Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 18:18

pumex pisze:
alina pisze:Pumi, monotonny jesteś ostatnio, wiesz?
Każdy ma chwile słabości, mój drogi kompanie.

Te wszystkie cytaty ze mnie dotyczyły: fatalnego Djourou, kiepskiego Kuzmanovicia, podstarzałego Drogby, wypalonego Flaminiego oraz wiecznego średniaka Mudingayi'a. Rozumiem, że Ty brałbyś ich z wypiekami na twarzy?
Na dobrą sprawę mógłbyś wymienić tych wszystkich 5 lubianych zawodników i nie pisać postów - wszyscy by wiedzieli, ze jesteś na nie.

Piszesz o Flaminim, ze wypalony. Pirlo tez taki był, a teraz pluje krwią, żeby się zemścić na Milanie, który go olał. Kto wie, może Padoina weźmie Barca i trzeba będzie kogoś rezerwę?

Z ludzi, których Ty nie chcesz, a ja tak byłby np Behrami. Zagadka pomocnicza: Kto ma największą średnią wślizgów w lidze?
pumex pisze:Aa, zapomniałbym. Swego czasu też byłeś monotonny:
alina o Bonuccim pisze:Fap
alina o Mottcie pisze:Fap
alina jeszcze raz o Bonuccim pisze:Fap
alina o De Ceglie pisze:Fap
8)
Gdyby zarządzać tym klubem za pomocą głosowań na forum Bonuc i PDC już dawno zostaliby sprzedani za jakieś psie pieniądze. A teraz ich gra broni się sama. Ja po prostu nie skreślam zawodników zbyt wcześnie.

Motta w końcu wyczerpał i moją cierpliwość. Swoją drogą, jak on się miewa?

Zagrał dla Catanii 9 meczów (725 minut). W trakcie tego okresu zaliczył 33 odbiory i 14 wślizgów, 6 razy faulował, 41 razy wyjaśniał sytuację ("clearances"), okiwany 5 razy. Śr. ocen (whoscored.com) - 6,9 (Licht 6,89 za cały sezon). Poza spotkaniem z Juve nie zagrał słabego meczu i aktualnie ma 4. najlepszą śr ocen w drużynie. Śr. ocen goal.com 6,1. Pewny punkt Catanii.
pumex pisze::shock: Nie za bardzo wiem, co się dzieje. Verratti, Pogba, Leali, El Kaddouri. Mówi się o Destro lub Gabbiadinim, mamy już Bouy'a, Gabriela i Gouano. Coś jest nie tak... :doh: albo połowa z tego jest ściemą, albo bawimy się w Wengera, albo... sam nie wiem (?)
Absolutnie nie narzekam, bo przyszłościowe to to może być, ale cholera, nam nigdy praca z młodzieżą nie szła.. :?
Polityka idzie w dobrym kierunku, ale bez zespołu rezerw może nie wyjść.
Arbuzini pisze:Chyba nawet Juventus wraz z innymi klubami czołówki wysłali list do Lega Calcio w tej sprawie, ale finał nie jest mi znany więc odpowiedź pewnie była negatywna :/.
Federacja ogólnie jest za, ale jak wspominałem, silne jest lobby klubów z niższych lig. Brakuje determinacji.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 18:29

alina pisze:
Zagrał dla Catanii 9 meczów (725 minut). W trakcie tego okresu zaliczył 33 odbiory i 14 wślizgów, 6 razy faulował, 41 razy wyjaśniał sytuację ("clearances"), okiwany 5 razy. Śr. ocen (whoscored.com) - 6,9 (Licht 6,89 za cały sezon). Poza spotkaniem z Juve nie zagrał słabego meczu i aktualnie ma 4. najlepszą śr ocen w drużynie. Śr. ocen goal.com 6,1. Pewny punkt Catanii.
no i właśnie tu tkwi twój problem :P nie wszystko niestety alina da sie wydedukować STATYSTYKAMI, czasamy musimy popatrzeć na calokształt.

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 19:23

Problemu z Mottą nie będzie. Jeśli go nikt nie kupi to na wypożyczenie ktoś go weźmie już na bank.
Wiązaliśmy nadzieje z Giandonato i Pasquato, a chyba nic wielkiego z nich nie będzie. Szkoda. To samo z F. Rossim.
JuveB grający w Serie C lub B to byłby milowy krok naprzód w szkoleniu i wprowadzaniu młodych do składu.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 19:37

Może by tak wykorzystać chęć wykupienia Zieglera przez Fenerbahce i przeprowadzić wymianę za Miroslava Stocha z ewentualną niewielką dopłatą przez nas? Młody, perspektywiczny zawodnik mogący grać jako lewoskrzydłowy/ofensywny pomocnik. Mógłby być wzmocnieniem lub ewentualnie solidnym zmiennikiem. W tym sezonie w lidze zagrał w 28 meczach strzelając 10 bramek i zalicząc 4 asysty. Całkiem niezły wynik.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 19:43

Cabrini_idol pisze:
alina pisze:
no i właśnie tu tkwi twój problem :P nie wszystko niestety alina da sie wydedukować STATYSTYKAMI, czasamy musimy popatrzeć na calokształt.
Nie chcę się głupio upierać, bo zaraz będzie pospolite ruszenie z banałem "statystyki to nie wszystko" na ustach, ale jest różnica pomiędzy spojrzeniem na ilość bramek i asyst kolesia i stwierdzenie, że jest dobry/słaby (albo wręcz wydedukowanie jego zadań na boisku z tych 2 liczb), a szczegółowych statach + oceny za mecz od wiarygodnych portali + słowne opisy gry piłkarza w takowych (te juz sobie sam znajdź jak chcesz). Koleś od goal.com wystawił jedną 4, jedną 5,5, apotem tylko same 6,5 i nawet jedną 7. Może Motta ma tylko chwilową formę i zgnije w Serie B, ale te liczby o czymś świadczą i nie można ich ignorować.

BTW, nie będzie Nesty. Szkoda trochę.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 20:37

O dziwo muszę się z godzić z aliną. Z Mottą moze wyjść bardzo różnie. Kutcher niby też był odpadem, a okazuje się, że pod okiem Conte robi się z niego całkiem sensowny boczny obrońca....

Co nie zmienia faktu, iż w najbliższym czasie od Lichtsteinera czy Caceresa raczej lepszy nie będzie. Należy się cieszyć z jego dobrej postawy, i liczyć na sprzedaż za sensowną kwotę.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 20:38

deszczowy pisze: Jeszcze na początku sezonu były głosy, że nie stawiamy na młodzież.
Pewnie że widać politykę nastawioną mocno no młodzież, jednak narazie tylko ich sprowadzamy, nie stawiamy na nich.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 20:50

alina pisze:Flamini
[...]
Behrami
Behrami to nie jest zły pomysł jako alternatywa dla Asamoaha (ciekawe, ile Udine za niego zaśpiewa?), Flamini też by nie był, gdyby nie jego stan zdrowia i gaża... Ale są to kandydatury warte rozważenia.
alina pisze: Motta [...] Pewny punkt Catanii.
Fajnie że znalazł wreszcie swoje miejsce na ziemi - cieszymy się jego szczęściem.
mateusz6 pisze: Wiązaliśmy nadzieje z Giandonato i Pasquato, a chyba nic wielkiego z nich nie będzie. Szkoda. To samo z F. Rossim.
Jak sobie w Primaverze radzi lewonożny skrzydłowy - De Silvestro, co to fajnie w pre-seasonie pogrywał? Ktoś się orientuje?

1. Chcę Robbena
2. Nie chcę, pod żadnym pozorem, żeby odszedł Matri
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2012, 22:04 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 21:51

Kuben pisze:
bramek pisze:Kurcze gdyby tak udało się wymienić Mirko na kogoś :) W sumie sezon miał niezły, ciekawe czy ktoś się by po niego nie zgłosił
W sumie jakby taką ofertę przedstawić Violi? Mirko + jakaś pomniejsza kwota za Jo-Jo? Samemu piłkarzowi sypnąć 2/3 mln i może odwidziały by mu się plany co do zostania we Florencji. Załatwilibyśmy problem prawej strony (w obiegu jest Giac). Wiem wiem, marzenia...
Niektórzy to mają fantazję. Naprawdę jest wielu w kolejce do wywalenia przed nim. Ja tam nie widzę sensu w pozbyciu się najbardziej kreatywnego napastnika Juve w tym sezonie. Ogólnie patrząc na ofensywnych graczy to wyczuwam, że Pepe, Mirko i Matri a może i Fabio są nie do ruszenia w to mercato i nawet taką mam nadzieję.
pumex pisze:Tak więc, ktoś ma niezłe jazdy w redakcji calciomercato.com :lol:
Nie tylko oni.
Marotta może dementować przyjście Teveza -> nie przeszkadza to tworzyć newsów o nim
Marotta może dementować przyjście Nesty (Seedorfa czy innych "dziadków z Milanu") -> następnego dnia newsy o nim, aczkolwiek wypowiedź samego zainteresowanego chyba rozwiewa już wątpliwości
Marotta może dementować zaintersowanie Balotellim -> nie przeszkadza to pisać, jak to Włosi chcą go przyjąć i m.in. "zainteresowane" jest Juve.
Marotta może mówić, że nie pójdą bardzo duże pieniądze na jednego gracza -> nie przeszkadza to spekulować ile to nie wydamy na Suareza czy innego Cavaniego itd.
A propos tego ostatniego. Prosiłem wcześniej o jakiegoś newsa o tym jak to podobno Matri ma być włączony w zakup Cavaniego. Dostałem to. Pomijając wiarygodność tych wypocin, to prędzej tam jest napisane o zainteresowaniu Napoli Matrim, niż chęcią Juventusu by go oddać a to jednak subtelna różnica.
Za to jest coś ciekawego o Milos(z)u, podobno i Hiszpanie są nim zainteresowani. Ja szczerze mówiąc optowałem za tym kierunkiem dla niego, ale teraz sam już nie wiem. Z jednej strony miałby więc miejsca, z drugiej strony czekałoby go sporo ataku pozycyjnego i wymienności podań...
pumex pisze:Większa pewność? Niby skąd się ona w tym przypadku bierze? Eredivisie to 2-3 zespoły na średnim europejskim poziomie a reszta to wafle nie lepsze od polskich średniaków. Liga brazylijska na pewno od holenderskiej słabsza nie jest.
:ok: No i czasem się jednak zgadzamy. Aczkolwiek łatwiej zaadaptować się w Juve byłoby pewnie piłkarzowi z Holandii niż Brazylii.
Mietson pisze:Milan bierze Montolivo ale mi to nie przeszkadza.
A mi tak, z dwóch powodów:
1. Fajny grajek za darmoszkę.
2. Wzmocni Milan.
pumex pisze:
Mietson pisze:Ajax, Twente, PSV, Feyenoord, AZ Alkmaar - cała piątka wyhodowała jednak całkiem sporo niezłych graczy ostatnio.
Masz rację, przesadziłem. Nie 2-3, a 4-5. Ale poza wymienionymi klubami, reszta to ogórki najwyższych lotów.
No bo ten sezon to wyjątek. Normalnie były 3: Ajax, PSV, Feyenoord a tych ostatnich zastąpiło AZ. Teraz doszło Twente, nie zmienia to faktu, że takie Utrechty Legia kilka lat temu ogrywała na luzaku.
alina pisze:Poza spotkaniem z Juve nie zagrał słabego meczu i aktualnie ma 4. najlepszą śr ocen w drużynie. Śr. ocen goal.com 6,1. Pewny punkt Catanii.
I gitara, 2-3 mln może za niego będą. Też starałem sie dać mu szansę, ale po jakiś 10 meczach czar prysł. Może ma jakiś potencjał w ofensywie, ale z tyłu kicha totalna. Kwestia ustawienia, walki 1 na 1 itp.
Wiking pisze:O dziwo muszę się z godzić z aliną. Z Mottą moze wyjść bardzo różnie. Kutcher niby też był odpadem, a okazuje się, że pod okiem Conte robi się z niego całkiem sensowny boczny obrońca...
Pomijając że mamy Caceresa i Lichtsteinera, Mottę od De Ceglie odróżnia to, że Conte wierzył w niego tak jak i w Vicka czy Toniego.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 22:28

Wraca temat Leandro Damiao, co strasznie mnie zadowala. Widziałem tylko kilka meczów w jego wykonaniu i wiele kompilacji jednak postaram się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Jest to stosunkowo wysoki zawodnik z dobrą grą w powietrzu i umiejętnością gry obiema nogami. Posiada jak na typową "9" zmysł do gry kombinacyjnej i rewelacyjną technikę. Pod tym względem nie jest co prawda Nemarem, jednak aż ciary mi chodzą po plecach co mógłby klepać z Pirlo, Vidalem, Vucinicem i ewentualnie Giovinco. Jakiś czas temu słynny Ronaldo namaścił Damiao swoim reprezentacyjnym następcą. Co prawda cena za tego napastnika wahałaby się 25-30 milionów euro, co jest ceną stosunkowo wysoką jak za zawodnika który na bardzo dobrym poziomie zagrał zaledwie dwa sezony. Z drugiej strony jest młody i mógłby stanowić o sile ataku Juventusu przez kilka lat.
Jak na moje oko w steku kaczek dziennikarskich to najlepsza alternatywa dla Cavaniego.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 22:36

Wiking pisze:O dziwo muszę się z godzić z aliną
http://opinie.newsweek.pl/meller--zgoda ... 7,1,1.html

Ten felieton dobrze podsumowuje temat "Polityka".
Łukasz pisze:
alina pisze:Flamini
[...]
Behrami
Behrami to nie jest zły pomysł jako alternatywa dla Asamoaha (ciekawe, ile Udine za niego zaśpiewa?), Flamini też by nie był, gdyby nie jego stan zdrowia i gaża... Ale są to kandydatury warte rozważenia.
Behrami imponuje defensywnymi statami dorównującymi <a czasem przerastającymi> Vidalowi. Tylko z ofensywą i podawaniem jest słabiej.

Ja myślę, że jak Milan zrezygnuje z Flaminiego, to agent nie będzie zaczynał negocjacji od 4,5 mln, bo to nierealne. Tym samym problem gaży znika. Nie napalam się na żadnego z nich, ale pogdybać można.

Łukasz pisze:
alina pisze: Motta [...] Pewny punkt Catanii.
Fajnie że znalazł wreszcie swoje miejsce na ziemi - cieszymy się jego szczęściem.
...cieszmy się i zgarnijmy te 2 mln.
Łukasz pisze:
mateusz6 pisze: Wiązaliśmy nadzieje z Giandonato i Pasquato, a chyba nic wielkiego z nich nie będzie. Szkoda. To samo z F. Rossim.
Jak sobie w Primaverze radzi lewonożny skrzydłowy - De Silvestro, co to fajnie w pre-seasonie pogrywał? Ktoś się orientuje?
Ja bym się tym pre-seasonem nie sugerował, bo wszyscy chcieli Pasquato w Juve na ten sezon i wiadomo jak skończył. Wyróżniał się tez Carfora (blondynek, boczny obrońca) - pamiętam posty z opiniami, ze świetny. Teraz chłopak grzeje ławę...w primaverze. Jak patrzyłem po opiniach to rok młodszy Untersee wciąga go noskiem.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 22:48

Armero, Asamoah i Cavani to by były wzmocnienia :] chyba byłbym wniebowzięty...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 23:12

Mamy jakieś informacje prasowe o Armero czy wróżycie z fusów?

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 23:14

Nevermind pisze:Mamy jakieś informacje prasowe o Armero czy wróżycie z fusów?
Chociażby tutaj

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 09:59

http://www.goal.com/en/news/596/exclusi ... er-muniain

To bysmy mieli skrzydłowego <fiu,fiu>

To co ten młody Hiszpan wyprawia w PL to jest istna Poezja..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany