. Prędzej dogadamy się z Barceloną na kupno Messiego niż dobijemy jakiegokolwiek targu z FCB.
- Nie przyjdzie do nas żaden Torres, bo Chelsea nie pozbędzie się tego grajka za frajer. Nikt nie wyłoży chociazby 60% zainwestowanych pieniędzy, a na opcje wypożyczenia moga się popatrzeć najwyżej z politowaniem. Tym bardziej, że do CFC wejdzie nowy trener i każdemu da 'kart blansz'. A w Torresa będzie w stanie uwierzyć nie jeden trener.
- Nie przyjdzie do nas Suarez. Marotta będzie robił długie podchody, gdyż jest to piłkarz, którego utrzymanie gaży jest całkowicie realne. Ale pierwszą ofertę w granicach 18 mln euro LFC odrzuci, drugą wyśmieje, na trzecią nawet nie popatrzy.
- Zapomnijcie o kombosie pokroju Melo+Krasić+pewnie jeszcze Elia. Ostatnim razem wymieniliśmy się piłkarzami za czasów Amauriego, to dla nas nieczęsty przypadek. A c dopiero dwóch graczy?
- Zapomnijcie o pozbyciu się całego tria EE, Krasić, Melo. Nigdy jeszcze nie sprzedaliśmy wszystkich piłakrzy, których chcieliśmy opchnąć. Najpewniej pójdzie Krasić pod młotek, Melo to wielka zagadka, EE jak pójdzie na wypożyczenie to będzie duży sukces.
- Nie przyjdzie do nas żaden Farfan. Co tydzień będą pisać, jak to jesteśmy blisko Peruwiańczyka, ale wszystko będzie blokował Conte. Sytuacja analogiczna jak z Bastosem czy Vargasem rok temu. Gdyby Conte go chciał, już dawno poprosiłby Marottę o działania.
- naszymi crackami będą Asamoah i Palacio/Huntelaar. A powiew świeżości dostarczy nam Destro. Do obrony dojdzie Astori, a na lewej obronie będzie panować posucha, która zapełni jakiś wynalazek montowany za pięć dwunasta.
Asamoah, Palacio/Huntelaar, Astori, jakiś lewonożny fajfus in. No i wykupienie Caceresa.
Krasić, Melo, Ziegler, Del Piero, Pazienza out
Ja wiem, że w dobie łatwego dostepu do wszelkich informacji i po przestudiowaniu takich portali jak whoscored.com, transfermarkt, czy zonalmarking strasznie łatwo zostać "forumowym mourinho". Szczególnie bryluje w tym niejaki alina, który uważa, że jeśli skopiuje statsy na forum i napisze, że Pirlo ma 1,7 dryblingu na mecz, a Goetze 1,3 to zdobędzie szacunek i wieczną sławę. Niestety. Za łatwy gryps nie dostaje się propsów, nawet w czeluściach forum jp. Fajnie misiu, że umiesz czytać i kopiować statystyki, ale nie tędy droga by po wynikach w telegazecie oceniać przydatność pewnych graczy.
Drugim czynnikiem jest fapanie nad jakimiś gośćmi pokroju Curvy, Mombiano, czy innego jakku1. Szczególnie ten nasz "informator". Fajnie, że dzielisz się z nami takimi doniesieniami, ale żeby chociaż 15% tych doniesień było prawdziwe, byłoby ekstra. A tak to napędzasz dzieci juvepoland do fapania nad aguero w Juve i podobnym wynalazkom.
Nie ma Curvy. Nie ma Mombiano. Jestem ja, ja powiem jak będzie wyglądać nasze mercato. Albo inaczej - powiem jak nie będzie wyglądać:
- sprawa Robbena - nie ma żadnej sprawy. Prędzej dogadamy się z Barceloną na kupno Messiego niż dobijemy jakiegokolwiek targu z FCB.
- Nie przyjdzie do nas żaden Torres, bo Chelsea nie pozbędzie się tego grajka za frajer. Nikt nie wyłoży chociazby 60% zainwestowanych pieniędzy, a na opcje wypożyczenia moga się popatrzeć najwyżej z politowaniem. Tym bardziej, że do CFC wejdzie nowy trener i każdemu da 'kart blansz'. A w Torresa będzie w stanie uwierzyć nie jeden trener.
- Nie przyjdzie do nas Suarez. Marotta będzie robił długie podchody, gdyż jest to piłkarz, którego utrzymanie gaży jest całkowicie realne. Ale pierwszą ofertę w granicach 18 mln euro LFC odrzuci, drugą wyśmieje, na trzecią nawet nie popatrzy.
- Zapomnijcie o kombosie pokroju Melo+Krasić+pewnie jeszcze Elia. Ostatnim razem wymieniliśmy się piłkarzami za czasów Amauriego, to dla nas nieczęsty przypadek. A c dopiero dwóch graczy?
- Zapomnijcie o pozbyciu się całego tria EE, Krasić, Melo. Nigdy jeszcze nie sprzedaliśmy wszystkich piłakrzy, których chcieliśmy opchnąć. Najpewniej pójdzie Krasić pod młotek, Melo to wielka zagadka, EE jak pójdzie na wypożyczenie to będzie duży sukces.
- Nie przyjdzie do nas żaden Farfan. Co tydzień będą pisać, jak to jesteśmy blisko Peruwiańczyka, ale wszystko będzie blokował Conte. Sytuacja analogiczna jak z Bastosem czy Vargasem rok temu. Gdyby Conte go chciał, już dawno poprosiłby Marottę o działania.
- naszymi crackami będą Asamoah i Palacio/Huntelaar. A powiew świeżości dostarczy nam Destro. Do obrony dojdzie Astori, a na lewej obronie będzie panować posucha, która zapełni jakiś wynalazek montowany za pięć dwunasta.
Asamoah, Palacio/Huntelaar, Astori, jakiś lewonożny fajfus in. No i wykupienie Caceresa.
Krasić, Melo, Ziegler, Del Piero, Pazienza out
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2012, 21:36 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
fapuj dalej nad transferami Torresa i Higuaina. może ich naprawdę kupimy.pablo1503 pisze::rotfl:pan Zambrotta pisze:Nie ma Curvy. Nie ma Mombiano. Jestem ja, ja powiem jak będzie wyglądać nasze mercato
Bardzo spokojnie było na forum przez ten tydzień.
Podobno jestesmy blisko Verattiego i Pogby. Szykuje nam się mała plantacja murzyniątek do zbierania bawełny. Fajnie, posłużą się jako karty przetargowe za dwa lata do wyciągnięcia jakiegoś grajka z Udinese, czy Lazio.
- pablo1503
- Juventino
pan Zambrotta pisze:fapuj dalej nad transferami Torresa i Higuaina. może ich naprawdę kupimy.

Ja, podobnie jak, 19, wierzę w jakiś bardzo dobry transfer.
Panie Z, za kilka miesięcy zobaczymy jaki z Ciebie prorok :C

- stahoo
- Juventino
Misiek odgrzewasz dowcipy o murzynach... To już było. Sam wałkowałeś do granic... Mam wrażenie, że w czasie tygodniowej nieobecności oglądałeś ostatni sezon Housea i dostosowujesz się do jego hmm "poziomu"... Miał być wielki powrót, a wyszło słabo, sory. 4/10.
Podobno Jovetic to dobra opcja. Brałbym.
Podobno Jovetic to dobra opcja. Brałbym.
- pan Zambrotta
- Juventino
to słabo wiesz, bo mnie nie było dobre dwa tygodnie. Wiem, że ci się dłużyło beze mnie, no ale żeby tydzień pomylić z dwoma?stahoo pisze:Misiek odgrzewasz dowcipy o murzynach... To już było. Sam wałkowałeś do granic... Mam wrażenie, że w czasie tygodniowej nieobecności oglądałeś ostatni sezon Housea i dostosowujesz się do jego hmm "poziomu"... Miał być wielki powrót, a wyszło słabo, sory. 4/10..
teksty o housie słabizna. Wymyśl coś własnego.
Veratti czy pogba to jak najbardziej murzyniątka na plantacji. ktoś wierzy w nich, tak jak w tych całych Appeltów, czy Bouy'a?
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Zambro może nie będzie tak tragicznie. 
Spodziewałeś się takiego dobrego w naszym wykonaniu sezonu? Może z mercato będzie tak samo? Poza tym ten temat (i jego poprzednie wersje) jest nasycony fantazją forumowiczów i bardziej służy przedstawieniu każdemu swojej wizji Juve.
A tak w ogóle Astori+Hunter+Asamoah i do tego porządny prawy skrzydłowy i już nie będzie tak najgorzej.

Spodziewałeś się takiego dobrego w naszym wykonaniu sezonu? Może z mercato będzie tak samo? Poza tym ten temat (i jego poprzednie wersje) jest nasycony fantazją forumowiczów i bardziej służy przedstawieniu każdemu swojej wizji Juve.
A tak w ogóle Astori+Hunter+Asamoah i do tego porządny prawy skrzydłowy i już nie będzie tak najgorzej.
- stahoo
- Juventino
Skoro mi się dłużyło, to chyba bym pomylił dwa tygodnie z większą ilością?pan Zambrotta pisze:to słabo wiesz, bo mnie nie było dobre dwa tygodnie. Wiem, że ci się dłużyło beze mnie, no ale żeby tydzień pomylić z dwoma?
teksty o housie słabizna. Wymyśl coś własnego.

Suarez to też dobra opcja. Też bym brał.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Tu będę bronił jakku.pan Zambrotta pisze:Fajnie, że dzielisz się z nami takimi doniesieniami, ale żeby chociaż 15% tych doniesień było prawdziwe, byłoby ekstra. A tak to napędzasz dzieci juvepoland do fapania nad aguero w Juve i podobnym wynalazkom.
Są doniesienia i są doniesienia.
Juventus był zainteresowany Aguero? Był. Potwierdzone przez dyrektora Atletico jest, że Juventus wysłał do nich oficjalne pismo pytające o rozpoczęcie negocjacji, na które odpowiedzieli, że chcą 45 mln.
Potem była seria głupot szmatławców typu "Motta + Sissoko + 20 mln = Aguero" i wywiad, w którym Marotta rozwiał wszelkie wątpliwości mówiąc, że przez możliwości finansowe klubu a także prawo podatkowe w Italii nie jest w stanie zaoferować Aguero takiego kontraktu jakiego on by chciał.
Kilka dni później Kun wylądował w City, które dało i 45 mln i kontrakt jakiego nie ma nikt w Serie A.
Fapanie pod Aguero było jak najbardziej uzasadnione. Fapanie pod Van Persiego nie ma sensu, a eksperci pokroju Di Marzio rzucają właśnie takie ploty.
Wszyscy doskonale wiemy jakie są szanse na Van Persiego, niedawno w wywiadzie z Marottą przeczytaliśmy, że wydanie grubej kasy na piłkarza z Brazylii, który nie sprawdził się w Europie, jest dużym ryzykiem którego nie podejmiemy, a Di Marzio kilka dni później ogłasza że Juventus wybiera pomiędzy Robbenem, Van Persim i Damiao :roll:
Mercato Juventusu będzie zapewne czymś pomiędzy Palacio a Higuainem. Czyli ani nie do bani ani nie super. Mógłby to być taki Robben bo z jednej strony nazwisko i umiejętności ma ale z drugiej kosztowałby sporo, młody już nie jest ale szklany i egoista jak najbardziej.
Czyli taki transfer extra dla Bravo Sport ale może ostatecznie wyjść gorzej niż Ramirez z Bologny.
- pan Zambrotta
- Juventino
no już przestań się silić tak na kwasy, bo po pierwsze nie masz o co, w ogóle cie nie zwyzywałem, a po drugie nie przystoi to do słodkiego imidżu staszka, co pierdzi serduszkami i spędza długi weekend u cioci w Sochaczewie.stahoo pisze:Skoro mi się dłużyło, to chyba bym pomylił dwa tygodnie z większą ilością?Właśnie tak szybko zleciały, że wyszedł mi tylko jeden. No co poradzisz, każdy kiedyś ma zniżkę formy.
Za Zieglera, Melo i Krasicia dostaniemy 20 mln euro i to będzie dobry deal.
@ouh_yeah
Z tymi newsami to jest tak, że wrzuci się jedną rzetelną informacje, od której tryska całe źródło plotek. Owszem, złożyliśmy ofertę za Aguero, co spowodowało, że powstał wysyp informacji, jak to Aguero leci do Turynu podczas CA, jak to agent usiłuje przekonać Aguero na przejście do Juve, jak to Marotta podbija ofertę i Atletico się łamie itd. Jestem pewien, że 70% to wymysł prasy, w rzeczywistości Marotta złożył ofertę, Atletico odrzuciło, za dwa tygodnie dorzuciliśmy Sissoko, po czym zaniechano próby. City wysłało jedną ofertę i voila.