Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:00

Otóż to. Podniecanie się bo jakiś No Name powiedział, że Cristiano ma 23 lata. Nie. Ma 33 lata i metryki nie oszukasz. Mimo niesamowitych umiejętności - stanowcze NIE. To są pieniądze wyrzucone. Lepiej było zainwestować w Mbappe - bo jest młody i czas na sprzedaż. Przy Cristiano - tylko równia pochyła.
Crunny - kto go badał? Na jakiej podstawie takie wnioski? Nic nie wiemy. Jest w super formie od 10 lat, czapki z głów, ale on ma 33 lata. W lutym 34. Wy chcecie gonić Higuaina, bo ma 30 lat.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2018, 22:02 przez ice, łącznie zmieniany 1 raz.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:00

Jeśli jest jakaś szansa na CR7, to trzeba brać i dziękować Peresowi że nie zablokował transakcji......a tu płacz co poniektórych, że nie wiem czy są kibicami Juve, czy podszywa nymi interistami :doh:

CR7 to jakość i marka jakiej nam brakuje w ataku w LM. Ronaldo w poprzednim sezonie Lm 15 bramek......tyle to cała nasza 6 napastników razem wziętych nie strzeliła.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:04

Yaro417 pisze:CR7 to jakość i marka jakiej nam brakuje w ataku w LM. Ronaldo w poprzednim sezonie Lm 15 bramek......tyle to cała nasza 6 napastników razem wziętych nie strzeliła.
Otóż to! To powinno przekonać nawet największych przeciwników tego transferu :ok:

Z CR7 w ciągu najbliższych 2-3 sezonów (w zależności do tego, jak będzie się starzał) nasze szanse na wygranie LM rosną jak nigdy dotąd. Nie dałby nam tego ani Mbappe, ani Hazard. Nawet z Messim mielibyśmy chyba mniejsze szanse niż z CR7. Gdyby ze wszystkich piłkarzy na świecie wybrać tego jednego jedynego, który w największym stopniu może nam pomóc w LM, to byłby to Cristiano.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:10

Ale to się rozpędza pociąg. Czekam tylko aż się wykolei :D

A tak na serio, to nie wiem co myśleć.

Odpalenie Igły i zastąpienie go nawet za dopłata Cristiano.. chyba brałbym.
Tylko niech Fiat dorzuci te 15 do pensji xD

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
smigi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:20

ciekawe jak Ronaldo przystosowałby się do włoskiego stylu gry my kontra 90 % meczy z autobusami, no ale może w lidze mistrzów wreszcie by nas wzniósł na wyższy poziom, coś może być na rzeczy za dużo gazet o tym trąbi, to byłby znak że Juve wskakuje na poziom równy Barcy czy Realu pod względem finansowym czy marketingu, istny potwór by powstał,piszecie że szatnia może być przez niego rozwalona, jeśli ktoś z Juve będzie grał tak jak Ronaldo i zdobędzie tyle złotych piłek możemy pogadać o takiej wypłacie jaką chcą dać jemu, narazie nikt z Juve nie zbliżył się do jego poziomu gry niestety

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:23

Przy tym transferze po prostu musiałby palce maczać John ze stojącą za nim potęgą Exoru. Skoro dał 2 mld na krykieta, to może wysupła jakieś drobne i ujrzymy CR7 w reklamie najnowszej Multipli :prochno:

Takiej jazdy nie było tu od pamiętnej sagi z Aguero :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:23

Jak możecie w ogóle marudzić? ten transfer dałby nam bardzo wiele, wielu pilkarzy zaczełoby faktycznie na nas patrzyć, jak na naprawdę topowy klub, do którego warto przyjść. Nie mówiąc juz o tym, ze to chyba jedyny obecny piłkarz, który najbardziej by nam pomógł wywalczyć LM.

Ten transfer to same plusy - sportowo, marketingowo, wizerunkowo.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:26

Występy CR7 w Lidze Mistrzów: 153 spotkania, 120 goli i 42 aststy. Statsy kosmity.

Dla porównania, ostatni sezon:
- CR7 15 goli
- Igła 5 goli
- Mandzu 4 gole
- Dybala, Berna i Cuadrado po 1 golu.

Transfer marzenie, ale nie wiem czy to rzeczywiście nie jest jakaś walka o podwyżkę w Realu. Pożyjemy zobaczymy.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:32

Balonik napompowany do granic możliwości, tak bardzo, że aż nierealne wydaje się by ten transfer nie doszedł do skutku. Z drugiej strony to tylko informacje od dziennikarzy.

Ramir

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 22:42

Nie chce mi się wierzyć w transfer Ronaldo, ale może być coś narzeczy. :) Ostatnio czytałem pogłoski, że Hyundai chciałby wykupić Fiata. Juventus z R7 stałby się bardzo atrakcyjny pod względem marketingowym. Hipotetycznie Hyundai mógłby na tym zyskać. A jeśli chodzi o poziom sportowy, Cristiano powinien pociągnąć jeszcze parę lat. :)
Gorący temat, aż się wypowiedziałem po tylu latach. :D

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 23:01

Ramir pisze:Nie chce mi się wierzyć w transfer Ronaldo, ale może być coś narzeczy. :) Ostatnio czytałem pogłoski, że Hyundai chciałby wykupić Fiata. Juventus z R7 stałby się bardzo atrakcyjny pod względem marketingowym. Hipotetycznie Hyundai mógłby na tym zyskać. A jeśli chodzi o poziom sportowy, Cristiano powinien pociągnąć jeszcze parę lat. :)
Gorący temat, aż się wypowiedziałem po tylu latach. :D
Rzeczywiście ( https://autokult.pl/31602,fiat-chrysler ... o-wskazuje ). Ciekawe światło rzuca to na całą sprawę. Cristiano kiedyś reklamował Toyotę, na rynku azjatyckim jest ponoć marketingowym bogiem. 2 lata temu Chińskie kluby dawały 300 mln euro za Ronaldo, ale piłkarz odrzucił ten kierunek ponieważ ‘is his life’ and ‘money is not everything’.

Sprowadzenie CR7 za 100 mln i opłacenie jego pensji byłoby decyzją strategiczną dla całego Exoru. Takie transfery robi się też po to, aby zaimponować światu.

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 23:02

Za trzy tygodnie bedziemy sie zastanawiac czy dolaczy do nas w charakterze glownego wzmocnienia linii ataku Simeone czy Balotelli. Wtedy bardzo fajnie bedzie sie posmiac z plotek o Ronaldo. :lol:
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2018, 23:54 przez Nadziej, łącznie zmieniany 1 raz.

Make friends for life or make hardcore enemies!
DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 23:06

W sumie kolejnym argumentem "za" jest sam Ronaldo, który znalazłby się ustach całego świata, a jego transfer medialnie rozłożyłby transfer Neymara na łopatki. :D

Ale - nie uwierzę póki nie zobaczę.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 23:07

Ludzie krecą nosem na transfer Ronaldo. :shock: :shock:

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2018, 23:16

Możemy ściągnąć być może najlepszego gracza w historii piłki, a tutaj narzekania nie zawiodłem się :rotfl:

I tak jak zawsze jestem zwolennikiem zaglądania w metryczkę, tak w tym przypadku nie ma to żadnego sensu - przy tym jak perfekcyjnie prowadzi się Ronaldo to gwarantuję wam, że będzie dłużej w dobrej formie fizycznej, niż raptem 2 lata młodszy Higuain. Zresztą już w chwili obecnej bije go wszystkimi parametrami na głowę i chce być zawsze najlepszy w przeciwieństwie do naszego "grubaska", który po transferze życia postanowił trochę pojeść.

Wymiana Ronaldo - Higuain? Marzenie, niestety chyba ściętej głowy.

Nie wierzę w jego przyjście, ale jedyny argument przemawiający za transferem Ronaldo byłby dla mnie taki, że chce podbić wszystkie 3 najmocniejsze ligi w Europie (przykro mi, ale Bundesliga historycznie do 3 nie należy, a francuska to jest od zawsze 5-6 siła). Jako perfekcjonista chce mieć w gablocie wiele trofeów, a jedynym klubem we Włoszech gwarantującym sukcesy jest właśnie Juventus - gdyby chciał sprawdzić się w tej lidze to tylko u nas.

Jeśli jest choćby cień szansy, to żaden tam Morata za 60, sprzedać Gonzo za 60 póki będą chętni i brać tego Ronaldo. CR jest cholernie uniwersalny z przodu, może grać i na szpicy i na skrzydłach, więc chcąc go zdobyć można nawet poświęcić 2 graczy bo i tak już robi się ciasno.

Jest to swojego rodzaju ryzyko, ale jestem pewien, że gość zagra jeszcze 2-3 sezony na bardzo wysokim poziomie, nieosiągalnym dla takiego chociażby Moraty (Igły zresztą też).
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2018, 23:18 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany