Mercato (2012-2014)
- Dolce Vita
- Juventino
Chociażby tutaj:@D@$ pisze: Ponawiam pytanie, czy włączenie Matriego w zakup Cavaniego jest potwierdzone jakimkolwiek newsem, czy tak sobie wymyśliliście?
http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=220716
Swoją drogą spodobał mi się komentarz jednego fana Juve na tym serwisie, cytuję:
:lol:Matriego bym oddał ,ale Cavaniego nigdy w życiu bym nie ściągnął,,to takie samo drewno jak boriello...widział ktoś kiedyś jak Cavani wkręca obrońćów w ziemie ????nie jest to zawodnik wart 20m a co dopiero 50
- Kuben
- Juventino
Była mowa i to nie raz, chociażby TUTAJ.rh pisze: Nigdzie nie bylo mowy jaki bedziemy mieli budzet na mercato.
Prawda i tego się najbardziej boję bo trochę nie rozumiem takiego -nazwijmy to - skąpego podejścia.rh pisze: O ile sie nie myle to Marotta nieraz mowil, ze we wloszech wylozenie powyzej 25 baniek jest praktycznie nierealne.
Z całym szacunkiem szalonooki ale za dobrych piłkarzy się płaci. Tak jak wspominali poprzednicy to mercato będzie dla Ciebie sprawdzianem dojrzałości.
I chociażby dlatego warto za niego dać dużo pieniędzy. Dla mnie jest gwarantem dwucyfrowej liczby bramek w sezonie, ba! z powodzeniem może walczyć o króla strzelców nie wspominając już o jego pożytecznej grze defensywnej.Szwambrania pisze:Transfer Cavaniego oznaczałby spokój na tej pozycji na dobre parę lat :-).
Czyżby zaczynał się świeży napływ sezonowego betonu po dobrej grze naszego zespołu?Dolce Vita pisze: Swoją drogą spodobał mi się komentarz jednego fana Juve na tym serwisie, cytuję::lol:Matriego bym oddał ,ale Cavaniego nigdy w życiu bym nie ściągnął,,to takie samo drewno jak boriello...widział ktoś kiedyś jak Cavani wkręca obrońćów w ziemie ????nie jest to zawodnik wart 20m a co dopiero 50
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Nevermind
- Juventino
Cavani jest istnym crackiem. Potwór pola karnego. Co najważniejsze nigdy się nie zniechęca. Najlepszym przykładem jest mecz przeciwko Udinese, kiedy przy stanie 2:0 zmarnował karnego. Wydawało się, że będzie po meczu. Wtedy huknął kontaktowego gola z rzutu wolnego, a następnie wykończył składną zespołową akcje. Skończyło się 2:2, a przy odrobinie szczęścia Cavani mógł jeszcze w końcówce ustrzelić hat-tricka. Fakt, że taki zawodnik jest niezbędny nie podlega dyskusji. Z całym szacunkiem dla Matriego, ale nie przeskoczy on już pewnego poziomu.
Edisonie zapraszamy do Turynu.
Aaaa Cavani>Suarez.
Edisonie zapraszamy do Turynu.
Aaaa Cavani>Suarez.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Podobno Verratti zakontraktowany już. Mam nadzieję, że to nie wyklucza Pogby i dalej jest szansa na niego. Rozumiem, że Verratti to talent i tak dalej, ale środkowy pomocnik jeszcze niższy od Giaccheriniego? We Włoszech? Jakoś czarno widzę...
Chyba, że ściągniemy jeszcze Sebę i będziemy wszystkich trzech pakować w jedną koszulkę, a po gwizdku rozpoczynającym się rozdzielą... Conte Ty spryciarzu!
Chyba, że ściągniemy jeszcze Sebę i będziemy wszystkich trzech pakować w jedną koszulkę, a po gwizdku rozpoczynającym się rozdzielą... Conte Ty spryciarzu!
- deszczowy
- Juventino
Właśnie miałem pisać o tym Verrattim... Ktoś go widział w jakimś meczu? Możecie o nim coś powiedzieć?
- pumex
- Juventino
Podobno... nasz był już Piazon, Xabi Alonso i inni.yanquez pisze:Podobno Verratti zakontraktowany już
To o tym mówił wczoraj Jakku?
Widziałem ze dwa, trzy mecze Pescary, głównie, żeby zobaczyć w akcji Immobile i właśnie Verrattiego. Szczerze mówiąc bardziej do gustu przypadł mi Insigne (163cm!). Verratti lubi być pod grą, dokładnie podaje. Ale.. no właśnie. Jakbym Ci deszczu zaczął wymieniać drugoligowych zawodników, którzy sprawiali niezłe wrażenie a potem świat o nich nie usłyszał, zbrakłoby mi dziś czasu.deszczowy pisze:Właśnie miałem pisać o tym Verrattim... Ktoś go widział w jakimś meczu? Możecie o nim coś powiedzieć?
Ja się nie jaram. Raz, że nie ma oficjala. Dwa, że SerieB to nie SerieA

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Oczywiście, że pumex się nie jara bo najlepiej gdyby chłopak miał 20 lat, grał juz trzeci sezon w Serie A i był czołową postacią swojego klubu żeby przyjść do Juventusu grzać ławę
Za 3 mln euro oczywiście.

- Dolce Vita
- Juventino
Nie wiem jak pozostałych dwóch, ale mrówa do tej taktyki się nadajeyanquez pisze: Chyba, że ściągniemy jeszcze Sebę i będziemy wszystkich trzech pakować w jedną koszulkę
Swoją drogą ten Verratti to faktycznie taki duży talent by się nim interesować? Niewiele czytałem o tym chłopaku, dlatego pytam.
- qwerty1337
- Juventino
Gwiazda FMów, jak nie wypali, będzie można się nim chociaż w grze nacieszyćDolce Vita pisze:
Swoją drogą ten Verratti to faktycznie taki duży talent by się nim interesować? Niewiele czytałem o tym chłopaku, dlatego pytam.

- Dolce Vita
- Juventino
Ale to chyba jakichś nowszych bo ja w FM-a nie grałem
kiedyś, ale to jeszcze Championship Manager był.
Generalnie cieszy to, że Juve chce stawiać na młodych. Bouy, bracia Appelt, Pogba (o ile przyjdzie), Immobile (o ile będzie u nas), Verrratti właśnie. Oby chociaż z jednego, dwóch z nich były w przyszłości legendy tego klubu to będzie już dobrze. Miejmy nadzieję, że Conte powoli, ale jednak będzie ich do pierwszego składu angażował.

Generalnie cieszy to, że Juve chce stawiać na młodych. Bouy, bracia Appelt, Pogba (o ile przyjdzie), Immobile (o ile będzie u nas), Verrratti właśnie. Oby chociaż z jednego, dwóch z nich były w przyszłości legendy tego klubu to będzie już dobrze. Miejmy nadzieję, że Conte powoli, ale jednak będzie ich do pierwszego składu angażował.
- stahoo
- Juventino
Wtedy Verratti dostał akurat kompa na I komunięDolce Vita pisze:Ale to chyba jakichś nowszych bo ja w FM-a nie grałemkiedyś, ale to jeszcze Championship Manager był.

Mam go w składzie, kozak. Oby w rzeczywistości, podobnie jak większość gwiazd FM, nie zniknął w przeciętności.

- Dolce Vita
- Juventino
Zawsze mnie trochę bolało, że Juve nie inwestowało aż tak bardzo w młodzież. Owszem, przychodzili do nas gracze nie tak mocno wypromowani, ale byli to mimo wszystko piłkarze ukształtowani mniej lub bardziej. Drugim Ajaxem nigdy nie będziemy (choć i u nich już dziś gorzej z tymi młodymi), ale przydałoby się więcej młodych wprowadzać. Do tych brazylijskich braci jakoś nigdy nie byłem do końca przekonany, obym się mylił. Z pozostałymi wymienionymi wyżej już wiążę większe nadzieję.
- pumex
- Juventino
No baa..Ouh_yeah pisze:Oczywiście, że pumex się nie jara bo najlepiej gdyby chłopak miał 20 lat, grał juz trzeci sezon w Serie A i był czołową postacią swojego klubu żeby przyjść do Juventusu grzać ławęZa 3 mln euro oczywiście.

Teraz serio. Broń Boże nie neguję jego talentu, ale gdyby on w tym momencie, w wieku 19 lat był podstawowym zawodnikiem jakiegoś pierwszoligowca, to można by z większą pewnością stwierdzić, czy coś z niego będzie. W drugiej lidze obecnie 20 goli ma szerzej nieznany Marco Sau. Immobile, który wcześniej w każdym innym klubie cieniował, strzela 22 gole. Naprawdę gra w SerieB nie jest żadnym wyznacznikiem. Nawet, jeśli do nas trafi, to sam nie wiem, czy lepiej byłoby go zostawić u nas i niech trenując z Conte i Pirlo przyucza się dostając niewiele szans, czy może lepiej go gdzieś wypożyczyć i ryzykować, że trenerowi się nie spodoba, siądzie na ławie wśród średniaków i jego czar pryśnie

(jarał, to bym się Asamoah. 23 lata, ponad 100 występów w mocnym zespole SerieA)
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 13:24 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Donnie
- Juventino
Jak ja się cieszę, że w końcu interesujemy się młodzieżą. Jasne, że nie każdy z nich będzie w przyszłości wielką gwiazdą, ale też nie wierzę, żeby wszyscy, jak jeden mąż, zostali w przyszłości ligowymi przeciętniakami.
W końcu mam wrażenie, że nasz klub jest odpowiednio zarządzany, że istnieje zaplecze, które stara się zagwarantować nam przyszłość, nie skupia się jedynie na tym, co jest teraz.
A tak z drugiej strony, to jeśli transfery Verrattiego i Pogby by wypaliły, to może czas zacząć rozglądać się za jakimiś perspektywicznymi zawodnikami na inne pozycje, niż środek pomocy?
W końcu mam wrażenie, że nasz klub jest odpowiednio zarządzany, że istnieje zaplecze, które stara się zagwarantować nam przyszłość, nie skupia się jedynie na tym, co jest teraz.
A tak z drugiej strony, to jeśli transfery Verrattiego i Pogby by wypaliły, to może czas zacząć rozglądać się za jakimiś perspektywicznymi zawodnikami na inne pozycje, niż środek pomocy?
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No to powiem Ci, że cała trójka mieści się w przedziale 164-167cm...Dolce Vita pisze:Nie wiem jak pozostałych dwóch, ale mrówa do tej taktyki się nadajeyanquez pisze: Chyba, że ściągniemy jeszcze Sebę i będziemy wszystkich trzech pakować w jedną koszulkęduży nie jest.
Powinniśmy im kupić różnokolorowe bejsbolówki i mielibyśmy własnych Hyzia, Dyzia i Zyzia.

No tak. Ale nie powiedziałbyś, że Trap to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, nie trener. Tylko tego dotyczył spór... No i wcale się nie kłóciliśmy@D@$ pisze:Ja was pogodzę, może i dobry ale był. Większość trenerów ma tak, że w pewnym momencie już niewiele potrafią ugrać. Tego to akurat średnio znam, ale skoro miał ileś tam lat przerwy, no to sami sobie odpowiedzcie ile jest wart teraz. Tak z włoskiego podwórka: Trap i Zoff też swoje osiągnęli, ale czy ktoś chciałby ich teraz na ławce np. Juve? No chyba nie. Choć ten pierwszy jeszcze czynny, ciekawe co w czerwcu ugra.

Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 13:28 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.