Mercato (LATO 2017)
- ozob
- Juventino
To bedzie gorace mercato:
1. PSG daje na reke 10 mln Maxowi. Allegri i zarzad maja sie spotkac na tygodniu i omowic przyszlosc. Panuje jednak optymizm.
2. Asa zakomunikowal, ze chce odejsc, bo widac uznal, ze za duzo zarabia.
3. Lemina jesy na wylocie i chcemy wyciagnac za niego mniej wiecej 20 mln.
4. Wiele osob chcialoby transferu Stefana, ale jakos malo mowi sie o jego sprzedazy.
5. Schcik juz jest praktycznie nasz i oczekujemy w zasadzie jedynie oficjalki. Milan chcial zadzialac na sam koniec i nawet zaoferowali 33 mln Sampie, ale juz bylo za pozno.
6. Do ataku przewijaja sie wciaz te same nazwiska: Berna, Keita, Costa i Di Maria. Celami do pomocy maja byc Matic lub Fabinho. Mowi sie takze i Emre Canie. Temat Tolisso najprawdopodobniej upadl.
7. Skoro juz przy pomocy jestesmy to pojawiaja sie plotki, aby poswiecic Bonucciego i dolozyc tym samym hajs do zakupu Verrattiego.
I na koniec taka moja luzna uwaga. Patrzac na te cele i zasoby jakimi dysponujemy to najkrotsza droga do grania 4 w obronie i 3 w pomocy jest 4-3-1-2. Osobiscie chcialbym 4-3-3, ale tam procz zbudowania pomocy trzeba i zbudowac lewy atak oraz liczyc na to, iz Dybala poradzi sobie na RW. Pojawia sie rowniez problem odejscia o 4-4-2 w fazie bronienia, ktorego entuzjasta jesy Max. W 4-3-1-2 odpada problem przechodenia na 4-4-2 i nie musimy sie martwic skladem napadu, bo Igla, Dybala, Mandzur i Schcik w zupelnosci wystarcza. Zostajemy zatem z zadaniem przebudowania pomocy na taka, ktora pozwoli zachowac balans miedzy obrona i atakaiem wlacznke z plynnym wyprowadzaniem pilki z jednej strefy do drugiej. Majac Pjanicia, Marchisio, Khedire, Rincona i Sturaro brakuje nam 2 lub 3 transfwrow, aby te wymagania spelnic. Wybor dla mnie jest oczywisty: Verratti obok Pjanicia, Fabinho na DM, a na OPS Di Maria.
1. PSG daje na reke 10 mln Maxowi. Allegri i zarzad maja sie spotkac na tygodniu i omowic przyszlosc. Panuje jednak optymizm.
2. Asa zakomunikowal, ze chce odejsc, bo widac uznal, ze za duzo zarabia.
3. Lemina jesy na wylocie i chcemy wyciagnac za niego mniej wiecej 20 mln.
4. Wiele osob chcialoby transferu Stefana, ale jakos malo mowi sie o jego sprzedazy.
5. Schcik juz jest praktycznie nasz i oczekujemy w zasadzie jedynie oficjalki. Milan chcial zadzialac na sam koniec i nawet zaoferowali 33 mln Sampie, ale juz bylo za pozno.
6. Do ataku przewijaja sie wciaz te same nazwiska: Berna, Keita, Costa i Di Maria. Celami do pomocy maja byc Matic lub Fabinho. Mowi sie takze i Emre Canie. Temat Tolisso najprawdopodobniej upadl.
7. Skoro juz przy pomocy jestesmy to pojawiaja sie plotki, aby poswiecic Bonucciego i dolozyc tym samym hajs do zakupu Verrattiego.
I na koniec taka moja luzna uwaga. Patrzac na te cele i zasoby jakimi dysponujemy to najkrotsza droga do grania 4 w obronie i 3 w pomocy jest 4-3-1-2. Osobiscie chcialbym 4-3-3, ale tam procz zbudowania pomocy trzeba i zbudowac lewy atak oraz liczyc na to, iz Dybala poradzi sobie na RW. Pojawia sie rowniez problem odejscia o 4-4-2 w fazie bronienia, ktorego entuzjasta jesy Max. W 4-3-1-2 odpada problem przechodenia na 4-4-2 i nie musimy sie martwic skladem napadu, bo Igla, Dybala, Mandzur i Schcik w zupelnosci wystarcza. Zostajemy zatem z zadaniem przebudowania pomocy na taka, ktora pozwoli zachowac balans miedzy obrona i atakaiem wlacznke z plynnym wyprowadzaniem pilki z jednej strefy do drugiej. Majac Pjanicia, Marchisio, Khedire, Rincona i Sturaro brakuje nam 2 lub 3 transfwrow, aby te wymagania spelnic. Wybor dla mnie jest oczywisty: Verratti obok Pjanicia, Fabinho na DM, a na OPS Di Maria.
La fidanzata d'Italia
- Hypeman
- Juventino
Meczy to koza na pastwiskuAlexinhio-10 pisze:Przeczytałem "pokroju" Cuadrado i dolozylem sobie "atopowego". I nie nie takiego gracza potrzebujemy. Potrzebujemy skrzydłowego ala Sanchez, Hazard, Neymar, którzy mają szeroki wachlarz zagrań i mogą decydować o losach meczy.

Musiałbym uruchomić jakiś program graficzny i narysować Ci chyba to o co mi chodzi. Prawy skrzydłowy w naszej taktyce powinien być prawonożnym zawodnikiem obdarzonym szybkością i umiejętnością mijania rywali dryblingiem plus dośrodkowywania piłki na nos naszej dziewiątki.
Zobacz: Sandro wychodzi po lewej stronie wysoko, więc automatycznie lewy skrzydłowy powinien zejść bliżej golden zone/w pole karne by się nie podwajać i dać możliwość rozegrania. Wówczas w okolicach szesnastki rywali mamy już Higuaina, Dybalę i Mandzukicia, wchodzącego z głębi środkowego pomocnika i gdyby dodać do tego lewonożnego skrzydłowego też schodzącego w ten sektor robi się prawdziwy overkill w tej strefie.
Gdy jednak prawy skrzydłowy miejsce w rozegraniu zajmuje stricte na swoim prawym skrzydle mamy opcję rozegrania na całej szerokości boiska z zabezpieczonym tyłem, bo by dać tą opcję grania do prawego boku nasz prawy obrońca nie musi ruszać agresywnie do każdej akcji zostawiając z tyłu tylko dwóch środkowych obrońców + ew. jednego z środkowych pomocników.
W piłce liczy się w dużej mierze równowaga gdy przychodzi do bycia takim hegemonem jak Juventus, nie możemy ruszać ósemką na trzydziesty metr od bramki rywala bo zjadłyby nas zespoły potrafiące się odnaleźć w szybkich kontrach skrzydłami.
Wymienieni przez Ciebie piłkarze zwyczajnie w tym momencie nie pasowaliby nawet do układanki Allegriego stąd mówię o potrzebie ściągnięcia skrzydłowego o podobnej charakterystyce do Cuadrado, tyle że lepszego mentalnie bo to główny problem Kolumbijczyka.
Kim jest ten mityczny Berna?ozob pisze:6. Do ataku przewijaja sie wciaz te same nazwiska: Berna, Keita, Costa i Di Maria. Celami do pomocy maja byc Matic lub Fabinho. Mowi sie takze i Emre Canie. Temat Tolisso najprawdopodobniej upadl.
jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
- Virgil
- Juventino
Też uważam że 4312 to najlepsza dla nas droga.
Ale wątpię w takie transfery jeżeli już poruszamy się wyłącznie w ramach nazwisk o których się w naszym kontekście pisze to prędzej to widzę tak :
Fabinho
Matic
Bernardeshci
I tak to wydatek 100mln euro,
Jakąś opcją jest James, ale chyba się nim nie interesujemy , przy takich transferach plus Shick, można też przejść na 4231 czy 4-3-3 bo jest na ławce Cuadrado, Berna może grać na skrzydle. Chyba ze celujemy jeszcze w Keitę. Jeżeli ma odejść Bonucci to trzeba ściągnąć Caldarę i tyle.
Transfer Verattiego, Fabingo i Di Marii w jedno okienko ? Raczej niemożliwe.
Ale wątpię w takie transfery jeżeli już poruszamy się wyłącznie w ramach nazwisk o których się w naszym kontekście pisze to prędzej to widzę tak :
Fabinho
Matic
Bernardeshci
I tak to wydatek 100mln euro,
Jakąś opcją jest James, ale chyba się nim nie interesujemy , przy takich transferach plus Shick, można też przejść na 4231 czy 4-3-3 bo jest na ławce Cuadrado, Berna może grać na skrzydle. Chyba ze celujemy jeszcze w Keitę. Jeżeli ma odejść Bonucci to trzeba ściągnąć Caldarę i tyle.
Transfer Verattiego, Fabingo i Di Marii w jedno okienko ? Raczej niemożliwe.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
1. Max w tygodniu przedłuży kontrakt.ozob pisze:To bedzie gorace mercato:
5. Nie, że było za późno, a po prostu Schick im odmówił i chce tylko do nas. Sampa i tak nie ma nic do gadania, bo mowa o płaceniu klauzuli, której jeszcze nie aktywowaliśmy.
- Piti
- Juventino
- Poulinho
- Juventino
Bazyliszek pisze:no piękniechyba nie chce tego dziwaka tutaj

A tego chciałeś

- Piti
- Juventino
@Paolinho
nie no to zdjecie takie wycięte z kontekstu troche, oni na pewno nie są homoseksualni, ale to z tym Keitą i tym Patricem, który na swoim instagramie co drugie selfie z Keitą wstawia i albo sie obejmują i tulą albo co innego to wiesz.. zarzućmy siecie lepiej na tego Bernadeschiego
nie no to zdjecie takie wycięte z kontekstu troche, oni na pewno nie są homoseksualni, ale to z tym Keitą i tym Patricem, który na swoim instagramie co drugie selfie z Keitą wstawia i albo sie obejmują i tulą albo co innego to wiesz.. zarzućmy siecie lepiej na tego Bernadeschiego

- Osgiliath
- Juventino
Dobra robota z newsamiozob pisze:...

W temacie twoich przemyśleń na temat taktyki na przyszły sezon: Wydaje mi się, że z taktyką mamy problem pod kątem prawidłowego umieszczenia na boisku Dybali a to pociąga za sobą dalsze konsekwencje.
W 4-2-3-1 owszem gra jako OSP, ale przez to ciążą na nim też zadania defensywne i konieczność wyprowadzania piłki za połową boiska i co chyba mu średnio pasuje patrząc też na jego posturę. Wydaje się więc, że idealnie byłoby powrócić do 4-3-1-2, czyli niby ulubionej taktyki Maxa. Jedynie więc atak byłby ułożony mając Igłę, Paulo, Mario i Schicka a w odwodzie kontuzjowanego Pjacę. Problem w tym jednak, że to znaczy konieczność grania trójką pomocników a patrząc na naszą pomoc to mając Claudio, Samiego i Miralema to może z wyjątkiem tego ostatniego mamy fajną rezerwę ale nic poza tym. Przydałby się nam więc taki Fabinho/Tolisso/Verratti żeby osłonić Pjanicia. Pomijam już, że dalej pozostaje otwarta kwestia PO i zastępstwa dla Sandro na LO, skoro Asa mówi papa.
Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że plotki transferowe mówią jednak o wzmocnieniach pod dotychczasową taktykę...
Czy gdzieś można dokopać się do analizy taktyki 4-2-3-1 /4-3-3/4-3-1-2 pod kątem ofensywy/defensywy?
Faktycznie byłoby tak, że przegrany finał z Realem był spowodowany (prócz braku kondycji) tylko tym, że ich trójka pomocników zmaltretowała naszą pomoc a przez to odcięła prąd wyprowadzaniem akcji? Oni grali właśnie 4-3-3, ale może poza Barcą jakieś inne kluby grają taką taktyką w Europie?
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Skupmy się na argumentach i dyskusji, a nie na wytykaniu błędów. Nie mamy chyba po 10lat ?Hypeman pisze:Meczy to koza na pastwiskuAlexinhio-10 pisze:Przeczytałem "pokroju" Cuadrado i dolozylem sobie "atopowego". I nie nie takiego gracza potrzebujemy. Potrzebujemy skrzydłowego ala Sanchez, Hazard, Neymar, którzy mają szeroki wachlarz zagrań i mogą decydować o losach meczy.![]()
Rozumiem o co Ci chodzi, ale zobacz na większość topowych zespołów. Tendencja jest teraz taka, że lewy skrzydłowy jest prawonożny i odwrotnie. Gdy oni schodzą do srodka otwiera się miejsce dla bocznych obroncow. Jedyny problem jest właśnie z dwoma środkowymi pomocnikami, wystarczy że Pjanic bierze udział w akcji i z tyłu zostaje Sami, plus dwóch środkowych obrońców i asekurujący któryś boczny. Bierzesz pod uwagę, że Mandzukic w przyszlym sezonie będzie znów pierwszym wyborem na lewe skrzydło. Jeśli chcemy wygrać ten zasrany puchar to nie może być nawet takiej możliwości.
Zarząd jest zbyt dobry i miękki. Lubię Mandzu, dał nam dużo w tym sezonie, ale ludzie ... Real nie miał sentymentów żeby sprzedać Di Marie, który im wygrał LM.
Co do Jamesa to jest to typowy ŚPO i chyba na skrzydło jest za wolny. Chodzi mi jednak o to że jest to klasowy gracz i tacy mogą nam dać LM.
W to okienko nie powinno być żadnych kompromisów. Nie ma że bierzemy tego bo jest tańszy, bo tylko on jest dostępny itd itp. Sprawa powinna być postawiona jasno. Gramy 4231/433 i pod to robimy transfery topowych zawodników, koniec kropka.
Ech powinniśmy świętować, a myślimy o transferach...
Dwóch ciepłych na naszej lewej stronie to już za dużoBazyliszek pisze:no piękniechyba nie chce tego dziwaka tutaj

alessandro1977 Przestań mi chłopie gledzic o tolerancji, bo mi się rzygać chcę. Mało jej masz w dzisiejszym szatańskie świecie ? To jest odstępstwo od normy i koniec. Niech sobie będą, ale oni chcą mieć więcej praw niż normalni ludzie. Wszędzie tłuką do łba, że białe jest czarne, a czarne białe.
Zagłęb się w temat, a później dysktuj, a nie szerzysz herezje. Poczytaj sobie do czego dążą stowarzyszenia lgbt
szymken I to jest najważniejsze, aby właśnie określić jak gramy i pod jaką taktykę kupujemy. 4231/433/343/442 innych opcji nie powinno być, musimy sie skupić na ustawieniu że skrzydłowymi. Kupimy pod 4312, później znów będziemy płakać, że nie mamy skrzydłowych i tak w kółko.
Co ty gadasz ? Przecież jak przechodził z Porto to na niejednym portalu czytałem że jest gejem. Trochę mnie właśnie zdziwiło to dziecko na koronacji za Scudetto, ale myślę, może wujkiem jest

Rzeczywiście żonę i dziecko ma :shock: Teraz szukając, to tylko na zagranicznych stronach pojawia się gej przy nazwisku. Uff no to chłopa lubię jeszcze bardziej

Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2017, 14:47 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 8 razy.
- matt16
- Juventino
Albo po prostu robią sobie jaja.szymken pisze: Taka żałoba, że nawet doniesień nie ma, poza tym , że Keita zrobił coming out z jakimś Patriciem. Wygląda, że nie fake( twitter Michała Borkowskiego). W Lazio będzie miał wesoło, jak zostanie./pośrednio dotyczy mercato, bo może taki ruch z jego strony akurat teraz znaczy, że odchodzi.
Z twittera tego całego Patrica (wczoraj wieczorem):https://pbs.twimg.com/media/DBfa6E9XoAARiZd.jpg:large
A tu najnowszy wpis, sprzed 3h: https://pbs.twimg.com/media/DBi6TcQW0AA4sik.jpg:large
Wręcz maskuje! Dlatego na ceremonię wręczenia scudetto wyszedł z córkąAlexinhio-10 pisze:Dwóch ciepłych na naszej lewej stronie to już za dużoTo chyba trolling, ale jeśli nie to lipa. Sandro jest ciepły, ale się z tym nie afiszuje w ogóle.

http://fabwags.com/wp-content/uploads/2 ... pics-1.jpg
Pożegnamy się raczej w te wakacje z Asą, Ryśkiem i Leminą.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2017, 14:37 przez matt16, łącznie zmieniany 2 razy.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
A co Wam geje przeszkadzają ? Namawiają Was do czegoś. Bądźcie tolerancyjni bo oni tej ścieżki nie wybrali tylko z takimi skłonnościami się urodzili. Nie rozumiem typa, nie chce dobrego zawodnika bo jest gejem. Sam mam kolegę geja ( też kibic Juve ), który jest świetnym kumplem ale przez brak tolerancji musi się ukrywać.

- szymken
- Juventino
Żeby była jasność, ja nigdzie nie pisałem , że go nie chcę z tego powodu, bo mnie to osobiście nie interesuje , jego sprawa prywatna. Wrzuciłem, bo jakby to była prawda, to w Lazio/w tej części kibiców z Rzymu z tego co wiem, mają podejście do takich rzeczy chyba niezbyt przychylne ( chyba, że się mylę) i takie coś może być sygnałem. Nieważne zresztą.
@Alexinhio-10
Ja jestem zwolennikiem 4312 lub 4321, lub 433, bo uważam, że fajnie by to współgrało. Dybala z Igłą z przodu, do tego nawet Berna, lub lewoskrzydłowy porządny i przede wszystkim mocarny środek. Tego chcę, ale generalnie bardziej chcę, żeby Marotta poszedł w jakąś stronę i skompletował skład jak należy do końca, bo jak widać Max zrobił co mógł, ale pewnych rzeczy nie przeskoczy.
@Alexinhio-10
Ja jestem zwolennikiem 4312 lub 4321, lub 433, bo uważam, że fajnie by to współgrało. Dybala z Igłą z przodu, do tego nawet Berna, lub lewoskrzydłowy porządny i przede wszystkim mocarny środek. Tego chcę, ale generalnie bardziej chcę, żeby Marotta poszedł w jakąś stronę i skompletował skład jak należy do końca, bo jak widać Max zrobił co mógł, ale pewnych rzeczy nie przeskoczy.
- Piti
- Juventino
Generalnie to w niczym, dopóki nie spotkam takiego cymbała jednego z drugim na portalu spolecznosciowym jak sie tulą do siebie. Poza tym absolutnie nie potrafiłbym mieć homoseksualnego kolegi, sama myśl o tym że taki koleś rozmawiałby ze mną i jednocześnie wyobrażał sobie jak mnie pcha to niestety zbiera mi się na wymioty. Pamiętaj alessandro prawdziwa rodzina to tata i mama a nie żeby facet facetowi do d.. wkładałalessandro1977 pisze:A co Wam geje przeszkadzają ? Namawiają Was do czegoś. Bądźcie tolerancyjni bo oni tej ścieżki nie wybrali tylko z takimi skłonnościami się urodzili. Nie rozumiem typa, nie chce dobrego zawodnika bo jest gejem. Sam mam kolegę geja ( też kibic Juve ), który jest świetnym kumplem ale przez brak tolerancji musi się ukrywać.

Ciekawe czy kogoś fajnego klepniemy do końca czerwca? (prócz Schicka)
Bernadeschi, takie zdrobnienie żeby sobie co po niektórzy języka nie połamaliHypeman pisze: Kim jest ten mityczny Berna?
- wojczech7
- Juventino
Rozumiem, że jako osoba heteroseksualna wyobrażasz sobie, jak pchasz każdą ze swoich koleżanek, gdy z nimi rozmawiasz?Bazyliszek pisze:. Poza tym absolutnie nie potrafiłbym mieć homoseksualnego kolegi, sama myśl o tym że taki koleś rozmawiałby ze mną i jednocześnie wyobrażał sobie jak mnie pcha to niestety zbiera mi się na wymioty.
---
Co do Sandro - czy na fecie mistrzowskiej nie pojawiła się przypadkiem jego córka?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Olek1987
- Juventino
wojczech7 pisze:Rozumiem, że jako osoba heteroseksualna wyobrażasz sobie, jak pchasz każdą ze swoich koleżanek, gdy z nimi rozmawiasz?Bazyliszek pisze:. Poza tym absolutnie nie potrafiłbym mieć homoseksualnego kolegi, sama myśl o tym że taki koleś rozmawiałby ze mną i jednocześnie wyobrażał sobie jak mnie pcha to niestety zbiera mi się na wymioty.
---
Co do Sandro - czy na fecie mistrzowskiej nie pojawiła się przypadkiem jego córka?
Pojawiła się córka i żona.
Zero szacunku dla Pogby