Mercato (Lato 2015)
- bendzamin
- Redaktor
Kupując 28-letniego napastnika trzeba się niestety liczyć z takim rozwojem wypadków. Biorąc pod uwagę jego wiek, wysokie zarobki, pozostałą długość kontraktu z Juventusem, nieudany poprzedni sezon i fakt, że był wybredny jeśli chodzi o wybór kierunku transferu - moim zdaniem nie ma co narzekać.Dragon pisze:5 za Mirko a kupowaliśmy go za 14...
Czytam, że ma podpisać 3-letni kontrakt płatny jakieś 5-6 milionów euro rocznie. Takiemu to fajnie

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Kompletnie nic o nim nie słyszałem, ale po tych kilku akcjach:mnowo pisze:Ciekawe tez, ze Coman ma od razu trenowac z pierwsza druzyna, wiec dostanie chlopak spora szanse. Oby fajnie sie pokazal.
widać, że chłopak ma talent i potencjał. Ponadto debiutując w PSG w wieku 16 lat 8 miesięcy i 4 dni, stał się najmłodszym piłkarzem zawodowej drużyny w historii PSG. Poprzednio ten rekord należał Nicolasa Anelki.
Jeśli myślimy grać 3-5-2 to pewnie niewiele sobie pogra, ale w 4-3-3, taki młody szarpacz, chcący się pokazać, mógłby być zabójczą bronią na końcówki meczów. Jednak póki co typowych skrzydłowych do 4-3-3 mamy tylko trzech: Giovinco, Pepe i Coman. Pierwszy taki se, drugi to zagadka, a trzeci to póki co tylko fajnie zapowiadający się junior. Na skrzydle mogą też grać Tevez i Isla, ale pierwszy może tam stracić na przydatności dla drużyny, a drugi jest dramatycznie słaby. Gdybyśmy ściągnęli Iturbe i grali z przodu: Iturbe-Llorente-Tevez, Coman miałby szanse na ogony (oczywiście pod warunkiem, że Conte nie wpuszczałby zawsze na końcówki Pepe i Islę).
- jakku1
- Juventino
Ciezko powiedziec, przez prase przewinela sie ostatnio ogromna liczba nazwisk. W mojej opinii najbardziej interesujemy sie Darmianem i Janmaatem. Ale byla mowa tez o De Sciglio, Abate czy Vrsaljko.jarmel pisze:Co do Lichego to kto właściwie ma go zastąpić skoro chcemy go sprzedać?
Generalnie to nie wiadomo czy Rysio odejdzie, jednak na pewno sa problemy z jego kontraktem. Na pewno tez od dluzszego czasu jest on laczony z innymi druzynami z roznych powodow zreszta.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
...dlatego nieustannie powtarzam, że klub taki jak Juventus - bądź co bądź niebędący finansowym potentatem - nie powinien pchać się w deale z podstarzałymi zawodnikami, którzy nie byli i nie mają szansy stać się piłkarzami z topu, bo nawet w perspektywie 3-letniej (czyli niezbyt długiej) wzrost poziomu jakościowego po takim zakupie nie będzie adekwatny do straty pieniężnej poniesionej w tymże okresie - taka jest moja opinia.bendzamin pisze:Kupując 28-letniego napastnika trzeba się niestety liczyć z takim rozwojem wypadków.Dragon pisze:5 za Mirko a kupowaliśmy go za 14...
Aczkolwiek w pełni zgadzam się, że nie ma co narzekać na te 5+1mln za Vucinicia od Arabów, zwłaszcza, że według niemylącego się w sprawach Juve Claudio Zulianiego, klub będzie mógł sobie pozwolić na Iturbe między innymi dzięki sprzedaży Mira

- Arbuzini
- Juventino
2x bardzo dobre wiadomościmnowo pisze:...a tymczasem Mirko pakuje walizy i leci do Emiratow...
Dostajemy 5+1 mln.
Ciekawe tez, ze Coman ma od razu trenowac z pierwsza druzyna, wiec dostanie chlopak spora szanse. Oby fajnie sie pokazal.
Choć trochę bawi mnie ta sytuacja. Coman będzie trenował z pierwszym zespołem, Iturbe najpoważniejszym kandydatem na skrzydło, a Berardi jest jeszcze bardzo młodym i obiecującym Włochem, który dalej powinien ogrywać się w Sassasulo. Wiem, że to mocno uproszczony obraz sprawy, ale o tym problemie we Włoszech mówi się od jakichś 15 lat i wiele się nie zmienia.
No jak to kto za Lichtsteinera? Aurier

- Sorek21
- Juventino
Dają 25mln za Iturbe a tyle samo za Sancheza nie chcieli dać? Przecież to absurd.Jeśli założymy że Sanchez naprawdę chce do nas przyjść,ma ustalony kontrakt i namawia go Vidal to dlaczego nasi nie cisną tego tematu? Jak zawodnik się uprze to w końcu Barcelona musiała by się ugiąć gdyby dostali te 25mln w oficjalnej ofercie.
- gucio_juve
- Juventino
Tyle że sprowadzaliśmy Vucinicia jak byliśmy w całkiem innym położeniu, a i Mirko był nieco innym piłkarzem, który wszak gwarantował pewną jakość i musiał odpalić JUŻ. Teraz oczywiście Twój wpis ma sens.pumex pisze:...dlatego nieustannie powtarzam, że klub taki jak Juventus - bądź co bądź niebędący finansowym potentatem - nie powinien pchać się w deale z podstarzałymi zawodnikami, którzy nie byli i nie mają szansy stać się piłkarzami z topu, bo nawet w perspektywie 3-letniej (czyli niezbyt długiej) wzrost poziomu jakościowego po takim zakupie nie będzie adekwatny do straty pieniężnej poniesionej w tymże okresie - taka jest moja opinia.
Jeżeli chodzi o Lichego, to wspominając Grygerę :x ... szkoda byłoby jego odejścia, ale jakoś nie był niezastąpionym grajkiem. Ciekawym wzmocnieniem byłby ten prawy obrońca grający na Mundialu w rep. Ghany (nazwiska nie pamiętam). Dobry w defensywie i jeszcze lepszy z przodu.
Co do Vrsaljko, to podobno miał on negocjować z Sassuolo, ale obie strony się nie dogadały.
Nie wiem czy już było, ale 22:00 podano informację, że Marotta nie dogadał się przed kilkoma minutami z działaczami z Verony! za: La Gazetta Dello Sport. Czyli z Iturbe może nic nie wyjść.
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2014, 23:24 przez gucio_juve, łącznie zmieniany 1 raz.
- rydwadydwa
- Juventino
W przypadku Moraty obawiam się jednej rzeczy.
Kolesie z Realu nie są już tacy naiwni i nie będą chcieli od tak oddać młodego zawodnika z dużym potencjałem (tak jak im sie wiele razy zdarzało), dlatego
będą chcieli dopisać w umowie możliwość wykupienia Alvaro za podobną cenę do tej za jaką go do nas sprzedali. Mam nadzieję że Marotta nie poszedłby na taki deal
Kolesie z Realu nie są już tacy naiwni i nie będą chcieli od tak oddać młodego zawodnika z dużym potencjałem (tak jak im sie wiele razy zdarzało), dlatego
będą chcieli dopisać w umowie możliwość wykupienia Alvaro za podobną cenę do tej za jaką go do nas sprzedali. Mam nadzieję że Marotta nie poszedłby na taki deal

- bendzamin
- Redaktor
Ogólnie to tak, ale w tym konkretnym przypadku transferu Vucinicia, ja nie mam nic do zarzucenia władzom. Byliśmy wtedy klubem 2x7, bez europejskich pucharów, z bądź co bądź dość anonimowym trenerem, więc nie było tak, że mogliśmy sobie przebierać w zawodnikach. Trzeba było brać kogoś, kto zgodzi się na transfer do Juventusu (z rozsądną pensją) i pasuje Conte - Mirko wpasował się w tę kategorię i dobrze spisał się jako zawodnik na tę fazę odrodzenia i powrotu do włoskiej czołówki.pumex pisze:...dlatego nieustannie powtarzam, że klub taki jak Juventus - bądź co bądź niebędący finansowym potentatem - nie powinien pchać się w deale z podstarzałymi zawodnikami, którzy nie byli i nie mają szansy stać się piłkarzami z topu, bo nawet w perspektywie 3-letniej (czyli niezbyt długiej) wzrost poziomu jakościowego po takim zakupie nie będzie adekwatny do straty pieniężnej poniesionej w tymże okresie - taka jest moja opinia.
W Brazylii to on grał głównie na lewej stronie i tam dobry to on nie był. Jeśli dobrze kojarzę, to spory kawałek drugiej części minionego sezonu stracił przez kontuzję, ale patrząc na zainteresowanie kilku klubów - coś w nim musi być.Arbuzini pisze:Vrsaljko nie bardzo kojarzę, ale widzę, że gość uchodzi za talent i poleciał do Brazylii. Faktycznie dobry?
Skąd wiesz, że nie chcieli dać? To raczej Barcelona nawet nie myślała o tym, żeby go sprzedawać przed MŚ. Vidal go może i namawia, ale gość raczej widzi, że zdecydowanie bardziej realny (i zapewne lepiej płatny) jest kierunek angielski i nie oszukujmy się - raczej nie będzie teraz umierał za Juventus, jemu zależy przede wszystkim na tym, żeby odejść z tej Barcy.Sorek21 pisze:Dają 25mln za Iturbe a tyle samo za Sancheza nie chcieli dać? Przecież to absurd.Jeśli założymy że Sanchez naprawdę chce do nas przyjść,ma ustalony kontrakt i namawia go Vidal to dlaczego nasi nie cisną tego tematu? Jak zawodnik się uprze to w końcu Barcelona musiała by się ugiąć gdyby dostali te 25mln w oficjalnej ofercie.
Tez mi się podobał, ale on ma już 27 lat i na co dzień gra w... Tunezjigucio_juve pisze:Ciekawym wzmocnieniem byłby ten prawy obrońca grający na Mundialu w rep. Ghany (nazwiska nie pamiętam). Dobry w defensywie i jeszcze lepszy z przodu.

Wydaje mi się, że nie tyle "nie dogadał się", co przedstawił swoją ofertę (23-25 mil bez włączania w to innych graczy) i czeka na konkretną odpowiedź. Milan niby daje 28, sam gracz nie wydaje się nalegać silnie na żadną z opcji, zobaczymy...gucio_juve pisze:Nie wiem czy już było, ale 22:00 podano informację, że Marotta nie dogadał się przed kilkoma minutami z działaczami z Verony! za: La Gazetta Dello Sport. Czyli z Iturbe może nic nie wyjść.
- Robaku
- Juventino
Pedulla fajnie pokazał najblizsze transfery w Serie A i dwie kwestie dotyczące Juve mianowicie Pelusso w 99 % w przyszlym sezonie zagra w sassuolo, tylko 1 % szans na to, ze pozostanie w Piemoncie.
Drugi zawodnik to Leali, tak jak wspominałem 90 % szans na gre w Cesenie, 10 % na pozostanie w Juve. Fajnie, ze Nicola w koncu dostanie szanse na gre w Serie A. Mysle,ze idealne miejsce do rozwoju niczym Sassuolo dla Domenico czy Zazy.
Tak notabene zaluje, ze nie interesujemy sie obecnie nikim z serie B, którzy w poprzednim sezonie zrobili duzo pozytywnego halasu wokol siebie np. wydaje sie byc interesujacy Babacar, zawodnik Modeny, aczkolwiek wypozyczony z Fiory. 21 letni Senegalczyk, który zdobył 20 bramek w poprzednim sezonie. Obecnie blisko pozyskania jest Eintracht Frankfurt, a mysle, ze Juve mogloby miec z niego większa uciechę np. niz z Boakye.
Drugi zawodnik to Leali, tak jak wspominałem 90 % szans na gre w Cesenie, 10 % na pozostanie w Juve. Fajnie, ze Nicola w koncu dostanie szanse na gre w Serie A. Mysle,ze idealne miejsce do rozwoju niczym Sassuolo dla Domenico czy Zazy.
Tak notabene zaluje, ze nie interesujemy sie obecnie nikim z serie B, którzy w poprzednim sezonie zrobili duzo pozytywnego halasu wokol siebie np. wydaje sie byc interesujacy Babacar, zawodnik Modeny, aczkolwiek wypozyczony z Fiory. 21 letni Senegalczyk, który zdobył 20 bramek w poprzednim sezonie. Obecnie blisko pozyskania jest Eintracht Frankfurt, a mysle, ze Juve mogloby miec z niego większa uciechę np. niz z Boakye.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Akurat transfer Vucinicia spłacił się i to z nawiązką, bez niego nie byłoby tych 2 pierwszych mistrzostw, bo co by o nim nie mówić, to naprawdę w tych dwóch pierwszych sezonach za Conte był kluczowym graczem, 24 bramki i 21 asyst to wcale nie taki zły wynik w dwa lata, jak na kreatywnego napastnika:) Nie sądzę byśmy akurat przepłacili za napastników, poza Matrim, za którego zresztą Beppe wyciągnął ponad połowę tego co dał, a przecież strzelił te 20 kilka bramek. Z Qauglią zaś gdyby nie ta kontuzja to byłby super deal, bo do tego momentu ciągnął naszą grę za Del Neriego. Kasę to została utopiona m.in. w Martineza czy Motte.pumex pisze:...dlatego nieustannie powtarzam, że klub taki jak Juventus - bądź co bądź niebędący finansowym potentatem - nie powinien pchać się w deale z podstarzałymi zawodnikami, którzy nie byli i nie mają szansy stać się piłkarzami z topu, bo nawet w perspektywie 3-letniej (czyli niezbyt długiej) wzrost poziomu jakościowego po takim zakupie nie będzie adekwatny do straty pieniężnej poniesionej w tymże okresie - taka jest moja opinia.bendzamin pisze:Kupując 28-letniego napastnika trzeba się niestety liczyć z takim rozwojem wypadków.Dragon pisze:5 za Mirko a kupowaliśmy go za 14...
Aczkolwiek w pełni zgadzam się, że nie ma co narzekać na te 5+1mln za Vucinicia od Arabów, zwłaszcza, że według niemylącego się w sprawach Juve Claudio Zulianiego, klub będzie mógł sobie pozwolić na Iturbe między innymi dzięki sprzedaży Mira
Co do Vrsljako gadałem z ostatnio z kibicem Genuy i się dziwił czemu wszyscy tak się Vrsljako jarają, wg niego to Sturaro, którego już pozyskaliśmy jest tym najzdolniejszym w Genui, dziwił się,ze Prezosi wziął za niego tak mało.
Zobaczymy co z Iturbe,Moratą i tymi co powrócili z wypożyczeń/współwłasności:)
- Marian.
- Juventino
Pamiętacje TEGO newsa?
"Real? Barcelona? A może Juve, Milan lub Inter? Wszyscy są silni, jednak w Italii zdecydowanie preferuję Starą Damę. Juve to zawsze Juve, chętnie tam zawitam."
Jeśli naprawdę tak powiedział, to miejmy nadzieję, że nic się w tej sprawie nie zmieniło.
"Real? Barcelona? A może Juve, Milan lub Inter? Wszyscy są silni, jednak w Italii zdecydowanie preferuję Starą Damę. Juve to zawsze Juve, chętnie tam zawitam."
Jeśli naprawdę tak powiedział, to miejmy nadzieję, że nic się w tej sprawie nie zmieniło.

- jakku1
- Juventino
Sportitalia podaje, ze dogadalismy sie z Hellas na kwote 26.5m. Swoja droga, nie ma co jeszcze przesadzac sprawy, bo Sportitalia to zrodlo niesprawdzone. Nie widzialem innego zrodla, ktore potwierdzaloby te kwote i sama wiadomosc. Aha, Marrone moze zostac u nas na przyszly sezon.
Kraza tez plotki, ze jesli chodzi o napastnika to wszystko rozegra sie najpewniej miedzy Morata a Ibarbo.
Jak dla mnie to wszystko zmierza ku malej rewolucji kadrowej. Marrone jesli u nas zostanie to jako obronca, co sugeruje, ze Ogbonna moze sie pozegnac z Juve. Zainteresowanie Nastasiciem, Ranocchia czy Mustafim moze z kolei oznaczac odejscie albo Caceresa albo Lichtsteinera, bo prawego obroncy szukamy tak czy siak a budzet musi sie bilansowac. Wtedy nasz srodek wygladalby nastepujaco: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Marrone, Nastasic/Mustafi/Ranocchia + Caceres, ktory raczej pelnilby funkcje rezerwowego prawego obroncy. To ma sens.
Kraza tez plotki, ze jesli chodzi o napastnika to wszystko rozegra sie najpewniej miedzy Morata a Ibarbo.
Jak dla mnie to wszystko zmierza ku malej rewolucji kadrowej. Marrone jesli u nas zostanie to jako obronca, co sugeruje, ze Ogbonna moze sie pozegnac z Juve. Zainteresowanie Nastasiciem, Ranocchia czy Mustafim moze z kolei oznaczac odejscie albo Caceresa albo Lichtsteinera, bo prawego obroncy szukamy tak czy siak a budzet musi sie bilansowac. Wtedy nasz srodek wygladalby nastepujaco: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Marrone, Nastasic/Mustafi/Ranocchia + Caceres, ktory raczej pelnilby funkcje rezerwowego prawego obroncy. To ma sens.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jak na plotki jednak pojawia się sporo szczegółów. Kwotę tę chcielibyśmy zapłacić w w przeciągu 4 lat, Verona obstaje póki co przy 3 latach. Michele Criscitiello twierdzi jednak, że do ustalenia pozostały jedynie detale.jakku1 pisze:Sportitalia podaje, ze dogadalismy sie z Hellas na kwote 26.5m. Swoja droga, nie ma co jeszcze przesadzac sprawy, bo Sportitalia to zrodlo niesprawdzone. Nie widzialem innego zrodla, ktore potwierdzaloby te kwote i sama wiadomosc. Aha, Marrone moze zostac u nas na przyszly sezon.
Morata obstający przy transferze do Juve?

Coman.

Quagliarella chce odejść do Torino. Ponoć odrzuca opcję przenosin do Verony i z tego względu oferujemy Hellas same pieniądze. Torino nie chce nam jednak płacić, a oddać Darmiana. Ten ostatni wyceniany jest przez Byków na 8 mln €, Fabio jest z kolei wart 6 - z tego względu mielibyśmy pokryć część jego zarobków w pierwszym sezonie gry w klubie zza miedzy.
Iturbe, Morata, Coman, Darmian..

@Jakku
Co do Lichtsteinera. Pojawiła się dzisiaj jego wypowiedź, w której wyraźnie podkreślił, że jego pierwszym wyborem jest Juve i znajdzie z klubem jakieś rozwiązanie. Jak dla mnie zostanie u nas. Ogbonna rzeczywiście może gdzieś iść na wypożyczenie, bo w sprzedaż nie chce mi się raczej wierzyć.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2014, 00:29 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Z drugiej strony Marrone może być doraźnym rozwiązaniem na czas kontuzji Barzagliego i jednocześnie zmiennikiem do środka, całkiem nieźle ogarnie nam dwie pozycję a wtedy większa kas może iść na Iturbe,Moratę i lewego obrońcę. Ciekawe co z Sorensenem, bo może grać czy to w 4 czy 3 w środku albo też na boku w 4, uniwersalny i młody gracz, mam nadzieję,że jeżeli odejdzie to tylko na wypożyczenie:)jakku1 pisze:Sportitalia podaje, ze dogadalismy sie z Hellas na kwote 26.5m. Swoja droga, nie ma co jeszcze przesadzac sprawy, bo Sportitalia to zrodlo niesprawdzone. Nie widzialem innego zrodla, ktore potwierdzaloby te kwote i sama wiadomosc. Aha, Marrone moze zostac u nas na przyszly sezon.