Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 15:36

W relacji live pojawilo sie info, ze jest szansa ze Quag i Mirko opuszcza nas w tym okienku. Jeden spoko rozumiem, ale 2!? I co zostaniemy z 4 Tevez, Llorente, Seba i Osvaldo? W ogole mi sie to nie podoba :x 5 napastnikow to jest optymalna liczba.

Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 15:37

mibor pisze: Edit

Chyba jednak Hernanes do interu, podobno juz się tam medykuje...
Za Seriea.pl kawalek wywiadu:
- Chciałem wykorzystać okazję i podziękować prezydentowi Claudio Lotito, który przez cały okres mojej gry w Lazio zawsze był wobec mnie fair. Dziękuję trenerowi, kolegom z zespołu i przyjaciołom. Dziękuję kibicom, których zawsze będę miał w sercu. Otrzymałem ponad 2000 wiadomości, a odpowiedziałem doprawdy na kilka. Nie potrafię w tym momencie ocenić tego co czuje.

- Mój wybór nie jest związany z finansami czy sławą, po prostu chcę dokonać jeszcze w futbolu czegoś wielkiego - dodaje.

Nie bardzo rozumiem, z jednej strony chce osiagnac wielkie rzeczy w pilce (zgodzimy sie, ze ma na to papiery) a z drugiej pakuje sie do interu

:shock:

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 15:39

Musiał coś powiedzieć po prostu ;)
To Guarin do Juve (?)

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 15:39

Tasak pisze:
mibor pisze: Edit

Chyba jednak Hernanes do interu, podobno juz się tam medykuje...
Za Seriea.pl kawalek wywiadu:
- Chciałem wykorzystać okazję i podziękować prezydentowi Claudio Lotito, który przez cały okres mojej gry w Lazio zawsze był wobec mnie fair. Dziękuję trenerowi, kolegom z zespołu i przyjaciołom. Dziękuję kibicom, których zawsze będę miał w sercu. Otrzymałem ponad 2000 wiadomości, a odpowiedziałem doprawdy na kilka. Nie potrafię w tym momencie ocenić tego co czuje.

- Mój wybór nie jest związany z finansami czy sławą, po prostu chcę dokonać jeszcze w futbolu czegoś wielkiego - dodaje.

Nie bardzo rozumiem, z jednej strony chce osiagnac wielkie rzeczy w pilce (zgodzimy sie, ze ma na to papiery) a z drugiej pakuje sie do interu

:shock:
Fckn Logic można rzec.
Co do odejścia Mirko i Quaga, sądze że jeżeli odejdzie to tylko 1 napadzior.
Ogólnie dziś na rynku duzo się dzieje, jak to zawsze ostatni dzien przynosi ciekawe zwroty akcji.

Juve, storia di un grande amore
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 15:53

No ok, jak dla mnie przez ostatnie zdanie cala wypowiedz stracila wiarygodnosc, pewnie wiadomosci tez bylo max 500 :smile:

Druga sprawa, nie chcialbym zeby Mirko i Fabio odeszli w tym samym momencie, jak juz to jeden latem, chyba ze poza Osvaldo jeszcze cos sie szykuje na przody.

Tak czy siak licze na jakis ciekawy obrot spraw dzis, i mam nadzieje ze sie milo zaskoczymy :dance:

Moze wymiana z interem Quag+Mirko+Isla za Hernanes + Guarin

:smile:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:07

Jak dla mnie pomysł z wymianą na Quagliarellę jest jeszcze lepszy niż ten z Vuciniciem. :D W takiej sytuacji mamy dodatkowego asa w rękawie, który mógłby skłonić inter do oddania Guarina, który, jak wiemy, cały czas chce się do nas przenieść. Obecnie trwa ponoć spotkanie Marotty z zarządem mediolańczyków.

Oby się udało, bo odpalenie Vucinicia/Quagliarelli, pozyskanie na zasadzie wypożyczenia Osvaldo (który dla Juve zredukuje swoje zarobki, o czym czytałem wczoraj, a po sezonie i tak go nie wykupimy) i Guarina... :whistle: To by było coś. :pray:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:19

mrozzi pisze:Osvaldo (który dla Juve zredukuje swoje zarobki, o czym czytałem wczoraj, a po sezonie i tak go nie wykupimy)
Oj, żebyśmy się czerwcu nie zdziwili. Normalnie nie bałbym się o wykup, bo Osvaldo dostaje w Anglii 3,7 mln €. Ale już fakt obniżenia wymagań płacowych specjalnie dla Juve powinien martwić sceptyków talentu PDO. Przy opcji wykupu zawodnik od razu podpisuje cały X-letni kontrakt, który nabiera mocy w momencie skorzystania z opcji. Jeżeli więc stawka Osvaldo to rzeczywiście 2,2 mln/sezon, to radzę się przyzwyczajać do obecności tego zawodnika w Juve.

Szikit pisze:A tak swoją drogą to znowu w ostatni dzień mercato ściągamy młodzików. Z tego co widzę, przeszli do nas:
Davide Cais (19 lat, Atalanta, połówka karty),
Eric Lanini (19 lat, Palermo, połówka karty),
Edoardo Goldaniga (20 lat, Palermo, połówka karty)
Stefano Pellizzari (17 lat, Cesena, połówka karty)
Mame Baba Thiam (21 lat, Virtus Lanciano, połówka karty)
Yoan Severin (17 lat, Evian)
Lanini akurat poszedł z Juve do Palermo (połowa karty).

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:24

Pojawiły się informacje żę Klose może przejść do Arsenalu. To by oznaczało być może przejście Quagliarelli to Lazio.
Oprócz tego pojawiła się informacja o zainteresowaniu przez Milan Nanim.

EDIT:
Pojawiły się jeszcze informację, że Zenit może być zainteresowany Vucinicem.
Trwają rozmowy między działaczami Juve i interu, podobno zostało im zaoferowane do wyboru albo Quag albo Vucinic za Guarina.

Forza Juve!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:30

alina pisze:Oj, żebyśmy się czerwcu nie zdziwili. Normalnie nie bałbym się o wykup, bo Osvaldo dostaje w Anglii 3,7 mln €. Ale już fakt obniżenia wymagań płacowych specjalnie dla Juve powinien martwić sceptyków talentu PDO. Przy opcji wykupu zawodnik od razu podpisuje cały X-letni kontrakt, który nabiera mocy w momencie skorzystania z opcji. Jeżeli więc stawka Osvaldo to rzeczywiście 2,2 mln/sezon, to radzę się przyzwyczajać do obecności tego zawodnika w Juve.
Matko, nawet nie strasz, że wydamy na Osvaldo 20 baniek :shock:
Krystek pisze:Pojawiły się jeszcze informację, że Zenit może być zainteresowany Vucinicem.
Według niezłych źródeł Vucinić już wczoraj stanowczo odrzucił możliwość przeprowadzki do Ruskich.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:31

alina pisze:Lanini akurat poszedł z Juve do Palermo (połowa karty).
Wybacz, mój błąd. Nieco na ślepo przepisałem z SoloJuve.

Ludzie, którzy krzyczą, że nie możemy oddać dwóch napastników jednego dnia, niech poczekają aż sprzedamy któregokolwiek. Jak uwielbiam Marotte, tak nadal nie wierzę w jego umiejętności sprzedawania zawodników, szczególnie w ostatni dzień mercato.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:32

Krystek pisze:Pojawiły się informacje żę Klose może przejść do Arsenalu. To by oznaczało być może przejście Quagliarelli to Lazio.
Oprócz tego pojawiła się informacja o zainteresowaniu przez Milan Nanim.
O zainteresowaniu Lazio Quagliarellą pisało się już wczoraj, ale fakty są takie, że w chwili obecnej pierwszeństwo ma inter, mając na uwadze naszą chęć sprowadzenia Guarina.

Szczerze absolutnie nie wierzę w to, że wykupimy Osvaldo. Już dawno pisało się o tym, że chłopak chce wrócić do Włoch, więc był po prostu skłonny do obniżenia żądań (mając również na uwadze fakt, że zbyt wiele nie strzela i spaskudził sobie sytuację w angielskim klubie, zresztą u nas ma sporą szansę na Scudetto). Proste. Oczywistym jest, że nawet ustaloną teraz kwotę wykupu można będzie potem negocjować, ale my będziemy mieć inne wydatki (skrzydłowy, lewy obrońca i druga połówka Berardiego). Piłkarza bardzo chciał Conte, ale obecnie nic nie wskazuje na to, byśmy mieli go wykupić. Musiałby się w sporym stopniu uspokoić, zacząć grać zespołowo, zachowywać się profesjonalnie, strzelić z 15 bramek (a przecież przychodzi jako rezerwowy..)... No way. :whistle:
pumex pisze:
Krystek pisze:Pojawiły się jeszcze informację, że Zenit może być zainteresowany Vucinicem.
Według niezłych źródeł Vucinić już wczoraj stanowczo odrzucił możliwość przeprowadzki do Ruskich.
Gdzieś przed chwilą mignęła mi też informacja, że Zenit pozyskał już kogoś do ataku.

Juve i inter kontynuują rozmowy, tym razem telefonicznie (czyli z tego wynika, że spotkanie zakończyło się już jakiś czas temu) - na stole karty Vucinicia i Quagliarelli - czekamy na odzew.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:39

mrozzi pisze:
pumex pisze:
Gdzieś przed chwilą mignęła mi też informacja, że Zenit pozyskał już kogoś do ataku.
Rondona z Rubinia Kazań za 15 mln.

Nie spodziewałbym się utraty obu napastników, bo w takim wypadku, byłyby informacje, o innych, równocześnie prowadzonych, negocjacjach. Maksymalnie jeden, chociaż też wydaje się to być zbyt piękne.

Zaraz powinny się pojawić zdjęcie z Osvaldo w siedzibie Juve. Nawet się na niego cieszę, bo wiem, że nie będzie robić u nas jaj, bo mu Vidal spuści manto jak kogoś popchnie na treningu. Raz zobaczy bica Arturo i mu się odechce. Natomiast czysto piłkarsko, jak dla mnie jest lepszy od Vucinicia i Quagliarelli z prostego powodu - naturalny zmiennik Llorente. I mamy teraz dwie pary: Tevez+Llorente oraz Seba+Pawełek.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:49

Ardjan pisze:W relacji live pojawilo sie info, ze jest szansa ze Quag i Mirko opuszcza nas w tym okienku. Jeden spoko rozumiem, ale 2!? I co zostaniemy z 4 Tevez, Llorente, Seba i Osvaldo? W ogole mi sie to nie podoba :x 5 napastnikow to jest optymalna liczba.
W naszej (żalowej) sytuacji, gdzie gramy tylko w krajowej lidze 4 napastnikow wystarcza. Ale jak patrze na te czetery nazwiska, to widze dwóch i pół napstnika :doh:

ED. Sorry, zalozylem juz olewke LE, po tym co zobaczylem w PW.
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2014, 16:52 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 2 razy.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:50

Ultrasi interu znowu się buntują i mówią że ani Vucinica ani Quagliarelli na Guarina nie chcą.

Forza Juve!
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2014, 16:54

Krystek pisze:Ultrasi interu znowu się buntują i mówią że ani Vucinica ani Quagliarelli na Guarina nie chcą.
Ci ludzie są pozbawieni rozumu. Lepiej trzymać Guarina na siłę?

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Zablokowany