Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 sierpnia 2012, 23:56

szczypek pisze:
Dzięcioł pisze:Drogi Mietku, rozumiem Twoje stanowisko, ale dla mnie zło to Moratti, a nie Inter sam w sobie. Musisz też wiedzieć, że nie jestem jakoś strasznie pamiętliwym człowiekiem oraz że potrafię postawić dobro ogółu (w tym przypadku: calcio i jej jakość) na prywatę (moje osobiste zdanie o Interze i jego "właścicielu").
A co Ci takiego zrobił Moratti, że go tak nie szanujesz? Powiedział kilka niemiłych słów o nas? Powiedział on, mówią i inni. Świat byłby jedwabisty gdyby wszyscy byli tak mało pamiętliwi, się kochali i w ogóle, ale zapominasz o bardzo istotnym moim zdaniem fakcie, gdyby tak było piłka nożna byłaby sportem mało interesującym. Właśnie dlatego, że Juventus nienawidzi Inter i odwrotnie tak smakuje zwycięstwo nad nimi, tak czuje się tą atmosferę. Gdyby tego nie było to każdy mecz byłby nudny, emocjonowalibyśmy się jak przy pojedynkach Realu z Barceloną, siedząc raczej bezstronnie. Rywalizujemy też na płaszczyźnie - rozgrywki europejskie, rywalizujemy wszędzie... Nie tylko w lidze, nie tylko w bezpośrednich pojedynkach, wszędzie. Dlatego nie życzę Interowi dobrze.
Po pierwsze, w którym miejscu szczypku, napisałem że nie szanuje Morattiego?? Dla mnie ten brzydal to postać stojąca za naszą degradacją, a tym samym za naszymi ostatnimi upokorzeniami. Niemniej, nawet mając na uwadze fakt, że człowiek ów jest właścicielem Interu, oraz że najpewniej postąpił tak podle, właśnie po to aby pozbyć się najpoważniejszego konkurenta i wynieść na solony swoją drużynę, nie obwiniam za to samego klubu. Inter Mediolan to zespół ludzi, a nie sam Moratti. W zniszczenie Juve zaangażowanych było kilka postaci ze środowiska Merdaczy, ale nie wszyscy. Nie można postrzegać określonego środowiska przez pryzmat elementów je tworzących, nawet jeżeli są to elementy mocno determinujące działanie całego danego środowiska. Mam nadzieję, że Twoje talenta intelektualne pozwolą Ci zrozumieć moją perspektywę zjawiska.

Zgodzę się natomiast, że na relacje między kibicami Juve i Interu, a tym samym na ich stosunek do Derby Italia, miało wpływ Calciopoli. Niemniej, nie każdy kieruje się tak niskimi pobudkami w ocenie rywala. Zawiść, zazdrość, złorzeczenie to postawy wybitnie destrukcyjne. Najdziwniejsze jest to, że często osoba której się czegoś zazdrości, nawet sobie z tego nie zdaje sprawy (wszechobecna obłuda).

Ja chcę, żeby Serie A miało 4 miejsca w LM, żeby Milan, Inter, Roma, Napoli, Lazio czy Udinese regularnie wchodziły do fazy grupowej tych rozgrywek, ale chcę też żeby Juventus był jeszcze silniejszy, i żeby dochodził przynajmniej do tej 1/4 LM. Ogólnie chciałbym, żeby wróciły czasy świetności włoskiej z lat '90 poprzedniego stulecia. Wtedy Canal+ na na bank nie odpuściłby calcio.
MarcinWu pisze:
Dla mnie ten brzydal to postać stojąca za naszą degradacją, a tym samym za naszymi ostatnimi upokorzeniami.
Masz jakieś dowody na poparcie tej tezy ? Czy tak po prostu wypada pisać na tym forum ? :)
am nadzieję, że Twoje talenta intelektualne pozwolą Ci zrozumieć moją perspektywę zjawiska.
Niespotykane podejście jak na "prawnika".
Zdrowia życzę.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, 00:09 przez Dzięcioł, łącznie zmieniany 2 razy.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 00:02

Dla mnie ten brzydal to postać stojąca za naszą degradacją, a tym samym za naszymi ostatnimi upokorzeniami.
Masz jakieś dowody na poparcie tej tezy ? Czy tak po prostu wypada pisać na tym forum ? :)
am nadzieję, że Twoje talenta intelektualne pozwolą Ci zrozumieć moją perspektywę zjawiska.
Zdrowia życzę.
Tylko tyle ? :)

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 00:20

MarcinWu pisze:
Zdrowia życzę.
Tylko tyle ? :)
Ponoc nie mozna miec 2 kont na forum... :roll:

czekac teraz na powrot lukira, lorda of san ziro i cuchu czy jak on sie tam wabił :doh:
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, 00:23 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 00:22

Ponoc niemozna miec 2 kont na forum...
Zależy od sposobu wykładni regulaminu :D

Poza tym:

c) Odpisuj konkretnie na dany temat. Wypowiedzi, które nie mają nic wspólnego z założonym tematem będą usuwane, a ich autorzy karani kartkami.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 00:25

MarcinWu pisze:

Poza tym:

c) Odpisuj konkretnie na dany temat. Wypowiedzi, które nie mają nic wspólnego z założonym tematem będą usuwane, a ich autorzy karani kartkami.
nie bedziesz smierdzielu mowil co kto ma robic we własnym "domu". Jak ci sie cos nie podoba to wypad do swojej mekki obiektywizmu ktora znajduje sie na pod adresem "fcinter.pl" ;)

dziwnym trafem zarejestrowałes sie nagle po tym jak ynter dokonał jakiegos sensownego transferu. Czemu nie miales jaj sie zarejestrowac jak dostawaliscie w ryj od novary? :rotfl:

Obrazek
MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 00:29

nie bedziesz smierdzielu mowil co kto ma robic we własnym "domu"
Patrząc na twój dorobek (zółte karki) to we własnym "domu" spotykasz się z niezrozumieniem. Nie sympatyzujesz z merdaczami ? :)
dziwnym trafem zarejestrowałes sie nagle po tym jak ynter dokonał jakiegos sensownego transferu. Czemu nie miales jaj sie zarejestrowac jak dostawaliscie w ryj od novary?
Brak związku - nie jestem entuzjastą transferu Cassano, co wyraziłem ( wielokrotnie) na forum pilka.pl.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, 00:31 przez MarcinWu, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 00:30

MarcinWu pisze:

Poza tym:

Ja myślę, ze MarcinWu to jakieś multikonto admina, który zstąpił z niebios by przypomnieć nam regulamin (już któryś raz cytuje z pamięci :o ) i nie karać (bo gdyby admin nas tylko upominał w tematach, nie wlepiając karteczek, straciłby autorytet :prochno: ).

Przyznaj się, kimże jesteś? :twisted:

Martin? Siewier? Steru? Dragon? Mnowo? :prochno:

back in the topic, zeby nie dostac kartki - wiadomo co z tym Gargano? Jesli dojdzie do Interu, to bedzie naprawde sensowne wzmocnienie. Przed miesiacem jeszcze smialem sie z Interu, a teraz - Cassano, Gargano, Palacio :whistle: Inter moze byc wyzej niz Milan. Ma jednak pewien problem. Trenera, ktory jest cienki. Gdyby to do nich przyszedl Montella, lub ich trenowalby Allegri, Prandelli lub inny niezly coach, walczyliby z nami o Scudetto. Ze Straciatella jednak, nie dadza nam rady. :ok:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 00:33

Trenera, ktory jest cienki.
Rok temu, wiele osób wypowiadało się w podobnym tonie o waszym trenerze. Teraz wiemy, że to nie prawda.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 00:38

MarcinWu pisze:
Trenera, ktory jest cienki.
Rok temu, wiele osób wypowiadało się w podobnym tonie o waszym trenerze. Teraz wiemy, że to nie prawda.
Ale Strama juz dostal szanse, i prowadzil Inter w kilkunastu meczach, i dupy nie urwal. A Conte, majac do wyboru gorszych zawodnikow, zwlaszcza w przodzie (w pomocy na papierze porownywalnych, moze tylko w obronie mielismy teoretycznie lepszych zawodnikow) wygral w cuglach lige.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
MarcinWu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 00:51

Biorąc pod uwagę warunki w jakich przyszło pracować Stramie to oceny wydają się być zdecydowanie przedwczesne. Przypominam, że w przeciwieństwie do waszego trenera Strama "odziedziczył" Inter pod koniec sezonu, bez czasu na przygotowania, rozbity i pozbawiony szans na jakiekolwiek trofea.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 08:30

Vimes pisze:Zapomniałeś o Giovinco :prochno:.
A fakt! Z Giovinco to juz troche lepiej u nas wyglada, ale mimo wszystko sadze, ze i tak gorzej, niz u Interu. Oczywiscie na papierze! Rzeczywistosc to wszystko zweryfikuje.
Mietson pisze:...
Masz racje, ta ofensywa Interu moze grac i bardzo dobrze i bardzo zle. Chodzilo mi jedynie wlasnie o podsumowanie na papierze tego mercato w wykonaniu czarno - niebieskich. Bo dopiero sezon pokaze, czy transfery byly udane, czy nie. Tak samo jak u nas. Niemniej w teorii ten ich sklad wyglada bardzo dobrze i naprawde moze byc ciezko.
Dzięcioł pisze:Nie sądzę, żeby Milan zrobił jeszcze jakiś spektakularny transfer. W sprowadzenie Kaki nie wierzę, bo nikt nie ma w tym faktycznego interesu. Klub musiał mamić czymś kibiców, a sam zawodnik nie zrezygnuje z połowy swoich apanaży, nawet kosztem występu na Mundialu. Niemniej i ja w dalszym ciągu liczę na top class striker.
A ja sadze, ze cos szykuja. Znajac Gallianiego to Milan mercato moze skonczyc tak: Rossi, Kaka, Yanga - Mbiwa :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 08:40

Pawełek pisze: Inter ma brzydkie barwy i kupili Cassano, to prawda?
Oczywiście. co? kupili Cassano? :prochno:

Oj myślę, że troszeczkę nie doceniacie Koledzy obrony tamtej drużyny (a raczej jej potencjału). Przypominam, że w przedostatnim sezonie nasza defensywa to była tragedia, a teraz... A wymieniliśmy tylko jednego zawodnika. Nagatomo i Ranocchia grają tak sobie, ale moim zdaniem będzie z nimi podobnie jak z Bonuccim - wreszcie zaskoczą.

MarcinWu
Szkoda, żeś taki niemiły, bo pewnie za to polecisz. A można było rzeczowo podyskutować... :( Odkąd DeRossiemu coś odrypało i zaczął wariować, to brakuje na JP kibiców innych drużyn bogatych w wiedzę. Pozdrawiam.

Dzięcioł i Castiel
W tym roku kończę 28, więc jestem starszy i macie się mnie słuchać ;)

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 10:40

yanquez pisze:
MarcinWu
Szkoda, żeś taki niemiły, bo pewnie za to polecisz. A można było rzeczowo podyskutować... :( Odkąd DeRossiemu coś odrypało i zaczął wariować, to brakuje na JP kibiców innych drużyn bogatych w wiedzę. Pozdrawiam.
Dokładnie. Nic tak nie podkręca jak merytoryczna dysputa z niegłupim Interistą.
yanquez pisze: Dzięcioł i Castiel
W tym roku kończę 28, więc jestem starszy i macie się mnie słuchać ;)
Jankesie, przyjmij do wiadomości że słucham wyłącznie mojej żony. :smile:
jakku1 pisze:
Dzięcioł pisze:Nie sądzę, żeby Milan zrobił jeszcze jakiś spektakularny transfer. W sprowadzenie Kaki nie wierzę, bo nikt nie ma w tym faktycznego interesu. Klub musiał mamić czymś kibiców, a sam zawodnik nie zrezygnuje z połowy swoich apanaży, nawet kosztem występu na Mundialu. Niemniej i ja w dalszym ciągu liczę na top class striker.
A ja sadze, ze cos szykuja. Znajac Gallianiego to Milan mercato moze skonczyc tak: Rossi, Kaka, Yanga - Mbiwa :prochno:
Oj nie tym razem. Po wpadce z powrotem Schevy, tym bardziej. Rossi to jedna wielka niewiadoma. Przypomina mi się kazus Marka Citko. Facet przed kontuzją był rozchwytywany (a przecież o Rossim podczas ubiegłorocznego mercato mówiło się w kontekście Juve czy Barcy), a jak skończył każdy wie. Przecież on może już nigdy nie wrócić do swojego wcześniejszego poziomu. Natomiast transfer murzynka byłby kapitalny. Z resztą chyba tylko ten transfer jest możliwy do zrealizowania.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 11:00

Dzięcioł pisze:Nie można postrzegać określonego środowiska przez pryzmat elementów je tworzących, nawet jeżeli są to elementy mocno determinujące działanie całego danego środowiska. Mam nadzieję, że Twoje talenta intelektualne pozwolą Ci zrozumieć moją perspektywę zjawiska.
Jeśli przez wyrażenie "Merdaczy" wyraża się szacunek to nie mam pytań. Morattiego też nazywasz brzydalem. Zjawisko rozumiem, ale kompletnie się z nim nie zgadzam, to znaczy jak wypowiada się tu jeden Interista to brać tego jako ogół kibiców Interu ciężko, ale gdy ich prezydent działa w imieniu całego klubu no to trudno mówić jakoby to była jego indywidualna działalność.
yanquez pisze:Oj myślę, że troszeczkę nie doceniacie Koledzy obrony tamtej drużyny (a raczej jej potencjału). Przypominam, że w przedostatnim sezonie nasza defensywa to była tragedia, a teraz... A wymieniliśmy tylko jednego zawodnika. Nagatomo i Ranocchia grają tak sobie, ale moim zdaniem będzie z nimi podobnie jak z Bonuccim - wreszcie zaskoczą.
Wymieniliśmy jednego, ale bardzo istotnego zawodnika, skończył się problem prawej strony obrony, z który mieliśmy problem od dłuższego czasu. Sporo w tym wszystkim zasługi Pirlo również.

Będę się upierał przy swoim, z obroną szału nie zrobili.

UndeaD

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2012, 11:16

hara pisze:@Dzięcioł:
Ty jesteś kibic, ja jestem fanatyk.
Ty ich wspierasz, ja ich nienawidzę.
inter to ladri, zlatan zingaro infame.
Eot.
Zwieracze mi popuściły aż. Czuć swąd palonych rac w Twoich słowach, a kiedy je czytam mam przed oczami 2-metrowego osiłka z pałą, palącego szalik Interu, który kupił na straganie w Bartoszycach. Lepiej nie pisz takich postów, bo kibice innych drużyn nie będą chcieli wchodzić na forum i się wypowiadać. Będą zastraszeni, zobaczą post, schowają się do szafy i będą mamrotać "tylko nie Kapitan Hara Juventus, o nie". Swoją drogą, zawsze możesz wchodzić na strony rywali i spamować tym postem- nawet admini się zeają na pomarańczowo. Opustoszeją strony, wszyscy popełnią samobójstwo. A później grupowa masturbacja.

Co do samego transferu Cassano, Inter zrobił świetny interes. Ich ofensywa wygląda dobrze, jednak nie sądzę, że dzięki temu Inter będzie wysoko w tym sezonie.

ODPOWIEDZ