Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 00:49

mrozzi pisze: Quagliarella chce odejść do Torino. Ponoć odrzuca opcję przenosin do Verony i z tego względu oferujemy Hellas same pieniądze. Torino nie chce nam jednak płacić, a oddać Darmiana. Ten ostatni wyceniany jest przez Byków na 8 mln €, Fabio jest z kolei wart 6 - z tego względu mielibyśmy pokryć część jego zarobków w pierwszym sezonie gry w klubie zza miedzy.
No wlasnie to mialem wrzucac :). Uprzedziles mnie. Bardzo ciekawa opcja i ja bardzo chetnie bym dokonal takiej wymiany z Torino. Fabio im sie przyda w pucharach a nam Darmian zwolni Isle.

Co do Iturbe, to kwota jak na nas jest OGROMNA. Musimy o chlopaka bardzo wierzyc. 3/4 z tego transferu sfinansowalismy jednak dzieki sprzedazom Immobile, Zazy i Vucinicia (w sumie ponad 20m), wiec licze jeszcze na Morate (moze wypozyczenie?), Rabiota i Darmiana. Przydalby sie takze nowy lewy obronca, bo Wloch z Torino przyjdzie za Isle, ktorego przeciez sprzedamy. Conte jeszcze chcial kogos do srodka obrony, ale to jest pewnie kwestia zalezna od przyszlosci Marrone i Ogbonny.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 00:58

Mi się pomysł ściągnięcia Darmiana podoba bardzo. Przy okazji tego transferu upieklibyśmy 2 pieczenie na jednym ogniu - pozyskanie perspektywicznego zawodnika - rewelacji w ostatnim czasie i pozbycie się Quagliarelli, który i tak był na wylocie.

Odchodzi Vucinić - :ok:

Swoją drogą chciałbym tego Nastasicia u nas. Barzagli co prawda długo pauzować nie będzie, ale mimo wszystko warto by było go wypożyczyć - robi wrażenie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 00:59

mrozzi pisze: Torino nie chce nam jednak płacić, a oddać Darmiana. Ten ostatni wyceniany jest przez Byków na 8 mln €, Fabio jest z kolei wart 6 - z tego względu mielibyśmy pokryć część jego zarobków w pierwszym sezonie gry w klubie zza miedzy.
No i super wiadomość. Może Darmian jak na razie nie jest piłkarzem z najwyższej półki, ale na pewno reprezentuje niemałe umiejętności. Mam nadzieje, że rozwinąłby się pod okiem Conte i mielibyśmy co najmniej solidnego młodego obrońcę, który może się rozwinąć.
Stop! Vucinić jest wyceniany na 5 baniek, a Quagliarella na 6? :think:
Sorek21 pisze:Dają 25mln za Iturbe a tyle samo za Sancheza nie chcieli dać?
Po raz któryś pojawia się już post o takiej treści. Ludzie, zrozumcie, że te rzekome 15-18mln, to były tylko i wyłącznie plotki. Nie kojarzę, żeby była jakaś oficjalna oferta za Sancheza(tu niech się wypowie Jakku lub mrozzi). Conte jest uparty, c'nie? Jeżeli Sanchez był dla niego pierwszą opcją wyboru, to nie wierzę, że Marotta nie dawał nawet 20 baniek, a za Iturbe rzuci lekką ręką około 25 melonów.
Ciekawi mnie też ta sytuacja z Marotą. Widziałem kilka meczów w jego wykonaniu i delikatnie rzecz ujmując - pupy nie urywał. No, nie licząc jednej ładnej bramki. Ale, kurde, chłopak musi mieć coś w sobie skoro chce go aż tyle topowych zespołów... A jego rzekome 'napalanie się' na Juve podnosi jego ocenę w moich oczach.
PS. Sorku za nieskładność albo błędy, ale wiecie - Tyskie środy :prochno:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 01:13

pablo1503 pisze: Po raz któryś pojawia się już post o takiej treści. Ludzie, zrozumcie, że te rzekome 15-18mln, to były tylko i wyłącznie plotki. Nie kojarzę, żeby była jakaś oficjalna oferta za Sancheza
Ja sobie żadnej oficjalnej oferty nie przypominam i wręcz podejrzane jest to, że za Chilijczyka nie chcieliśmy dać tych 20 milionów, a za Argentyńczyka z o wiele mniejszym doświadczeniem oferujemy rzekomo lekką ręką ponad 5 więcej. Chłopak, tak jak pisze Jakku, musiał zrobić na naszych ogromne wrażenie. Nie jest też wykluczone, że zainteresowanie Sanchezem było po prostu.. blefem, który miał odwrócić uwagę innych klubów.

Czuję, że w przypadku Iturbe mógłby to być strzał w 10. Zainteresowanie Realu jego osobą nie mogło być przypadkiem. Podoba mi się odmładzanie naszej kadry. Jeśli do tego dorzucimy nazwiska Pogby, Darniana, Berardiego, Comana.. :ok: Lipy tu nie ma.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 01:21

Jeszcze słówko odnośnie kwoty transferu Iturbe, czy ma ona wynosić 23, 25 czy 26,5 miliona euro. Fakt, przełamujemy nieprzekraczaną do tej pory przez Marottę barierę 20 milionów, ale... chyba czas najwyższy ;) Taka specyfika dzisiejszego rynku transferowego, a trzeba pamiętać o tym, że chłopak nie będzie zarabiał nie wiadomo ile. Di Marzio donosił o 5-letnim kontrakcie płatnym 2 miliony euro rocznie. W porównaniu do tego, o czym mówiło się w przypadku Sancheza (ponad 4 miliony rocznie), na tym polu oszczędzamy ponad 10 milionów euro i ta kwota odstępnego za Argentyńczyka wygląda trochę mniej strasznie.

Patrząc na sporą liczbę nazwisk, które mogą realnie wzmocnić i opuścić klub, rzeczywiście można chyba mówić o małej rewolucji, której domagał się Conte. To dobrze. Po 3 kolejnych mistrzostwach szatnię należy porządnie przewietrzyć.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 07:43

Ja się boje tylko tego, że roma, jak już ktoś wcześniej wspomniał, faktycznie odsprzeda Benatie, ustali sobie wypożyczenie Nastasica (bo w plotki o 30 mln euro oraz dodaniu do tego karty 21-letniego obrońcy trudno uwierzyć) i wmiesza się, podbijając cenę, w rozmowy o Iturbe. Darnian za Fabio? :shock: :prochno:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 08:48

Buffon | Storari
Darmian(?) - Barzagli - Bonucci - Chiellini | Caceres, Ogbonna, Sorensen
Vidal - Pirlo - Pogba | Marchisio, Asamoah
Iturbe(?) - Llorente - Tevez | Giovinco, Coman

Z samym Darmianem i Iturbe jest młodziej, ale czy lepiej?

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 09:50

Crunny pisze:Buffon | Storari

Personalnie - nie wiem. Jednak tacy zawodnicy jak Iturbe czy Coman(?) wniosą trochę polotu do tej drużyny, polotu tak potrzebnego przy skostniałych schematach, jakie stosujemy. Nie dlatego przegraliśmy z Benficą, czy Galatą, że byliśmy gorsi personalnie.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 10:03

Donnie pisze:
Crunny pisze:Buffon | Storari

Personalnie - nie wiem. Jednak tacy zawodnicy jak Iturbe czy Coman(?) wniosą trochę polotu do tej drużyny, polotu tak potrzebnego przy skostniałych schematach, jakie stosujemy. Nie dlatego przegraliśmy z Benficą, czy Galatą, że byliśmy gorsi personalnie.
Polot polotem, ale jak Conte nakreśli im co mają grać a oni poza schemat nie wyjdą to nic nie da. Asa w Juve a w reprezentacji Ghany to dwaj inni gracze, tam momentami szalał po lewej stronie, u nas w pole karne to on wejdzie raz na mecz i tyle go tam widziano :)

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 10:20

Chiellini na lewej obronie? Oczy Was nie bolaly jak gral z Anglikami? Boze uchowaj.

La fidanzata d'Italia
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 10:26

ja sie nie dziwie Toro, ze chce isc na taki deal. Stracili Ciro i wielce prawdopodobne jest, iz straca Cerciego, wtedy ich atak wyglada załosnie. Mają szczęscie, że Napoli nie chcialo sciagnac do siebie El-kadourriego, który tez napędzał atak, wiec wymiana Fabio za Darmiana powinna byc satysfakcjonująca dla obu stron. Oni zyskuja napastnika, który ma duze umiejetnosci i potrafi tez zrobić cos z niczego, bądźmy pewnie, iż jesli mu sie zaufa to będzie stanowił silny punkt w druzynie Toro, a Darmian pozwoli nam sporo rotowac w obronie. Tylko czekac na taką wymianę.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 10:43

Spróbowalem przewidzieć przyszłość i myślę że tak mniej więcej będzie wyglądać nasze mercato, czyli bez szału i jakiegoś większego nazwiska, ale za to z powiewem młodości na skrzydłach, który dałby nam jakość i więcej opcji do konstruowania ataku pozycyjnego. Tacy gracze jak Coman czy Iturbe wniosą dużo polotu do drużyny
W ostatnich 2 latach brakowało nam piłkarza, który przedarlby się kiwką przez 2, 3 obrońców. Co ja plotę..od 2 lat? chyba nawet więcej, bo od odejścia Camoranesiego :(

Obrazek

Myślę że nie będziemy tracić pieniędzy na jakiś Nastasiciow, sprowadzimy zapewne Balante w roli zmiennika. Będzie to najpewniej wymiana murzyna za murzyna, bowiem wydaje mi się że Ogbonna pojdzie do Lazio. Wątpie byśmy się pozbyli Isli, dalej będzie zmiennikiem Lichyego, a Asamoah i Darmią będą konkurować na lewej stronie obrony. W Pomocy w roli zmiennika Pirlo widziałbym młodego Mozarta, czyli Rabiota. Jako że Asamoah jest tak wszechstronny mógłby od biedy grać również za Pogbe lub Vidala, Marchisio tak samo.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 10:49

zmienikiem Lichego, może również być niedoceniany Caceres.

JA bym się powstrzymał z tymi wizkami naszego składu. Dopiero przyszedł w sumie jeden zawodnik oficjalnie. Przez najbliższe dwa-trzy tygodnie będziemy mieli pewno jeszcze mnóstwo zawirowań.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 10:55

Wlasnie pojawil sie artykuł na goal'u że nasze poczynania o Iturbe i kwoty za niego sa wrecz szalone.

Antek jest juz odpowiedzialny za transfery? Czy jeszcze jest po staremu?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2014, 10:57

Co do tych możliwych następców Lichego, których podał jakku to jakoś nie powalają. Nie wiem czy jest sens pozbywać się go jeśli nie mamy pewnego zastępstwa na jego pozycję, tym bardziej, że jakiś kokosów za niego nie dostaniemy.

Myślicie, że Iturbe jest wart takich pieniędzy? Nawet nie chcę wiedzieć co by było gdyby okazał się niewypałem :roll:

#AllegriOut
Zablokowany