Żużel - wszystko o speedway'u
- juvetar
- Juventino
Duża niespodzianka! Zwycięstwo osłabionej Unii (brak Kołodzieja) w Częstochowie na torze aktualnego DMPCKM Złomrex Włókniarz Częstochowa 43
9. Sebastian Ułamek 4 (1,1,0,0,2)
10. Grzegorz Walasek 12 (2,3,3,1,3)
11. Ryan Sullivan 9 (3,2,3,1,0)
12. Zbigniew Czerwiński 1 (0,u,1,0)
13. Rune Holta 12 (2,3,3,2,2)
14. Michał Szczepaniak 5 (3,1,0,0,1)
15. Mateusz Szczepaniak 0 (0)
Unia Tarnów 47
1. Tony Rickardsson 13 (3,2,2,3,3)
2. Stanisław Burza 0 (0,0,0)
3. Jacek Gollob 7 (2,2,1,2,0)
4. Grzegorz Rempała 7 (1,0,2,3,1)
5. Tomasz Gollob 11 (3,3,2,2,1)
6. Paweł Baran 2 (2,0)
7. Marcin Rempała 7 (1,1,1,1,3)

Jeszcze dwie kolejki do końca.
-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
- Sobi666
- Juventino
CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa - Unia Tarnów 43:47
powiem jedno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Nieprzyjemnym zgrzytem zakończyło się spotkanie w Częstochowie. Kilku miejscowych kibiców, po ostatnim wyścigu, gdy Tomasz Gollob i Tony Rickardsson wyjechali na tor, by zrobić rundę honorową. W kierunku Golloba zostały rzucone trzy butelki"
www.onet.pl
no co innego jak rzucanie kibicom pozostało?? :lol: :lol: :lol: nienawidzcie go dalej przynajmniej tyle mozecie :lol: :lol:
Sparta Wrocław - Apator Adriana Toruń 51:39
Tu komentarz też zbyteczny.... serce sie raduje!!! apatorze która to już porażka pod rząd?? :lol: :lol: :lol:
BKS Polonia Bydgoszcz - ZKŻ Quick-mix Zielona Góra 59:31
No tu można tylko powiedzieć ze żuzlowcy zrobili w tym sezonie to czego od nich oczekiwano (szkoda ze sie bardziej nie wysilili) ale pożegnanie z kibicami piękne.... Kibicom z Zielonej życzymy odanej jazdy w barażach i utrzymania w lidze.
"Nieprzyjemnym zgrzytem zakończyło się spotkanie w Częstochowie. Kilku miejscowych kibiców, po ostatnim wyścigu, gdy Tomasz Gollob i Tony Rickardsson wyjechali na tor, by zrobić rundę honorową. W kierunku Golloba zostały rzucone trzy butelki"
www.onet.pl
no co innego jak rzucanie kibicom pozostało?? :lol: :lol: :lol: nienawidzcie go dalej przynajmniej tyle mozecie :lol: :lol:
Sparta Wrocław - Apator Adriana Toruń 51:39
Tu komentarz też zbyteczny.... serce sie raduje!!! apatorze która to już porażka pod rząd?? :lol: :lol: :lol:
BKS Polonia Bydgoszcz - ZKŻ Quick-mix Zielona Góra 59:31
No tu można tylko powiedzieć ze żuzlowcy zrobili w tym sezonie to czego od nich oczekiwano (szkoda ze sie bardziej nie wysilili) ale pożegnanie z kibicami piękne.... Kibicom z Zielonej życzymy odanej jazdy w barażach i utrzymania w lidze.
- Jaro
- Juventino
Sobi666 pisze:CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa - Unia Tarnów 43:47
www.onet.pl
Co do rzucania butelkami w pana Golloba-to była umyślna defilada pana Tomka-Gollob dobrze wie jak traktują go kibice w Częstochowie i ta runda była tylko i wyłącznie prowokacją-jeszvcze na dodatek było jego kiwanie głową w kierunku głównej trybuny.Cóż poleciało kilka butelek-niektórzy po prostu nie wytrzymali i zostali sprowokowani-jednak nie usprawiedliwiam ich.
Jeżeli mam postawić kontrargument zachowania kibiców w Częstochowie wobec zawodników Unii to przypomnę brawa dla Tony'ego Rickardssona-zarówno po meczu jak i na prezentacji.
- RuTeK
- Juventino
Wrocławianie juz przed rozpoczeciem tych mistrzostw afiszowali sie ize bendziemy miec Mistrza Swiata!! Typowali Swiderskiego ale rzeczy tej dokonal MIskowiak!!! Troche mnie dziwi mala ilosc osob na stadionie bo wydawalo mi sie wiecej;/ Forza JUve Forza WTSWirtualna Polska pisze:Robert Miśkowiak został we Wrocławiu indywidualnym mistrzem świata juniorów na żużlu. W wyścigu finałowym młody Polak pokonał Duńczyka Kenetha Bierre oraz Mateja Zagara ze Słowenii.
Życiowy sukces odniósł na torze Stadionu Olimpijskiego żużlowiec miejscowego Atlasu Robert Miśkowiak, który w pięknym stylu wygrał indywidualne mistrzostwa świata. Jednak z czwórki Polaków tylko wrocławianinowi udało się awansować do finału, mimo że w półfinałach było ich aż trzech. Słabo zaprezentował się Adrian Miedziński, pierwszy po rundzie zasadniczej, który w swoim biegu półfinałowym zaspał na starcie i na metę przyjechał na ostatnim miejscu.
Do połowy zawodów o wynikach biegów decydował start i mało było walki na dystansie. Kiedy jednak w trakcie imprezy obsypało się nieco nawierzchni na zewnętrznej części toru, zawodnicy zaczęli walczyć i mistrzostwa zrobiły się ciekawsze. Długo wydawało się, że głównym kandydatem do złotego medalu będzie czarnoskóry Szwed Antonio Lindbaeck, który dwa tygodnie temu w Rybniku wywalczył mistrzostwo Europy juniorów. Jednak w ósmym biegu Adrian Miedziński pokazał, że z młodym zawodnikiem ze Skandynawii można powalczyć, kiedy na pierwszym wirażu łokciami utorował sobie drogę na czoło stawki i pokonał Szweda.
Po 20-biegowej rundzie zasadniczej w ósemce, która miała rozegrać między sobą półfinały, znalazło się trzech Polaków: Miedziński, Miśkowiak i Piotr Świderski (drugi zawodnik miejscowego klubu). W pierwszym z biegów o awans do finału, w którym Miedziński został na starcie, Świderski dał się wyprzedzić na wirażu Słoweńcowi Matejowi Zagarowi i do walki o medale nie stanął. Bardzo dramatyczny przebieg miał drugi półfinał, w którym Lindbaeck podciął Miśkowiaka, za co został z powtórki wykluczony. Po kolejnym starcie drugim wykluczonym zawodnikiem był Niemiec Martin Smolinski i w efekcie po raz trzeci na starcie stanęli obok siebie osamotnieni Miśkowiak i Keneth Bierre.
W ogóle zawody obfitowały w biegi przerywane. Sędzia decydował o powtórce aż dziewięciokrotnie. Widać było, że młodzi zawodnicy nie dysponują jeszcze wysoką techniką, a ranga imprezy niektórych momentami przerastała.
Wielki finał także był dramatyczny, bowiem kiedy prowadził Robert Miśkowiak i do mety miał niecałe pół okrążenia, wywrócił się Australijczyk Rory Schlein. Sędzia zawodnika z Antypodów wykluczył. Sytuacja ta nie zrobiła na Miśkowiaku większego wrażenia. Polak po ponownym starcie znów znalazł się na czele stawki i pokonał Kenetha Bierre oraz rewelacyjnie jeżdżącego Zagara ze Słowenii.
Robert Miśkowiak: "Cały sezon podporządkowałem tej imprezie, wszystkie przygotowania. Teraz kiedy wygrałem nie wiem co mam powiedzieć, jeszcze to do mnie nie dociera. Powtarzanie biegów było dla mnie deprymujące, bo dwukrotnie powtarzane były wyścigi, dla mnie najważniejsze. Ale to sprawiało, ze mobilizowałem się jeszcze bardziej".
Keneth Bierre: "W przyszłym roku spróbuję ponownie, bo jako jedyny z medalistów będę wtedy jeszcze w gronie juniorów. Jeżdżenie według nowego systemu z rundą zasadniczą i półfinałami to jest loteria. Jednak zawodnicy walczyli bardzo fair."
Matej Zagar: "Naprawdę nie jestem szczęśliwy. Nie miałem dziś szczęścia. Już w pierwszym wyścigu zostałem wykluczony, w ogóle słabo zacząłem, ale na szczęście potem jeździło mi się lepiej i awansowałem do półfinału. Zawody wygrał Polak, który na to zasłużył. Nowy system mi pomógł, ale mimo wszystko nie jestem jego zwolennikiem, bo to jest kwestia szczęścia lub jego braku".
wyniki
1. półfinał
1. Rory Schlein (Australia)
2. Matej Zagar (Słowenia)
3. Piotr Świderski (Polska)
4. Adrian Miedziński (Polka)
2. półfinał
1. Keneth Bierre (Dania)
2. Robert Miśkowiak (Polska)
Antonio Lindbaeck (Szwecja, wykluczony)
Martin Smolinski (Niemcy, wykluczony)
finał
1. Robert Miśkowiak
2. Bierre
3. Zagar
Schlein wykluczony
Widzów 15 tys.
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- RuTeK
- Juventino
Realne szanse na zdobycie MIstrz Polski ma Atlas!! Po wpadce Tarnowa z Apatorem Atlas ma bardzo realne szanse na zwyciestwo z Tarnowem i przechylenie sznsy na swoja korzysc!! Mam nadzieje ze tez zostanie wznowiony mecz Wts-u z Polonia!! Forza Wts!!!!!
- RadeKas
- Juventino
No ja oczywiscie nie moge nie napisac o tym ze TŻ SIPMA LUBLIN W BARAZACH !!!!!!
Po fenomenalnym, najlepszym meczu w sezonie Koziolki pokonaly Marne Jozki Rzeszow 52-37. Lublinianie prowadzili od pierwszego az do ostatniego biegu.
NaJpiekniejsze sa reakcje kibicow rzeszowskich. Przed meczem huczne spiewy, pewni zwyciestwa, flagi machaja. Po 10 biegu jeszce jakies okrzyki flagi juz leza. Po meczu wszyscy siedza zalamani. Po prostu niebo dla mych oczu. Cos pieknego
. A tacy byli pewni zwyciestwa, a tak sie napinali. A prawda jest taka ze bez kombinatorstwa nic nie moga zrobic. Chociaz wczoraj tez niezle kombinowali zeby wygrac (na przyklad sprawdzanie pojemnosci gaznikow naszych po meczu [looooool]).
Najwazniejsza jednak jest postawa zawodnikow z Lublina. Wczoraj jechal kazdy, wszyscy przyczynili sie do zwyciestwa. Po prostu stworzyli to co nie udwalo im sie caly sezon... DRUZYNE. Wszyscy punktowali, wszyscy walczyli do ostatnich metrow.
I teraz mam tylko nadzieje ze przejdzie prostest Wroclawia i powtorza mecz z Bydgoszcza, wygraja go, dzieki czemu TŻ w barazach pojechalby prawdopodobnie wlasnie z Polonia a to jest rywal o wiele latiwjeszy od Zielonej Gory.
TŻ LUBLIN TŻ !!
Po fenomenalnym, najlepszym meczu w sezonie Koziolki pokonaly Marne Jozki Rzeszow 52-37. Lublinianie prowadzili od pierwszego az do ostatniego biegu.
NaJpiekniejsze sa reakcje kibicow rzeszowskich. Przed meczem huczne spiewy, pewni zwyciestwa, flagi machaja. Po 10 biegu jeszce jakies okrzyki flagi juz leza. Po meczu wszyscy siedza zalamani. Po prostu niebo dla mych oczu. Cos pieknego

Najwazniejsza jednak jest postawa zawodnikow z Lublina. Wczoraj jechal kazdy, wszyscy przyczynili sie do zwyciestwa. Po prostu stworzyli to co nie udwalo im sie caly sezon... DRUZYNE. Wszyscy punktowali, wszyscy walczyli do ostatnich metrow.
I teraz mam tylko nadzieje ze przejdzie prostest Wroclawia i powtorza mecz z Bydgoszcza, wygraja go, dzieki czemu TŻ w barazach pojechalby prawdopodobnie wlasnie z Polonia a to jest rywal o wiele latiwjeszy od Zielonej Gory.
TŻ LUBLIN TŻ !!
srali muszki będzie wiosna
- juvetar
- Juventino
Rewelacyjnie ułożyła się końcówka sezonu. Mamy ostatni mecz decydujący o Drużynowym Mistrzostwie Polski!
Unia pojedzie bez Kołodzieja, ale własny tor to duży atut i bardzo liczę na zwycięstwo :-D
Unia pojedzie bez Kołodzieja, ale własny tor to duży atut i bardzo liczę na zwycięstwo :-D
- Ulisses
- Qualità Juventino
Wypowiem się znów w tym temacie
Co prawda dla naszych sezon się skończył. Brązowy medal DMP, złotym medalem i brązowym IMP oraz Klubowym Pucharem Europy... Jestem usatysfakcjonowany, żałuję tylko poczatku sezonu i głupich wpadek, bo byłaby realna szansa na zdobycie złota. Gratuluje Tarnowianom zwycięstwa u nas i usiebie - nasi juz jechali bez większych motywacji (mówie o meczu w Czewie)... Osobiście trzymam mocno kciuki za WTS Atlas, a to nie dlatego, że jestem złośliwy, ale my się lubimy z Atlasem, poza tym studiuję w tym pieknym mieście
Jeżdzi też tam Sławek Drabik ,a trenerem jest Marek Cieślak... Chyba wszystko jasne czemu nie będę kibicował Unii Tarnów (chocby przez Golobów - "skuś baba na dziada"
)
Forza CKM !!!
Forza WTS - chce widzieć złote medale jak pójde na stadion olimpijski
!!!

Forza CKM !!!
Forza WTS - chce widzieć złote medale jak pójde na stadion olimpijski

- RuTeK
- Juventino
No cos pieknego!!Ulisses pisze:Wypowiem się znów w tym temacieCo prawda dla naszych sezon się skończył. Brązowy medal DMP, złotym medalem i brązowym IMP oraz Klubowym Pucharem Europy... Jestem usatysfakcjonowany, żałuję tylko poczatku sezonu i głupich wpadek, bo byłaby realna szansa na zdobycie złota. Gratuluje Tarnowianom zwycięstwa u nas i usiebie - nasi juz jechali bez większych motywacji (mówie o meczu w Czewie)... Osobiście trzymam mocno kciuki za WTS Atlas, a to nie dlatego, że jestem złośliwy, ale my się lubimy z Atlasem, poza tym studiuję w tym pieknym mieście
Jeżdzi też tam Sławek Drabik ,a trenerem jest Marek Cieślak... Chyba wszystko jasne czemu nie będę kibicował Unii Tarnów (chocby przez Golobów - "skuś baba na dziada"
)
Forza CKM !!!
Forza WTS - chce widzieć złote medale jak pójde na stadion olimpijski!!!

- Ulisses
- Qualità Juventino
Oczywiście, że będzie komplet!! Całe 10-11 tyś widzów :lol: Moim marzeniem jest defekt Golloba w decydujacym biegu 100 m przed linia metyFanJuventusu pisze:Mam tez nadzieje ze bendzie komplet widzow ktorzy zobacza porazke swojej druzyny!!![]()
![]()
![]()

- RuTeK
- Juventino
Fajne masz Marzenia:P Wiesz troszeczke podobne do moich:pUlisses pisze:Oczywiście, że będzie komplet!! Całe 10-11 tyś widzów :lol: Moim marzeniem jest defekt Golloba w decydujacym biegu 100 m przed linia metyFanJuventusu pisze:Mam tez nadzieje ze bendzie komplet widzow ktorzy zobacza porazke swojej druzyny!!![]()
![]()
![]()
Normalnie scenariusz jak z Hitchcoka (chyba tak sie pisze:P)
- juvetar
- Juventino
Ostatni mecz sezonu był wspaniały - niepowtarzalne emocje
Mecz o DMP: UNIA Tarnów - WTS Wrocław 49:40 (a było już 8 pkt przewagi wrocławian!).
Niemniej jednak ogromne brawa dla zawodników WTS-u, którzy pokazali, że mają niemałe umiejętności. Ostatecznie musieli jednak uznać wyższość najlepszej drużyny roku 2004
Po tym meczu przyznaję, że faktycznie Wrocław zasłużył na srebro (do tej pory wydawało się, że kolejność powinna być taka: 1.Tarnów 2.Czewa 3.Wrocław).
Niestety, na dobre słowo nie zasłużyło na tym forum dwóch "kibiców" z Wrocławia i Częstochowy. Szczególnie ten pierwszy zjeżdżał nierzadko poniżej przyzwoitego poziomu (gdzie jednak czuje się jak ryba w wodzie :twisted:).
Szkoda komentować ostatnie posty napisane wyżej... :lol:
Specjalnie dla obu w/w osobników tabela Ekstraligi (żeby mieli co przeanalizować przez zimę, bo dopiero w kwietniu 2005 kolejne emocje ligowe :twisted:):
miejsce, klub, mecze, punkty
1. Tarnów 20 32 - DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI 2004 !
2. Wrocław 20 28
3. Częstochowa 20 24
4. Toruń 20 17
5. Leszno 20 18
6. Bydgoszcz 20 16
7. Zielona Góra 20 14
8. Rybnik 20 11
To chyba na tyle tej dyskusji w tym roku 8).

Niemniej jednak ogromne brawa dla zawodników WTS-u, którzy pokazali, że mają niemałe umiejętności. Ostatecznie musieli jednak uznać wyższość najlepszej drużyny roku 2004

Po tym meczu przyznaję, że faktycznie Wrocław zasłużył na srebro (do tej pory wydawało się, że kolejność powinna być taka: 1.Tarnów 2.Czewa 3.Wrocław).
Niestety, na dobre słowo nie zasłużyło na tym forum dwóch "kibiców" z Wrocławia i Częstochowy. Szczególnie ten pierwszy zjeżdżał nierzadko poniżej przyzwoitego poziomu (gdzie jednak czuje się jak ryba w wodzie :twisted:).
Szkoda komentować ostatnie posty napisane wyżej... :lol:
Specjalnie dla obu w/w osobników tabela Ekstraligi (żeby mieli co przeanalizować przez zimę, bo dopiero w kwietniu 2005 kolejne emocje ligowe :twisted:):
miejsce, klub, mecze, punkty
1. Tarnów 20 32 - DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI 2004 !
2. Wrocław 20 28
3. Częstochowa 20 24
4. Toruń 20 17
5. Leszno 20 18
6. Bydgoszcz 20 16
7. Zielona Góra 20 14
8. Rybnik 20 11
To chyba na tyle tej dyskusji w tym roku 8).
- RuTeK
- Juventino
Wiesz nie bede komantowal tego twojego posta dotyczacego Mnie i kolegi Ulisesa! Ale musze ci zamrtwic bo w przyszlym sezonie Unia nie bendzie juz Mistrzem naszego kraju bo bendzie nim WTS oczywiscie! I jeszcz epotwierdza sie ansze wspolne slowa ( Ulisses & MY) iz Tarnow to byla druzyna jednego sezonu! Golobowie odejda i juz nie ma skladu bo watpie aby Ricky przedlozyl z " Wami " kontrakt ! Wiec zycze powodzenia w utrzymaniu sie w Ekstraklasie ! Pozdro!
- juvetar
- Juventino
Nie dziwię się. Jak zwykle brakuje ci sensownych argumentów :twisted:.FanJuventusu pisze:Wiesz nie bede komantowal tego twojego posta dotyczacego Mnie i kolegi Ulisesa!
To świetnie, że podziliłeś się z nami tymi informacjami z pierwszej ręki. Rozumiem, że to już przesądzone?Ale musze ci zamrtwic bo w przyszlym sezonie Unia nie bendzie juz Mistrzem naszego kraju bo bendzie nim WTS oczywiscie!

Widzę, że wiesz już wszystko o tym kto, gdzie, jak długo i za ile 8) Wróżka jakaś czy co ?!I jeszcz epotwierdza sie ansze wspolne slowa ( Ulisses & MY) iz Tarnow to byla druzyna jednego sezonu! Golobowie odejda i juz nie ma skladu bo watpie aby Ricky przedlozyl z " Wami " kontrakt ! Wiec zycze powodzenia w utrzymaniu sie w Ekstraklasie ! Pozdro!
Wiadomo, że główny sponsor Unii (Rafineria Trzebinia) nie będzie wiecznie dawać kasy, ale tok rozumowania takich jak ty delikwentów jest zadziwiający. Zresztą co tam, czekajcie sobie na lepsze czasy, teraz najlepszą drużyną w Polsce jest Unia Tarnów

- RuTeK
- Juventino
Długo czekać nie bendziemy musieli za to Unia znowu bendzie cienowac przez pare-nascie :twisted: latek. No coz tak bywa i juz tego nikt nie zmieni!juvetar pisze: Zresztą co tam, czekajcie sobie na lepsze czasy