Premier League
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
@up "Fergie time" wiecznie żywy
Ciekawe kto pierwszy zapuka do siedziby Evertonu po trio Lukaku-Barkley-Mirallas.
Właśnie obejrzałem skrót meczu Liverpool - United i zastanawiam się jakim cudem gospodarze nie wpakowali piłki do siatki. Przy okazji dowcip-suchar-zagadka: ilu graczy LFC potrzeba by wygrać główkę z Fellainim? Na pewno więcej niż 4
To tak a propos sytuacji, po której gola strzelił Rooney.
Dobrze, że jednak nie skusiłem się na szlagier ligi angielskiej.

Właśnie obejrzałem skrót meczu Liverpool - United i zastanawiam się jakim cudem gospodarze nie wpakowali piłki do siatki. Przy okazji dowcip-suchar-zagadka: ilu graczy LFC potrzeba by wygrać główkę z Fellainim? Na pewno więcej niż 4

Dobrze, że jednak nie skusiłem się na szlagier ligi angielskiej.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- joy
- Katalończyk
Oglądałem pierwszą połowę angielskiego szlagieru i bardzo się rozczarowałem. Pod względem czysto sportowym takie podstawowe elementy jak kontrola piłki czy wychodzenie z akcją są bardzo słabe. Na ten moment taki MU jest lata świetlne od tego żeby powalczyć chociażby o 1/2 LM i to nawet przy szczęśliwym losowaniu (nie mówię już o tym sezonie). LFC jestem w stanie wytłumaczyć bo Klopp gra tym co mu dano w spadku. Ogólnie to co można wyróżnić to walka, ale to jednak mało. Gigantyczne pieniądze dla PL a tutaj zamiast dolna część tabeli równać poziomem do topu, to jest odwrotnie. Arsenal serio ma szanse zostać mistrzem, bo tak słabej PL to chyba nie było od lat.
Dobrze - im Anglicy bardziej idą w widowiskowość, tym gorszy poziom prezentują później na tle drużyn z kontynentu... Dla neutralnego widza - świetny mecz. Dla konesera - śmieszny mecz 

#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- kawek
- Juventino
Odchodząc od tematu meczu Norwich Liverpool
To już trzecia albo i czwarta kolejka PL od jego transferu a rzymski Messi Iturbe nadal nie zadebituowal jeszcze w lidze. Sam byłem meeega zły kiedy na ostatniej prostej wyprzedziła nas roma ale teraz czapki z głów i pokłony dla Marotty za to że rok później zafundował nam niewiele drozszego a o mega wiele lepszego Paulo
To już trzecia albo i czwarta kolejka PL od jego transferu a rzymski Messi Iturbe nadal nie zadebituowal jeszcze w lidze. Sam byłem meeega zły kiedy na ostatniej prostej wyprzedziła nas roma ale teraz czapki z głów i pokłony dla Marotty za to że rok później zafundował nam niewiele drozszego a o mega wiele lepszego Paulo
- Cabrini_idol
- Juventino
MU to jest jedno z największych pośmiewisk w Europie. Drużyna budowana od 3 lat za GIGANTYCZNE pieniądze jest słabsza niż choćby Włoskie Empoli. Ale cieszy mnie to, nie powiem, że nie
Gdyby Juve posiadało taki kapitał jak United to już dawno mielibyśmy wygraną w Lidze Mistrzów. Tak źle zagospodarowanej drużyny nie pamiętam od czasów ... no właśnie kogo.

Gdyby Juve posiadało taki kapitał jak United to już dawno mielibyśmy wygraną w Lidze Mistrzów. Tak źle zagospodarowanej drużyny nie pamiętam od czasów ... no właśnie kogo.

- jarmel
- Redaktor
Dokładnie, co roku wydawane tyle kasy, że się w głowie nie mieści, a zobaczcie na ich skład :lol: zbieranina średniaków.
Kolejne spotkanie PL jakie oglądałem w tym sezonie i kolejne na bardzo niskim poziomie, co tam się dzieje :roll:
Kolejne spotkanie PL jakie oglądałem w tym sezonie i kolejne na bardzo niskim poziomie, co tam się dzieje :roll:
- wagner
- Juventino
Mnie osobiście nie do końca. Wole na tronie Czerwone Diabły niż ich rywali zza miedzy choćby. Trzeba jednak otwarcie powiedzieć, że zespół Van Gaala nie zasługuje na top 4.Cabrini_idol pisze:Ale cieszy mnie to, nie powiem, że nie
Jesteś szalony, że wybierałeś Unitedjarmel pisze:Kolejne spotkanie PL jakie oglądałem w tym sezonie i kolejne na bardzo niskim poziomie, co tam się dzieje :roll:

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Paradoksalnie szło im lepiej, a poziom wcale nie był niższy, kiedy PL była w cieniu potentatów, także finansowych, z Serie A. Widać jak wiele znaczyły dla angielskich zespołów gwiazdy wykreowane na przełomie XX i XXI w. Aż trudno uwierzyć, że Arsenal nie był kiedyś 4rty, a MU i Liverpool zgarniały LM.
Trzeba im jednak oddać, że przeciwieństwie do Włochów, zrobili ze swojej ligi najlepszy produkt piłkarski na świecie. PL to kraina gdzie hajs zawsze się zgadza, a frekwencja na stadionie mniejsza niż 90% to rzadkość.
Trzeba im jednak oddać, że przeciwieństwie do Włochów, zrobili ze swojej ligi najlepszy produkt piłkarski na świecie. PL to kraina gdzie hajs zawsze się zgadza, a frekwencja na stadionie mniejsza niż 90% to rzadkość.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Shadow Marshall
- Juventino
Dramat z tym United. Taka kasa jaka tam się obraca to klub powinien być rok w rok w gronie faworytów do tytułu jak było za Fergusona. Teraz wydali kupę siana na Martiala (nie powiem zdolny chłopak), a na obronie grają zwykłe lamusy. Straszna zbieranina z tej ekipy.
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie no Martial zdolny chłopak nie powiem, no ale ten transfer za taką kasę, to totalny absurd i szczyt desperacji - to aż komiczne. W dodatku cena jego transferu, z bonusami może wynieść i 80 mln € :shock: Mówmy sobie szczerze, to jak za taką kasę, to póki co jest niewypał - 5 bramek w PL - no sorry. Pięknie zasponsorowali Monaco... Ten sezon w lidze Angielskiej, to komedia, skutek złych inwestycji - na których skorzysta Leicester - mam nadzieje !Shadow Marshall pisze:Teraz wydali kupę siana na Martiala (nie powiem zdolny chłopak)
- Shadow Marshall
- Juventino
Oczywiście według mnie to zawodnik ogromnie przepłacony (jakąś wartość tam posiada, ale nie aż taką by tyle za niego bulić). Za taką kasę mogli kupić spokojnie dwóch dobrych stoperów bo to co się tam wyprawia w obronie to komedia.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Nie no Martial zdolny chłopak nie powiem, no ale ten transfer za taką kasę, to totalny absurd i szczyt desperacji - to aż komiczne. W dodatku cena jego transferu, z bonusami może wynieść i 80 mln € :shock: Mówmy sobie szczerze, to jak za taką kasę, to póki co jest niewypał - 5 bramek w PL - no sorry. Pięknie zasponsorowali Monaco... Ten sezon w lidze Angielskiej, to komedia, skutek złych inwestycji - na których skorzysta Leicester - mam nadzieje !Shadow Marshall pisze:Teraz wydali kupę siana na Martiala (nie powiem zdolny chłopak)
- zbysioJuve
- Juventino
No niestety, ale debiut udało mu się już zaliczyćkawek pisze:Odchodząc od tematu meczu Norwich Liverpool
To już trzecia albo i czwarta kolejka PL od jego transferu a rzymski Messi Iturbe nadal nie zadebituowal jeszcze w lidze.

http://www.livemecz.pl/1443726-bournemo ... t_ham.html
Nie wiem, ale nawet, w którejś z włoskich gazet (CdS?) była wzmianka z tego powodu.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
nie przesadzaj, Moyes dostał grosze na transfery bo kazali mu grać tym szrotem jaki zostawił Ferguson myśląc, że to super zawodnicy... do tego Fergie nie myślał o przyszłości bo wiedział, że odchodzi przez co wolał ściągać zawodników z emerytury na pół roku niż zainwestować w kogoś pieniądze ;] Ok w zimie kupili mu Matę ale to była desperacja w celu ratowania szans na LM... całość i tak nie zmienia faktu, że Moyes na transfery wydał śmieszne pieniądze jak na taki klubCabrini_idol pisze:Drużyna budowana od 3 lat za GIGANTYCZNE pieniądze
@wagner: nie mów tylko, że wolisz MU od MC dlatego, że nie na pieniądzach zbudowany :lol:
a co do Martiala to to jest kwestia podejścia - i tak nie mieli kogo sensownego kupić więc mogli przekisić kasę przez rok, Martial walnąłby w tej nędznej francuskiej 20+ goli i po 1 mogliby go w ogóle nie kupić a po 2 niekoniecznie nawet i za 80 z bonusami
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Co nie oznacza, że mogli zainwestować tą ogromną kasę wydaną przez 2 -3 lata dużo lepiej ( Mata,Di Maria, MArtial, Shaw itd). Wiem, że stawiane Juventusu za wzór to nadużycie, ale porównaj budowanie obu zespołów począwszy od ery Conte. Przepaść...