Mercato (2012-2014)
- Dolce Vita
- Juventino
Jeśli Drogba przyjdzie za darmo to ok. Z kolei VfB Stuttgart chce wymiany Elia za Kuzmanovicia. Jeśli będzie to wymiana bezgotówkowa to ja jestem za. Elia i tak nie dostaje szans, a my będziemy mieli niezłego zmiennika na środek pomocy, który zna włoskie realia. Nie zapominajmy, że przed Ligą Mistrzów nie wystarczy ściągnąć jednej gwiazdy do ataku i już. Potrzeba solidnej ławki rezerwowych również.Jacky pisze: My tu sobie gadu gadu o Cavanim, a tam juz sie zblizaja, juz pukaja do naszych drzwi: Peluso, Drogba i Kuzmanovic![]()
- Castiel
- Juventino
Ale Drogba? Prędzej Milan go weźmie by podtrzymać średnią wieku.Dolce Vita pisze: Jeśli Drogba przyjdzie za darmo to ok. Z kolei VfB Stuttgart chce wymiany Elia za Kuzmanovicia. Jeśli będzie to wymiana bezgotówkowa to ja jestem za. Elia i tak nie dostaje szans, a my będziemy mieli niezłego zmiennika na środek pomocy, który zna włoskie realia. Nie zapominajmy, że przed Ligą Mistrzów nie wystarczy ściągnąć jednej gwiazdy do ataku i już. Potrzeba solidnej ławki rezerwowych również.
- Łukasz
- Juventino
Chodzi o tego samego Kuzmanovicia, co kiedyś grał w Violce? We Włoszech był beznadziejny... Aż tak dobrze gra w Niemczech?
- pumex
- Juventino
Tak, niestety o tego. Na pewno nie gra w Niemczech aż tak dobrze, żeby wymazać z pamięci jego mierne występy w drużynie z Florencji.Łukasz pisze:Chodzi o tego samego Kuzmanovicia, co kiedyś grał w Violce? We Włoszech był beznadziejny... Aż tak dobrze gra w Niemczech?
Naprawdę mam szczerą nadzieję, że lipne zamienniki typu właśnie Kuzmanovic czy Djourou nie trafią do Turynu.

- przemal
- Juventino
Kuzmanović, Djourou? Zdecydowane nie dla obu panów. Rozumiem, że potrzebujemy szerokiej ławki, ale co z tego, że będziemy mieli (załóżmy) 6 środkowych pomocników, jak tylko 3 będzie potrafiło zaoferować coś więcej niż przeciętność. Jednego zapchajdziurę na tej pozycji już mamy, pora na jakość. Teraz potrzeba kogoś, kto nie będzie poziomem ustępował naszemu trio. Mam szczerą nadzieję, że sprowadzimy Asamoah, chyba ze wszystkich wymienianych w prasie nazwisk ma największy potencjał.
- jakku1
- Juventino
Ciekawy post, ale ja przyczepie sie do jednego fragmentu.Vimes pisze:Moim zdaniem, nie ma się z czego śmiać. Cavani sprawdził się w Serie A, a w tym sezonie potwierdził swoją klasę w Lidze Mistrzów, dlatego możemy o nim zapomnieć. Takie kluby jak Chelsea lub Manchester City pewnie już zagięły na niego parol, a my nie możemy konkurować z bezdennymi portfelami arabskich szejków czy ruskich oligarchów. Bardziej jestem skłonny uwierzyć w ewentualny transfer Suareza, którego bardzo lubię i z wielką chęcią przywitałbym go w Juventusie. W politpoprawnej Anglii zbyt dużo chętnych na jego usługi chyba nie będzie, bo to przecież rasista, czyli polubi się z Conte i naszymi kibicami.
Problem polega na tym, ze patrzymy w kwestii transferow na siebie wylacznie krytycznie, a na Naszych rywali przez rozowe okulary. Chelsea moze przeciez nawet nie zagrac w LM. Powiedzialbym nawet, ze wszystko na to wskazuje. Romek przespal moment, w ktorym mogl swoje gwiazdy posprzedawac przed wypaleniem i za te pieniadze wymienic sklad (tak jak robil to Moggi). Nie wiadomo czy tuz po zakupie Torresa za 50 melonow znow bedzie sklonny wydac z 40 baniek na Urugwajczyka. Moze tak, moze nie, pewne jest jedno - bedzie to dosc trudne jesli Chelsea nie zagra w LM. A na to duzo wskazuje.
Ciezkim rywalem znow bedzie City. Ale pytanie brzmi, czy oni nie maja juz wszystkich miejsc w ataku zajetych? Moim zdaniem, maja, a jesli ktos odejdzie (a pewnie odejdzie) to raczej ewentualnie wzmocnienie widzialbym bardziej w VP z Arsenalu. No ale kto wie, City tutaj moze byc znow glownym rozgrywajacym.
I kto jeszcze zostal z tych Naszych konkurentow o podpis Cavaniego? Chyba nikt. Liga niemiecka odpada. Wloska tez. Milan gdyby sie uparl to moglby poszalec, ale nawet jak Zlatan pojdzie w cholere to na bank sprowadza Balotellego. W Hiszpanii jest tylko Barca. Bo Real ma Benzeme i Igle. Jesli popatrzec na to w ten sposob to wyjecie gwiazdy z jakiejs dolujacej druzyny, ktora nie zapewni sobie startu w przyszlorocznej LM, wcale nie musi byc z Naszego punktu widzenia takie nierealne. Trzeba tylko do sprawy podejsc w odpowiedni sposob. Lepszego momentu do wyciagniecia chociaz jednej "gwiazdy" miec nie bedziemy. Napoli nie zagra najpewniej w LM, wszyscy Nasi konkurenci sa juz uzbrojeni po zeby, a Ci, ktorzy mogliby ostro zaszalec tez ostro doluja.
- Dolce Vita
- Juventino
Przyznam się bez bicia, że kiedyś widziałem w Djourou perspektywicznego obrońcę z potencjałem... Ale już mi przeszło i wolałbym go w Turynie nie widzieć
Z Arsenalu jak już to Vermaelen 

- Vimes
- Juventino
Tylko czy dla Cavaniego to będzie duży problem, że przez jeden sezon nie pogra sobie w Lidze Mistrzów? Bo w dłuższą nieobecność Chelsea w tych rozgrywkach wątpię. Jak Romek pomacha Urugwajczykowi przed nosem tłustym czekiem, to z nadwyżką zrekompensuje mu ten dyskomfort.jakku1 pisze:Problem polega na tym, ze patrzymy w kwestii transferow na siebie wylacznie krytycznie, a na Naszych rywali przez rozowe okulary. Chelsea moze przeciez nawet nie zagrac w LM. Powiedzialbym nawet, ze wszystko na to wskazuje.
Tutaj właściwsze wydaje mi się pytanie o to kto będzie trenerem City w następnym sezonie. Ciekawe czy szejk jest cierpliwy czy wywali Manciniego jeśli ten nic nie wygra? Nowy trener to nowa koncepcja, a o jakości Cavaniego mogli się przekonać w bezpośrednich starciach, więc nie zdziwiłbym się gdyby zajął miejsce np. Balotelliego.jakku1 pisze:Ciezkim rywalem znow bedzie City. Ale pytanie brzmi, czy oni nie maja juz wszystkich miejsc w ataku zajetych? Moim zdaniem, maja, a jesli ktos odejdzie (a pewnie odejdzie) to raczej ewentualnie wzmocnienie widzialbym bardziej w VP z Arsenalu. No ale kto wie, City tutaj moze byc znow glownym rozgrywajacym.
Ciągle mam w pamięci ten wywiad Marotty, w którym mówił, że szaleństw na rynku transferowym nie będzie i w gruncie rzeczy to mu wierzę. Cavani jest w tej chwili na półce, na której obowiązują ceny 30+ mln. Natomiast De Laurentiis chyba aż tak bardzo się nie pali do przyjmowania w rozliczeniu naszych zbędnych piłkarzy.jakku1 pisze:Jesli popatrzec na to w ten sposob to wyjecie gwiazdy z jakiejs dolujacej druzyny, ktora nie zapewni sobie startu w przyszlorocznej LM, wcale nie musi byc z Naszego punktu widzenia takie nierealne. Trzeba tylko do sprawy podejsc w odpowiedni sposob. Lepszego momentu do wyciagniecia chociaz jednej "gwiazdy" miec nie bedziemy. Napoli nie zagra najpewniej w LM, wszyscy Nasi konkurenci sa juz uzbrojeni po zeby, a Ci, ktorzy mogliby ostro zaszalec tez ostro doluja.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 20:29 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- kosciu88
- Juventino
Z Djourou to pewnie plotki takze spokojnie. Co do Kuzmanowica to mam nadzieje ze Marotta juz zmadrzal, i zaklepie nam Pogbe ewntualnie wykupi Asamoaha a nie Kuzmanovica ktory zadnej jakosci nie wniesie i blokowalby mlodych.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Dolce Vita
- Juventino
Dlaczego wszyscy przyjmują, że Pogba będzie natychmiastowym wzmocnieniem dla nas? Gość chyba wogóle nie zadebiutował w pierwszej drużynie MU, a my traktujemy go conajmniej jak człowieka do pierwszego składu. Ochłońcie. Chłopak pewnie będzie się w Primaverze ogrywał zanim wogóle Conte posadzi go na ławce w Serie A. Pozatym... jest czarny . :twisted: Wybaczcie, ale ten suchar chyba nigdy mi się nie znudzi.
- juventussek
- Juventino
No dziwnie wygląda jak na kreatywnego pomocnika + jakiś taki chudy
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 20:44 przez juventussek, łącznie zmieniany 1 raz.
- kosciu88
- Juventino
Moze zle mnie zrozumiales i niektorych na forum ale nie chodzi o to ze Pogba jest juz super pomocnikiem i bedzie gral w pierwszym skladzie, chodzi o to ze ma potencjal i mozemy go miec za darmo, natomiast Kuzmanovic jakosci tej druzynie zbytnio nie nada a pewnie cos w okolicach 10mln bedzie trzeba za niego zaplacic.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- LordRahl
- Juventino
Otóż debiutował i grał wtedy bdb, miałem szczęście oglądać jego występ. Nie gubił się , grał mądrze z pomysłem i nie bał się.Dolce Vita pisze:Dlaczego wszyscy przyjmują, że Pogba będzie natychmiastowym wzmocnieniem dla nas? Gość chyba wogóle nie zadebiutował w pierwszej drużynie MU, a my traktujemy go conajmniej jak człowieka do pierwszego składu. Ochłońcie. Chłopak pewnie będzie się w Primaverze ogrywał zanim wogóle Conte posadzi go na ławce w Serie A. Pozatym... jest czarny . :twisted: Wybaczcie, ale ten suchar chyba nigdy mi się nie znudzi.
A co do jego wyglądu i "masy", bo środkowi to faktycznie chłopy jakich mało... ludzie przecież Pirlo, Marchisio czy nawet Vidal jacyś "wielcy" nie są.
- jakku1
- Juventino
Wiesz, ja tez sadze, ze Chelsea co najwyzej rok nie pogra w LM. Ale nigdy nic nie wiadomo. Oni od momentu odejscia Mourinho jakos nie moga niczego wygrac. W trakcie negocjacji padaja rozne argumenty z obu stron. Oczywiscie my tez niczego nie wygralismy do tej pory, ale na pewno jestesmy obecnie w lepszej sytuacji, niz Londynczycy - przynajmniej zagramy w LM. Tutaj nalezaloby sie zastanowic czy roznica w placach Chelsea i Juve jest tak ogromna, ze z miejsca zostalibysmy zdeklasowani (najwiecej w ekipie The Blues zarabia Torres - rozne zrodla podaja od 5m do 8m). No i jeszcze jedno pytanie, czy Cavani majac na stole 4,5m od Nas i np. 5m od Chelsea rzuci sie na kase Abramowicza?Vimes pisze:Tylko czy dla Cavaniego to będzie duży problem, że przez jeden sezon nie pogra sobie w Lidze Mistrzów? Bo w dłuższą nieobecność Chelsea w tych rozgrywkach wątpię. Jak Romek pomacha Urugwajczykowi przed nosem tłustym czekiem, to z nadwyżką zrekompensuje mu ten dyskomfort.
Mysle, ze powinnismy w koncu wygrac taka licytacje, bo inaczej to nigdy nie pozbedziemy sie etykiety biednych krewnych przebogatych angielskich klubow.
Ten wywiad jest wciaz aktualny. Ale my pieniadze mamy. W ostatnim okienku wydalismy 90m! Problem tkwi gdzie indziej.Vimes pisze:Ciągle mam w pamięci ten wywiad Marotty, w którym mówił, że szaleństw na rynku transferowym nie będzie i w gruncie rzeczy to mu wierzę. Cavani jest w tej chwili na półce, na której obowiązują ceny 30+ mln. Natomiast De Laurentiis chyba aż tak bardzo się nie pali do przyjmowania w rozliczeniu naszych zbędnych piłkarzy.
Kiedys sprzedawalismy Inzaghiego za gigantyczny hajs, Peruzzi szedl do Interu za 20m, byl jakis rynek zbytu dla pilkarzy, ktorych nie chcielismy dluzej trzymac w kadrze. Teraz pieniadze we Wloszech wydajemy tylko my, a reszta najlepiej chcialaby pilkarzy otrzymywac za darmo. Dlatego bawimy sie w wymiany, dlatego oferta za Cavaniego wyglada 20m czy 25m + polowa karty Giovinco + Matri, a nie 45m gotowka ; ) Matri moglby odejsc do innego klubu, oczywiscie. Ale do Rosji, albo do jeszcze jakiejs innej ligi. A tam nie chce. Bledne kolo. Stad te 25m i trudno sie jednak z Marotta nie zgodzic.
Na szczescie ostatnio zaczelo sie to wszystko troche zmieniac. Mysle, ze glownie dzieki Nam - wprowadzilismy na rynek wloski troche ruchu. Roma zaczyna inwestowac, moze Milan sie ocknie, wazna jest postawa tych srednio - duzych klubow jak Lazio czy Viola. Zreszta, gdyby nie calciopoli, to ta liga zupelnie inaczej by wygladala. No ale to jest jasne.
Wiem o tym, zle zrozumiales ; )Roma zaczęła inwestować nie dlatego bo my to robiliśmy tylko dlatego bo przejął ją nowy właściciel, który miał określony plan rozwoju klubu.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 21:34 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dolce Vita
- Juventino
Roma zaczęła inwestować nie dlatego bo my to robiliśmy tylko dlatego bo przejął ją nowy właściciel, który miał określony plan rozwoju klubu. :roll: Natomiast co do wpływu Calciopoli na dzisiejszą Serie A tu się zgadzamy. Cała liga niestety na tym ucierpiała z nami na czele. Chyba tylko inter na tym skorzystał choć też nie do końca bo w dłuższej perspektywie może im to wyjść bokiem. Gdyby nie Calciopoli liga byłaby nadal silna (słusznie czy nie, nieważne), a tak? inter może mieć problemy z awansem do LM w przyszłych latach przez brak czterech włoskich drużyn w rozgrywkachjakku1 pisze:Na szczescie ostatnio zaczelo sie to wszystko troche zmieniac. Mysle, ze glownie dzieki Nam - wprowadzilismy na rynek wloski troche ruchu. Roma