Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 16:36

mateusz6 pisze:
Skibil pisze:
badecki pisze:Leonardo proponuje Milanowi 80 mln EUR za duet Silva & Ibra. Nie wiadomo czy to jeszcze prawda, ale kibice Milanu zapłonęli.
Obym nigdy nie był tak wystawiany na probe cierpliwości w naszym Juve jak kibice Milanu obecnie.
Łysy nie jest głupi i gdyby udało mu się jeszcze popchnąć Pato miałby potężny budżet i mógłby go wykorzystać do zrobienia dobrego składu na lata.
Odchodzi Rino, Seedorf, Flamini, Inzaghi, Nesta, van Bommel, Zambrotta. Jeszcze do tego może dojść Ibra, Silva i Pato. To może być jedyna okazja, żeby w końcu skończyć z polityką gigantycznych pensji. Za kasę z ostatniej trójki Galliani może kupić ogarniętego stopera za 15 mln, Dzeko i nawet wykupić Maxiego. Siła raźenia nie ta co teraz, ale zaoszczędzona fura forsy, która może spowodować, że za rok czy dwa Milan będzie mógł sobie pozwolić na wydanie na czysto 60 mln na transfery jak to jest u nas.
Miałoby to sens :ok:
Teraz Milan sprzedałby najdroższych w utrzymaniu piłkarzy za sporą sumę, a w ich miejsce sprowadził tańszych następców. Warto dodać, że mądrze wzmacniają się piłkarzami z kartą w ręku - prawdopodobnie na tej zasadzie przybędzie na stałe Aquilani. No i w końcu odmładzają skład. Na dłuższą metę te zmiany wyjdą na dobre zarówno dla Rossonerich, jak i włoskiej piłki.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 16:38

Łysy ponoć powiedział że nie odrzuca się oferty jeżeli ktoś daje za piłkarza (Silva) 46mln i prasa twierdzi że wobec takiego stanowiska jasne jest że najlepszy obrońca 2 drużyny serie a odejdzie na 100%.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2012, 16:52

Wydaje się, że transfer jest już przesądzony a dyrektorzy i agenci ustalają tylko dokładne szczegóły finansowe. Jestem w lekkim szoku, że jeden z najlepszych obecnie stoperów na świecie wyląduje w lidze francuskiej - kierunku, z którego piłkarze raczej podążają w kierunku topu a nie z niego przychodzą.

Berlusconi i Galliani może nie naciskali na samego Brazylijczyka ale prawdopodobnie dali mu do zrozumienia, że będzie lepiej dla klubu jeśli zgodzi się na transfer a przy okazji jego tygodniówka wzrośnie ponad dwukrotnie (początkowe doniesienia o 12 mln zastąpiły pogłoski o 10)

Pytanie jak na tym wyjdzie Milan jako drużyna. Samo ściągnięcie następcy Silvy wyniesie minimum 10 mln euro. Nie wiadomo jak sobie poradzi, czy "zaskoczy" od razu, czy będzie potrzebował trochę czasu, czy okaże się wtopą. Jeśli transfer ma podreperować budżet to nie wyobrażam sobie, żeby z tych uzyskanych około 50 mln euro Galliani miał wydać więcej niż połowę więc nie pozostanie zbyt dużo forsy żeby wzmocnić jakąś inną pozycję.

Czekam teraz co będzie z Cassano i Ibrą, którzy prawdopodobnie zrobią niezły dym jak wrócą do klubu.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 23:21

Ci, którym zależy na silnym Milanie nawet kosztem drugiego miejsca Juve w przyszłym sezonie mogą odetchnąć z ulgą - Silva zostaje w Milanie. Huuuuurraaa.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 08:37

Tak naprawdę z powodu zatrzymania Silvy nie mamy ani co płakać, ani się cieszyć. Gdyby odszedł do PSG, Milan straciłby świetnego zawodnika, ale zyskałby pieniądze, które na pewno w części by zainwestował a część pokryłaby znaczne długi. Silva został, Rossoneri zatrzymali kluczowego zawodnika, ale bardzo prawdopodobne, że pozbawili się szansy na jakieś poważniejsze wzmocnienia.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 08:44

Czyli klepania biedy ciąg dalszy. W dodatku wujek Silvio musi znaleźć kilka milionów bo agent Silvy chce renegocjacji kontraktu 8) Zobaczymy jak wyjdą na zablokowaniu tego transferu. Zatrzymanie Pato chwały im nie przyniosło (swoją drogą może jego ostatecznie wyślą do Paryża).

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2012, 18:32

Gattuso podpisał kontrakt ze szwajcarskim Sionem:
http://www.eurofutbol.pl/news/527982-Ga ... -w-Sionie/
Myślałem, że raczej wyjedzie z Europy. A Sion ze swoim właścicielem w końcu ściągają wielką gwiazdę. Ponoć interesują się także Alexem.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 12:17

Ouh_yeah pisze:Czyli klepania biedy ciąg dalszy.
Na to wygląda, bo Galliani zapowiedział, że sprowadzą jeszcze tylko obrońcę (najpewniej Acerbi'ego) i to byłoby na tyle jeśli chodzi o ich mercato 2012. Straszna bida musi u nich być, skoro drużyna chcąca odzyskać tytuł mistrzowski i w końcu zwojować coś więcej w LM sprowadza dwóch typów za free i jakiegoś no-name'a z Chievo.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 12:32

pumex pisze:
Ouh_yeah pisze:Czyli klepania biedy ciąg dalszy.
Na to wygląda, bo Galliani zapowiedział, że sprowadzą jeszcze tylko obrońcę (najpewniej Acerbi'ego) i to byłoby na tyle jeśli chodzi o ich mercato 2012. Straszna bida musi u nich być, skoro drużyna chcąca odzyskać tytuł mistrzowski i w końcu zwojować coś więcej w LM sprowadza dwóch typów za free i jakiegoś no-name'a z Chievo.
A mnie ciekawi jak to wygląda w Juventusie. Tyle lat "posuchy" :shock: Mam nadzieje, że nie doczekamy czasów, w których budżet transferowy będzie wynosił 10 mln euro.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 12:43

annihilator1988 pisze: A mnie ciekawi jak to wygląda w Juventusie. Tyle lat "posuchy" :shock: Mam nadzieje, że nie doczekamy czasów, w których budżet transferowy będzie wynosił 10 mln euro.
Jeśli dalej będziemy kontynuować taką politykę transferową i płacową + będziemy podejmować właściwe decyzje dotyczące rozwoju klubu to raczej nie ma się czego obawiać. Inne kluby są 100 lat za nami bo jako jedyni we Włoszech posiadamy własny stadion, za którego wynajem nie płacimy ciężkich pieniędzy. Co więcej na stadionie bardzo często mamy komplet publiczności. Akurat w kwestiach finansowych nie mamy się czego obawiać, mam przynajmniej taką nadzieję.

Sapere Aude!
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 14:39

Co ciekawe Marotta tak kombinował, że w poprzednim sezonie, jak i 2010/2011 mieliśmy dokładnie takie same wydatki jeśli chodzi o płace: równo 100mln E i była to chyba trzecia po Interze i Milanie kwota. Ciekaw jestem jak w tym sezonie to "Szalonooki" poukłada mając w perspektywie takie transfery.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 15:15

Z tego co można wyczytać na solojuve w kwestiach płacowych pozbycie się Amauriego, Vicka i Toniego da nam około 10 mln euro na sezon więcej. Jeśli te informacje są zgodne z prawdą (odnośnie Vicka i Toniego, którzy rzekomo zarabiali po 3 mln nie jestem pewny) to mamy pensje dla napadziora i może starczy na pokrycie wynagrodzenia Isli i Kwadwo - w zależności od tego jaki kontrakt zaoferował im Beppe 8) Pójdzie Elia i Krasić to pewnie kolejne 3 mln więcej. Nie zwykliśmy ostatnio szastać forsą na gaże zawodników więc jestem pełen optymizmu ;)

Sapere Aude!
Tharp

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 15:23

spotkalem sie z opinia jakoby ta cala afera z Thiago Silva, i jego sprzedaza, ktora ostatecznie nie doszla do skutku, to zaplanowane dzialania Berlusconiego i lysej paly, zeby mieli wymowke przed wlasnymi fanami, na brak transferow ("chcieliscie t.silvy, teraz nie mamy kasy, yo") Ciekawe co na to zlatan, cassano i boateng. O Robinho bym sie nie martwil, pewnie nie mowi po wlosku, i nie za bardzo rozumie co sie dzieje dookola.

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 15:41

Fani Milanu powinni się cieszyć jak dzieci, że nie sprzedali Thiago Silvy. Te 46 mln poszłyby na łatanie dziur budżetowych + kupienie tego całego Dede z Brazylii, który pewnie jeszcze nie zasłużył żeby lizać podeszwy korków Thiago Silvie, a co dopiero go zastąpić. Ze sportowego punktu widzenia to była najlepsza decyzja Berlu jaką mógł podjąć.

Sapere Aude!
MarcineR

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 16:49

Dobrze, że Silva zostanie w Milanie. Serie A ma rosnąć w siłę a pozbywanie się takiego obrońcy na pewno w tym nie pomoże. Może to jednak oznaczać, że ten cały inwestor z Arabii nie zdecyduje się na sponsorowanie Milanu. No ale myślę, że jeśli Rossoneri potrzebują kasy to powinni sprzedać takiego Pato, który jest praktycznie nieprzydatny a są kluby które dałyby za niego sporą sumkę.

[Nie wiem gdzie mogę o to zapytać, ale jak mogę zmienić belkę z lewej z 'juventino' na 'interista' ?]

ODPOWIEDZ