Premier League
- wagner
- Juventino
Yyy. Po prostu wolę? Sympatia jeszcze z lat 90.Maly pisze:nie mów tylko, że wolisz MU od MC dlatego, że nie na pieniądzach zbudowany :lol:
Różnica jest taka, że my pieniędzy wtedy nie mieliśmy i byliśmy zmuszeni budować drożynę w ten a nie inny sposób. W Man. Utd. pieniądze były i są, więc z tego korzystają, trudno to traktować jako zarzut. Oczywiście pod negatywną ocenę należy podciągnąć celność tych transferów, ale z drugiej strony kto by zakładał, że Di Maria będzie tak lamił? No kto?Cabrini_idol pisze:Wiem, że stawiane Juventusu za wzór to nadużycie, ale porównaj budowanie obu zespołów począwszy od ery Conte. Przepaść...
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale ja nie neguje, że wydawali wielką flotę na piłkarzy. Mają to wydają, proste ale chodzi mi o sposób w jaki wydali te pieniądze. Tragedia.
Jest wiele przykładów klubów, które chciało na już zbudować szybko drużynę, która będzie wygrywać wszystko, MC, PSG nawet Real w latach 2005-2011. I się nie udało, dopiero jak kluby te zaczęły myśleć, kogo potrzebują a kogo nie wyniki zaczęły się pojawiać. Nie jest wyczynem sprowadzić gwiazdę za 80 mln jak się ma konto bez dna, wyczynem jest sprowadzić zawodnika, który będzie pasował do zespołu, który zaaklimatyzuje się szybko. A mi się wydaje, że w MU transfery robił Janusz który za dużo się nagrał z FM.
Jest wiele przykładów klubów, które chciało na już zbudować szybko drużynę, która będzie wygrywać wszystko, MC, PSG nawet Real w latach 2005-2011. I się nie udało, dopiero jak kluby te zaczęły myśleć, kogo potrzebują a kogo nie wyniki zaczęły się pojawiać. Nie jest wyczynem sprowadzić gwiazdę za 80 mln jak się ma konto bez dna, wyczynem jest sprowadzić zawodnika, który będzie pasował do zespołu, który zaaklimatyzuje się szybko. A mi się wydaje, że w MU transfery robił Janusz który za dużo się nagrał z FM.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
ja nie bronie kwot za zawodników MU ale oni są/byli w dużo gorszej sytuacji niż my mimo pieniędzy
bo u nas każdy kto przychodził zdawał sobie sprawę, że będzie w stanie walczyć o mistrza, grać po roku w LM etc a idziesz do MU i nie masz pewności czy uda ci się zagrać w LM nawet w kolejnym sezonie... taka jest liga angielska i przypomnijcie sobie problemy MC i ile to trwało i ile poszło kasy z obaczcie PSG
po prostu inna liga inne perspektywy, szanse na trofea etc
wg mnie ciężko zarzucić coś personalnie transferom Di Marii, Martiala, Bastiana, Shawa, Schneiderlina, Darmiana, Depaya a nawet Fellainiego, Maty czy Falcao bo jestem niemal przekonany, że jakby który z tych zawodników "w dobrej" cenie miał do nas dołączyć to byśmy nie narzekali, a gdyby to miało być 4 lata temu to ekrany połowy użytkowników tego forum byłyby białe
Oni grają słabo bo mają po prostu słabego trenera, który nawet nie potrafi ich ustawić jak należy, zatrudnili holenderskiego Smudę i oczekują cudów a jedyne co mogą zobaczyć do jego jaja o ile znów zdecyduje się je pokazać :cwaniak:

wg mnie ciężko zarzucić coś personalnie transferom Di Marii, Martiala, Bastiana, Shawa, Schneiderlina, Darmiana, Depaya a nawet Fellainiego, Maty czy Falcao bo jestem niemal przekonany, że jakby który z tych zawodników "w dobrej" cenie miał do nas dołączyć to byśmy nie narzekali, a gdyby to miało być 4 lata temu to ekrany połowy użytkowników tego forum byłyby białe

Oni grają słabo bo mają po prostu słabego trenera, który nawet nie potrafi ich ustawić jak należy, zatrudnili holenderskiego Smudę i oczekują cudów a jedyne co mogą zobaczyć do jego jaja o ile znów zdecyduje się je pokazać :cwaniak:
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
no i Pep w MC... czyli w zasadzie w jedynym klubie gdzie mógł trafić, ciekawe jak sprawdzi się tiki-taka w PL
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Robaku
- Juventino
Mnie zastanawia co po MC? Kontrakt na 3 lata. Ok, Potem Katar? Czy kolejna liga - w zasadzie pozostanie jemu tylko francuska i włoska. Jeśli przez najblizsze lata we Włoszech nie pojawi się mega silny gracz tj. ktoś mega bogaty, to pewnie Pep wyląduje w Paryżu, ze względu na możliwą pensje.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie no, jak ogłoszenie odejścia po sezonie jeszcze można zrozumieć, tak oficjalne potwierdzenie nowego klubu w środku sezonu, to już jakaś szopka. City mu dorzuciło kilka milionów extra, żeby zabłysnąć w ostatni dzień okienka? :lol:
- jonssonek66
- Juventino
teraz tylko Jose w MU i będą ciekawe derby 

- Cabrini_idol
- Juventino
Co te Leciester robi w tym sezonie ? CO ten VARDY odpier...nicza ? Wiem, że to sezonowiec pewnie, ale daaaaaaawnoo nie widziałem takiego piłkarza w Premier L, który z taką łatwością dobywa gole z każdej, KAŻDEJ pozycji. Ostatnio Henry robił na mnie takie wrażenie, 10 lat temu 

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Chyba jedna z ładniejszych (jeśli nie najładniejszych) bramek w tym sezonie. Jak tak dalej pójdzie, to Ranieri dorzuci do swojej kolekcji także drugie miejsce w Premier League 

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Cabrini_idol
- Juventino
Ta jak mówię, chłop jest niesamowity w tym sezonie, z daleka, z ,,11'', z bliska , z dobitki. Jest wszędzie. Życzę im mistrzostwa. BO nie trawię każdej drużyny z Anglii z wielkiej ,,5'' czyli Arsenalu, MU, MC Liverpoolu i CFC.

@Cabrini
Podbijam. Uważam, że Leicester jest w stanie wygrać mistrza w tym roku. Grają najrówniej i kryzys wydaję się być za nimi. Co do Vardiego... Jak dla mnie drugi Michu
Jak za rok będzie nadal grał na wysokim poziomie, to zmienię o nim zdanie.
PS. Jednym okiem oglądam Utd. Spójrzcie przy trzeciej bramce, jak obrona rozstąpiła się przed Matą :shock: Entertaining pełną gębą
Piękny gol Martiala.
Podbijam. Uważam, że Leicester jest w stanie wygrać mistrza w tym roku. Grają najrówniej i kryzys wydaję się być za nimi. Co do Vardiego... Jak dla mnie drugi Michu

PS. Jednym okiem oglądam Utd. Spójrzcie przy trzeciej bramce, jak obrona rozstąpiła się przed Matą :shock: Entertaining pełną gębą
Piękny gol Martiala.
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- Makiavel
- Juventino
A kiedy ostatnio Zaza strzelił jakąś bramkę z woleja? Pragnę poinformować, że wolej to strzał BEZPOŚREDNIO z powietrza. Mądrzejszy o tą informację odpowiedz na pytanie.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Arbuzini
- Juventino
Miałbym olbrzymią radochę jakby Ranieri zgarnął mistrzostwo w tym samym sezonie, kiedy Mourinho poleciał z Chelsea, gdzie drzwi zawsze stały dla niego otworem, bo zawodnicy się przeciwko niemu zbuntowali