Mercato (LATO 2017)
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
O co chodzi? Tez za nim nie przepadam, ale bramkarzem jest dobrym.albertcamus pisze:proszę <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mi z tym.
Na pewno Wojtek jest lepszy od Neto. Buffon jeszcze rok, jesli Szczesnemu pasuje gra w CI to jestem na tak.
Donnarumma to opcja nierealna. Gruby juz go tam przypilnuje.
Nie chce wynalazkow typu Meret... pogra ogony, CI po czym nagle wskoczy na bude, gdzie chlopak nie poznal powaznej pilki.
Szczesny jest dobry, jak zlapie forme to nawet bardzo dobry. Ograniczyl ilosc baboli. Twierdzi, ze rzucil fajki

Moze powtorzy casus Peruzziego...
- ozob
- Juventino
Za return passes powinni odpowiadac Khedira I Pjanic. Z reszta dosc gadania o tym finale. Trzeba patrzec w przyszlosc.
Kolejne strzaly:
1. Lotito jest przyparty do muru i chyba bedzie musial puscic Keite do nas. Taki transfer oznacza, ze najwyrazniej dalej wierzymy w 4-2-3-1.
Ktos tu pytal jakie sa zaleznosci ofesnywno-defensywne miedzy 4-2-3-1, 4-3-3 i 4-3-1-2 wiec postaram sie szybko przyblizyc o co mniej wiecej chodzi. Jezeli chodzi o defensywe to znajac Maxa bedzie on staral sie sprowadzic 4-2-3-1 i 4-3-1-2 do matki wszustkich nowoczesnych schaemtaow czyli 4-4-2, w ktorym sie najlatwiej broni i rownie latwo wychodzi do ataku. Z kolei 4-3-3 przy naszych wymaganiach defensywno-ofensywnych skladaloby sie do 4-5-1. W kwestii ataku najkorzystniekszym schematem jest 4-2-3-1 bo generuje najwieksza ilosc mozliwych podan. Podobne pod tym wzgledem jest 4-3-3. Najtrudniejszym systemem jest 4-3-1-2, bo pottzeba wielkiej umiejetnosci w zakrwsie grania pilka w pomocy oraz rozegrania najlepiej przez kilku zawodnikow, a takze ognia na pozycjach bocznych obroncow. Modelowymi przykladami jest tutaj Milan pod Sacchim i Ancelottim.
2. Milan sie sfochal za Keite i prawdopodbnie nie pusci do nas De Sciglio. Coz, poczekamy zapewne do 2018 i pozyskamy go za darmo. A w to lato, o ile Stefan odejdzie, sprobojemy pozyskac Contiego/Lilora.
3. Schick moze byc oficjalnie pilkarzem Juve juz w tym tygodniu.
4. Allegri wyraznie naciska ma Di Marie i jakiegos tura do pomocy - Matic lub Fabinho. Wyglada mi to zatem, ze bedzie powrot do 3 w pomocy, ale nie jest jeszcze dla mnie do konca jasne czy w 4-3-3 czy 4-3-1-2.
Kolejne strzaly:
1. Lotito jest przyparty do muru i chyba bedzie musial puscic Keite do nas. Taki transfer oznacza, ze najwyrazniej dalej wierzymy w 4-2-3-1.
Ktos tu pytal jakie sa zaleznosci ofesnywno-defensywne miedzy 4-2-3-1, 4-3-3 i 4-3-1-2 wiec postaram sie szybko przyblizyc o co mniej wiecej chodzi. Jezeli chodzi o defensywe to znajac Maxa bedzie on staral sie sprowadzic 4-2-3-1 i 4-3-1-2 do matki wszustkich nowoczesnych schaemtaow czyli 4-4-2, w ktorym sie najlatwiej broni i rownie latwo wychodzi do ataku. Z kolei 4-3-3 przy naszych wymaganiach defensywno-ofensywnych skladaloby sie do 4-5-1. W kwestii ataku najkorzystniekszym schematem jest 4-2-3-1 bo generuje najwieksza ilosc mozliwych podan. Podobne pod tym wzgledem jest 4-3-3. Najtrudniejszym systemem jest 4-3-1-2, bo pottzeba wielkiej umiejetnosci w zakrwsie grania pilka w pomocy oraz rozegrania najlepiej przez kilku zawodnikow, a takze ognia na pozycjach bocznych obroncow. Modelowymi przykladami jest tutaj Milan pod Sacchim i Ancelottim.
2. Milan sie sfochal za Keite i prawdopodbnie nie pusci do nas De Sciglio. Coz, poczekamy zapewne do 2018 i pozyskamy go za darmo. A w to lato, o ile Stefan odejdzie, sprobojemy pozyskac Contiego/Lilora.
3. Schick moze byc oficjalnie pilkarzem Juve juz w tym tygodniu.
4. Allegri wyraznie naciska ma Di Marie i jakiegos tura do pomocy - Matic lub Fabinho. Wyglada mi to zatem, ze bedzie powrot do 3 w pomocy, ale nie jest jeszcze dla mnie do konca jasne czy w 4-3-3 czy 4-3-1-2.
La fidanzata d'Italia
- Shadow Marshall
- Juventino
Raiola mógłby się z nami dogadać odnośnie Donnaroumy. Nasi mają kasę. Mogliby mu zapłacić. Nawet zawodnikowi. Jak Milan chciałby go posadzić na trybunach czy coś to nasi mogliby mu za siedzenie na ławie zapłacić taki bonus za cierpliwość. Może to być dobry następca bo Szczęsny mnie w ogóle nie przekonuje,a Perin ciągle się łamie i kosztowałby sporo.
- pablo1503
- Juventino
Moim zdaniem dobry manewr z tym Szczęsnym. Coś czuję, że Gigi w przyszłym sezonie będzie naszym bramkarzem po raz ostatni. Jego klubowa drużyna jest w czołówce, w dodatku będą rozgrywane Mistrzostwa Świata, kto wie, może Włosi poszaleją. Idealny moment na zejście ze sceny niepokonanym. Sobotnia porażka też może dorzucić swoje 3 grosze.
Patrząc na plotki transferowe z ostatnich sezonów, to śmiało można powiedzieć, że chcemy, aby historia zatoczyła koło i schedę przejął jakiś cholernie utalentowany, młody chłopak, najlepiej Włoch. Stąd też pojawiają się nazwiska Mereta, Donnarummy czy w przeszłości Scuffeta lub Perin. Na razie to tylko plotki i żaden nie jest nasz, ale jeżeli tak się stanie, to trzeba wziąć pod uwagę, że to młode chłopaki bez jakiegokolwiek doświadczenia w Europie. Juventus nie wrzuci nikogo na głęboką wodę. Pojawi się pewnie jakieś wypożyczenie, może nawet 2, potem dołączenie do drużyny i powolne wdrażanie do składu.
Między czasie my będziemy mięli... Szczęsnego. Na te 2-4 lata. I wiecie co? Jestem zadowolony. Niedawno skończył 27 lat, więc bardzo dobry wiek, jak na bramkarza. Facet miał olbrzymi talent, ale coś poszło nie tak po drodze i znalazł się na chwilowym zakręcie, ale wygląda na to, że Rzym pomógł mu stanąć na nogi. Nasz rodak posiada również ten pierwiastek geniuszu, którym nie każdy bramkarz może się pochwalić. Ileż razy był on bohaterem, ileż razy wyciągał piłki, który były absolutnie nie do obrony? Zawsze, gdy o nim myślę, do głowy przychodzi mi mecz z Niemcami. Miód, malina.
Umiejętności zawsze miał wielkie, nie bez powodu też zadebiutował w Anglii wieku 19 lat. Problemem była chyba u niego psychika, ale to też nie tak, jak niektórzy mówią. Nie jest to facet, który spali się przy pierwszej lepszej okazji i wypnie dupę. Gdyby może miał więcej pokory.
Jedno jest pewne, strasznie dojrzał i zaliczył skok jakościowy po przeprowadzce do Romy. Jeżeli ten trend się podtrzyma i ponownie zaliczy progres przy przeprowadzce, to będziemy mięli z niego pociechę. W dodatku lubię go.
Bardzo dobry bramkarz. Nie jest to ścisły top jak De Gea czy Neuer, ale nie można mu odmawiać skilla. Naprawdę nie wiem czym kierują się ci, którzy deprecjonują jego umiejętności. Bo na pewno nie faktami.
Patrząc na plotki transferowe z ostatnich sezonów, to śmiało można powiedzieć, że chcemy, aby historia zatoczyła koło i schedę przejął jakiś cholernie utalentowany, młody chłopak, najlepiej Włoch. Stąd też pojawiają się nazwiska Mereta, Donnarummy czy w przeszłości Scuffeta lub Perin. Na razie to tylko plotki i żaden nie jest nasz, ale jeżeli tak się stanie, to trzeba wziąć pod uwagę, że to młode chłopaki bez jakiegokolwiek doświadczenia w Europie. Juventus nie wrzuci nikogo na głęboką wodę. Pojawi się pewnie jakieś wypożyczenie, może nawet 2, potem dołączenie do drużyny i powolne wdrażanie do składu.
Między czasie my będziemy mięli... Szczęsnego. Na te 2-4 lata. I wiecie co? Jestem zadowolony. Niedawno skończył 27 lat, więc bardzo dobry wiek, jak na bramkarza. Facet miał olbrzymi talent, ale coś poszło nie tak po drodze i znalazł się na chwilowym zakręcie, ale wygląda na to, że Rzym pomógł mu stanąć na nogi. Nasz rodak posiada również ten pierwiastek geniuszu, którym nie każdy bramkarz może się pochwalić. Ileż razy był on bohaterem, ileż razy wyciągał piłki, który były absolutnie nie do obrony? Zawsze, gdy o nim myślę, do głowy przychodzi mi mecz z Niemcami. Miód, malina.
Umiejętności zawsze miał wielkie, nie bez powodu też zadebiutował w Anglii wieku 19 lat. Problemem była chyba u niego psychika, ale to też nie tak, jak niektórzy mówią. Nie jest to facet, który spali się przy pierwszej lepszej okazji i wypnie dupę. Gdyby może miał więcej pokory.
Jedno jest pewne, strasznie dojrzał i zaliczył skok jakościowy po przeprowadzce do Romy. Jeżeli ten trend się podtrzyma i ponownie zaliczy progres przy przeprowadzce, to będziemy mięli z niego pociechę. W dodatku lubię go.

Bardzo dobry bramkarz. Nie jest to ścisły top jak De Gea czy Neuer, ale nie można mu odmawiać skilla. Naprawdę nie wiem czym kierują się ci, którzy deprecjonują jego umiejętności. Bo na pewno nie faktami.

- annihilator1988
- Juventino
Szczęsny popisał się w ostatniej kolejce pięknym babolem, który skończył się golem dla rywali. Najlepsze jest to, że kolo w obrońcach upatrywał winy (źle przewidział lot piłki, a ta śmignęła mu nad głową). Osobiście jestem na nie, ciekawe co zarząd miałby w nim widzieć? Od Neto lepszy nie jest
Stawianie Neto w pierwszej jedenastce jest równe ze stawianiem na Szczęsnego, więc tutaj sensu nie widzę. Mam też gdzieś jak długo siedział na ławce, umiejętności bramkarskie się ma albo też nie.
I?
No i co z tego?deszczowy pisze:Gość (...) reprezentacji z 10. miejsca rankingu FIFA?annihilator1988 pisze:Od Neto lepszy nie jest
Stawianie Neto w pierwszej jedenastce jest równe ze stawianiem na Szczęsnego, więc tutaj sensu nie widzę. Mam też gdzieś jak długo siedział na ławce, umiejętności bramkarskie się ma albo też nie.
alessandro1977 pisze:Zapominacie, że Polska zawsze słynęła z dobrych bramkarzy

Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2017, 20:53 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 3 razy.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- deszczowy
- Juventino
Gość, który cały sezon grzał dupsko na ławie lepszy od podstawowego golkipera wicemistrza Włoch i reprezentacji z 10. miejsca rankingu FIFA?annihilator1988 pisze:Od Neto lepszy nie jest
No ok.
- Shadow Marshall
- Juventino
A Neto grający cały sezon we Fiorentinie vs Szczęsny w Romie? Moim zdaniem Neto lepszy.deszczowy pisze:Gość, który cały sezon grzał dupsko na ławie lepszy od podstawowego golkipera wicemistrza Włoch i reprezentacji z 10. miejsca rankingu FIFA?annihilator1988 pisze:Od Neto lepszy nie jest
No ok.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Szczęsny podstawowym bramkarzem naszej kadry? Chyba od pierwszego meczu euro 2012 nim nie jest. Neto jak grał w Violi robił dobrą robotę, jaki teraz prezentuje poziom to ciężko napisać, bo gra mało, ale raczej poziomem od Polaka sporo nie odbiega. Na pewno jest starszy.deszczowy pisze:Gość, który cały sezon grzał dupsko na ławie lepszy od podstawowego golkipera wicemistrza Włoch i reprezentacji z 10. miejsca rankingu FIFA?annihilator1988 pisze:Od Neto lepszy nie jest
No ok.
FORZA JUVE!!!
- wagner
- Juventino
Ja się nie odważę powiedzieć kto jest lepszy, ale jakbym miał dać jakiś znak między nimi to dałbym ten: =.Shadow Marshall pisze:A Neto grający cały sezon we Fiorentinie vs Szczęsny w Romie? Moim zdaniem Neto lepszy.
I ile na minusie z pensją?DonPatch pisze:Szczęsny do Juve, w drugą stronę Lemina za 20 mln i jesteśmy 4 mln na plusie
Ok, może jest tak jak mówisz, ale jakby dać takie założenie nasuwa się pytanie. Zrobił progres tylko po to żeby zrobić regres siedząc na ławce?AdiJuve pisze:Szczęsny wg mnie w Romie zrobił spory progres do tego co grał w Arsenalu.
Progres to przy Buffonie może zrobić Donnarumma, a nie już ukształtowany bramkarz.alessandro1977 pisze: tutaj wskoczy wyżej pod okiem Gigiego
Chłopaki, jak to jest z tym Szczęsnym? Te źródła są wiarygodne? Bo w internetach burza.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2017, 21:20 przez wagner, łącznie zmieniany 3 razy.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ja Was nie rozumiem. Szczęsny to bardzo dobry bramkarz, tutaj wskoczy wyżej pod okiem Gigiego. Zapominacie, że Polska zawsze słynęła z dobrych bramkarzy, oczywiście jeden z najlepszych naszych bramkarzy Wam nie odpowiada. O co biega to nie wiem. Chłopak ma 27 lat i jest w najlepszym wieku dla bramkarza, wiele lat gry przed nim na dobrym poziomie a, że czasami popełnia babole ? Pokażcie mi golkipera, który nigdy baboli nie popełnił, Buffon z Realem ma sporo na sumieniu jak na tak doświadczonego bramkarza. A z Lecce co kiedyś odwalił ? Wrzućcie na luz. Dodatkowym plusem jest to, że mecze Juve będę cisnąć na antenie bez wahania. Kolejny pstryczek ponadto dla Romy, która znowu musi uznać wyższość Juve i w trakcie mercato liczyć na odpadki, których Juve nie chce.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Szczęsny wg mnie w Romie zrobił spory progres do tego co grał w Arsenalu, wtopy zdarzają mu się rzadziej a i częściej broni coś ekstra. Spokojnie może przebić poziom Boruca z jego najlepszych lat a jeżeli się tak stanie to już będzie naprawdę czołówka światowa. Jest kilku młodych włoskich bramkarzy no ale właśnie oni dopiero raczkują w dorosłej piłce i widać zarząd woli pewnego Szczęsnego i ew. za kilka lat postawić na tego z włoskich bramkarzy,który okaże się najlepszy.
Schick i Keita wydają się bardzo realnymi opcjami na tą chwilę,ale trzeba szukać wisienki na torcie do środka pomocy.
Schick i Keita wydają się bardzo realnymi opcjami na tą chwilę,ale trzeba szukać wisienki na torcie do środka pomocy.
- Szilgu
- Juventino
Nie ma mowy. Neto we Fiorentinie byl sredniakiem, minimalnie powyzej moze. Szczesny w ostatnim sezonie byl drugim albo trzecim bramkarzem Serie A.Shadow Marshall pisze:A Neto grający cały sezon we Fiorentinie vs Szczęsny w Romie? Moim zdaniem Neto lepszy.deszczowy pisze:Gość, który cały sezon grzał dupsko na ławie lepszy od podstawowego golkipera wicemistrza Włoch i reprezentacji z 10. miejsca rankingu FIFA?annihilator1988 pisze:Od Neto lepszy nie jest
No ok.
Myslalem, ze tylko w temacie o finale LM odplywacie. Widze, ze tu takze.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sportowo gość jest w porządku, ale go po prostu nie lubię, nie trawię. Ten jego "sportowy" tryb życia, cwaniactwo, sam nie wiem.
Nie wyobrażam sobie, by ktoś taki miał stanowić o naszej sile i być bramkarzem na lata. Co innego rozwiązanie czasowe w oczekiwaniu na jakiegoś turbo młodego, np. Mereta. Z drugiej strony zarobki i chęć podpisania dłuższego kontraktu świadczyłyby o tym, że faktycznie widzimy go w charakterze następcy Gigiego... Trzeba jednak zaufać zarządowi. Jeśli twierdzą, że będzie mocnym punktem zespołu ja im ufam.
Po tym jak w sprawie wypowiedział się Ferrero także i sam Schick niejako potwierdził transfer do Juve, w wywiadzie dla portalu Isport.Blesk.cz: Nie ma jeszcze nic pewnego, rozważamy różne opcje. Juventus? Porozumienie mogłoby się pojawić przed sobotnim spotkaniem z Norwegią. Inspiruję się grą Ibrahimovicia, jest moim idolem. Mam 20 lat i mogę poczynić znaczne postępy. Sezon był bardzo pozytywny.

Po tym jak w sprawie wypowiedział się Ferrero także i sam Schick niejako potwierdził transfer do Juve, w wywiadzie dla portalu Isport.Blesk.cz: Nie ma jeszcze nic pewnego, rozważamy różne opcje. Juventus? Porozumienie mogłoby się pojawić przed sobotnim spotkaniem z Norwegią. Inspiruję się grą Ibrahimovicia, jest moim idolem. Mam 20 lat i mogę poczynić znaczne postępy. Sezon był bardzo pozytywny.