Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:15

Być może bezpośrednio nie sprzedamy Sturaro lub Rincona, ale jeden z nich jestem pewien, że wejdzie w transakcje Bernardeschiego, a jeżeli Viola woła 50 melonów za Federico to ew. transakcja 38-40 melonów w gotówie i Rincon lub Włoch będzie się opłacała, biorąc pod uwagę ile tak naprawdę ci dwaj są warci. Wierzę, że Lemine opchniemy, bo lepiej już zostawić Bentancura, a reszta jest nie do ruszenia. Chyba, że faktycznie nie został urugwajczyk zarejestrowany, ale to i tak chyba nie ma znaczenia, jeżeli byśmy chcieli zakupić kogoś z poza eu? Jeśli się mylę to poprawcie mnie.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:26

panlider pisze:
Może źle się wyraziłem lub źle mnie zrozumiałeś. Zdaję sobie sprawę, że naszą siłę ofensywną mają stanowić skrzydła :hellyes:
Wiadomo, że Pjanic musi mieć kogoś z defensywnym usposobieniem obok siebie, ale to nie znaczy, że nie może być błyskotliwym młodzianem :prochno:
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2017, 20:31 przez LukaszG / DLuGi, łącznie zmieniany 1 raz.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:29

zuravski pisze:
Bentancur został już zarejestrowany.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:31

Nasza siłę ofensywne będą stanowic nie tylko skrzydła ale również gra kombinacyjna między każdym z czwórki Costa, Dybała, Higuain, Bernarderschi, którym pilke będzie wprowadzał Pjanic. W dodatku mega ofensywne boki obrony (mam nadzieję) w postaci Sandro i Cancelo. Równie dobrze Bernarderschi może zejść do środka i pograc klepke z Dybała i Higainem, bo Berna i Dybalą to właśnie piłkarze stworzeni do gry kombinacyjnej . Będziemy mieć MEGA dużo opcji jeśli chodzi o opcje gry ofensywnej.

Pojawiają się informacje, że Keita opuścił Camp przed sezonowy Lazio i ma podpisać kontrakt z Interem. Kwota 20 mln euro.

Obrazek
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:36

Poprostu pisze:
zuravski pisze:
Bentancur został już zarejestrowany.
Dzięki, musiałem się upewnić. Rozumiem, że w takim razie pozostanie z nami co mnie bardzo cieszy, bo obok Orsoliniego to dla mnie jest wbrew pozorom duże wzmocnienie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:39

Cabrini_idol pisze:Pojawiają się informacje, że Keita opuścił Camp przed sezonowy Lazio i ma podpisać kontrakt z Interem. Kwota 20 mln euro.
A tak się zarzekał, że chce tylko do Juve...z tego wynikałoby, że tak naprawdę to w ogóle nie byliśmy nim zainteresowani bo inaczej byłby nasz. Z drugiej strony po zakontraktowaniu Costy i praktycznie pewnym Berną nie byłoby dla niego miejsca. To jest dobry transfer interu.

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:41

Cabrini_idol pisze:Pojawiają się informacje, że Keita opuścił Camp przed sezonowy Lazio i ma podpisać kontrakt z Interem. Kwota 20 mln euro.
No bez jaj, nie możemy odpuścić takiego gracza i to na rzecz ligowego średniaka :facepalm:

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:45

Trza było odpuścić Schicka, Mandzukicia rotować z Igłą, a Keitę wziąć i on by rotował z Costą na lewej, a po prawej byłby Berna i Cudarado. Szkoda go odpuszczać za taką cenę.

ps. Jutro o 15:30 prezentacja Costy. Uda nam się w tym tygodniu zaklepać Bernę i Wojtka?

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:55

Przykra sprawa z tym Keitą bo jeśli Schick się skicha (czy to za sprawą rehabilitacji czy samego transferu) to obowiązkowo wpadnie jakiś Borriello za niewiele mniej.

Naprawdę, jeśli w zaistniałych okolicznościach Marotta twardo obstawał przy 15 (?) milionach za gracza Lazio to chyba kolejny raz przechytrzy sam siebie...
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2017, 20:57 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.

calma calma
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:55

Wojtek pisze:Trza było odpuścić Schicka, Mandzukicia rotować z Igłą, a Keitę wziąć i on by rotował z Costą na lewej, a po prawej byłby Berna i Cudarado. Szkoda go odpuszczać za taką cenę.

ps. Jutro o 15:30 prezentacja Costy. Uda nam się w tym tygodniu zaklepać Bernę i Wojtka?
Cabrini_idol pisze:Ja mówie o Serie A . Para Pjanic Khedira to nadal top we Włoszech a ofensywa będzie dużo mocniejsza.

Zobaczcie sobie na składy Romy, Napoli, Milanu, Interu. Poza Napoli nie widzę żadnego powaznego kandydata do walki z nami o scudetto. Poza tym jak pisze , poczekajmy do końca okienka. Jestem pewny, że poza Bernarderschim i PO przyjdzie ktoś ekstra. Co postawi nas znowu w gronie faworytów do finału LM obok Realu,Bayernu,Barcy. Jak ktoś myśli inaczej to żyje w innym świecie od kilku lat. Przynajmniej tym piłkarskim.
Nasze okienko narazie slabiutko wyglada, teoretycznie sciagnelismy tylko jednego zawodnik dodatkowo przez wypozyczenie, Schick upada, jesli to prawda i odpuscimy Keite Balde to juz kompletnie nie bede rozumial ruchów zarządu...

kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:56

Szkoda, liczyłem, że jednak wyląduje w Turynie. Jesli Schick nie wypali a Keite odpuszczamy to trochę lipa. Z drugiej strony skończą się te śmieszne komentarze, że czeka na juve i przyjdzie za rok za darmo :rotfl: Chyba Witsel nikogo nic nie nauczył. Sypneli groszem i murzynek pędzi do Mediolanu.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:57

MRN pisze:
A tak się zarzekał, że chce tylko do Juve...z tego wynikałoby, że tak naprawdę to w ogóle nie byliśmy nim zainteresowani bo inaczej byłby nasz. Z drugiej strony po zakontraktowaniu Costy i praktycznie pewnym Berną nie byłoby dla niego miejsca. To jest dobry transfer interu.
To raczej media tak twierdziły a nie sam gracz.
Swoją drogą jak naprawdę pójdzie za 20 baniek to trochę szkoda.
Widać musieli jednak wybrać Schicka no i w sumie logiczne Schick na zmiennika Igły, w Sampie grał praktycznie tylko w ataku, Costa lewa strona a Bernardeschi prawa. Może być z tego coś super a może być tragedia, ryzyko spore. Szczególnie ten Bernardeschi za ponad 40 baniek, mnie dalej sportowo zdecydowanie bardziej przekonywałby Berardi ale chyba już nie jest w ogóle brany pod uwagę przez zachowanie z przeszłości i niechęć do transferu.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 20:58

A więc jak to leciało? "Keita na nas poczeka bo chce bardzo do nas wiec za darmo go bedziemy mieć za rok" ? :smile:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 21:07

Uwielbiam naiwniakow na tym forum. Cabrini wrzuci wiadomość o pojawiających się informacjach, nawet bez źródła, a połowa forum komentuje to jak oficjalny transfer :lol: Mają ludzie zdrowie na takie zabawy.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2017, 21:08

Szikit pisze:Uwielbiam naiwniakow na tym forum. Cabrini wrzuci wiadomość o pojawiających się informacjach, nawet bez źródła, a połowa forum komentuje to jak oficjalny transfer :lol: Mają ludzie zdrowie na takie zabawy.

http://www.football-italia.net/105882/r ... vels-inter

źródło

Zablokowany