Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:08

Co tu dużo pisać - spore rozczarowanie. Niby nie spodziewałem się niczego wielkiego po tym okienku, ale w międzyczasie pojawiła się szansa choćby na pozyskanie Guarina... :whistle: Problem polega na tym, że nawet nie udało się nam wypchnąć któregoś z napastników, mając na uwagę przybycie Osvaldo. Mamy obecnie 6 napadziorów. :ok: Śmiech na sali. Marotta kupować potrafi, ale w lecie. W zimie sobie nie radzi i tyle. Nie wspominając o pozbywaniu się piłkarzy, którzy w zespole już miejsca nie mają.

Witamy Osvaldo.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:08

Wszyscy się wzmacniają tylko nie my... (no i Napoli)
Milan ma bardzo perspektywicznego i przeze mnie cenionego Taarabta i Essiena można doliczyć Ramiego
Inter Hernanesa
Roma Naiggolana i Bastosa

Nie dobrze, może w wakacje się to zmieni, najbardziej oczywiście chodzi mi po głowie lewy wingback, żeby wrzucał chociaż jak Lichtsteiner ...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:13

MishaAveJuve pisze:Milan ma bardzo perspektywicznego i przeze mnie cenionego Taarabta i Essiena można doliczyć Ramiego
Inter Hernanesa
Zgoda, ale gdzie oni teraz są, a gdzie my? Z LM odpadliśmy i została nam tylko walka o Scudetto. Obecny skład pozwala nam walczyć o LE, ale tu wszystko zależy od naszego podejścia do tych rozgrywek.
Nie rozczarowuje mnie brak zakupów, a brak sprzedaży.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:18

MishaAveJuve pisze:Wszyscy się wzmacniają tylko nie my... (no i Napoli)
Milan ma bardzo perspektywicznego i przeze mnie cenionego Taarabta i Essiena można doliczyć Ramiego
Inter Hernanesa
Jakie ma to znaczenie w obliczu jakości naszego zespołu? Inter jest na dnie i Hernanes prędko tego nie zmieni. Roma? Nie zapominajmy, że to my jesteśmy na szczycie tabeli i to inni gonią. Na tym polega różnica. Osvaldo to mało, ale tak naprawdę ktoś z nas spodziewał się jakichkolwiek wzmocnień w zimie? :think:

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:19

A tak z ciekawości zapytam, bo nie mam rozeznania.

Czy w związku z przyjściem naszego nowego napastnika, nie będziemy czasami grali 4-3-3 ?

O ile dobrze kojarzę Osvaldo może chyba gdzieś na boku grać.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:22

elpueblo pisze:to jest proba wywalenia 3muszkieterow mirko,fabio,sebcio
nic sobie nie pograja i oddamy ich za grosze lub za darmo
a w zamian bedzie Tevez,LLorente,Manolo,Zaza, Osvaldo(na 100% jestem pewien ze jest szykowany na nastepny sezona jako ten 5 napastnik
Spokojnie z takimi wyrokami. Póki co Osvaldo i Zaza nie pokazali jeszcze niczego, co przybliżyłoby ich do gry w Juventusie od przyszłego sezonu. Zdarzały się jednak przypadki, że Marotta kogoś nie wykupił, a 19 baniek to nie mało. Mam chociaż nadzieję, że po przygodach z Melo nauczyliśmy się czegoś od Turków, którzy skoro mogli to nas rolowali na wszelkie możliwe sposoby. Najpierw przekonajmy się, czy Osvaldo w ogóle podpasuje Antkowi. Ja generalnie jestem sceptykiem tego transferu. Nie ta klasa, nie ten wiek i nie za takie pieniądze. Za mniejsze kwoty można mieć lepszych i młodszych, np. rok temu Aubameyang.
Inter Hernanesa
Milan balansuje pomiędzy środkiem tabeli a strefą spadkową. Taarabt w tym roku skończy 25 lat więc jest mniej więcej tak samo perspektywiczny jak Krasic w momencie transferu do nas... Jak na klub pogrążony w tak głębokim kryzysie to naprawdę nie robią wrażenia te wzmocnienia. Hernanes to fajny transfer i pewnie będzie dużym wzmocnieniem dla Interu, a trener zdecyduję się przesunąć Palacio bliżej bramki kosztem Milito, bo Belfodil i Icardi to niewypały. Fajnie wygląda transfer Naiggolana do Romy, ale Bastosa to bym nie przeceniał.

Naprawdę wśród takich transferów, które Ty wymieniłeś spokojnie mieści się przejście Osvaldo do nas więc nie ma co gloryfikować posunięć konkurentów. O lato jestem w miarę spokojny. Znając solidność i powtarzalność Marotty, nawet przy ograniczonych środkach możemy spodziewać się dwóch dobrych transakcji, ale przy obecnym kształcie ataku i perspektywie sprzedaży Pogby możemy mieć takie mercato, że emocje nas rozsadzą :P.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:24

Jakto Napoli nie? A Jorginho, Faouzi Ghoulam i Henrique?

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:33

No cóż w zimowe okienko nie robiliśmy szałowych zakupów. Ale na co nam ten Osvaldo? Nikt nie sprzedany z ataku. 6 napastników... Kurde żałuję tego Guarina, ale już olejmy to było i minęło. Wniosek prosty: żadnych rozmów z nimi. Bo pokazali jak bardzo są wiarygodni. I tak latem co się odwlecze to nie uciecze i sprzedamy tych niepotrzebnych. Jednak teraz cisza na temat dywagacji, dograjmy sezon i pomyślimy w jakim jesteśmy miejscu i jakie mamy potrzeby i priorytety. Teraz walczmy o LE-teoretycznie i obrońmy Scudetto. Tylko to się teraz liczy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:33

A moze ktos z Turcji lub Rosji wykupi naszych bombardierów ? :prochno: jeszcze 2 dni mają .

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 23:50

no bez jaj. Wiadomo że liczy się dla nas tylko Liga mistrzów i Serie A. W Serie A bijemy rekordy, w LM daliśmy ciała. Jednak teraz już w LM niczego nie zmienimy, więc pozostaje nam tylko liga. Ci co liczyli na transfery to głupcy, a Ci co liczyli na transfery dlatego że rywale się wzmacniają to debi...
Jeżeli mamy spodziewać się transferów to w lato. Tylko teraz liczę na to że po osiągnięciu porozumienia z piłkarzem utrzymamy to w tajemnicy żeby nie było jak z FL :)

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2014, 00:30

Bardzo dobrze! Ja się ciesze że Marotta dostał nauczke! Beppe najpierw powinien sprzedać jednego z napadziorów a poźniej zaklepac Osvaldo, teraz mamy 6sciu napastników, z czego trzech bedzie grało a kolejnych trzech bedzie grzało ławe, no nic tylko pogratulować Marottcie ;) Słabe okienko Marotty, co z tego że pozbył sie szortu w postaci Motty i De Ceglie skoro pozyskał nastepny szort w postaci Osvaldo...

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2014, 00:50

Ale straszna nauczka, no dosłownie się chłop nie pozbiera, jak i cały Juventus. Darmowe wypożyczenie + półroczna pensja ( ile tam w końcu wyszło, 1.1 mln? ), no milionowe straty. Niektórzy się zachowują, jakby przyszedł Matri za 11 milionów :prochno:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2014, 00:54

Marat87 pisze:Ale straszna nauczka, no dosłownie się chłop nie pozbiera, jak i cały Juventus. Darmowe wypożyczenie + półroczna pensja ( ile tam w końcu wyszło, 1.1 mln? ), no milionowe straty. Niektórzy się zachowują, jakby przyszedł Matri za 11 milionów :prochno:

tu chodzi o to że nie sprzedalismy nikogo i Juventus nie potrzebuje 6 zawodników w ataku na dzien dzisiejszy. A co gorsza kolejne pol roku na lawce niziolka, Quaga i szwagra nie podniesie ich zainteresowania a na pewno nie ceny. DUp,a

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2014, 01:00

Bo teraz to oczywiście kluby rozbijały bank żeby ich tylko pozyskać. Prawie same marne propozycje wypożyczenia. Niech siedzą i gniją, skoro taki Quag odrzucił kilka ofert, to jego wola. Ani mnie ten transfer Osvaldo nie grzeje, ani nie ziębi.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2014, 01:09

Tyle tylko, że Miras,Quag i Giovinco zarabiają na sezon coś koło 6,5 (?) mln razem więc dzieląc to na pół wychodzi, że te 3,25 mln idzie w błoto bo nie będą grać bo podejrzewam, że Osvaldo ich wygryzie. Tak się sramy w negocjacjach o każde euro, a tu takie ukryte bogactwa trzymamy.

Zablokowany