Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:20

Vincitore pisze:
Paredes to jeden z najciekawszych rozgrywających młodego pokolenia na swojej pozycji we Włoszech. Świetnie potrafi wyprowadzić piłkę pod presją kilku zawodników, młotek w nodze też ma. Ja bym był kontent gdyby do nas dołączył w zimie, ale coś mi się wydaje, że do tego nie dojdzie, chociaż na polskiej stronie Romy już został sprzedany.

Roma niby ma wyrównać FFP, ale z tego co czytam to od razu bierze Kessiego.
True story, w Empoli bardzo fajnie się go oglądało. Podczas ostatniego okienka wręcz marzyłem abyśmy swoje zainteresowanie skupili właśnie na nim i Dahoudzie. Uważam że stylem gry pasuje do nas bardziej niż do Romy. Wolałbym chyba nawet bardziej jego niż tego drewnianego Kessiego, ale zdecydowanie nie za 30 mln. 17 mln + 3 w ewe. bonusach to i tak byłaby dobra cena za niego.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:31

Mam potwierdzenie od Nicoli de Bonisa (dziennikarz radiowy będący BARDZO blisko środowiska Juve, który wrzuca doniesienia transferowe wtedy, gdy te są już praktycznie pewne):

Prestito con obbligo di riscatto non conosco la cifra, confermo trattativa in fase molto avanzata

Wypożyczenie Paredesa z obowiązkiem wykupu, gość nie zna póki co ceny, ale potwierdza, że negocjacje są w bardzo zaawansowanej fazie.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:38

CavAllano pisze:Mam potwierdzenie od Nicoli de Bonisa (dziennikarz radiowy będący BARDZO blisko środowiska Juve, który wrzuca doniesienia transferowe wtedy, gdy te są już praktycznie pewne):

Prestito con obbligo di riscatto non conosco la cifra, confermo trattativa in fase molto avanzata

Wypożyczenie Paredesa z obowiązkiem wykupu, gość nie zna póki co ceny, ale potwierdza, że negocjacje są w bardzo zaawansowanej fazie.
W takim zostaje czekać na wywiad Marotty którego udziela przed każdym meczem i liczyć na potwierdzenie. Paredes będzie mógł grać w LM?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:39

Poprostu pisze:Paredes będzie mógł grać w LM?
Tak, Roma nie grała w LM.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:45

Paredes to tak a propos wyciągnięcia wniosków po transferze Pereyry czy Zazy.. :facepalm:

Nosi mnie, gdy czytam takie doniesienia. Najpierw Marotta narobił bajzlu w składzie naszej pomocy, teraz próbując to naprawić robi jeszcze większe szkody. Mam wrażenie, że gdy już zasięg finansowy Juve się powiększył, Marotta 'trochę' się pogubił :eh:

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:48

Moim zdaniem przyjście Paredesa niesie za sobą sprzedaż w lecie Leminy. Za Gabończyka powinniśmy otrzymać podobne pieniądze jak za Pereyrę, zakręci się to koło 20 milionów. Lemina + 5 mln = Paredes - taka 'wymiana klocków' bardzo mi odpowiada, mimo, że cenię Leminę wyżej niż Sturaro.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:50

Przecież takich transferów było sporo w ostatnich latach i nigdy nie mieliśmy "róży bez kolców". Czasem mam wrażenie, że on się mentalnie zatrzymał w Sampie i nie radzi sobie do końca z zarządzaniem klubu walczącego o najwyższe cele, bo zawsze gdzieś się uda "przyciąć" i zaoszczędzić. Paredes może wypalić, ale równie dobrze zostanie przyspawany do ławki i na pewien poziom nigdy nie wskoczy. Za dużo tego ryzyka, powinniśmy brać graczy w pewnym sensie gotowych, a tu mówimy niejako o prospekcie.

Możemy się jeszcze łudzić, że to wszystko plotki, ale naprawdę wiele źródeł to potwierdza. A nasila się to oczywiście w związku z końcówką mercato. Marotta myśli, że zrobi nam tym miłą niespodziankę. :lol:

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:54

mówi się że Juve go obserwowało więc nie sądzę że to będzie nei sprawdzony produkt. Ma 22 lata więc to facet, który dopiero się uczy. Jak dla mnie rewelacja. Kim był Veratti jak odchodził do PSG za taką kase ?? gdyby paredesa kupiło teraz Chelsea za 40 mln E każdy by płakał dlaczego nie Juve. Nie można Wam dogodzić. Taka jedna rada zaufajcie Marottcie to jest facet, który ogarnia temat rewelacyjnie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:56

Vincitore pisze:Paredes to bardzo ciekawy piłkarz z ogromnym potencjałem, w poprzednich sezonach razem z Vecino, Zielińskim i Saponarą kierowali grą chwalonego Empoli(...)Paredes to jeden z najciekawszych rozgrywających młodego pokolenia na swojej pozycji we Włoszech. Świetnie potrafi wyprowadzić piłkę pod presją kilku zawodników, młotek w nodze też ma.
Po czym Pumi dodaje coś takiego:
pumex pisze:Paredes to tak a propos wyciągnięcia wniosków po transferze Pereyry czy Zazy.. :facepalm: Nosi mnie, gdy czytam takie doniesienia.
I bądź tu mądry człowieku. :prochno:

Teraz powiedźcie ile meczów oglądalście w wykonaniu Argentyńczyka. Ten, który oglądał więcej, tego post będzie ważniejszy. :)

Chociaż bardziej wierzę Vincitore. Dla Pumexa Higuain za drogi, to samo zresztą Dybala, Pjanic zbyt leniwy, Pirlo wypalony, Pogba bez szans na pierwszy skład. Można tak wymieniać i wymieniać.

A tak na poważnie, oglądałeś w miarę regularnie Paredesa, że jesteś aż tak pewny swoich słów?

Obrazek
bow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 13:58

Co Wy tacy cięci na tego Paredesa? Przede wszystkim jest młody i ma jeszcze ogromne pole do rozwoju. Pamiętam, że Zielińskiego wielu też miało za przeciętniaka przed przejściem do Napoli. Nie sądzicie, że transfer gracza Romy nie wyklucza letniego zakupu Tolisso? Mi to bardziej wygląda na upgrade Hernanesa czy Leminy. Były plotki o Gustavo, ale Wolfsburg nie chce go oddać na półroczne wypożyczenie bez obowiązku wykupu, więc bierzecie Paredesa. Czy to aż tak źle? :co?:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 14:02

Plus taki, że mógłby podać pomocną dłoń w LM, do tego ten wiek.

W lecie prawdopodobnie "Lemina papa", bo nie będzie już dla niego miejsca. Powoli kształtuje się nam nowa pomoc Juventusu - Rincon, Sturaro, Khedira, Pjanić, Marchisio, Bentancur, Paredes. W lecie zapewne Tolisso, choć każdy z nas chciałby zapewne wisienkę na torcie w postaci choćby Dahouda. Nie za dużo?

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 14:06

A Peredes to podobny typ gracza do Dahouda ? Wstyd się przyznać, ale nie bardzo kojarzę jak gra, jakieś tam pojedyncze fragmenty. Z profilu na whoscored to gracz coś w ten deseń, może nie taki sam całkowicie. Pytam bo coś mi się wydaje, że to może być pakiet Peredes + Tolisso bardziej i Dahouda odpuszczamy.

bow

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 14:17

Moim zdaniem nie.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 14:32

Paredes przypadkiem nie gra tuż za obrońcami? Jako reżyser gry?

Może kontuzja księcia jest poważniejsza niż nam się wydaję i chcemy mieć asekuracje?
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2017, 14:37 przez Poprostu, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2017, 14:34

Przy Paredesie dłubaliśmy już latem z tego co pamiętam, chcieliśmy pozyskać go w synergii z Empoli, które miało wykupić go z Romy za 13 mln, jeszcze chwilę ograć, a później sprzedać do nas.

Roma za Paredesa ściąga Kessiego, który w Rzymie pojawi się 1 lipca.

Zablokowany