Mercato (2012-2014)
- @D@$
- Juventino
Nie twierdzę, że siódme miejsce i niepowalające statystyki w Liverpoolu oznaczają, że już nic z niego nie będzie, ale jeśli od czegoś wychodzić, to jednak jego gra w Anglii powinna być dla punktem wyjścia (w perspektywie jego przyjścia lub nie do Juve) a nie z całym szacunkiem popisy w lidze holenderskiej (może jestem uprzedony do niej). Owszem i Ronaldo (ten prawdziwy, gruby-choć wtedy jeszcze nie) i Van Nistelrooy się tam trafi, ale bywają przypadki jak Keżman. Gwiazda ligi, poem może nie najszczęsliwiej wybrał przechodząc do Chelsea i się kariera posypała. Czy jak ktoś by błyszczał w Turcji czy Grecji to też wszyscy byliby tacy chętni (bo to mniej więcej ten poziom lig)? Jak już pisałem, on Keżmanem byc nie musi, ale występy z Holandii zawsze trzeba przez kalke przełożyć, podzielić bramki i asysty na dwa czy cośDolce Vita pisze:Akurat w/w Suarez bardzo się wyróżnia choć nie przekłada się to na dorobek bramkowy bo po prostu on tam nie ma z kim grać. Wystarczy spojreć na jego statystyki w Ajaxie by stwierdzić, że słowo ''przereklamowany'' nie najlepiej oddaje jego wartość.

I to jest właśnie przykład dwóch przeszacowanych zawodników bo dobrym sezonie (nie mówię, że jednym) i takich raczej brać nie będziemy.jakku1 pisze:No wlasnie, glownym problemem jest tutaj oszacowanie wartosci Cavaniego. Sanchez kosztowal 30 - pare baniek, Pastore ponad 40, mysle, ze cena Cavaniego tez powinna sie zamknac w tej granicy.
Ja was pogodzę, może i dobry ale był. Większość trenerów ma tak, że w pewnym momencie już niewiele potrafią ugrać. Tego to akurat średnio znam, ale skoro miał ileś tam lat przerwy, no to sami sobie odpowiedzcie ile jest wart teraz. Tak z włoskiego podwórka: Trap i Zoff też swoje osiągnęli, ale czy ktoś chciałby ich teraz na ławce np. Juve? No chyba nie. Choć ten pierwszy jeszcze czynny, ciekawe co w czerwcu ugra.yanquez pisze:Ej... Napisałeś, że Dalglish to odbyt nie trener, więc cię naprostowałem i tyle. Nie twierdzę, że teraz Liverpool jest wspaniały czy coś. Po prostu zapachniało mi niewiedzą, więc przybyłem na ratunek zbłąkanej duszyczce.
Nie chcę wyrokować, że świat piłki tak uciekł że Daglish w ogóle nie wiem o co biega, bo wcale to nie musi być powód, ale przerwę miał, więc i trochę mu ubyło.
Barzagli, Pirlo, Lichtsteiner, Vidal, to nie jest raz do roku. I to nie są transfery niezłe/ przyzwoite, tylko kapitalne. Matri, Quagliarella, Vucinic to mimo wszystko też zakupy których nie oceniałbym negatywnie.evilboy pisze:Raz na rok to i wąż pierdnie.![]()
I nie bardzo mnie obchodzi czy i z kim o nich rywalizował, tak samo jak nie obchodzi mnie w jakich okolicznościach przyszedł (czyli czy ktoś inny był nimi zainteresowany) Davids, Nedved czy Del Piero (tak a propos pierwszej czwórki). I czy sprzedało się więcej koszulek Diego czy Vidala, też mnie nie obchodzi.
"Sugeruje się" - mały to pewnik, gdzieś tam było (chyba jakku to wrzucał), że mamy mieć ok. 30 mln. I to jest chyba bliższe prawdy. Niby będzie już LM, ale z drugiej strony teraz w ogóle pucharów nie było a zastrzyk kasy od Exoru miał być jednorazowy a wcześniej przeważnie w kwocie 30-40 mln się zamykaliśmy.Kuben pisze:Była mowa i to nie raz, chociażby TUTAJ.
Coś tam tym razem Drogbie jest. Ja stawiam, że nikt powyżej trzydziestki nie przyjdzie. Chyba że zimą jakby bieda była z kontuzjami (tfu tfu).
- Dolce Vita
- Juventino
Mnie tam godzić z nikim nie trzeba. Ja się nie gniewam@D@$ pisze:Ja was pogodzę, może i dobry ale był. Większość trenerów ma tak, że w pewnym momencie już niewiele potrafią ugrać. Tego to akurat średnio znam, ale skoro miał ileś tam lat przerwy, no to sami sobie odpowiedzcie ile jest wart teraz. Tak z włoskiego podwórka: Trap i Zoff też swoje osiągnęli, ale czy ktoś chciałby ich teraz na ławce np. Juve? No chyba nie. Choć ten pierwszy jeszcze czynny, ciekawe co w czerwcu ugra.

- jakku1
- Juventino
Verrattiego podobno juz mamy. Ale, on raczej zostanie od razu wypozyczony do jakiegos klubu Serie A (mowi sie o Parmie). Szczerze, to wolalbym zeby zostal w Pescarze, jesli ta wejdzie, i tam zagral kolejny sezon. No ale jak bedzie to sie zobaczy. Raczej jest wykluczone, ze zostanie u Nas, bo bedziemy mieli za duzy tlok (MVP + Giaccherini, Padoin i nowy srodkowy pomocnik - np. Asamoah).
Szkoda, ze De Rossi ma bana, poniewaz on widzial wielokrotnie tego chlopaka w akcji. Czy moderatorzy mogliby go odbanowac? Facet imponowal wiedza na temat wloskiej pilki i chyba juz odpokutowal swoje. Fajnie by bylo jakby Nam tutaj przyblizyl sylwetke Verrattiego ; )
Edit: Z ciekawostek.
1. Balotelli jest chyba faktycznie na wylocie z City. Raiola Nam go zaproponowal, ale zarowno Marotta jak i Conte od razu odrzucili propozycje. Podobno Conte dlugo pracowal nad tym, aby miec poukladane w szatni (dlatego miedzy innymi polecial Melo) i nie zamierza teraz wkladac sobie kija w szprychy. Mario byc moze skonczy w Milanie i kto wie, czy to nie oznacza, ze Zlatan odejdzie.
2. Jesli chodzi o sytuacje Joveticia to stoimy w miejscu niestety. Ten transfer sie oddala.
3. Zainteresowalismy sie takze Farfanem. Ale nie wiem z jakiego zrodla (od kogo) to wiesc, wiec nie jestem w stanie ocenic jej wiarygodonosci.
Szkoda, ze De Rossi ma bana, poniewaz on widzial wielokrotnie tego chlopaka w akcji. Czy moderatorzy mogliby go odbanowac? Facet imponowal wiedza na temat wloskiej pilki i chyba juz odpokutowal swoje. Fajnie by bylo jakby Nam tutaj przyblizyl sylwetke Verrattiego ; )
Edit: Z ciekawostek.
1. Balotelli jest chyba faktycznie na wylocie z City. Raiola Nam go zaproponowal, ale zarowno Marotta jak i Conte od razu odrzucili propozycje. Podobno Conte dlugo pracowal nad tym, aby miec poukladane w szatni (dlatego miedzy innymi polecial Melo) i nie zamierza teraz wkladac sobie kija w szprychy. Mario byc moze skonczy w Milanie i kto wie, czy to nie oznacza, ze Zlatan odejdzie.
2. Jesli chodzi o sytuacje Joveticia to stoimy w miejscu niestety. Ten transfer sie oddala.
3. Zainteresowalismy sie takze Farfanem. Ale nie wiem z jakiego zrodla (od kogo) to wiesc, wiec nie jestem w stanie ocenic jej wiarygodonosci.
- pumex
- Juventino
Mówiłem już o tym dawno temujakku1 pisze:Mario byc moze skonczy w Milanie i kto wie, czy to nie oznacza, ze Zlatan odejdzie

jakku1 pisze:Jesli chodzi o sytuacje Joveticia to stoimy w miejscu niestety. Ten transfer sie oddala.
Cavani?

Może skomentuję jeszcze plotkarskiego newsa o Drogbie. Jestem stanowczo przeciwny takiemu rozwiązaniu. 34-letniego, doświadczonego zawodnika można dołożyć jako uzupełnienie dobrze funkcjonującej formacji, ale na pewno nie zbuduje się na nim ofensywy, która kuleje.
Kuzmanovicia też nie chcę.

- zahor
- Juventino
Byłbym zwolennikiem takiego ruchu gdyby przyszedł jako trzeci, najmniej istotny napastnik sprowadzony tego lata, z kontraktem odpowiednim dla roli jaką by pełnił. Natomiast budowanie na nim ofensywy byłoby równie mądre, jak manewr Romy sprzed kilku lat kiedy to swoją siłę ognia postanowili oprzeć na grubym, rozpitym, wracającym z emerytury w Brazylii Adriano. Uprzedzę zarzut - nie porównuję obu napastników, po prostu musimy mieć ten komfort że jak Iworyjczyk nie wypali to nie będzie większej tragedii.pumex pisze: Może skomentuję jeszcze plotkarskiego newsa o Drogbie. Jestem stanowczo przeciwny takiemu rozwiązaniu. 34-letniego, doświadczonego zawodnika można dołożyć jako uzupełnienie dobrze funkcjonującej formacji, ale na pewno nie zbuduje się na nim ofensywy, która kuleje.
O przyjściu murz... Włocha czy o odejściu Szweda? Bo w to drugie zupełnie nie wierzę.pumex pisze:Mówiłem już o tym dawno temujakku1 pisze:Mario byc moze skonczy w Milanie i kto wie, czy to nie oznacza, ze Zlatan odejdzie![]()
Konsekwentnie będę się czepiać takiego sformułowania. O ile ciężko powiedzieć żeby każdy z nich z osobna był jakąś straszną wtopą, o tyle nie można nie zauważyć że na całą trójkę poszło w sumie prawie 50 baniek a jakoś w ataku jest taka, że ostatnio 37-letni Alex wciąga ich nosem.@D@$ pisze: Matri, Quagliarella, Vucinic to mimo wszystko też zakupy których nie oceniałbym negatywnie.
- ZoviNY
- Juventino
Troszkę niezorientowany jestem. Wyjaśniło się coś więcej w sprawie Cavaniego ?
Jeżeli chodzi o zawodnika który mógłby do nas przyjść, to jestem jak najbardziej za Suarezem. Piłkarze lubią się prowokować i takie coś z tego wychodzi.
No jeszcze Higuain jest, ale w niego wątpię. Torres ? Nie wiem jakby sobie u nas poradził, ale to dobry piłkarz.
Jeżeli chodzi o zawodnika który mógłby do nas przyjść, to jestem jak najbardziej za Suarezem. Piłkarze lubią się prowokować i takie coś z tego wychodzi.
No jeszcze Higuain jest, ale w niego wątpię. Torres ? Nie wiem jakby sobie u nas poradził, ale to dobry piłkarz.
- evilboy
- Juventino
Ja póki co wstrzymałbym się z takimi ocenami. Jak pisałem już wcześniej, ciężko stwierdzić czy faktycznie Marotta w tym roku trafił z transferami czy to przeciętni piłkarze dostali takiego kopa energetycznego od Conte. Nie zapominaj, że ten sezon jest pod każdym względem wyjątkowy. W zeszłym roku Marotta również zrobił dużo zakupów, jednak wtedy powodów do optymizmu było mniej. Nawet wspomniany przez Ciebie Barzagli za Del Neriego grał wielką kupę.@D@$ pisze:Barzagli, Pirlo, Lichtsteiner, Vidal, to nie jest raz do roku. I to nie są transfery niezłe/ przyzwoite, tylko kapitalne. Matri, Quagliarella, Vucinic to mimo wszystko też zakupy których nie oceniałbym negatywnie.evilboy pisze:Raz na rok to i wąż pierdnie.![]()
I nie bardzo mnie obchodzi czy i z kim o nich rywalizował, tak samo jak nie obchodzi mnie w jakich okolicznościach przyszedł (czyli czy ktoś inny był nimi zainteresowany) Davids, Nedved czy Del Piero (tak a propos pierwszej czwórki). I czy sprzedało się więcej koszulek Diego czy Vidala, też mnie nie obchodzi.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Łukasz
- Juventino
Nie grał wybitnie, ale lepiej od Chielliniego i Bonucciego. Przychodził na ławkę, a w ciągu pół roku wywalczył sobie miejsce w składzie... Czy to jest kupa?evilboy pisze:Nawet wspomniany przez Ciebie Barzagli za Del Neriego grał wielką kupę.
"Flamini na pewno zakonczy przygodę z Milanem". Francuz za darmo to może nie byłby zły pomysł
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=220893

http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=220893
- Kucharius1
- Juventino
Farfan mógłby się przydać. Dziwi mnie tylko to że nie traktujecie poważnie tego że zażąda kontraktu w wysokości 6 mln ojro. Schalke ma bogatego sponsora, zawsze pełny stadion. Hunter po podwyżce zarabia tam 7 mln , a i Raul nie mniej. Jak myślicie ile teraz zarabia Peruwiańczyk ? Chyba więcej niżeli Pirlo czy Vidal u nas. Nasz DS nie da mu większego kontraktu od tej dwójki.
Mowa o młodych zawodnikach którzy wyróżniają się w SerieA. Podam zestawienie tych najbardziej wyróżniających się zawodników w wieku do 23, bo mam trochę wolnego czasu i właśnie przeglądam whoscored i kilka innych portali;-P.
(Imię Nazwisko - Pozycja- Wiek- Liczba Meczów- Bramki- Asysty)
Udinese
Kwadwo Asamoah-Środkowy Pomocnik-23-25-3-1
Mauricio Isla-Obstawia prawą obronę i pomoc-23-21-3-2
Gabriel Torje-Napastnik widywany czasem na skrzydle-22-12(6)-2-1
Podsumowanie: Kwadwo i Isla są już gotowym produktem do sprzedaży z fabryki w Udine. Obaj bez problemu odnajdą się w mocniejszych ekipach SerieA, a o ich zaletach nie warto się rozpisywac, bo każdy user tego forum doskonale je zna. Torje gra za to poniżej oczekiwań, i nie podzielam zachwytu jego osobą, gdyż z efektywnością nie ma za wiele wspólnego, ale z drugiej strony jeszcze 2 lata temu mogłem powiedziec to samo o Alexisie ;-)
Lazio
Libor Kozák-Napastnik(Leo jeszcze się zemści)-22-1(11)-2-2
Podsumowanie: Janko w młodszym wydaniu. Przyszły król strzelców ligi szwajcarskiej i austriackiej ;-) Warunki świetne ale talent znikomy, i nawet usilne lansowanie mu nie pomoże.
Catania
Giuseppe Bellusci-Obrona środkowa i prawa-22-25(2)-/-/
Podsumowanie: Zdolny obrońca, warto mu się przyjrzec, a nie ciągnąc z emerytury zasłużonych stoperów. Serio bardzo fajny gracz, dobrze się rozwija, dużo gra, co w jego wieku i na jego pozycji we włoszech jest dośc trudne.
Cagliari
Radja Nainggolan-Środkowy pomocnik , głównie defensywny-23-31-1-2
Albin Ekdal -Środkowa pomoc-22-17(7)-1-1
Victor Ibarbo-Napstnik-21-12(20)-2-4
Lorenzo Ariaudo-Obrońca Środkowy-22-12(7)-/-/
Podsumowanie: Radja zbiera dobre recenzje, jako zawodnik do rotacji by się przydał (Ale Kwadwo lepszy ;-P). Ekdal bardzo dobrze odnajduje się w tej ekipie i zdaje się że nie powiedział jeszcze ostatniego słowa ( to samo Lorenzo). Gdy osiągnie obowiązujący w SerieA wiek dojrzałości (ok. 25 lat) zobaczymy na jakim poziomie się znajdzie (to wcale nie są żarty wystarczy zobaczyc ile grają młodzi w takich ekipach jak Inter , Napoli , Juve i Milan). Ibarba to dla mnie przyszły solidny średniak.
Atalanta
Ezequiel Schelotto-Prawy Pomocnik-22-28(3)-2-3
Giacomo Bonaventura-Lewy Pomocnik-22-14(9)-1-1
Guido Marilungo-Napastnik-22-9(9)-4-1
Manolo Gabbiadini-Napastnik-20-7(12)-1-2
Podsumowanie: Ze Schelotto może jeszcze coś byc. Szczerze chlopak potrafi dobrze zagrac, ale brak mu regularności. Może odnalazłby ją przy lepszych kolegach z zespołu? Pozostali zapowiadają się średnio, w szczególności Gabbiadini (ale ten ma chyba dobrego agenta).
Fiorentina
Stevan Jovetic-Ofensywny Pomocnik, bądź Napastnik-22-25-13-3
Matija Nastasic-Środkowy Obrońca-19-17(4)-2-/
Lorenzo De Silvestri-Prawy Obrońca-23-13(6)-/-2
Amidu Salifu-Środkowy Pomocnik-19-5(5)-/-/
Adem Ljajic-Podobnie jak Stevan-20-6(5)-1-1
Podsumowanie: Jo-Jo!! Wielki talent z resztą wiecie sami. Nastasic i Salifu ładnie się już pokazali ( szczególnie ten pierwszy). Viola raczej ich nie odda ale fajnie się zapowiadają. Ljajic gra poniżej mozliwości, czasami ponosi go wyobrażnia, w której chyba myśli że jest Messim ;-)
Lecce
Juan Guillermo Cuadrado-Prawy Obrońca i Pomocnik-23-28(1)-3-2
Luis Muriel-Napastnik-20-21(3)-7-5
Andrea Bertolacci-Ofensywny pomocnik-21-10(13)-2-2
Podsumowanie: Zdolna młodzież z spadkowicza. Muriel gra lepiej niż Sanchez w jego wieku , a zdaje się że to dopiero początek, myśle jegnak że Udine go teraz nie odda, bo za rok zarobi więcej. Pozostała dwójka również zdolna w szczególności ofensywnie usposobiony Cuadrado. Andrea to utalentowany włoch, wróże mu podobna karierę jak Candreva, ale może mnie zaskoczy.
Palermo
Ezequiel Muñoz-Obrońca Środkowy i Prawy-21-13(1)-1-/
Abel Hernandez-Napastnik-21-12(3)-5-/
Afriyie Acquah-Środkowy Pomocnik-20 -10(8)-/-/
Podsumowanie: Szczerze tylko obrońca ciekawy. Widzę go w składzie Napoli za jakiś rok czy dwa. Abel to senne marzenie DSa Romy, źle mu z oczu patrzy ( Coś jak SuperMArio) , już drogi , a jeszcze nic ciekawego nie pokazał. Ostatni mudżynek to przyszły Sissoko tylko w okrojonym wydaniu specjalnie dla Bologny ;-)
Parma
Jonathan Biabiany-Ofensywny Pomocnik, Skrzydłowy, Napastnik-23-24(8)-3-4
Podsumowanie: Główny napęd kontr Parmy. Całkiem lubię tego zawodnika , ale mamy o podobnej charakterystyce Blondaska i super talent z holandii, i sami wiemy jak bardzo się przydają.
Siena
Mattia Destro-Napastnik-21-20(4)-8-2
Francesco Bolzoni-Środkowy Pomocnik-22-6(6)-1-/
Podsumowanie: Mattia to ktoś kim warto się zainteresowac. Zdaje się nie byc kolejnym noł nejmem. Jak dla mnie zawodnik o większym potencjale od Boriniego. Robi wrażenie lepsze niż Rossi czy inny Dżeko w jego wieku. To będzie ktoś. Bolzoni ma potencjał na przyszłego kapitana Sieny lub innego ligowego średniak ;-)
Bologna
Gastón Ramírez-Ofensywny Pomocnik/Napastnik-21-23(5)-5-4
Podsumowanie: Och ten Gaston ( cytując jedną z bajek Disneja ;-P). Godny poświęcenia 10-15 mln ojro, problem w tym że Bologna zaspiewa więcej :-/
Chievo
Francesco Acerbi-Środkowy Obrońca-23-10(3)-1-/
Podsumowanie: Największy talent Chievo :-D Tak na poważnie to moim zdaniem osiągnie poziom Astoriego, a czy taki obrońca ma szanse u nas zaistniec odpowiedzcie sami.
Cesena
Dominique Malonga-Napastnik-23-7(5)-/-/
Podsumowanie: DS Ceseny gra w FMa! Ale tym razem przejechał się na talentach z tej gry.
Novara
Santiago Garcia-Obrońca Lewy i Środkowy-23-16-/-/
Samir Ujkani-Bramkarz-23-24-/-/
Ivan Radovanovic-Defensywny Pomocnik-23-15(7)-1-/
Andrea Mazzarani-Ofensywny Pomocnik-22-8(10)-1-3
Takayuki Morimoto-Napastnik-23-7(8)-4-1
Michel Morganella-Prawy Obrońca-22-23(3)-/-1
Podsumowanie: Kupa młodzieży , ale tylko ten pierwszy warty zainteresowania. Garcia zbiera świetne recenzje i jest chyba najlepszym graczem spadkowicza. Można by zaryzykowac kupno za niewielką kwotę, to lepsza inwestycja niż ściągnięcie średniak z Atalanty. Co do pozostałych, powinni znaleźc pracodawców w SerieA , badź już ich mają , ale bez szału.
AC Milan
Stephan El Shaarawy-Napastnik-19-5(15)-2-2
Alexandre Pato-Napastnik-22-7(4)-1-/
Alexander Merkel-Środkowy Pomocnik-20-10(3)-/-3
Podsumowanie: Faraon ma swoich fanów na tym forów więc nie będę mówił wprost że do mnie nie trafia i jest pyszałkowaty ;-P Pato marnuje talent w gabinetach medycznych, Merkel grał ładnie w Dżenui i złapał kontuzje, chciałbym go u nas , choc to mało realne.
Roma
Miralem Pjanic-Środkowy Pomocnik-22-24(1)-3-7
Fabio Borini-Głównie Napastnik-21-15(4)-9-/
Erik Lamela-Ofensywny Pomocnik-20-22(4)-3-5
José Ángel-Lewy Obrońca-22-20(3)-/-1
Simon Kjaer-Obrońca (??)-23-14(2)-/-/
Bojan-Napastnik w stylu Barcy-21-10(18)-6-1
Podsumowanie: Pjanic i Borini są/będą wielkimi piłkarzami. Co do reszty mam mieszane uczucia. Lamela to jeździec bez głowy, Angel i Kjear słabo się prezentują w obronie. Bojan ostatnio jakby lepiej , ale z ostateczną oceną trzeba poczekac do końca sezonu.
Napoli
Eduardo Vargas-Zastępca Lavezziego-22-0(8)-/-/
Federico Fernández-Środkowy Obrońca-23-7(5)-/-/
Podsumowanie: Vargas dużo kosztował. Tyle mogę o tych graczach powiedziec ;-D
Inter
Andrea Poli-Środkowy Pomocnik-22-7(7)-/-1
Marco Davide Faraoni-Prawy pomocnik -20-7(6)-1-/
Chukwuma Obi-Boczny Pomocnik-20-9(14)-/-/
Luc Castaignos-Napastnik-19-1(5)-1-/
Podsumowanie: Zdolni ale tak często Inter na nich stawia , że nie wiadomo czy to prawda czy Piar
Poli ma papiery na dobre granie , Obi robi dużo wiatru.
Juventus
Luca Marrone-Pomocik-22-0(2)-/-1
Podsumowanie: Nasz rodzynek :-D Tyle gra że ciężko cokolwiek powiedziec. Ładna asysta i występ w PW, na więcej przyjdzie czas, ale pewnie już w nowym środowisku :-/
Mowa o młodych zawodnikach którzy wyróżniają się w SerieA. Podam zestawienie tych najbardziej wyróżniających się zawodników w wieku do 23, bo mam trochę wolnego czasu i właśnie przeglądam whoscored i kilka innych portali;-P.
(Imię Nazwisko - Pozycja- Wiek- Liczba Meczów- Bramki- Asysty)
Udinese
Kwadwo Asamoah-Środkowy Pomocnik-23-25-3-1
Mauricio Isla-Obstawia prawą obronę i pomoc-23-21-3-2
Gabriel Torje-Napastnik widywany czasem na skrzydle-22-12(6)-2-1
Podsumowanie: Kwadwo i Isla są już gotowym produktem do sprzedaży z fabryki w Udine. Obaj bez problemu odnajdą się w mocniejszych ekipach SerieA, a o ich zaletach nie warto się rozpisywac, bo każdy user tego forum doskonale je zna. Torje gra za to poniżej oczekiwań, i nie podzielam zachwytu jego osobą, gdyż z efektywnością nie ma za wiele wspólnego, ale z drugiej strony jeszcze 2 lata temu mogłem powiedziec to samo o Alexisie ;-)
Lazio
Libor Kozák-Napastnik(Leo jeszcze się zemści)-22-1(11)-2-2
Podsumowanie: Janko w młodszym wydaniu. Przyszły król strzelców ligi szwajcarskiej i austriackiej ;-) Warunki świetne ale talent znikomy, i nawet usilne lansowanie mu nie pomoże.
Catania
Giuseppe Bellusci-Obrona środkowa i prawa-22-25(2)-/-/
Podsumowanie: Zdolny obrońca, warto mu się przyjrzec, a nie ciągnąc z emerytury zasłużonych stoperów. Serio bardzo fajny gracz, dobrze się rozwija, dużo gra, co w jego wieku i na jego pozycji we włoszech jest dośc trudne.
Cagliari
Radja Nainggolan-Środkowy pomocnik , głównie defensywny-23-31-1-2
Albin Ekdal -Środkowa pomoc-22-17(7)-1-1
Victor Ibarbo-Napstnik-21-12(20)-2-4
Lorenzo Ariaudo-Obrońca Środkowy-22-12(7)-/-/
Podsumowanie: Radja zbiera dobre recenzje, jako zawodnik do rotacji by się przydał (Ale Kwadwo lepszy ;-P). Ekdal bardzo dobrze odnajduje się w tej ekipie i zdaje się że nie powiedział jeszcze ostatniego słowa ( to samo Lorenzo). Gdy osiągnie obowiązujący w SerieA wiek dojrzałości (ok. 25 lat) zobaczymy na jakim poziomie się znajdzie (to wcale nie są żarty wystarczy zobaczyc ile grają młodzi w takich ekipach jak Inter , Napoli , Juve i Milan). Ibarba to dla mnie przyszły solidny średniak.
Atalanta
Ezequiel Schelotto-Prawy Pomocnik-22-28(3)-2-3
Giacomo Bonaventura-Lewy Pomocnik-22-14(9)-1-1
Guido Marilungo-Napastnik-22-9(9)-4-1
Manolo Gabbiadini-Napastnik-20-7(12)-1-2
Podsumowanie: Ze Schelotto może jeszcze coś byc. Szczerze chlopak potrafi dobrze zagrac, ale brak mu regularności. Może odnalazłby ją przy lepszych kolegach z zespołu? Pozostali zapowiadają się średnio, w szczególności Gabbiadini (ale ten ma chyba dobrego agenta).
Fiorentina
Stevan Jovetic-Ofensywny Pomocnik, bądź Napastnik-22-25-13-3
Matija Nastasic-Środkowy Obrońca-19-17(4)-2-/
Lorenzo De Silvestri-Prawy Obrońca-23-13(6)-/-2
Amidu Salifu-Środkowy Pomocnik-19-5(5)-/-/
Adem Ljajic-Podobnie jak Stevan-20-6(5)-1-1
Podsumowanie: Jo-Jo!! Wielki talent z resztą wiecie sami. Nastasic i Salifu ładnie się już pokazali ( szczególnie ten pierwszy). Viola raczej ich nie odda ale fajnie się zapowiadają. Ljajic gra poniżej mozliwości, czasami ponosi go wyobrażnia, w której chyba myśli że jest Messim ;-)
Lecce
Juan Guillermo Cuadrado-Prawy Obrońca i Pomocnik-23-28(1)-3-2
Luis Muriel-Napastnik-20-21(3)-7-5
Andrea Bertolacci-Ofensywny pomocnik-21-10(13)-2-2
Podsumowanie: Zdolna młodzież z spadkowicza. Muriel gra lepiej niż Sanchez w jego wieku , a zdaje się że to dopiero początek, myśle jegnak że Udine go teraz nie odda, bo za rok zarobi więcej. Pozostała dwójka również zdolna w szczególności ofensywnie usposobiony Cuadrado. Andrea to utalentowany włoch, wróże mu podobna karierę jak Candreva, ale może mnie zaskoczy.
Palermo
Ezequiel Muñoz-Obrońca Środkowy i Prawy-21-13(1)-1-/
Abel Hernandez-Napastnik-21-12(3)-5-/
Afriyie Acquah-Środkowy Pomocnik-20 -10(8)-/-/
Podsumowanie: Szczerze tylko obrońca ciekawy. Widzę go w składzie Napoli za jakiś rok czy dwa. Abel to senne marzenie DSa Romy, źle mu z oczu patrzy ( Coś jak SuperMArio) , już drogi , a jeszcze nic ciekawego nie pokazał. Ostatni mudżynek to przyszły Sissoko tylko w okrojonym wydaniu specjalnie dla Bologny ;-)
Parma
Jonathan Biabiany-Ofensywny Pomocnik, Skrzydłowy, Napastnik-23-24(8)-3-4
Podsumowanie: Główny napęd kontr Parmy. Całkiem lubię tego zawodnika , ale mamy o podobnej charakterystyce Blondaska i super talent z holandii, i sami wiemy jak bardzo się przydają.
Siena
Mattia Destro-Napastnik-21-20(4)-8-2
Francesco Bolzoni-Środkowy Pomocnik-22-6(6)-1-/
Podsumowanie: Mattia to ktoś kim warto się zainteresowac. Zdaje się nie byc kolejnym noł nejmem. Jak dla mnie zawodnik o większym potencjale od Boriniego. Robi wrażenie lepsze niż Rossi czy inny Dżeko w jego wieku. To będzie ktoś. Bolzoni ma potencjał na przyszłego kapitana Sieny lub innego ligowego średniak ;-)
Bologna
Gastón Ramírez-Ofensywny Pomocnik/Napastnik-21-23(5)-5-4
Podsumowanie: Och ten Gaston ( cytując jedną z bajek Disneja ;-P). Godny poświęcenia 10-15 mln ojro, problem w tym że Bologna zaspiewa więcej :-/
Chievo
Francesco Acerbi-Środkowy Obrońca-23-10(3)-1-/
Podsumowanie: Największy talent Chievo :-D Tak na poważnie to moim zdaniem osiągnie poziom Astoriego, a czy taki obrońca ma szanse u nas zaistniec odpowiedzcie sami.
Cesena
Dominique Malonga-Napastnik-23-7(5)-/-/
Podsumowanie: DS Ceseny gra w FMa! Ale tym razem przejechał się na talentach z tej gry.
Novara
Santiago Garcia-Obrońca Lewy i Środkowy-23-16-/-/
Samir Ujkani-Bramkarz-23-24-/-/
Ivan Radovanovic-Defensywny Pomocnik-23-15(7)-1-/
Andrea Mazzarani-Ofensywny Pomocnik-22-8(10)-1-3
Takayuki Morimoto-Napastnik-23-7(8)-4-1
Michel Morganella-Prawy Obrońca-22-23(3)-/-1
Podsumowanie: Kupa młodzieży , ale tylko ten pierwszy warty zainteresowania. Garcia zbiera świetne recenzje i jest chyba najlepszym graczem spadkowicza. Można by zaryzykowac kupno za niewielką kwotę, to lepsza inwestycja niż ściągnięcie średniak z Atalanty. Co do pozostałych, powinni znaleźc pracodawców w SerieA , badź już ich mają , ale bez szału.
AC Milan
Stephan El Shaarawy-Napastnik-19-5(15)-2-2
Alexandre Pato-Napastnik-22-7(4)-1-/
Alexander Merkel-Środkowy Pomocnik-20-10(3)-/-3
Podsumowanie: Faraon ma swoich fanów na tym forów więc nie będę mówił wprost że do mnie nie trafia i jest pyszałkowaty ;-P Pato marnuje talent w gabinetach medycznych, Merkel grał ładnie w Dżenui i złapał kontuzje, chciałbym go u nas , choc to mało realne.
Roma
Miralem Pjanic-Środkowy Pomocnik-22-24(1)-3-7
Fabio Borini-Głównie Napastnik-21-15(4)-9-/
Erik Lamela-Ofensywny Pomocnik-20-22(4)-3-5
José Ángel-Lewy Obrońca-22-20(3)-/-1
Simon Kjaer-Obrońca (??)-23-14(2)-/-/
Bojan-Napastnik w stylu Barcy-21-10(18)-6-1
Podsumowanie: Pjanic i Borini są/będą wielkimi piłkarzami. Co do reszty mam mieszane uczucia. Lamela to jeździec bez głowy, Angel i Kjear słabo się prezentują w obronie. Bojan ostatnio jakby lepiej , ale z ostateczną oceną trzeba poczekac do końca sezonu.
Napoli
Eduardo Vargas-Zastępca Lavezziego-22-0(8)-/-/
Federico Fernández-Środkowy Obrońca-23-7(5)-/-/
Podsumowanie: Vargas dużo kosztował. Tyle mogę o tych graczach powiedziec ;-D
Inter
Andrea Poli-Środkowy Pomocnik-22-7(7)-/-1
Marco Davide Faraoni-Prawy pomocnik -20-7(6)-1-/
Chukwuma Obi-Boczny Pomocnik-20-9(14)-/-/
Luc Castaignos-Napastnik-19-1(5)-1-/
Podsumowanie: Zdolni ale tak często Inter na nich stawia , że nie wiadomo czy to prawda czy Piar

Juventus
Luca Marrone-Pomocik-22-0(2)-/-1
Podsumowanie: Nasz rodzynek :-D Tyle gra że ciężko cokolwiek powiedziec. Ładna asysta i występ w PW, na więcej przyjdzie czas, ale pewnie już w nowym środowisku :-/
- pumex
- Juventino
A po kiego grzyba nam on? Co z tego, że jest za darmo? Ławkowiczów mamy już w bród. Jak sprowadzać, to tylko kogoś... eh, już nawet nie mam siły kończyć i pisać po raz n-ty.alina pisze:"Flamini na pewno zakonczy przygodę z Milanem". Francuz za darmo to może nie byłby zły pomysł![]()
NIE

O tym i o tym. Już od długiego czasu w różnych kącikach można było odczuć delikatne sugestie, że Balo zastąpi Zlatana. Może wydaje się to dziwne i absurdalne, ale mnie koniec końców by to nie zdziwiło.zahor pisze:O przyjściu murz... Włocha czy o odejściu Szweda? Bo w to drugie zupełnie nie wierzę.
EDIT
Matko jedyna... :shock:strong return pisze:Na onecie nabazgrali, że mamy kupić Djourou za siedem baniek. Na szczęście to tylko onet.
Taką rezerwową miernotę z wystawy Wengera za 7mln? Niech to będzie tylko niesmaczna plotka

Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 18:14 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- strong return
- Juventino
Na onecie nabazgrali, że mamy kupić Djourou za siedem baniek. Na szczęście to tylko onet. Wystarczy, że Giorgio by na niego dmuchnął...
Casus Napoli niech będzie przestrogą przed zbytnim samozadowoleniem. Zwłaszcza, że grupa w LM będzie hardcorowa.
Adełajziora moglibyśmy próbować wyciągnąć. Okazał się cokolwiek lepszy od Dzeko.
Casus Napoli niech będzie przestrogą przed zbytnim samozadowoleniem. Zwłaszcza, że grupa w LM będzie hardcorowa.
Adełajziora moglibyśmy próbować wyciągnąć. Okazał się cokolwiek lepszy od Dzeko.
pumex pisze: Jak sprowadzać, to tylko kogoś... eh, już nawet nie mam siły kończyć i pisać po raz n-ty.

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W gimnazjum mam "5" z czyt. ze zrozumieniem.Kucharius1 pisze:Fajnie że czytasz ze zrozumieniem.Jacky pisze:A Miszcza to se kupili na targuKucharius1 pisze:Waszym zdaniem ile drużyn w europie jest zdecydowanie lepsze od obecnego Juve ? ManU przegrywające z Wigan kompletnie bez stylu ?
Co to ma do rzeczy? :shock: Nie wiedzialem, ze kibicowska milosc mierzy sie iloscia wdychanych spalin w miescie skad pochodzi ulubiona druzyna.Kucharius1 pisze:Podejrzewam że to Ty nie powąchałeś nawet w życiu Turyńskiego powietrza[...]
Po prostu jestem zdania że Juve w obecnej formie nie ustępuje ManU. Nie zgadzam się z powszechnym rozumowaniem, co niektórych ,że na co drugiej pozycji w naszej podstawowej jedenastce grają ogórki, i nie wymieniam pięciu zawodników których trzeba kupić do podstawy bo inaczej wstyd w europie się pokazać.
Drugi koment napisałem bo koleś mnie sprowokował tym że nie oglądam meczów, więc mu się zrewanżowałem, ale tego chyba nie pojąłeś, pewnie dlatego że jesteś archetypem chrześcijanina nie odpowiadającego na prowokacje , nadstawiając przy tym drugi policzek.
Poza tym masz racje, jestem zdania że jeśli określasz się kibicem jakiegoś klubu, powinieneś jeździć na mecze ukochanej drużyny.
Czy w chwili obecnej jestesmy lepsi czy gorsi od np. ManU nie mozna obiektywnie stwierdzic. Zeby to zweryfikowac dane dwa zespoly musialyby sie zmierzyc i to nie tylko w jednym meczu. Nie mowie, ze graja u nas ogory, ale na KILKU pozycjach przydaloby sie wiecej skilla.
Dobra, to od dzisiaj zostaje kibicem Piasta Gliwice albo ROWu Rybnik, bo w Italii moja stopa nie dotknela ziemi. A razem ze mna Juventusowi przestaje kibicowac kilka-nascie/dziesiat milionow ludzi na calym swiecie.
A jesli wchodzisz na forum w celu szukania zaczepek czy tam prowokacji, to... ja nie wiem, zapisz sie moze na jakis sport czy cos

Delikatnie mowiac - jest to slaby prawy atak :roll:PawSt pisze:Widzę że niektórzy dalej swoje ciągną. Atak prawy zostaje bez zmian.
Prowadzil ktorys z nich czy szofer?jakku1 pisze:Jakis czas temu, chyba to bylo po meczu z Napoli, policja zlapala na drodze baaaaaaaaardzo szybko jadacy samochod. Okazalo sie, ze w srodku jechali Marotta, Agnelli i De Laurentis.

My tu sobie gadu gadu o Cavanim, a tam juz sie zblizaja, juz pukaja do naszych drzwi: Peluso, Drogba i Kuzmanovic
W ramach ciekawostki niezwiazanej z mercato: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/tomasz-l ... omosc.html
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Vimes
- Juventino
Moim zdaniem, nie ma się z czego śmiać. Cavani sprawdził się w Serie A, a w tym sezonie potwierdził swoją klasę w Lidze Mistrzów, dlatego możemy o nim zapomnieć. Takie kluby jak Chelsea lub Manchester City pewnie już zagięły na niego parol, a my nie możemy konkurować z bezdennymi portfelami arabskich szejków czy ruskich oligarchów. Bardziej jestem skłonny uwierzyć w ewentualny transfer Suareza, którego bardzo lubię i z wielką chęcią przywitałbym go w Juventusie. W politpoprawnej Anglii zbyt dużo chętnych na jego usługi chyba nie będzie, bo to przecież rasista, czyli polubi się z Conte i naszymi kibicamiJacky pisze:My tu sobie gadu gadu o Cavanim, a tam juz sie zblizaja, juz pukaja do naszych drzwi: Peluso, Drogba i Kuzmanovic