Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 13:44

Też się zgadzam ze Supersoniciem, ludzie dajcie sobie spokój z tym pseudo włoskim klubem interem i innymi pół produktami z rzymu czy skąś tam. Po Farsopoli jest tylko JUVE a reszta to banda wrógów. Chcecie mocnego Calcio a ja nie , Ja chce mocnego Juve bo co mnie obchodzi reszta. Mogły o tym myśleć władze gdy nas degradowały we procesie-farsie stulecia. Bo tak na prawdę to w 2006 roku o sile ligi włoskiej nie stanowiło kilka drużyn tylko JUVE i milan które nabijały punkty w europie.

Więc prosze was nie rozczulajcie się za dużo nad nimi bo gdy u nas rządił secco na serie a.pl interowcy krzyczeli że stajemy się średniakiem i już nie wstaniemy z kolan. Z kolei teraz udzielają się tylko pod newsami o ich śmiesznymi najemnym klubiku bojąc się wogóle coś pisać o nas. Z całego serca życze im żeby przez następne kilka lat nie grali w LM. A w następnym sezonie musimy znowu ich dwa razy odpalić i niech znają swoje miejsce w szeregu.

Ogólnie nie obchodzą mnie inne ekipy, nie są mi potrzebne, nie czytam co się z nimi dzieje. Chce tylko by były zawsze za JUVE. Nawet lepiej gdy nas nie nawidzą i są przeciwko bo to oznacza żę boją się tak jak kiedyś i wiedzą że silna Stara Dama powraca. 8)

qwerty1337

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 13:45

@Supersonic

Nie mogę się z tobą zgodzić. Mimo tego, że nigdy nie kibicuję Interowi, w żadnym meczu (no z wyjątkiem ostatnich derbów Mediolanu :smile:), to zdecydowanie trzymam kciuki za wszystkie inne włoskie drużyny w europejskich pucharach. Dlaczego? Temat wałkowany już setki razy, lepsze wyniki -> większe zainteresowanie -> większe pieniądze -> lepsi piłkarze -> atrakcyjniejsza liga ->...

Twój przykład z PSG jest nietrafiony, bo żeby piłkarz nie zwracał uwagi na poziom ligi i ewentualne sukcesy, potrzebne są pieniądze, duże pieniędzy. W przeciwieństwie do nas, oni mają jakiegoś szejka Muhammada Allah Akbara, który sra diamentami i może kupować co mu się podoba. My za to targujemy się o każde ćwierć miliona, liczymy każdy grosz, a tych groszy będzie coraz mniej, gdy liga stoczy się jeszcze bardziej. No bo kto chciałby kupować prawa do upadającej ligi, z archaicznymi stadionami, które świecą pustkami, a kopią na nich piłkę nikomu nieznani kopacze (no bo w końcu w pucharach europejskich odpadają w eliminacjach)? Na pewno nie Canal+ :prochno:

Niektórym się marzy Inter i Milan w Serie Z8, Zeman i Moratti w syberyjskich łagrach, a Juventus ze 114 punktami co sezon, złotymi gwiazdkami, które trzeba doszywać na plecach i spodenkach, bo z przodu brakuje miejsca, a Conte papieżem.

Świetna perspektywa - oglądanie gównianych meczów, z gównianymi rywalami w gównianej lidze i zdobywanie gówno wartego Scudetto. Dziękuję postoję.

MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 13:47

Też się zgadzam ze Supersoniciem, ludzie dajcie sobie spokój z tym pseudo włoskim klubem interem i innymi pół produktami z rzymu czy skąś tam. Po Farsopoli jest tylko JUVE a reszta to banda wró###. Chcecie mocnego Calcio a ja nie , Ja chce mocnego Juve bo co mnie obchodzi reszta. Mogły o tym myśleć władze gdy nas degradowały we procesie-farsie stulecia. Bo tak na prawdę to w 2006 roku o sile ligi włoskiej nie stanowiło kilka drużyn tylko JUVE i milan które nabijały punkty w europie
To znaczy, że Moggi dobrym obywatelem jest ? Czyste sumienie ma ? W kwestii oceny czystości sumienia proszę o przyjęcie ogólnospołecznych standardów a nie waszych Turyńskich :)

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 13:48

Supersonic, słusznie prawisz. Aczkolwiek mam kilka uwag:

Co do kibicowania lokalnym drużynom, to myślę, że podstawowa różnica jest taka, że wytwarza się silniejsza więź. Chodzisz regularnie na mecze, udzielasz się w różnych akcjach bo kibicowanie to nie tylko wspieranie drużyny o czym szczególnie wiedzą kibice z Polski :)
Supersonic pisze:To sa rywale, to sa - jak Inter- ekipy ludzi ktorzy nas okradli, ktorzy sa odpowiedzialni za wiele naszych krzywd.
No więc dlatego Inter jest darzony szczególnym uczuciem. Znamienne jest to, że kibice z Turynu nienawidzą ich bardziej niż Torino. Ale dlaczego reszta? Z jakichś powodów kosa jest ale generalnie tutaj jest ciężko to określić bo to pytanie z serii "czy Polak powinien nienawidzić Rosjan, Niemców i Żydów?"
Supersonic pisze:Jak zaczyna dzien od JP, zyje Juventusem, czuje go - to nie jest gorszy od Drughi, ktorzy chodza na mecze.
No ja myślę, że jednak jest. Myślę, że uczucie większości z nas jest szczere, każdy z nas jest długo z Juventusem, ma trochę pamiątek i przeżywa każdy mecz i każde wydarzenie takie jak np. ostatnia afera ale realnego wsparcia nie daje.

Natomiast co do szeroko rozumianego kryzysu włoskiej piłki i wspierania calcio - prawda jest taka, że cały kryzys się bierze stąd, że nie ładuje się takiego szmalu we włoskie drużyny co w hiszpańskie czy angielskie. Gdyby szejk-jakiś-tam wybrał sobie np. Lazio zamiast $ity itd. to trend by się odwrócił. Aczkolwiek zanika trochę we Włoszech kultura kibicowania, infrastruktura sportowa też kuleje bo ładniejsze stadiony są nawet w Polsce. Może jakiś mundial albo euro to odwróci? :)
qwerty1337 pisze:Niektórym się marzy Inter i Milan w Serie Z8, Zeman i Moratti w syberyjskich łagrach, a Juventus ze 114 punktami co sezon, złotymi gwiazdkami, które trzeba doszywać na plecach i spodenkach, bo z przodu brakuje miejsca, a Conte papieżem.

Świetna perspektywa - oglądanie ### meczów, z ### rywalami w ### lidze i zdobywanie ### wartego Scudetto. Dziękuję postoję.
Trochę koloryzujesz. Od wsparcia kibiców (z którego nota bene nic nie wynika) zależy być albo nie być Serie A? :roll: To co? Może powinniśmy dotować Inter i Milan, żeby im lepiej szło?

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 14:01

@qwerty1337

Dzięki stary jeden ogarnięty się trafił, ale nie trudź się, to i tak nic nie da. Pisałem podobnie przed dwoma dniami. Ale ważniejsze niż czyste realia obecnych czasów jest bycie tru, a póki co to Bayern namówił Gomeza( za 30 mln na przejście do nich i zostanie w lidze), a my mamy problem, gdyż takiej sumy nie wydamy.
Nie ma przeciwnika, nie ma kogo z deka pohejtować w lidze, nie ma emocji, nie ma zabawy. Wszystko na ten temat. Z mojej strony EOT.
pumex pisze: atak Cassano-Milito
Milito młodszy już nie będzie i możliwe, że wygryzie go Palacio. Ale zobaczymy. Pereira za kurczaka Nagatomo, to też niezła zamiana.
pumex pisze: słabo zapowiadające się mercato Interu wyszło całkiem dobrze,
Sam bym pomyślał, że łysy się z Brancą na łby pozmaieniał pod koniec tego okienka.
Mietson pisze: Trochę koloryzujesz. Od wsparcia kibiców (z którego nota bene nic nie wynika) zależy być albo nie być Serie A?
Czyli wynika tyle samo, co z życzeń spadku każdemu innemu, z którym mamy kosę, a nie tylko Interowi:).

"Zabawne" są swoją drogą te napinki MarcinaWU i wokół niego. Czas stąd spadać. A wszystko się wzięło na początku stąd, że jeden wolał kolor granatowy i Ronaldo aka Zamorano, drugi nasze pasiaki i Zidane'a, Del Piero.
Oczywiście nie dotyczy kibicowania drużynom lokalnym.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, 14:26 przez strong return, łącznie zmieniany 3 razy.

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 14:02

Dobra marcin czy jak ty tam masz daj se siana człowieku. Poczytaj najpierw troche o tym procesie a później się wypowiedz. Nie mam ochoty z tobą rozmawiać bo jesteś kibicem najemników a nie zawodników. Przeciez ty nawet nie wiesz ile twój klub ma mistrzostw krajowych bo to ciężko określic. :lol:

Nie cytuj mnie więcej bo sobie tego januszu nie życze. Ja chcesz sie wypowiadać na zapraszam na serie.pl bo to jest forum kibiców juve a nie tam jakiś pseudo-włoskich klubów z mediolanu. Lepiej módl się zeby rumuny dzisiaj was nie wystrzeliły w kosmoc już po pierwszym meczu.

Natomiast tematu moggiego nie zaczynaj chłopcze bo nawet sobie nie wyobrażasz co ten człowiek potrafił. Jakie gwiazdy on potrafił kupować(zerknij sobie tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Luciano_Moggi). Tylko przeczytaj i nikomu nie mów bo przecież on mecze kupował przez co inter nie mógł 20 lat nic wygrać. :D

A teraz spadam młody do pracy na dwójke. Natomiast ty nie zapomnij o książkach i zeszytach bo za tydzień już do budy śmigasz.

FORZA LA VECCHIA SIGNORA 8)

MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 14:18

Przeciez ty nawet nie wiesz ile twój klub ma mistrzostw krajowych bo to ciężko określic.
To bardzo proste ! W przekonaniu całego piłkarskiego świata Inter ma 18 tytułów mistrzowskich. Zdanie opozycyjne w stosunku do całego świata mają kibice Juventusu, co wynika z niszowego systemu wartości. Otóż, mistrzostwo uczciwie zdobyte nie ma dla nich większej wartości, co z kolei oznacza, że Inter jeszcze nic nie wygrał :)
Natomiast tematu moggiego nie zaczynaj chłopcze bo nawet sobie nie wyobrażasz co ten człowiek potrafił. Jakie gwiazdy on potrafił kupować(zerknij sobie tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Luciano_Moggi)
Takie rzeczy to tylko tutaj ! Pomnik mu wybuduj !
Poczytaj najpierw troche o tym procesie a później się wypowiedz.
Jakim źródłem powinienem się posiłkować ? :)

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 15:01

MarcinWu pisze:To bardzo proste ! W przekonaniu całego piłkarskiego świata Inter ma 18 tytułów mistrzowskich. Zdanie opozycyjne w stosunku do całego świata mają kibice Juventusu, co wynika z niszowego systemu wartości. Otóż, mistrzostwo uczciwie zdobyte nie ma dla nich większej wartości, co z kolei oznacza, że Inter jeszcze nic nie wygrał :)
Czyli uważasz że Inter uczciwie zdobył mistrzostwo 2006? Tzn. ma w papierach, bo zdobyć to nie zdobył...

Też nie mogę się w pełni zgodzić z Supersonikiem. Niedługo dojdziemy do absurdu, że gdy Udinese czy napoli będzie grać z Bayernem (czy Anglikami np.) to będę miał kibicować Niemcom, bo tak...
Z resztą, niech każdy trzyma kciuki za kogo chce, ale jak zauważył Szczypek, nie zawsze trzeba się tym chwalić :) jak pewien zadeklarowany kibic Juve który wrzucił zdjęcie jak myka na mecz Premiership w koszulce MC.

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 15:06

MarcinWu pisze:Jakim źródłem powinienem się posiłkować ? :)
To jedno orzeczenie Trybunału w Neapolu powinno ci wystarczyć:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=21239

A nie czekaj, dla ciebie nie liczy się to co naprawdę było, tylko to co walnęli w papierach, a orzeczenia Trybunału to tak dla zabawy są :lol:

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 15:19

qwerty1337 pisze:, to zdecydowanie trzymam kciuki za wszystkie inne włoskie drużyny w europejskich pucharach. Dlaczego? Temat wałkowany już setki razy, lepsze wyniki -> większe zainteresowanie -> większe pieniądze -> lepsi piłkarze -> atrakcyjniejsza liga ->...
Poprosze historyczny przyklad ligi, ktora byla kiedys atrakcyjna/ mocna, swojego czasu przestala byc, stoczyla sie nizej i tam tkwi. Uklad w Europie jest ten sam od 50-ciu lat - sa cztery wielkie ligi, ktore we wlasnym obrebie zamienialy sie miejscami, nawet odjezdzaly zdecydowanie ( vide Anglia lata 70-te i 00 czy Wlochy 90-te) ale jak w teorii wahadla - bo maksymalnym wygieciu w jedna strone, po kilk/nastu latach tendencja musi sie odwrocic. Bylismy dziecmi wiedzielismy co to Juve, dzisiejsze dzieciaki tez wiedza - spokojnie, nie ma mozliwosc zeby Serie A w ciagu 10-u lat wyleciala poza czworke. Jakby ktos znalazl zestawienie ile kluby rosyjskie wydaly w ciagu ostatnich 10-u lat, to ciekaw jestem czy nie przebilyby wloskich. Czy prestiz podobny? W zaden sposob. Oczywiscie moze powstac super-NBA-premiership, ktora calkowicie pozamiata, ale wobec takiego obrotu, kibicowanie wloskim klubom w pucharach i tak na nie wiele sie zda. Moze powstac Euroliga europejska. Na pewno z Juve w skladzie, spokojnie. Mozna kupic klub, nie mozna w krotkim czasie kupic marki, Juve i mniej utytulowani "bracia" budowali ja przez 100lat, jeden z drugim szejkiem nie sprawia, ze te marki nie beda atrakcyjne.

Powiem tak, mediolan o siebie zadba i nie potrzeba im do tego Waszego, forza calcio, forza calcio, dawaj Inter szybuj do LM. Na pewno nie tu.
qwerty1337 pisze: Świetna perspektywa - oglądanie ### meczów, z ### rywalami w ### lidze i zdobywanie ### wartego Scudetto. Dziękuję postoję.
Nie jest mozliwa taka perspektywa, co wyjasnilem wyzej. Dlatego spokojnie mozna zaprzestac wspierania wrogow w imie naszej swietlanej przyszlosci. Trzeba tez rozgraniczyc trzymanie kciuki za Udinese czy Palermo, a mediolan. Sa wrogowie i WROGOWIE 8)
Mietson pisze: Co do kibicowania lokalnym drużynom, to myślę, że podstawowa różnica jest taka, że wytwarza się silniejsza więź.
Nie moge sie zgodzic. Jak Chinczyk w pubie chinczyka dzga nozem bo powiedzial cos zlego o jego Liverpoolu, to mysle, ze wiez z klubem ma konkretna :prochno:
Mietson pisze: No ja myślę, że jednak jest. Myślę, że uczucie większości z nas jest szczere, każdy z nas jest długo z Juventusem, ma trochę pamiątek i przeżywa każdy mecz i każde wydarzenie takie jak np. ostatnia afera ale realnego wsparcia nie daje.
No wiec w kwestii uczucia, tak samo ten klub kocha Drughi i tutejszy fanatyk :prochno: . Jezeli za realne wsparcie uznajemy: klub ma z Ciebie hajs + doping - gdzie wage tych dwoch czynnikow okreslilbym jako 80%-20% ( bez dopingu klub sobie poradzi - Twoja Legia i protest zylety np) a hajs? No masz racje, ale to bardzo smutna definicja bliskosci z klubem. Od bidy moglbym uzyc argumentu kumpla, ktory co sezon ma min. 5 koszulek z JS plus rocznie placi za posiadanie karty i zostawia tam ciezki hajs, ale takich ludzi jest malo. Jestesmy przez los pokrzywdzeni w kwestii kibicowania Juve i tego sie ominac nie da.

Raz jeszcze powtorze: Mimo, ze mi to zwisa osobiscie, to jest roznica w trzymaniu kciukow niech Napoli rozwali Bayern, a w niech zrobi to Milan. Szanuje Udinese, za ich pomysl na klub, spojnosc, walke troche z wiatrakami. Niech bija Niemcow :twisted:
Po prostu wybaczanie interowi w imie, bo liczy sie wielka pilkarska wloska rodzina.. :angry: rodzina, ktora jak ktos tu dosadnie ujal, z domu nas wyrzucila bez mrugniecia okiem. I chetnie ponownie by to zrobila.

Zbanowaliscie Marcina i na ksenofobow teraz wyjdziemy :naughty:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 16:40

Supersonic pisze:Zbanowaliscie Marcina i na ksenofobow teraz wyjdziemy :naughty:
Myślę, że Marcin już nie wróci. Wykorzystał wszelkie kombinacje ze swoim imieniem i "W". Musiałby się teraz ostro wysilić, abyśmy go wreszcie nie rozpoznali :prochno:

Generalnie to się z Tobą Supersonicu wyjątkowo(?) zgadzam.

Tak sobie chłopaki zaczynaliście przypisywać Scudetto, już ta liga włoska zaczęła się chylić ku totalnemu upadkowi, a teraz Inter się włącza do walki o mistrzostwo?

slk!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 16:58

Zobaczymy jak Stramaccioni poradzi sobie z Cassano :wink:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 23:09

Alvaro Pereira w Interze za 10 mln - przynajmniej według transfermarkt.de.
Niezły transfer.

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 09:33

To już potwierdzony transfer. Naprawdę nieźle się wzmacniają. Teraz podobno mają starać się o Afellaya.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2012, 10:04

--Maq-- pisze:To już potwierdzony transfer. Naprawdę nieźle się wzmacniają. Teraz podobno mają starać się o Afellaya.
Cholera, nie pomieszczą ich wszystkich :O

Coutinho, Cassano, Milito, Afellay, Palacio, Alvarez ?

Obstawiam ze ich wyjsciowy sklad bedzie wygladal tak:

Handanović - Alvaro Pereira, Ranocchia, Samuel, Maicon - Cambiasso, Gargano - Cassano, Sneijder, Palacio - Milito

Pierwsi rezerwowi w ofensywie to zapewne Coutinho, Alvarez i Guarin, wiec tez nie jest zle. Obrona srednio, bo na lawce maja slabiutkich Nagatomo i Chivu, ale moze cos z tym ugraja. Nie wiem jak prezentuje sie Silvestre, ale jesli jest jak o nim mowia, nowym SAmuelem, Jonathan nowym Maiconem a Alvaro Pereira (co moge juz stwierdzic, bo widzialem go w Urugwaju i w Porto wiele razy, jesli sie tylko zaklimatyzuje) nowym Urugwajskim Zanettim, to Inter bedzie cholernie mocny. Smiem twierdzic ze lepszy niz Milan.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
ODPOWIEDZ