Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 21:38

Ad powyzej.

Milan niestety przespał okres tak jak Chelsea.

Do wymiany maja praktycznie połowe kadry. Inter to samo.

Zakładając ze w dobie kryzysu żaden z Włoskich klubow nie szaleje na rynku transferowym wymiany są najlepszym sposobem zbicia ceny.

Niestety szkoda mi troszke Immobile, no ale Cavani ma dopiero 25 lat więc..

Krasic,Melo,Elia,Giovinco,Immobile.. mozna oddawać byle by zbić 'gotówke' do poziomu 25 milionów.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 21:43

Zgadzam się z jakku1, że jak teraz nie wygramy takiej licytacji, to kiedy?? Jak nam się coś nie uda? Potrzebujemy teraz bardzo dobrych piłkarzy, żeby wejść jeszcze wyżej. Prawdą faktycznie jest, że na tle Milanu dużo wydajemy. Sęk w tym, żeby teraz naprawdę nie iść już w ilość.
W City, oprócz Balotellego są jeszcze: Tevez, Dzeko, Aguero oraz-formalnie Adebayor(koguty będą miały kłopoty, jak nie awansują do LM z wykupieniem go. Ostatnio Ade-bade zajął się raczej grą )-gdyby byli normalnym kubem, to powiedziałbym, że powinni się raczej kogoś pozbyć. I raczej mają pewnie chrapkę na RVP, bardziej niż na Cavaniego. Nawet jakby nas Urus olał na rzecz np. z Chelsea, to i tak we wspomnianym City wyprzedarz jest pewna. I powinniśmy z tego skorzystać.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 22:00

Co do "okazji" - jankes Clint Dempsey jest dostępny za jakieś 10 mln funtów. Zalety? Uniwersalność, spryt, dobre wykończenie, nieźle walczy w powietrzu. Pamiętacie jego bramkę jak graliśmy z Fulham? Wady? Małe doświadczenie i wiek (prawie 29 lat). Ja bym go widział jako takiego 12 zawodnika - może zagrać na każdej z 3 pozycji w ataku.

Dla mnie nie gorsza opcja od Fap-fana - Peruwiańczyk wprawdzie będzie wolnym graczem ale ma wyższe wymagania zarobkowe i życzy sobie premię za podpisanie kontraktu.

Na Cavaniego bym się nie napalał. I naprawdę nie chcę potem czytać żali w tym temacie kiedy Cavani nie przyjdzie. Równie dobrze można sprowadzić kogoś tańszego. Być może Marotta & Conte zaryzykują z jakimś Giroudem, Harnikiem? Nie będzie to wprawdzie pewniak ale może się okazać korzystniejszy.

Przygarnianie odrzutów z City to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Podejrzewam, że możemy być świadkiem podobnej sytuacji co w przypadku Holenderskiej kolonii w Realu z której każdy jeden gracz stał się kluczowym zawodnikiem swojej nowej drużyny.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 22:12

pumex pisze:Jestem stanowczo przeciwny takiemu rozwiązaniu.
pumex pisze:(...) też nie chcę.
pumex pisze:Naprawdę mam szczerą nadzieję, że lipne zamienniki (...) nie trafią do Turynu.
pumex pisze:A po kiego grzyba nam on? Co z tego, że jest za darmo?
pumex pisze:Taką rezerwową miernotę (...) za 7mln? Niech to będzie tylko niesmaczna plotka :pray:
pumex pisze:podzielam zdanie Łukasza[czytaj: nie chcę go]
pumex pisze:Pojawiają się jakieś cholernie denerwujące plotki, jakoby ktoś z naszych chciał (...)
Pumi, monotonny jesteś ostatnio, wiesz?

Mógłbym przekupić kogoś w Tutto i po paru newsach z plotkami nt Gazziego, Mudingayi'a i Agostiniego zszedłbyś na zawał. Dlaczego po każdej głupiej plotce się tak wnerwiasz?

Obrazek

Kupmy Destro. Świetny jest.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 22:25

alina pisze: Kupmy Destro. Świetny jest.
Jako zmiennika dla kogo i po co?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 22:40

Łukasz pisze:
evilboy pisze:Nawet wspomniany przez Ciebie Barzagli za Del Neriego grał wielką kupę.
Nie grał wybitnie, ale lepiej od Chielliniego i Bonucciego. Przychodził na ławkę, a w ciągu pół roku wywalczył sobie miejsce w składzie... Czy to jest kupa?
Nie tyle w pół roku co w kilka dni. Wprawdzie skutkowało to Chiellinim na lewej, ale jakoś z Legro ten manewr nie był próbowany. Najlepsze że kilku forumowiczów krytykowało oddanie Legrottaglie :]
@evilboy - wiadomo że jeszcze różnie może być, ale to że Pirlo, Barzagli i Lichtsteiner to świetne ruchy - to się nie powinno zmienić.
Kucharius1 pisze:Ze Schelotto może jeszcze coś byc. Szczerze chlopak potrafi dobrze zagrac, ale brak mu regularności. Może odnalazłby ją przy lepszych kolegach z zespołu?
Pytanie czy akurat nam jest potrzebny. Na prawym ataku go nie widzę a na prawą obronę mamy komplet. No chyba że w stylu Gicchiernieo dałoby się go wcisnąć do srodka pomocy, ale wątpie.
Kucharius1 pisze:Lamela to jeździec bez głowy
Możliwe że jest najbardziej utalentowany z tej całej gromady z Romy, ale pod kopułą chyba nie wszystko halo, może się ogarnie.
Vimes pisze: Cavani sprawdził się w Serie A, a w tym sezonie potwierdził swoją klasę w Lidze Mistrzów, dlatego możemy o nim zapomnieć.
Prawda, może nawet i gorzka. To nie jest dobry moment na kupowanie go. Wypromował się, nie ma co gadać, i to właśnie z tymi dwoma angielskimi zespołami co grosza nie żałują, więc dziwota jak któryś z nich się szarpnie. Jedyne na co możemy liczyć, to że Napoli się zaprze i go nie sprzeda a za pół roku/rok już nie będzie tak "popularny".
jakku1 pisze:I kto jeszcze zostal z tych Naszych konkurentow o podpis Cavaniego? Chyba nikt.
Może masz z tym co napisałeś powyżej tego cytaty, tyle że Napoli nie musi go sprzedawać, a nawet jeśli ze chcą to mogę stawiać wygórowane warunki bo Cavani jest na topie.
Dolce Vita pisze:Dlaczego wszyscy przyjmują, że Pogba będzie natychmiastowym wzmocnieniem dla nas? Gość chyba wogóle nie zadebiutował w pierwszej drużynie MU, a my traktujemy go conajmniej jak człowieka do pierwszego składu. Ochłońcie. Chłopak pewnie będzie się w Primaverze ogrywał zanim wogóle Conte posadzi go na ławce w Serie A.
Jeśli się nie mylę to już kilkanaście minut w MU zagrał, ale nie zmienia to faktu że masz rację. Pogba (jeśli w ogóle przyjdzie) czy Appelt lub Veratti to mogą być wzmocnienia, ale przyszłościowe. Czasem się zastanawiam czy nawet taki Marchisio był tu gdzie jest teraz gdyby nie calciopoli, które paradoksalnie pomogło wejść do składu Juve.
jakku1 pisze:Ten wywiad jest wciaz aktualny. Ale my pieniadze mamy. W ostatnim okienku wydalismy 90m! Problem tkwi gdzie indziej.

Kiedys sprzedawalismy Inzaghiego za gigantyczny hajs, Peruzzi szedl do Interu za 20m, byl jakis rynek zbytu dla pilkarzy, ktorych nie chcielismy dluzej trzymac w kadrze. Teraz pieniadze we Wloszech wydajemy tylko my, a reszta najlepiej chcialaby pilkarzy otrzymywac za darmo. Dlatego bawimy sie w wymiany, dlatego oferta za Cavaniego wyglada 20m czy 25m + polowa karty Giovinco + Matri, a nie 45m gotowka ; ) Matri moglby odejsc do innego klubu, oczywiscie.
1. Zależy ja patrzeć, Pepe, Quagliarella, Motta teoretycznie byli chyba wpisani na konto wcześniejszego budżetu, ale sam już nie wiem.
2. Kurde, nawet nie pamiętałem, że Angelo grał w Interze.
3. Serio wierzysz że Beppe da(ł) ofertę 20 mln + Matri i pół Giovinco?
Mietson pisze:Przygarnianie odrzutów z City to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Podejrzewam, że możemy być świadkiem podobnej sytuacji co w przypadku Holenderskiej kolonii w Realu z której każdy jeden gracz stał się kluczowym zawodnikiem swojej nowej drużyny.
Jak myślisz o Dzeko to owszem, jak o Tevezie to trochę gorzej, jak o Mario to fatalnie :stop: Ogólnie problem zawodników z MC jest taki, że są rozpuszczeni tymi kontraktami, a Juve ew. da tym najlepszym może połowę tego co teraz dostają.

Kuzmanovic? Czy mi się wydaje, czy była o nim mowa też rok temu?
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 22:50 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 22:46

@D@$ pisze:Prawda, może nawet i gorzka. To nie jest dobry moment na kupowanie go. Wypromował się, nie ma co gadać, i to właśnie z tymi dwoma angielskimi zespołami co grosza nie żałują, więc dziwota jak któryś z nich się szarpnie. Jedyne na co możemy liczyć, to że Napoli się zaprze i go nie sprzeda a za pół roku/rok już nie będzie tak "popularny".
Nie będzie tak popularny bo nie będzie miał formy. Nie będzie miał formy więc nie będziemy go potrzebowali. Błędne koło :). Ewentualnie będzie tak tani, że Marotta skorzysta z okazji. W końcu lubi tanio kupować. No, chyba, że chodzi o Jorge Martineza. Wówczas nie żałuje :naughty: Kurczę, do dziś się zastanawiam jak ten facet mógł dać za niego 12 mln ojro. :doh:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 23:01

Dolce Vita pisze:Kurczę, do dziś się zastanawiam jak ten facet mógł dać za niego 12 mln ojro. :doh:
A widziałeś w ogóle jakiś mecz Martineza w Catanii albo chociaż bramki jakie strzelał przed przyjściem do Juve? Czy oceniasz go tylko na podstawie sezonu straconego przez ciągłe kontuzje?

Martinez, ten przed przyjściem do Juventusu, pewnie spodobałby się Conte. Bardzo dobra technika użytkowa, gra jeden na jeden, zmysł do wykorzystywania piłek sytuacyjnych i dodatkowo świetny wyskok i gra głową jak na jego warunki fizyczne.

Teraz niestety nadaje się do T-Mobile ekstraklasy.
PS. W dodatku ktoś totalnie schrzanił sprawę z tym, że Martinez zwykle grał cofniętego albo skrzydłowego napastnika w 4-3-3 i po prostu nie nadawał się do betonowego 4-4-2 Del Neriego.
Paratici był chyba na mocnym kacu kiedy opiniował tego piłkarza pod kątem taktyki Juventusu.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2012, 23:11

I uważasz, że wydanie na niego 12 mln euro było jak najbardziej dobrą decyzją? Był tyle wart? Mów co chcesz, dla mnie ten transfer jest jedną z największych wpadek jeśli chodzi o pracę Marotty w Juve. Co innego błyszczeć w Catanii, a co innego pociągnąć grę będącego w dużym kryzysie giganta jakim wówczas był Juventus.

wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 02:23

Dolce Vita pisze:I uważasz, że wydanie na niego 12 mln euro było jak najbardziej dobrą decyzją? Był tyle wart? Mów co chcesz, dla mnie ten transfer jest jedną z największych wpadek jeśli chodzi o pracę Marotty w Juve. Co innego błyszczeć w Catanii, a co innego pociągnąć grę będącego w dużym kryzysie giganta jakim wówczas był Juventus.

przecież napisał, że wtedy mógł być dobrym pomysłem. wiadomo, ze teraz przez prymat czasu mozemy stwierdzic ze koleś zawiódł po całej linii. zanim przyszedł jak sam zauważyłeś błyszczał w Catanii. Do tego ograny w lidze + atuty wymienione wyżej. Po przejściu pamiętam jak był oceniany po testach, ze jest niczym 'maszyna do biegania' taką ma wydolność... okazało się inaczej. Więc teraz każdy może powiedzieć, ze to niewypał. Na nasze możliwości (sam powiedziałeś że byliśmy w dużym kryzysie, a atutem w ściąganiu graczy klasowych to nie jest) finansowe mógł być to całkiem udany zakup.

Więc to żadne odkrycie mówiąc teraz, że koleś był jedną z największych wpadek Marotty.
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2012, 02:24 przez wojokamil, łącznie zmieniany 1 raz.

wojokamil

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 02:23

do skasowania

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 09:10

alina pisze:Pumi, monotonny jesteś ostatnio, wiesz?
Każdy ma chwile słabości, mój drogi kompanie.

Te wszystkie cytaty ze mnie dotyczyły: fatalnego Djourou, kiepskiego Kuzmanovicia, podstarzałego Drogby, wypalonego Flaminiego oraz wiecznego średniaka Mudingayi'a. Rozumiem, że Ty brałbyś ich z wypiekami na twarzy?
alina pisze:Mógłbym przekupić kogoś w Tutto i po paru newsach z plotkami nt Gazziego, Mudingayi'a i Agostiniego zszedłbyś na zawał.
Ale nie zrobisz tego, bo dbasz o swojego forumowego kolegę, nie? :wink:
alina pisze:Dlaczego po każdej głupiej plotce się tak wnerwiasz?
Wnerwiam? Stary.. tylko komentuję niewinne ploteczki, czasami dość dosadnie :stop:

Aa, zapomniałbym. Swego czasu też byłeś monotonny:
alina o Bonuccim pisze:Fap
alina o Mottcie pisze:Fap
alina jeszcze raz o Bonuccim pisze:Fap
alina o De Ceglie pisze:Fap
8)
alina pisze:Kupmy Destro. Świetny jest.
Świetny, to jest mój maksymalny cyncykator do bulgotnicy

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 09:19

Zasadniczo, możemy teraz dywagować o wielu nazwiskach, ale weryfikacja tego będzie miała miejsce po Euro, gdy z kasą wjadą szejkowie i inne bogate kluby. Choc uważam, że dla wielu graczy którymi się interesujemy, w przeciwieństwie do zeszłego roku (Agureo :lol: ) Juventus jest teraz ciekawą, godną rozważenia. Jakiś puchar na pewno by w tym jeszcze bardziej pomógł.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 09:26

stahoo pisze:Zasadniczo, możemy teraz dywagować o wielu nazwiskach, ale weryfikacja tego będzie miała miejsce po Euro, gdy z kasą wjadą szejkowie i inne bogate kluby.
Nie tyle szejków się obawiam po Euro co 'turniejowej formy' niektórych grajków. Żebyśmy czasem nie skończyli z jakimś objawieniem z Grecji za 15 mln...

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 10:20

na turniejowe objawienia zawsze jest kolejka chętnych jeleni typu moratti, także akurat tym bym się nie przejmował ;)

Zablokowany