Mercato (2012-2014)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Co tu dużo pisać - spore rozczarowanie. Niby nie spodziewałem się niczego wielkiego po tym okienku, ale w międzyczasie pojawiła się szansa choćby na pozyskanie Guarina...
Problem polega na tym, że nawet nie udało się nam wypchnąć któregoś z napastników, mając na uwagę przybycie Osvaldo. Mamy obecnie 6 napadziorów.
Śmiech na sali. Marotta kupować potrafi, ale w lecie. W zimie sobie nie radzi i tyle. Nie wspominając o pozbywaniu się piłkarzy, którzy w zespole już miejsca nie mają.
Witamy Osvaldo.

Witamy Osvaldo.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wszyscy się wzmacniają tylko nie my... (no i Napoli)
Milan ma bardzo perspektywicznego i przeze mnie cenionego Taarabta i Essiena można doliczyć Ramiego
Inter Hernanesa
Roma Naiggolana i Bastosa
Nie dobrze, może w wakacje się to zmieni, najbardziej oczywiście chodzi mi po głowie lewy wingback, żeby wrzucał chociaż jak Lichtsteiner ...
Milan ma bardzo perspektywicznego i przeze mnie cenionego Taarabta i Essiena można doliczyć Ramiego
Inter Hernanesa
Nie dobrze, może w wakacje się to zmieni, najbardziej oczywiście chodzi mi po głowie lewy wingback, żeby wrzucał chociaż jak Lichtsteiner ...
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- pablo1503
- Juventino
Zgoda, ale gdzie oni teraz są, a gdzie my? Z LM odpadliśmy i została nam tylko walka o Scudetto. Obecny skład pozwala nam walczyć o LE, ale tu wszystko zależy od naszego podejścia do tych rozgrywek.MishaAveJuve pisze:Milan ma bardzo perspektywicznego i przeze mnie cenionego Taarabta i Essiena można doliczyć Ramiego
Inter Hernanesa
Nie rozczarowuje mnie brak zakupów, a brak sprzedaży.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jakie ma to znaczenie w obliczu jakości naszego zespołu? Inter jest na dnie i Hernanes prędko tego nie zmieni. Roma? Nie zapominajmy, że to my jesteśmy na szczycie tabeli i to inni gonią. Na tym polega różnica. Osvaldo to mało, ale tak naprawdę ktoś z nas spodziewał się jakichkolwiek wzmocnień w zimie?MishaAveJuve pisze:Wszyscy się wzmacniają tylko nie my... (no i Napoli)
Inter Hernanesa

- Ein
- Juventino
A tak z ciekawości zapytam, bo nie mam rozeznania.
Czy w związku z przyjściem naszego nowego napastnika, nie będziemy czasami grali 4-3-3 ?
O ile dobrze kojarzę Osvaldo może chyba gdzieś na boku grać.
Czy w związku z przyjściem naszego nowego napastnika, nie będziemy czasami grali 4-3-3 ?
O ile dobrze kojarzę Osvaldo może chyba gdzieś na boku grać.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Arbuzini
- Juventino
Spokojnie z takimi wyrokami. Póki co Osvaldo i Zaza nie pokazali jeszcze niczego, co przybliżyłoby ich do gry w Juventusie od przyszłego sezonu. Zdarzały się jednak przypadki, że Marotta kogoś nie wykupił, a 19 baniek to nie mało. Mam chociaż nadzieję, że po przygodach z Melo nauczyliśmy się czegoś od Turków, którzy skoro mogli to nas rolowali na wszelkie możliwe sposoby. Najpierw przekonajmy się, czy Osvaldo w ogóle podpasuje Antkowi. Ja generalnie jestem sceptykiem tego transferu. Nie ta klasa, nie ten wiek i nie za takie pieniądze. Za mniejsze kwoty można mieć lepszych i młodszych, np. rok temu Aubameyang.elpueblo pisze:to jest proba wywalenia 3muszkieterow mirko,fabio,sebcio
nic sobie nie pograja i oddamy ich za grosze lub za darmo
a w zamian bedzie Tevez,LLorente,Manolo,Zaza, Osvaldo(na 100% jestem pewien ze jest szykowany na nastepny sezona jako ten 5 napastnik
Milan balansuje pomiędzy środkiem tabeli a strefą spadkową. Taarabt w tym roku skończy 25 lat więc jest mniej więcej tak samo perspektywiczny jak Krasic w momencie transferu do nas... Jak na klub pogrążony w tak głębokim kryzysie to naprawdę nie robią wrażenia te wzmocnienia. Hernanes to fajny transfer i pewnie będzie dużym wzmocnieniem dla Interu, a trener zdecyduję się przesunąć Palacio bliżej bramki kosztem Milito, bo Belfodil i Icardi to niewypały. Fajnie wygląda transfer Naiggolana do Romy, ale Bastosa to bym nie przeceniał.MishaAveJuve pisze:Wszyscy się wzmacniają tylko nie my... (no i Napoli)
Inter Hernanesa
Naprawdę wśród takich transferów, które Ty wymieniłeś spokojnie mieści się przejście Osvaldo do nas więc nie ma co gloryfikować posunięć konkurentów. O lato jestem w miarę spokojny. Znając solidność i powtarzalność Marotty, nawet przy ograniczonych środkach możemy spodziewać się dwóch dobrych transakcji, ale przy obecnym kształcie ataku i perspektywie sprzedaży Pogby możemy mieć takie mercato, że emocje nas rozsadzą

- Il Fenomeno
- Juventino
Jakto Napoli nie? A Jorginho, Faouzi Ghoulam i Henrique?MishaAveJuve pisze:Wszyscy się wzmacniają tylko nie my... (no i Napoli)

- Dybala 4ever
- Juventino
No cóż w zimowe okienko nie robiliśmy szałowych zakupów. Ale na co nam ten Osvaldo? Nikt nie sprzedany z ataku. 6 napastników... Kurde żałuję tego Guarina, ale już olejmy to było i minęło. Wniosek prosty: żadnych rozmów z nimi. Bo pokazali jak bardzo są wiarygodni. I tak latem co się odwlecze to nie uciecze i sprzedamy tych niepotrzebnych. Jednak teraz cisza na temat dywagacji, dograjmy sezon i pomyślimy w jakim jesteśmy miejscu i jakie mamy potrzeby i priorytety. Teraz walczmy o LE-teoretycznie i obrońmy Scudetto. Tylko to się teraz liczy.
- Cabrini_idol
- Juventino
A moze ktos z Turcji lub Rosji wykupi naszych bombardierów ?
jeszcze 2 dni mają .

- bramek
- Juventino
no bez jaj. Wiadomo że liczy się dla nas tylko Liga mistrzów i Serie A. W Serie A bijemy rekordy, w LM daliśmy ciała. Jednak teraz już w LM niczego nie zmienimy, więc pozostaje nam tylko liga. Ci co liczyli na transfery to głupcy, a Ci co liczyli na transfery dlatego że rywale się wzmacniają to debi...
Jeżeli mamy spodziewać się transferów to w lato. Tylko teraz liczę na to że po osiągnięciu porozumienia z piłkarzem utrzymamy to w tajemnicy żeby nie było jak z FL
Jeżeli mamy spodziewać się transferów to w lato. Tylko teraz liczę na to że po osiągnięciu porozumienia z piłkarzem utrzymamy to w tajemnicy żeby nie było jak z FL

- Wojtek
- Juventino
Bardzo dobrze! Ja się ciesze że Marotta dostał nauczke! Beppe najpierw powinien sprzedać jednego z napadziorów a poźniej zaklepac Osvaldo, teraz mamy 6sciu napastników, z czego trzech bedzie grało a kolejnych trzech bedzie grzało ławe, no nic tylko pogratulować Marottcie
Słabe okienko Marotty, co z tego że pozbył sie szortu w postaci Motty i De Ceglie skoro pozyskał nastepny szort w postaci Osvaldo...

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Ale straszna nauczka, no dosłownie się chłop nie pozbiera, jak i cały Juventus. Darmowe wypożyczenie + półroczna pensja ( ile tam w końcu wyszło, 1.1 mln? ), no milionowe straty. Niektórzy się zachowują, jakby przyszedł Matri za 11 milionów 

- Cabrini_idol
- Juventino
Marat87 pisze:Ale straszna nauczka, no dosłownie się chłop nie pozbiera, jak i cały Juventus. Darmowe wypożyczenie + półroczna pensja ( ile tam w końcu wyszło, 1.1 mln? ), no milionowe straty. Niektórzy się zachowują, jakby przyszedł Matri za 11 milionów
tu chodzi o to że nie sprzedalismy nikogo i Juventus nie potrzebuje 6 zawodników w ataku na dzien dzisiejszy. A co gorsza kolejne pol roku na lawce niziolka, Quaga i szwagra nie podniesie ich zainteresowania a na pewno nie ceny. DUp,a

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Bo teraz to oczywiście kluby rozbijały bank żeby ich tylko pozyskać. Prawie same marne propozycje wypożyczenia. Niech siedzą i gniją, skoro taki Quag odrzucił kilka ofert, to jego wola. Ani mnie ten transfer Osvaldo nie grzeje, ani nie ziębi.
- Castiel
- Juventino
Tyle tylko, że Miras,Quag i Giovinco zarabiają na sezon coś koło 6,5 (?) mln razem więc dzieląc to na pół wychodzi, że te 3,25 mln idzie w błoto bo nie będą grać bo podejrzewam, że Osvaldo ich wygryzie. Tak się sramy w negocjacjach o każde euro, a tu takie ukryte bogactwa trzymamy.