Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 16:07

Jako ciekawostkę wrzucę dwie plotki, o których piszą na różnych włoskich stronach:
1) Alternatywą dla Pizarro ma być Matuzalem. Sami oceńcie. Według mnie stary Brazol nie będzie wyjściem lepszym niż Pazienza.
2) Jeśli nie Caceres ani Bocchetti, to Hector Moreno z Espanyolu. Nie znam gościa.

*oczywiście nie wiadomo, ile w tych plotkach prawdy

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 16:24

pumex pisze:Jako ciekawostkę wrzucę dwie plotki, o których piszą na różnych włoskich stronach:
1) Alternatywą dla Pizarro ma być Matuzalem. Sami oceńcie. Według mnie stary Brazol nie będzie wyjściem lepszym niż Pazienza.
Chciałem napisać, że on tylko sietak nazywa, ale zgooglowałem go i w sumie... :smile:

Średnio, ale on przynajmniej nie ma przeszłości w Romie ;)
pumex pisze:2) Jeśli nie Caceres ani Bocchetti, to Hector Moreno z Espanyolu. Nie znam gościa.
Dobrze, że nie Byrom :D

Też nie znam. Nie ogarniam ligi hiszpańskiej. Ale i tak wolałbym Caceresa. Przynajmniej sprawdzony.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 16:30

pumex pisze:
deszczowy pisze:Conte chce Gio, a Parma oczekuje od nas 10 baniek :shock: Nie ma co, umiemy robić interesy... :angry:
Nie narzekaj, bo Ci przypną etykietkę wiecznego krytyka i nienawistnego pesymisty, tak jak mnie.
Przecież ty to lubisz :smile:
pumex pisze:
deszczowy pisze:Sprzedać połowę karty gracza za 3,5 miliona, zeby go odkupić za dychę. Jezuuuu... czujecie ten idiotyzm? :angry:
Stary, to Marotta, co zrobisz..
Abstrahując od mojego stałego wytykania marudzenia po bzdurnych plotach - kto uwierzył w te 10 mln? Ręka do góry. Mowić to sobie mogą, Marotta oczekiwał za Amauriego 8 mln w lecie i wszyscy pamiętają jak się skończyło.

BTW, na swoim blogu Di Marzio pisze o dzisiejszej, ulepszonej ofercie dla Amauriego. Brzmi poważnie.

EDIT:
bramek pisze:Gabriela Appelta jak on się ma do naszych miejsc non-ue ?
Mają chłopaki włoskie paszporty, dlatego przyszli.
Zawidowianin pisze:Ma portugalski paszport.
A rzeczywiście. Thx za poprawkę.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2012, 17:06 przez alina, łącznie zmieniany 3 razy.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 16:56

Gabriela Appelta jak on się ma do naszych miejsc non-ue ?

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 16:58

Ma portugalski paszport.

onliforpipul
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 17:58

alina pisze:ulepszonej ofercie dla Amauriego. Brzmi poważnie.
Ale ofercie....od kogo? Bo w jego kontekście to już nawet nie wiadomo czy to nie przypadkiem oferta od Marotty typu "bierz 500 tysięcy euro i wyp... bo patrzeć na Ciebie już nie mogę".
pumex pisze:Hector Moreno z Espanyolu
Hmmm... mexicano, przed Espanyolem Alkmaar, rocznik 88... pewnie gra dobrze skoro tak nagle go wyciągają w kontekście Juventusu... wygląda nieźle.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 18:16

Ouh_yeah pisze:
Ale ofercie....od kogo? Bo w jego kontekście to już nawet nie wiadomo czy to nie przypadkiem oferta od Marotty typu "bierz 500 tysięcy euro i wyp... bo patrzeć na Ciebie już nie mogę".
Jakis roztargniony dzis jestem :roll: Od Fiorentiny. Były 2 notki o tym (nocna i poranna), właśnie pojawiła się 3.:

http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... di-amauri/

Z tego co ostatnio czytam, wychodzi,że to dość wiarygodne źródło.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 19:45

alina pisze:
Ouh_yeah pisze:
Jakis roztargniony dzis jestem :roll: Od Fiorentiny. Były 2 notki o tym (nocna i poranna), właśnie pojawiła się 3.:

http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... di-amauri/

Z tego co ostatnio czytam, wychodzi,że to dość wiarygodne źródło.
na TuttoJuve jest napisane że niby właśnie w tym momencie jest obgadywana przyszłość Amauriego (między Juve a Fiorą).
Napisane jest tam też że Sorensen pójdzie na wypożyczenie do Bologny, która będzie miała możliwość do wykupienia go (albo połowy jego karty) po sezonie (tak to zrozumiałem dzięki niezawodnemu Google Tłumaczowi :P)...

ObrazekObrazekObrazek
eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 19:59

Fajne wypożyczenie Sorensena, tylko szkoda, że są te współwłasności :(
Jeśli to prawda, to tam na pewno będzie miał więcej szans na grę w pierwszym składzie niż u nas, a przynajmniej ogra się w lidze :D

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 20:11

Troche nie rozumiem do czego nam te współwłasności są potrzebne. Szczególnie w przypadku zawodników z którymi jakąś tam przyszłość wiązemy (Giovino czy Soerensen). Na dobrą sprawe zgarniamy jakieś grosze, bez których można by sie obejsć, ale za to gdy zawodnik wystrzeli (tak jak teraz Giovinco) musimy za coś, za co rok wcześniej dostaliśmy 3,5 mln dawać teraz 10 :angry: (tak wiem to nie pewne info). Nie lepiej ich wypożyczać bez takich zoobowiązań? Najwyżej przepadną, nie spełnią oczekiwań. Wole to niż póżniej takie bolesne fakty jak teraz z Sebą.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 20:14

Dante93 pisze:Troche nie rozumiem do czego nam te współwłasności są potrzebne. Szczególnie w przypadku zawodników z którymi jakąś tam przyszłość wiązemy (Giovino czy Soerensen). Na dobrą sprawe zgarniamy jakieś grosze, bez których można by sie obejsć, ale za to gdy zawodnik wystrzeli (tak jak teraz Giovinco) musimy za coś, za co rok wcześniej dostaliśmy 3,5 mln dawać teraz 10 :angry: (tak wiem to nie pewne info). Nie lepiej ich wypożyczać bez takich zoobowiązań? Najwyżej przepadną, nie spełnią oczekiwań. Wole to niż póżniej takie bolesne fakty jak teraz z Sebą.
Jak bysmy go wypozyczyli bez tej opcji to bylaby duzo wieksza szansa, ze chlopak tam za duzo nie pogra.

Sorensen to nie Giovinco. Jesli chcemy jakos przekonac Bologne do tego, zeby dawala mu szanse gry w podstawowym skladzie to tylko przez umieszczenie takiej klauzuli. Inaczej dla nich nie bedzie zaden interes, potraktuja Dunczyka tak jak my potraktowalismy Stendardo czy Knezevicia.

Mysle, ze najlepszym rozwiazaniem byloby po prostu umozliwienie rezerwom klubow Serie A gre w nizszych ligach, tak jak to sie dzieje w Hiszpanii.

Edit: Aha, wypozyczenie Sorensena oznacza, ze Caceres jednak zostanie Naszym nowym zawodnikiem : ) Chyba...
francois pisze:Coś mi mówi, że za rok może dwa tej transakcji z Sorensenem będziemy żałować tak, jak teraz Giovinco :/
Nie przesadzajmy. Policz sobie ile Giovinco do tej pory kosztowal Parme. To jest suma 7-8m euro! Gdyby gral u Nas, to wlasnie tyle mniej bysmy mieli w budzecie (pensja + pieniadze za transfer). Nawet gdybysmy wykupili jego polowe teraz za te 10m to i tak strata nie bylaby duza (2m?), a przeciez on w Parmie przez caly czas gral w podstawowym skladzie.

Jednak fakt jest faktem, ze bledem bylo to, ze Marotta zgodzil sie na wpisanie w umowe klauzuli odstepnego za 50% karty, bo Seba tak czy siak graly w podstawowym skladzie Parmy. I w czerwcu zeszlego roku spokojnie juz moglby do Nas wrocic. A tak, musimy czekac dluzej i stracimy na tym wiecej pieniedzy.

Sytuacja Sorensena jest inna, bo on jednak nie ma jeszcze takiego nazwiska jak Seba i musi liczyc na przychylnosc trenera, ktory da mu szanse. Nie widze innej mozliwosci w Naszej sytuacji, jak przekonanie Bologni klauzula odstepnego, ze warto postawic na tego chlopaka i dac mu szanse gry.
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2012, 20:30 przez jakku1, łącznie zmieniany 3 razy.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 20:15

Coś mi mówi, że za rok może dwa tej transakcji z Sorensenem będziemy żałować tak, jak teraz Giovinco :/

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 20:29

francois pisze:Coś mi mówi, że za rok może dwa tej transakcji z Sorensenem będziemy żałować tak, jak teraz Giovinco :/
Mając świadomość, że nie ma możliwości ogrania Duńczyka w naszych barwach, a nie chcemy też zniszczyć mu kariery i mieć "coś" z niego za pare lat to jedyne możliwe wyjście. Gdyby we Włoszech były rezerwy i Juve B grałoby na zapleczu Serie A to nie byłoby problemu, a tak pozostają współwłasności. Wole za te 2-3 lata zapłacić dajmy na to 4-5 mln € za ogranego Sorensena, który zna już środowisko Starej Damy i w jakimś tam stopniu czuje więź z klubem niż bulić podobne/większe pieniądze za no name'a czy typa nie grającego nigdy w Serie A.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 21:03

Podobno Viola zaproponowała Amauriemu kontrakt do 2014. Porozumienie blisko. Czyżby wreszcie koniec Brazylijczyka w Juve?

- Di Marzio

EDIT:

Sytuacja zmienia się co chwilę. W chwili jak to piszę, doszedł news "Szary dym. Kolejne spotkanie jutro"

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2012, 21:17

alina pisze:Podobno Viola zaproponowała Amauriemu kontrakt do 2014. Porozumienie blisko. Czyżby wreszcie koniec Brazylijczyka w Juve?

- Di Marzio

EDIT:

Sytuacja zmienia się co chwilę. W chwili jak to piszę, doszedł news "Szary dym. Kolejne spotkanie jutro"
Amauri miałby się zgodzić na 2-letni kontrakt gwarantujący pewnie nie więcej jak 1.5-1.8 mln € (bo tyle chyba najwięcej zarabia kopacz Violi)? To możliwe? :shock:

Jeśli dojdzie do takiego transferu to zaczne darzyć Fiorentine sympatią. :prochno:

Obrazek
Zablokowany