Premier League
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
utrzymując taką średnią sezon zakończą z >50 straconymi... to się na serio nie może udać, nie wiem kiedy ostatni raz mistrz jakiegokolwiek kraju miał tyle straconych goli i czy w ogóle miał ale w całej historii Premier League tylko Man Utd udało się wygrać ligę z więcej niż 40 straconymi (i to aż 3 razy!) a tu mówimy o ponad 50... byłoby to wydarzenie dla mnie większe niż mistrzostwo Europy zdobyte przez Greków
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- LordRahl
- Juventino
Zdecydowanie większa niespodzianka niż Grecy!Maly pisze:utrzymując taką średnią sezon zakończą z >50 straconymi... to się na serio nie może udać, nie wiem kiedy ostatni raz mistrz jakiegokolwiek kraju miał tyle straconych goli i czy w ogóle miał ale w całej historii Premier League tylko Man Utd udało się wygrać ligę z więcej niż 40 straconymi (i to aż 3 razy!) a tu mówimy o ponad 50... byłoby to wydarzenie dla mnie większe niż mistrzostwo Europy zdobyte przez Greków
Przecież takie rzeczy na turniejach się zdarzają wystarczy wygrać 4-5 spotkań, a to się każdemu może udać przez zaskoczenie/szczęście/dobrą taktykę/formę dnia albo to wszystko razem.
Wygranie ligi to już całkiem co innego, 38 kolejek obnaża praktycznie wszystkie słabości każdej drużyny. Z całego serca życzę Leicester mistrzostwa! Jak pisałem wcześniej zdobyli moją sympatię

Co do realności takiego scenariusza to z każdą kolejką ona wzrasta, zwłaszcza, że Manchestery dają ciała (City troszkę mniej), Chelsea to szkoda gadać, natomiast Liverpool robi dokładnie to czego się spodziewałem i pisałem tutaj kilka tygodni temu, jak zatrudniali Kloppa, ta drużyna nie ma graczy o wysokiej jakości (albo ma ich niewielu), fakt wielu ciekawych młodych- melodia przyszłości- ale w tym momencie brak tam klasy żeby konkurować nawet o TOP 4. I to mają furę szczęścia, że inni faworyci zawodzą, bo to pozwala im zachować jakiś kontakt z grupą "pucharową".
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Oczywiście tutaj przyznam rację, że byłoby to dziwne, wręcz absurdalne, ale chyba zdajesz sobie sprawę, że statystyki nie grają. Najpierw liczą się punkty, nie bramki, więc scenariusz jest w jakimś stopniu prawdopodobny.Maly pisze:[...] byłoby to wydarzenie dla mnie większe niż mistrzostwo Europy zdobyte przez Greków
Mógłbym to porównać do sytuacji z Serie A, gdzie drużyna (w tym momencie nie pamiętam, która) sezon bez ani jednej porażki zakończyła na drugim miejscu - czy to nie dziwne? Raczej każdy spodziewałby się, że niepokonany zespół powinien zasiąść na szczycie, tak teraz Leicester, które traci multum bramek może zdobyć mistrzostwo, dopóki będą z przodu mieć więcej niż z tylu w każdym meczu.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@LordRahl: nie chodziło mi bezpośrednio o Leicester a on mistrza z 50 golami w plecy
@Kimi: oczywiście, że statystyki to tylko statystyki ale jednak...
tutaj nie mówią, że takie coś zdarza się raz na 10 lat w 15 najlepszych ligach świata tylko, że się po prostu "nie zdarza" 
@Kimi: oczywiście, że statystyki to tylko statystyki ale jednak...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Problem United jest jeden. Ich zawodnikom nie chce się grać w piłkę nożną
Totalne 0 zaangażowania - gracze Stoke mijają ich w środku pola jak tyczki.
Gospodarze to niby średniak PL a personalnie wyglądają ciekawie. Trio Afellay, Shaqiri, Krkic - każdy z nich, w pewnym momencie kariery, zapowiadał się obiecująco, prezentując wysokie umiejętności.

Gospodarze to niby średniak PL a personalnie wyglądają ciekawie. Trio Afellay, Shaqiri, Krkic - każdy z nich, w pewnym momencie kariery, zapowiadał się obiecująco, prezentując wysokie umiejętności.
Za dwa dni konfrontacja z Chelsea. Ciekawe czy zdążąSorek21 pisze:Jeszcze dwa gole i prezentacja Mourinho na Old Trafford.

Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2015, 15:51 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- jarmel
- Redaktor
Jak tak patrzę na skład ManU to też można by powiedzieć, że to średniak :roll: na boisku Young, Jones, Smalling, Blind, Carrick, Herrera, Mata, Fellaini, Depay i Martial naprawdę cienko to wygląda, a najlepsze że oni co roku wydają grube miliony.
- Dtmiu
- Katalończyk
Nie wiem jak wyglądała pierwsza połowa tego spotkania, ale druga to niezła kopanina z obu stron. Do tego murawa nie była chyba w najlepszym stanie bo zawodnicy obu zespołów padali jak muchy. Mecz do zapomnienia, pora na danie główne :hellyes:
- pumex
- Juventino
United jest klubem źle zarządzanym, podobna sytuacja ma miejsce w Liverpoolu. W obu przypadkach zjazd 'dziwnym trafem' zbiegł się ze zmianami na kierowniczych stołkach. Wielu wspomina Fergusona, ale już niewielu pamięta, że w tym samym czasie odszedł również Gill, uważany za twórcę potęgi Manchesteru, zarówno sportowej jak i finansowej. Jego miejsce zajął Woodward, z którego na każdym roku wyśmiewają się i kibice i media. Jak widać kasa to nie wszystko.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Evra też grał bardzo słabo, a jak przyszedł do nas, z miejsca grał przyzwoicie, a potem nawet bardzo dobrze. Myślę, że podobnie byłoby z Matą, Fellainim, Martialem i paroma innymi. Po prostu wybrali zły kierunek. Szkoda, że Vidal nie wybrał Manchesteru, bo fajnie byłoby się teraz z niego pośmiaćjarmel pisze:Jak tak patrzę na skład ManU to też można by powiedzieć, że to średniak :roll: na boisku Young, Jones, Smalling, Blind, Carrick, Herrera, Mata, Fellaini, Depay i Martial naprawdę cienko to wygląda, a najlepsze że oni co roku wydają grube miliony.

- joy
- Katalończyk
vitoo a pytałeś mnie czy bardziej wierzę w Leicester niż w Arsenal 
Kanonierzy zmarnowali dogodną szansę na fotel lidera, o stylu lepiej nie wspominać. To jest właśnie ten gen frajerstwa.
A w ogóle ten 10 metrowy spalony z ostatniej minuty Live -Leicester to jakieś jaja. Największy nieodgwizdany spalony jakiego w życiu widziałem.

Kanonierzy zmarnowali dogodną szansę na fotel lidera, o stylu lepiej nie wspominać. To jest właśnie ten gen frajerstwa.
A w ogóle ten 10 metrowy spalony z ostatniej minuty Live -Leicester to jakieś jaja. Największy nieodgwizdany spalony jakiego w życiu widziałem.
- Dtmiu
- Katalończyk
Mi się wydaje, że Leicester zacznie niedługo słabnąć. Oglądałem ostatnio ich mecz z Chelsea i wczorajszy z Liverpoolem, nie wierzę że z taką grą na dłuższą metę są w stanie coś zdziałać. To zresztą pokazuje tymczasową słabość tej ligi (przy tych nakładach finansowych nie będzie to raczej jakiś dłuższy kryzys). Jedyna taktyka Lisów to długa piła do przodu i niech się dzieje. Mam wrażenie, że w BPL zespoły nie umieją za bardzo grać piłką, jest tylko huraaa i do przodu
Co do gwiazd tej drużyny, czyli Mahreza i Vardy'ego, to o tym drugim ciężko coś powiedzieć, środkowi napastnicy często są trudni do rozszyfrowania, raz grają wyśmienicie i strzelają gola za golem, a kolejną część sezonu widzimy wystrugane z zegarmistrzowską precyzją drewno. I nie za bardzo wiadomo dlaczego. Zachwycony statystykami Mahreza chciałem obejrzeć go trochę w akcji i odniosłem wrażenie, że o dziwo nie jest zbyt szybki. Świetna technika, dobre podanie i panowanie nad piłką na małym polu, ale czy to wystarczy by utrzymać się na topie? Do tego w jego grze można dostrzec sporo chaosu. Mam wrażenie, że i Anglik i Algierczyk to jednak gwiazdy połowy sezonu i zgasną w ciągu kilku najbliższych tygodni. Jeśli nie, to przyjdę tu w marcu i będę szczekać

Co do gwiazd tej drużyny, czyli Mahreza i Vardy'ego, to o tym drugim ciężko coś powiedzieć, środkowi napastnicy często są trudni do rozszyfrowania, raz grają wyśmienicie i strzelają gola za golem, a kolejną część sezonu widzimy wystrugane z zegarmistrzowską precyzją drewno. I nie za bardzo wiadomo dlaczego. Zachwycony statystykami Mahreza chciałem obejrzeć go trochę w akcji i odniosłem wrażenie, że o dziwo nie jest zbyt szybki. Świetna technika, dobre podanie i panowanie nad piłką na małym polu, ale czy to wystarczy by utrzymać się na topie? Do tego w jego grze można dostrzec sporo chaosu. Mam wrażenie, że i Anglik i Algierczyk to jednak gwiazdy połowy sezonu i zgasną w ciągu kilku najbliższych tygodni. Jeśli nie, to przyjdę tu w marcu i będę szczekać

- Cabrini_idol
- Juventino
Może tak, ale Leicester obnażyło słabość PL do golasa. Pokazało jak TRAGICZNIE są zarządzane kluby z topu. Może i spuchną ale mam przeczucie, że do top4 się załapią wypychając najprawdopodobniej MANU i Liverpool z LM.