Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2012, 17:29

Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:
francois pisze:
rufi8 pisze:http://football-italia.net/20570/%E2%80 ... n%E2%80%99
Ciekawy transfer Milanu
Ciekawy to mało powiedziane. Wydaje się być genialny. No, chyba że skończy jak Flamini, ale nie wydaje mi się, aby tak miało być.

Coś za dużo tych nowych środkowych pomocników w Milanie. Który to już? Traore, Montolivo, Constant, Diarra. Galliani poszedł w ilość, analogicznie jak my z lewym skrzydłowym w zeszłym roku :-D
A ilu maja ich miec, grajac 4-3-1-2 ? :whistle:
Boateng - nie do ruszenia; Montolivo też nie przyjdzie tam po to, aby grzać ławę, analogicznie Diarra; Nocerino także wypracował sobie mocną pozycję - to jest pierwsza czwórka do wyjściowej jedenastki. A w kadrze zostają kapitan Ambrosini, Emanuelson, sprowadzeni Constant i Traore, połamany Muntari (który prędzej czy później wróci), Flamini (o którym zapomniałeś, a który przedłużył niedawno kontrakt), a być może na stałe wróci Aquilani. Nie wspomnę o młodych Strasserze i Velotim, którzy nie mają szans na grę.

Dużawo, prawda? :doh:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2012, 17:45

Mówi się, że Milan będzie próbował ściągnąć Balzarettiego. Podobno też próbują dogadać się z Genoą w sprawie Veloso - wypożyczenie z koniecznością wykupu za rok. Veloso miałby zastąpić VB i grać przed obrońcami. Bardzo ciekawi mnie jak będzie wyglądał Milan w następnym sezonie:

Abbiati - Abate, Mexes/Acerbi, Silva, Balzaretti - Boateng, Veloso, Nocerino - Montolivo - Cassano, Ibrahimović ? Monto na pozycji z reprezentacji? To wcale źle nie wygląda... .

No tak... jest jeszcze Ambrosini, Traore, Flamini, Constant... . Strasser będzie gdzieś wypożyczony.

Czytałem gdzieś, że Emanuelson rozpoczął indywidualne treningi z Tasotti, czyli człowiekiem, który zrobił z Abate prawego obrońce.

Na nowy sezon Milan ma również ogrywać, De Sciglio. Ten boczny obrońca, który zagrał w meczu z nami. Docelowo lewy, ale może grać na prawej, czytałem gdzieś również, że jest pupilkiem Tasottiego i od dawna się nim zajmuje.
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2012, 17:54 przez De Rossi, łącznie zmieniany 1 raz.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2012, 17:51

Jak na budżet, którym dysponują, plany nie wyglądają źle. Ciekawe czy coś z tego będzie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Ciągnik_Na_Gąsienicach

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2012, 18:00

francois pisze:
Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:
francois pisze: Ciekawy to mało powiedziane. Wydaje się być genialny. No, chyba że skończy jak Flamini, ale nie wydaje mi się, aby tak miało być.

Coś za dużo tych nowych środkowych pomocników w Milanie. Który to już? Traore, Montolivo, Constant, Diarra. Galliani poszedł w ilość, analogicznie jak my z lewym skrzydłowym w zeszłym roku :-D
A ilu maja ich miec, grajac 4-3-1-2 ? :whistle:
Boateng - nie do ruszenia; Montolivo też nie przyjdzie tam po to, aby grzać ławę, analogicznie Diarra; Nocerino także wypracował sobie mocną pozycję - to jest pierwsza czwórka do wyjściowej jedenastki. A w kadrze zostają kapitan Ambrosini, Emanuelson, sprowadzeni Constant i Traore, połamany Muntari (który prędzej czy później wróci), Flamini (o którym zapomniałeś, a który przedłużył niedawno kontrakt), a być może na stałe wróci Aquilani. Nie wspomnę o młodych Strasserze i Velotim, którzy nie mają szans na grę.

Dużawo, prawda? :doh:
Flamini to thrash. Muntari ma wrocic za pol roku :smile: pewnie po tym roku wypozycza go do jakiegos Chievo, bo zawodnik niemlody, po tak dlugiej kontuzji nie znajdzie miejsca w tak dobrym zespole jak Milan. Strasser i Veloti? Nie znam gosci, ale pewnie pojda na wyp. do jakiejs Perugii. Aquilani? BYĆ MOŻE. Duze byc moze. Po przyjsciu Diarry, Constanta czy Traore, raczej juz nie przyjdzie. Grajac 4 w pomocy, musza miec przynajmniej 4 na rezerwe. Tak samo jak sie gra na obronie 4, to wypadaloby miec rezerwowego lewego, 2 srodkowych i 1 prawego a nie potem w razie czego łatać luki na lewej obronie lewymi pomocnikami, na prawej obronie srodkowymi obroncami, albo na srodku obrony def. pomocnikami :prochno:
W Veloso tez nie wierze.

Nocerino, Diarra, Montolivo - Boateng ława:
Ambrosini, Constant, Flamni - Traore

styknie jak dla mnie ;) ew. jesli przyjdzie Aquilani, to czuje ze najpewniej Flamini/Traore pojda na loan ;)

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2012, 18:50

Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:Flamini to thrash
Thrash :doh: Prać? Młócić?
Za dużo tych 'wyrażeń' ma tym forum :stop: Polski to piękny język.
Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze: Nocerino, Diarra, Montolivo - Boateng ława:
Ambrosini, Constant, Flamni - Traore
Traore, z tego co się orientowałem, to typowy defensywny pomocnik.
Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:ew. jesli przyjdzie Aquilani, to czuje ze najpewniej Flamini/Traore pojda na loan ;)
Flamini nie po to przedłużył kontrakt, żeby iść na wypożyczenie. Wiek też już nie na takie przygody.
Traore też na to nie pójdzie. Nie po to podpisał kontrakt z Milanem, żeby ciułać się po wypożyczeniach. W dodatku jest obecnie w kwiecie wieku piłkarskiego.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2012, 18:58

Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:W Veloso tez nie wierze.
Zobaczymy. Galliani wczoraj spotkał się z Preziosim na kolacji, więc jest coś chyba na rzeczy. Sam prezes Genoi stwierdził, że dzisiejszy wieczór może dać Milanowi jakiegoś piłkarza... . Mówi się oczywiście o Veloso, ale też o Destro.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2012, 19:06

Preziosi lubi nadstawiać tyłek tym z Mediolanu, więc nie wydaje mi się byśmy mieli szanse na Destro. Bez problemu pogoni im zarówno Veloso jak i Destro. My nie powinniśmy robić z nimi żadnych interesów.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 czerwca 2012, 20:07

Lypsky pisze:Preziosi lubi nadstawiać tyłek tym z Mediolanu, więc nie wydaje mi się byśmy mieli szanse na Destro. Bez problemu pogoni im zarówno Veloso jak i Destro. My nie powinniśmy robić z nimi żadnych interesów.
Może tak się stać, tym bardziej, że mają już następcę Destro. Następcę, którego sami im sprzedaliśmy - Immobile...

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lipca 2012, 14:10

Tymczasem Galliani czaruje jak co roku, czyli 1 lipca dowiadujemy się, że mercato Milanu jest podobno zamknięte :lol:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 10:53

Zerknąłem na nagłówki dzisiejszych gazet na football-italia.net i w "Corriere dello sport" oraz "Tuttosport" rzucają się w oczy dwa tytuły:

- Milan alarm: “Ibra will perhaps leave”,
- Ibra, Milan ache is back. Will he go?

Wracają plotki o odejściu Ibry? W sumie to się nie dziwię. Dla Szweda to już praktycznie ostatni dzwonek, żeby powalczyć o Ligę Mistrzów, a wobec bardzo prawdopodobnego braku istotnych wzmocnień w obecnym okienku transferowym z Milanem ma na to niewielkie szanse. Tylko gdzie on mógłby się przenieść?

Obrazek
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 12:12

Do Realu, tam tylko ma szanse na Ligę Mistrzów. W City go chyba nie będą chcieli, a PSG nie oszukujmy się, nie wygrało nawet ligi francuskiej.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 lipca 2012, 18:26

Thiago Silva podpisał nowy kontrakt do 2017 roku z zarobkami w okolicach 6 mln euro za sezon, więc jego transferowa saga chyba już definitywnie się zakończyła. W PSG ponoć proponowali mu 7,5 mln euro za sezon, więc jak widać piłkarze wciąż bardziej cenią markę Milanu niż PSG pomimo głębszych szejkowych portfeli paryżan. Ciekawe czy to skłoni Ibrę do pozostania?

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:47

Nie wiem, czy wiecie, ale we Włoszech jest mała burza dotycząca nowych koszulek wyjazdowych Milanu. Oto one:
Obrazek

Chodzi o koszulkę czarną, na której umieścili... coś przypominającego tarczę za mistrzostwo. W Italii grzmią, że element tej flagi nie powinien być dodany, szczególnie, że FIGC czepiało się trykotów Juve. Nie wiem... mnie to zbytnio nie obchodzi.

PS. Koszulka biała bardzo, bardzo przypomina mi wyjazdówkę PSG z poprzedniego sezonu.
Obrazek

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 12:18

Tutaj widać to nieco lepiej. Ot po prostu narodowy akcent. Dziwne, że wrzucili to tylko na te czarne.

Jeszcze w temacie Milanu to Diarra jednak odrzucił ich ofertę.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 12:23

Dziwna ta koszulka, trochę jakby sędziowska - zwłaszcza z tą "kieszonką na kartki" pod flagą. Arbitrzy ich skrzywdzili (MUNTARI!!!11), to teraz sami będą sobie rozjemcami na boisku? :prochno:

Dobrze, że Diarra im odmówił, bo byłoby to nie lada wzmocnienie.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
ODPOWIEDZ