Wszystko o Milanie
- zahor
- Juventino

Z drugiej strony - skoro odrzucili nie tak dawno wysoką ofertę za Thiago Silvę, to nie wydaje mi się żeby teraz mieli do oferty o 20 baniek wyższej dorzucić jeszcze Ibrahomovicia.Filippo911 pisze: 65 mln za Ibrę - nie uwierzę , 65 za duet (40 - Silva , 25 - Ibra) już bardziej prawdopodobne.
65 za Ibrę - majstersztyk Gallianiego, 65 za obu - porażka Gallianiego. Ciężko cokolwiek w tej materii przewidzieć. U bukmacherów kurs na to że Ibra trafi do Paryża jest większy niż na to, że Thiago Silva, co sugeruje że nie ma to być transakcja łączona, tzn. albo obaj albo żaden.
- Castiel
- Juventino

Zlatan może sam chcieć odejść. To chyba jego pierwszy sezon bez jakiegokolwiek pucharka. Zresztą patrząc na to jakie wzmocnienia się szykują w Milanie, a właściwie ich brak to samemu klubowi może to wyjść na dobre. Pozbędą się najdroższych i najbardziej obciążających budżet zawodników, a za pieniądze sprowadzą nowych. Bez tego ani rusz. Albo zostaną i koniec wzmocnień albo odejdą i ktoś jednak przyjdzie.zahor pisze: Z drugiej strony - skoro odrzucili nie tak dawno wysoką ofertę za Thiago Silvę, to nie wydaje mi się żeby teraz mieli do oferty o 20 baniek wyższej dorzucić jeszcze Ibrahomovicia.
- pumex
- Juventino

Z jednej strony odejście Zlatana szczególnie by mnie nie zdziwiło, bo to dobry czas na jego sprzedaż i sam Ibrahimovic raczej nigdy nie zagrzał dłużej miejsca w klubie. Z drugiej strony znając jego ciśnienie na wygraną w LM przeniósłby się do Paryża?

- Tharp
Jakis czas temu sam zainteresowany stwierdzil jakoby dojrzal pod tym wzgledem.pumex pisze:Z jednej strony odejście Zlatana szczególnie by mnie nie zdziwiło, bo to dobry czas na jego sprzedaż i sam Ibrahimovic raczej nigdy nie zagrzał dłużej miejsca w klubie. Z drugiej strony znając jego ciśnienie na wygraną w LM przeniósłby się do Paryża?
Jak milan sprzeda ibrahymowicza, to przestane sie martwic o nasza obrone Scudetto. Tzn. jestem za.
- pumex
- Juventino

Nie uogólniajmy tak bardzo. Faktycznie wydaje się, że Ibra ma największy wpływ na grę swojej ekipy, ale również teoretycznie łatwiej byłoby Milanowi go zastąpić, niż Thiago SilvęTharp pisze:Jak milan sprzeda ibrahymowicza, to przestane sie martwic o nasza obrone Scudetto. Tzn. jestem za.

- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zgadzam się, zresztą było to widać w tym decydującym o Scudetto momencie, kiedy to Silva był na chorobowym.pumex pisze:Nie uogólniajmy tak bardzo. Faktycznie wydaje się, że Ibra ma największy wpływ na grę swojej ekipy, ale również teoretycznie łatwiej byłoby Milanowi go zastąpić, niż Thiago SilvęTharp pisze:Jak milan sprzeda ibrahymowicza, to przestane sie martwic o nasza obrone Scudetto. Tzn. jestem za.
A Tharp już chyba przerzucił się na norweski tryb myślenia związku z "naszą obroną Scudetto"
- zahor
- Juventino

Jasne, tyle że wydaje mi się że Galliani jest w stanie wyciągnąć za niego więcej niż 20 milionów. Były jakiś czas temu informacje o zainteresowaniu Man City, a myślę że oni byliby skłonni dać więcej zarówno klubowi, jak i zawodnikowi, a do tego Ibra prędzej wygra LM w drużynie Mistrza Anglii niż Wicemistrza Francji.Castiel pisze:Zlatan może sam chcieć odejść. To chyba jego pierwszy sezon bez jakiegokolwiek pucharka. Zresztą patrząc na to jakie wzmocnienia się szykują w Milanie, a właściwie ich brak to samemu klubowi może to wyjść na dobre.
Prawdę mówiąc to jeżeli Milan poradzi sobie z plagą kontuzji to pozbycie się Zlatana może im wyjść nawet na plus. Najlepiej, najciekawiej i najładniej grający w przodzie Milan za czasów Allegriego to był ten z wiosny 2011 roku, kiedy Zlatana częściej nie było niż był a o sile rażenia decydowali Pato, Cassano i Boateng. Z drugiej strony - jeżeli kontuzje dalej będą ich nawiedzać, to brak Ibry będzie gwoździem do trumny, skoro w poprzednim sezonie nawet mimo jego obecności musieli się uciekać do rozwiązań typu Maxi Lopez.pumex pisze:Nie uogólniajmy tak bardzo. Faktycznie wydaje się, że Ibra ma największy wpływ na grę swojej ekipy, ale również teoretycznie łatwiej byłoby Milanowi go zastąpić, niż Thiago Silvę
Nie jest powiedziane że albo odejdą obaj, albo żaden. Ale też większe szanse na odejście bukmacherzy dają Ibrahimoviciowi, co jest logiczne. Jeżeli odejdzie Brazylijczyk, to pewnie odejść będzie chciał i Szwed, żeby zachować jakiekolwiek szanse na wygranie LM. Natomiast taka zależność w drugą stronę wcale nie musi zajść.Ouh_yeah pisze: Wydaje mi się, że sprzedaż Zlatana wyjdzie Milanowi na dobre, dlatego chciałbym żeby został ale z drugiej strony wtedy zostanie również Silva
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 13:41 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

25 melonów za Zlatana to dobry interes. Do tego Milan pozbędzie się jego kosmicznego kontraktu, który w sporym stopniu wiązał im ręce podczas mercato (razem z podatkiem to prawie 20 milionów na sezon!).
Wydaje mi się, że sprzedaż Zlatana wyjdzie Milanowi na dobre, dlatego chciałbym żeby został ale z drugiej strony wtedy zostanie również Silva
Najbardziej obawiam się, że część zarobionych pieniędzy zostanie bardzo dobrze wydana. Już mówi się o Astorim, do ataku mógłby przyjść Dzeko albo Tevez...
No i jeszcze ten Tawio, który wydawał się świetnym posunięciem!
Wydaje mi się, że sprzedaż Zlatana wyjdzie Milanowi na dobre, dlatego chciałbym żeby został ale z drugiej strony wtedy zostanie również Silva
Najśmieszniejsze jest to, że nie tak dawno wydawało się, że Milan zdominuje ligę na kilka kolejnych lat ze swoim mega atakiem, solidną pomocą i obrońcami takimi jak Silva, Mexes czy Abate w dobrej formie.Pluto pisze:Wyglada na to, ze przed nami zloty okres w Serie A. Mediolanczycy zaciskaja pasa zeby przetrwac w dobie finansowego fair play i kryzysu w calcio a my zaczynamy zbierac zniwa i wyznaczac nowe standardy, za ktorymi nasi glowni rywale musza podazac.
No i jeszcze ten Tawio, który wydawał się świetnym posunięciem!
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 13:59 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pluto
- Juventino

- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Dlugi czas przeciez grali bez Silvy.
Wyglada na to, ze w oczy zajrzal im strach zwiazany z wielka dziura w budzecie bo chyba tylko tak mozna nazwac pomysl sprzedazy Ibry za takie smieszne pieniadze. Abstrahując od jego charakteru pod wzgledem pilkarskim to prawdziwy skarb, na ktory powinno sie chuchac i dmuchac z kazdej strony. Ten gosc to w poprzednim sezonie polowa wartosci Milanu. Jednoosobowy oddzial specjalny do zdobywania punktow. Do tego jeszcze filar z drugiej strony boiska i najbardziej doswiadczeni gracze... przyszlosc Milanu jawi sie bardzo slabo. Smiesza mnie opini milianistow, ze jesli wydadza madrze te szescdziesiat baniek to moga byc mocniejsi niz przed rokiem. Nie ma takiej opcji zeby Dzeko czy Tevez mieli podobny wplyw na wyniki Milanu co Ibra. Osobe Astoriego nalezy juz zupelnie przemilczec...
Wyglada na to, ze przed nami zloty okres w Serie A. Mediolanczycy zaciskaja pasa zeby przetrwac w dobie finansowego fair play i kryzysu w calcio a my zaczynamy zbierac zniwa i wyznaczac nowe standardy, za ktorymi nasi glowni rywale musza podazac.
Wyglada na to, ze w oczy zajrzal im strach zwiazany z wielka dziura w budzecie bo chyba tylko tak mozna nazwac pomysl sprzedazy Ibry za takie smieszne pieniadze. Abstrahując od jego charakteru pod wzgledem pilkarskim to prawdziwy skarb, na ktory powinno sie chuchac i dmuchac z kazdej strony. Ten gosc to w poprzednim sezonie polowa wartosci Milanu. Jednoosobowy oddzial specjalny do zdobywania punktow. Do tego jeszcze filar z drugiej strony boiska i najbardziej doswiadczeni gracze... przyszlosc Milanu jawi sie bardzo slabo. Smiesza mnie opini milianistow, ze jesli wydadza madrze te szescdziesiat baniek to moga byc mocniejsi niz przed rokiem. Nie ma takiej opcji zeby Dzeko czy Tevez mieli podobny wplyw na wyniki Milanu co Ibra. Osobe Astoriego nalezy juz zupelnie przemilczec...
Wyglada na to, ze przed nami zloty okres w Serie A. Mediolanczycy zaciskaja pasa zeby przetrwac w dobie finansowego fair play i kryzysu w calcio a my zaczynamy zbierac zniwa i wyznaczac nowe standardy, za ktorymi nasi glowni rywale musza podazac.
- strong return
- Juventino

No to Milan, Inter i Juve mają współnego wroga. :lol: Leonardo mu na imię.
Nas też będzie próbował drylować na spółę z Ancelottim(i to nie tylko w wypadku Verattiego), mocne te szejki z PSG...
Nas też będzie próbował drylować na spółę z Ancelottim(i to nie tylko w wypadku Verattiego), mocne te szejki z PSG...
- pumex
- Juventino

To, że Ancelotti i Leonardo w końcu zasadzą się na kogoś z Juve jest niemal pewne, bo jak inaczej można sądzić po tym, co robią na rynku transferowym zgarniając piłkarzy w większości z Italii (Sissoko, Pastore, Lavezzi, Sirigu, Motta, Menez, być może Ibra i Silva). Pozostaje mieć nadzieję, że Marotta z Agnellim się nie dadzą.
Poza tym spójrzmy na jeszcze jeden aspekt: słabo stojąca od strony marketingowej SerieA być może straci dwie najbardziej rozpoznawalne gwiazdy ligi. Nie wygląda to dobrze. Mówcie co chcecie, ale odbije się to na wizerunku włoskiej piłki
Poza tym spójrzmy na jeszcze jeden aspekt: słabo stojąca od strony marketingowej SerieA być może straci dwie najbardziej rozpoznawalne gwiazdy ligi. Nie wygląda to dobrze. Mówcie co chcecie, ale odbije się to na wizerunku włoskiej piłki

- Łukasz
- Juventino

Pytanie tylko, naturalnie o ile transfer dojdzie do skutku, z jakiej półki bedą nastepcy. W przypadku Ibry mówi się bardziej o Destro niż Dżeko, a - nie wiem jak plotki, ale na moje oko - za Silvę przyszedłby ktoś z trójki Ogbonna/Astori/Dede.zoff pisze:[Ibra ma największy wpływ na grę swojej ekipy, ale również teoretycznie łatwiej byłoby Milanowi go zastąpić, niż Thiago Silvę
Kasa Milanowi jest potrzebna, brakuje im dm-a i lewego obrońcy.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 16:28 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Ibra mówi "tak" PSG. Galliani nie chce komentować sprawy. Wszystko wydaje się przesądzone 
Btw - może Berlusconi połasi się na Mariuszka Balotellego? Nie jest wielką tajemnicą, że chętnie by widzieli Super Mario w czerwono-czarnej koszulce i w sumie teraz może być ku temu dobra okazja.
Btw - może Berlusconi połasi się na Mariuszka Balotellego? Nie jest wielką tajemnicą, że chętnie by widzieli Super Mario w czerwono-czarnej koszulce i w sumie teraz może być ku temu dobra okazja.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 16:32 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castiel
- Juventino

Nawet jakby Milan sprzedał Ibre i Silve to i tak z tymi pieniędzmi wiele nie zdziała. Kupią np Astoriego i Dżeko i ponad połowa pieniędzy z Ibry i Silvy zostanie wykorzystana, a do wzmocnienia mają dużo więcej pozycji. Nie wspominając już o ławce rezerwowych, której w ogóle nie mają poza atakiem.