Mercato (Lato 2016)
- RICTOR
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Tak swoją drogą chyba po tym okienku przestanie nam wypadać narzekać tak bardzo na kluby psujące rynek transferowy szastaniem kasy. Bo jak dalej luksusy w stylu kontraktów 10 mln za sezon albo 60 mln za piłkarza to temat zdaje się odległy w kontekście Juve tak wydanie ~60 mln na dwóch piłkarzy z rocznym kontraktem albo 18 na pewnego rezerwowego Zazę to też coś na co niezbyt wielu pozwolić sobie może.
- MishaAveJuve
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
taki jest football, albo wydajemy i walczymy z innymi o najwyższe cele, albo zostaniemy rozsprzedani jak BVB, Atletico. Czy ktoś Wam z kieszeni te pieniądze zabiera? jak dla mnie mogą i 100 mln na piłkarza wydawać, 20 mln na sezon byle by byly wyniki i sukcesy, a to już w głowie włodarzy żeby klub nie zbankrutował 
możemy kupować za 15 mln kasztanów z Atalanty albo piłkarzy którzy coś wniosą. Ilu jest lewych obrońców na poziomie Sandro ? 5? 7? przy czym brazylijczyk jeden z najmłodszych. To samo z Dybala, ok jeszcze nic nie osiągnał ale jest mega perspektywiczny. Zaza faktycznie przepłacony.
możemy kupować za 15 mln kasztanów z Atalanty albo piłkarzy którzy coś wniosą. Ilu jest lewych obrońców na poziomie Sandro ? 5? 7? przy czym brazylijczyk jeden z najmłodszych. To samo z Dybala, ok jeszcze nic nie osiągnał ale jest mega perspektywiczny. Zaza faktycznie przepłacony.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- kd
- Juventino

naprawdę sądzicie że Sandro wygryzie Evrę?
Pociesza mnie ten Wasz optymizm;) Cieszę się tym transferem w kontekście następnego sezonu, bo teraz Patrice to profesor
Prawdą jest też to, że jeśli Sandro przyjdzie, to chyba po raz pierwszy od dawien dawna, lewa strona jest konkretną inwestycją, nie półśrodkiem.
A były ciężkie chwile z Grosso, Molinaro, Hasanem, De Ceglie, Traore, Estigarribia i nie wiem czy nawet Grygere tam nie wrzucaliśmy.
Pociesza mnie ten Wasz optymizm;) Cieszę się tym transferem w kontekście następnego sezonu, bo teraz Patrice to profesor
Prawdą jest też to, że jeśli Sandro przyjdzie, to chyba po raz pierwszy od dawien dawna, lewa strona jest konkretną inwestycją, nie półśrodkiem.
A były ciężkie chwile z Grosso, Molinaro, Hasanem, De Ceglie, Traore, Estigarribia i nie wiem czy nawet Grygere tam nie wrzucaliśmy.
- pumex
- Juventino

Myślę, że to będzie głównie zależeć od dyspozycji Evry. Jeśli Francuz utrzyma poziom z poprzedniego sezonu, w którym momentami był jednym z lepiej grających lewych obrońców w Europie, to Brazylijczykowi trudno będzie wygrać z nim rywalizację. Również dlatego, że Evra to gigantyczna dawka doświadczenia i jeden z mentalnych liderów obecnego Juve, czego dowodów mieliśmy już kilka. To oczywiście nie oznacza, że nie było potrzeby sprowadzania gracza Porto. Strzelam jednak, że przez najbliższe pół roku pierwszym wyborem Maxa, zwłaszcza w ważniejszych meczach, będzie Patrice.kd pisze:naprawdę sądzicie że Sandro wygryzie Evrę?
Zgodnie z zapowiedziami dziś ma odbyć się spotkanie z Raiolą ws Ormianina. Z całych sił ściskam kciuki za fiasko rozmów

- AdiJuve
- Juventino

- Podziekował: 12 razy
- Otrzymał podziękowanie: 30 razy
Do rozegrania jest +/-50 spotkań także dla obu powinno starczyć minut, obrona z Sandro wygląda naprawdę super. Teraz sprzedać Islę i Ferdka i jeszcze przeprowadzić jakiś szturm na of. pomocnika:)
- MishaAveJuve
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Chyba już nigdy nie zrozumiem logiki niektórych użytkowników. Przed transferem (jeszcze nie ma oficiala) pisaliśmy (ja też) chcemy LB zostajemy tylko z Evrą sezon miał bardzo dobry ale ma już 34 lata! zostanie tylko Padion, padaka itd itd. a jeszcze chcemy A.Sandro, ale nie mamy szans, przyjdzie siekiera, ale bieda czemu nie Sandro. Sandro jest (na 95%) a tu, a czy on wygryzie Evrę? a Evra taki dobry, ludzie błagam..., potraficie chociaż raz nie narzekać? nikt nie ma z urzędy miejsca w pierwszej 11-stce, ale taki Sandro po pierwsze młody, a po drugie ma większe szanse jak nie w tym to w przyszłym roku na grę niż jakies wynalazki, których się baliśmy.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- pumex
- Juventino

A Ty potrafisz chociaż raz przeczytać ze zrozumieniem czyjś post? Gdzie Ty do licha widzisz narzekanie? :doh:MishaAveJuve pisze:Sandro jest (na 95%) a tu, a czy on wygryzie Evrę? a Evra taki dobry, ludzie błagam..., potraficie chociaż raz nie narzekać?

- Urbi27
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Muszę przyznać, że Sandro siedział sobie razem z Isco i Goezte, jeszcze tydzień temu, jeżeli chodzi o realność transferu do nas. Oby te 95% zmieniło się w 100% i Brazylijczyk do nas dołączył.
- Virgil
- Juventino

Starczy meczów dla jedno i drugiego. Evra nie będzie w stanie grać na wysokim poziomie regularnie, na pewno będzie pierwszym wyborem ale Sandro w I sezonie pogra dużo. I to z ogromną korzyścią dla niego, gdyż sam trening z takim zawodnikiem jak Evra będzie dla Alexa olbrzymim plusem.
Mam teraz nadzieję na Draxlera, sprzedaż Isli i Llorente i jedziemy.
Mam teraz nadzieję na Draxlera, sprzedaż Isli i Llorente i jedziemy.
- Cabrini_idol
- Juventino

Wstałem z myślą, że mamy jednego z najlepszych lewych obrońców na świecie. Kawa smakuje zupełnie inaczej w pracy teraz niż przez ostatnie tygodnie :-D .
Zamknęliśmy sprawę LO, teraz na 100% skupimy się na AM. Media już zaczęły strzelać nazwiskami, a wyjdzie jak z Brazylijczykiem, że ni z gruchy ni z pietruchy z dnia na dzień zakontraktujemy jakiegoś AM o których w mediach już dawno się nie mówi (Gotze
).
Dybala, Mandzukic, Rugani, Zaza, Khedira, Sandro, Neto, Isco/Gotze/Draxler.
I wygląda to całkiem przyjemnie. Sprowadzając jeszcze AM na poziomie znowu odskakujemy o kilka metrów przed konkurencję we Włoszech, a były już głosy, że Inter lub Roma zrównały się z nami poziomem sportowym. Nie dość, że sporo jednak im brakuje jeszcze sportowo to są jeszcze aspekty infrastruktury, zaplecza, medialności które również są na naszą korzyść... i tak myślę, czy można było lepiej zagospodarować te 4 lata niż zrobił to Juventus ?? Sportowo i marketingowo, w skali europejskiej.
Zamknęliśmy sprawę LO, teraz na 100% skupimy się na AM. Media już zaczęły strzelać nazwiskami, a wyjdzie jak z Brazylijczykiem, że ni z gruchy ni z pietruchy z dnia na dzień zakontraktujemy jakiegoś AM o których w mediach już dawno się nie mówi (Gotze
Dybala, Mandzukic, Rugani, Zaza, Khedira, Sandro, Neto, Isco/Gotze/Draxler.
I wygląda to całkiem przyjemnie. Sprowadzając jeszcze AM na poziomie znowu odskakujemy o kilka metrów przed konkurencję we Włoszech, a były już głosy, że Inter lub Roma zrównały się z nami poziomem sportowym. Nie dość, że sporo jednak im brakuje jeszcze sportowo to są jeszcze aspekty infrastruktury, zaplecza, medialności które również są na naszą korzyść... i tak myślę, czy można było lepiej zagospodarować te 4 lata niż zrobił to Juventus ?? Sportowo i marketingowo, w skali europejskiej.

- Adrian27th
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Cabrini_idol pisze:I wygląda to całkiem przyjemnie. Sprowadzając jeszcze AM na poziomie znowu odskakujemy o kilka metrów przed konkurencję we Włoszech, a były już głosy, że Inter lub Roma zrównały się z nami poziomem sportowym. Nie dość, że sporo jednak im brakuje jeszcze sportowo to są jeszcze aspekty infrastruktury, zaplecza, medialności które również są na naszą korzyść... i tak myślę, czy można było lepiej zagospodarować te 4 lata niż zrobił to Juventus ?? Sportowo i marketingowo, w skali europejskiej.
Wyglada to fantastycznie, a ta oferta w postaci 32+Ferd+Isla za De Bruyne to juz jaka utopia.
Jezeli dorwiemy kogos z czuba to Pumi do konca zycia ma przerabane
A jezeli chodz o Rome,Inter itp. to nie chodzilo ze sie z nami zrownuja, ale o fakt ze zaliczaja skok jakosciowy - czgo nie mozna nie przyznac, a My do tej pory niezbyt. Teraz, gdy daj Bog dojdzie AM - nikt nam nie podskoczy.
Nie wspominajac ze nasze gwiazdy to Pogba lat 21, Dybala 21, Rugani 20, Sandro 24,Morata 23 - takze przyszlosc swietlana.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

E tam. Z Raiolą pewnie się jakoś dogadają, wciskał nam Mkhitaryana odkąd pamiętam. Ale z BVB raczej się nie dogadają, bo musieliby go sprzedać taniej, niż sami kupili.pumex pisze:Z całych sił ściskam kciuki za fiasko rozmów