Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Musieliśmy sprzedać młodych by robić plusvalenze. Zdrowy klub mógłby wykorzystać każdego z tych zawodników jako zmienników. Spokojnie po roku, dwóch moglibyśmy zarobić tyle samo. Trzeba wreszcie skończyć ten kołowrotek z przymusem robienia plusvalenzy
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Jakoś tego Mbanguli to szkoda. Chłopak jak już dostawał szanse to się nieźle pokazywał. Zanotował dobre statystyki g/a w stosunku do ilości rozegranych minut.
Jak już musieliśmy go sprzedać to imo dało się z tego więcej wycisnąć. A tak ani kasy, ani potencjału. 10 baniek zostanie przepalone na roczny kontrakt dla Flaka. Super DEAL.
Jak już musieliśmy go sprzedać to imo dało się z tego więcej wycisnąć. A tak ani kasy, ani potencjału. 10 baniek zostanie przepalone na roczny kontrakt dla Flaka. Super DEAL.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Jakiś kret z Mediolanu lub Neapolu nadal musi w Juve być, bo wyceniamy praktycznie tak samo:
Ja rozumiem, że jakiś zawodnik pasuje bardziej, a drugi mniej do wizji trenera, ale to nie oznacza, że powinniśmy pozbywać się wszystkich jak leci za grosze. To Sporting i Porto przyszły do nas po A.Costę, którego początkowo wyceniliśmy na 20 mln, a teraz oddamy im go za zawodnika wartego +/- 10 mln
- 25-letniego Joao Mario z 2-letnim kontraktem, który jest totalnym przeciętniakiem: https://www.sofascore.com/pl/football/p ... rio/902031 (od 5 lat nie zaliczył ani 1 sezonu ze śr. ocen powyżej 7.00) = tu nie czuć wiekszego potencjału, to raczej poziom etatowego rezerwowego, takiego portugalskiego De Sciglio
- 21-letniego Alberto Costę z 4-letnim kontraktem, który nie zaliczył zbyt wielu meczów w Juve, ale z każdym wyglądał coraz pewniej + wzbudził spore zainteresowanie po tych zaledwie ok. 15 meczach = tu czuć potencjał być może nawet na 1. skład
Ja rozumiem, że jakiś zawodnik pasuje bardziej, a drugi mniej do wizji trenera, ale to nie oznacza, że powinniśmy pozbywać się wszystkich jak leci za grosze. To Sporting i Porto przyszły do nas po A.Costę, którego początkowo wyceniliśmy na 20 mln, a teraz oddamy im go za zawodnika wartego +/- 10 mln

Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 86 razy
Uj z tym czy Costa umie bronić czy nie. Dałoby się nauczyć albo zmienić pozycję/ustawienie.
Po pierwsze jeżeli wydaliśmy w zimę za kompletnie nieznanego piłkarza tyle kasy to znaczy że płaciliśmy za "talent" z nadzieją że się rozwinie i albo zostanie na lata albo sprzedamy z zyskiem, praktyka znana każdemu.
Młody u Motty nie dostawał szans a jak dostał to akurat na bodajże 2-3 ostatnie mecze i kompromitujące porażki, u Tudora rozwijał się dzięki zmianie ustawienia i coraz bardziej regularnej grze. Każdy logicznie myślący szedłby tą drogą dalej licząc na dalszy rozwój młodego w którego wpompowano niemałe pieniądze, ale nie Piemonte.
Po pół roku sprzedajemy za praktycznie tyle samo a do tego w drugą stronę za 10 mln idzie jakiś bezjajeczny typ, który nigdy się w lidze portugalskiej nie wybił od 5 lat a sami fani Porto wyśmiewają nasze frajerstwo biorąc go.
Ja nie mówię że napewno nie będzie z niego pożytku bo w końcu u Tudora będzie grał na dobrej dla siebie pozycji ale ta transakcja pod każdym względem jest naszym frajerstwem.
#CommoliOut
Po pierwsze jeżeli wydaliśmy w zimę za kompletnie nieznanego piłkarza tyle kasy to znaczy że płaciliśmy za "talent" z nadzieją że się rozwinie i albo zostanie na lata albo sprzedamy z zyskiem, praktyka znana każdemu.
Młody u Motty nie dostawał szans a jak dostał to akurat na bodajże 2-3 ostatnie mecze i kompromitujące porażki, u Tudora rozwijał się dzięki zmianie ustawienia i coraz bardziej regularnej grze. Każdy logicznie myślący szedłby tą drogą dalej licząc na dalszy rozwój młodego w którego wpompowano niemałe pieniądze, ale nie Piemonte.
Po pół roku sprzedajemy za praktycznie tyle samo a do tego w drugą stronę za 10 mln idzie jakiś bezjajeczny typ, który nigdy się w lidze portugalskiej nie wybił od 5 lat a sami fani Porto wyśmiewają nasze frajerstwo biorąc go.
Ja nie mówię że napewno nie będzie z niego pożytku bo w końcu u Tudora będzie grał na dobrej dla siebie pozycji ale ta transakcja pod każdym względem jest naszym frajerstwem.
#CommoliOut
- Crunny
- Juventino
Za dokładnie miesiąc (24.08) startuje sezon Serie A. Kogo mamy z przodu?
J.David
Yildiz
Conceicao
Andzic (bardziej gracz NextGen)
N.Gonzalez (na walizkach)
Vlahovic (na walizkach)
Weah (na walizkach)
Milik (na walizkach / u lekarza)
...czyli miesiąc przed startem sezonu mamy tak naprawdę 3 pewnych pozostania z przodu, kiedy docelowo powinno być ich minimum 6, a najlepiej 7. Super, będzie czas na zgranie i wypracowanie jakiś schematów z przodu.
J.David
Yildiz
Conceicao
Andzic (bardziej gracz NextGen)
N.Gonzalez (na walizkach)
Vlahovic (na walizkach)
Weah (na walizkach)
Milik (na walizkach / u lekarza)
...czyli miesiąc przed startem sezonu mamy tak naprawdę 3 pewnych pozostania z przodu, kiedy docelowo powinno być ich minimum 6, a najlepiej 7. Super, będzie czas na zgranie i wypracowanie jakiś schematów z przodu.
polub na Facebooku
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Marcin890124
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 46 razy
Czterech bo jeszcze jest Koop.
Patrząc na to wszystko można tylko taki obrazek wstawić:
Patrząc na to wszystko można tylko taki obrazek wstawić:
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Gdybym miał strzelać:
- nie jesteśmy zainteresowani Hjulmandem, kompletnie nie pasuje do profilu
- do ataku szukamy kogoś innego niż Kolo Muani (może Nunez?), kogoś kto oddaje 3+ strzały na mecz
- nie przyjdzie nikt w wieku 30+ (jedyny wyjątek jaki widzę to Laporte ale też tylko jeśli nie uda nam się sciągnąć naszego pierwszego/drugiego celu)
- nikt nie wie kogo chce Comolli, trzy dni temu nikt nie wiedział o Joao Mario, dzień przed podpisaniem Conceicao też nikt nie miał pojęcia o strukturze dealu; czyli pewnie pracujemy nad transferami tylko po cichu
- pewnie sciągniemy lewonożnego, dobrze grającego piłką obrońcę (a czy to będziej Laporte, Chabot czy ktoś inny nie wiem) i to tyle do obrony
- jakiś młody pomocnik z potencjałem, który może łapać minuty za Thuramem i Locatellim (nie wiem kogo chce Comolli, ale gdybym miał strzelać to kogoś w rodzaju Lamine Camary)
- dwóch graczy do trójki z przodu, tradycyjnie ktoś tani (jak Sancho)i ktoś lepszy od Kolo Muaniego (może ten Nunez)
- nie jesteśmy zainteresowani Hjulmandem, kompletnie nie pasuje do profilu
- do ataku szukamy kogoś innego niż Kolo Muani (może Nunez?), kogoś kto oddaje 3+ strzały na mecz
- nie przyjdzie nikt w wieku 30+ (jedyny wyjątek jaki widzę to Laporte ale też tylko jeśli nie uda nam się sciągnąć naszego pierwszego/drugiego celu)
- nikt nie wie kogo chce Comolli, trzy dni temu nikt nie wiedział o Joao Mario, dzień przed podpisaniem Conceicao też nikt nie miał pojęcia o strukturze dealu; czyli pewnie pracujemy nad transferami tylko po cichu
- pewnie sciągniemy lewonożnego, dobrze grającego piłką obrońcę (a czy to będziej Laporte, Chabot czy ktoś inny nie wiem) i to tyle do obrony
- jakiś młody pomocnik z potencjałem, który może łapać minuty za Thuramem i Locatellim (nie wiem kogo chce Comolli, ale gdybym miał strzelać to kogoś w rodzaju Lamine Camary)
- dwóch graczy do trójki z przodu, tradycyjnie ktoś tani (jak Sancho)i ktoś lepszy od Kolo Muaniego (może ten Nunez)
- Distant Dreamer
- Juventino
- Podziekował: 27 razy
- Otrzymał podziękowanie: 86 razy
Sprzedaż Costy dla 2,3mln pluswalizy to wstyd I idealne pokazanie w jakim ćpuńskim nałogu tego dziadostwa klub siedzi.
- Gontar
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Nie rozumiem tego zachwytu nad Costą. Chłop prawie u nas nie grał, a jego dobre występy były głównie przeciw ogórkom w KMŚ. Wiadomo młody z potencjałem, ale nie ma co aż tak sobie pluć w brodę. Pamiętajcie, że przez te wypożyczenia z obowiązkiem wykupu od giuntola, to mamy w tym sezonie mocno obciążony budżet. Możliwe, że ten Mario jest po prostu lepszy na ten moment i dlatego zapadła taka decyzja. Możliwe też, że chłopak się źle czuł we Włoszech lub coś tego typu. To okienko będzie ciężkie ze względu na wymianę kadry w zeszłym sezonie, z czego większość piłkarzy nie wypaliła i nie ma się jak ich pozbyć.
Fino alla Fine
- Volto
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
E?
Jaki zachwyt? Nikt się nim nie zachwyca. Wymiana niemalże 1 do 1 a pozbywamy się młodego (wcale się tutaj źle nie czuł, do Sportingu nie chciał na przykład, a Tudor wolał jego niż Łea) na rzecz 25latka, któremu Porto podziękowało gdyż nie wierzą już w jego rozwój. To wygląda tak, że przyszli Portugalce i wymienili sobie gracza podstawowego składu, na młodszego, którego oceniają, iż wzniesie się na wyższy poziom niż poprzednik. Juve natomiast, za psi grosz, na to poszło. Gdyby dopłata była duża, jakoś można by to bronić, a tak? No nie da się. Jak jeszcze Miretti pójdzie w promocji, i to do Napoli, to ComolliOut.
- Tab
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
=Gontar post_id=1038222 time=1753444077 user_id=64955]
Nie rozumiem tego zachwytu nad Costą. Chłop prawie u nas nie grał, a jego dobre występy były głównie przeciw ogórkom w KMŚ. Wiadomo młody z potencjałem, ale nie ma co aż tak sobie pluć w brodę. Pamiętajcie, że przez te wypożyczenia z obowiązkiem wykupu od giuntola, to mamy w tym sezonie mocno obciążony budżet. Możliwe, że ten Mario jest po prostu lepszy na ten moment i dlatego zapadła taka decyzja. Możliwe też, że chłopak się źle czuł we Włoszech lub coś tego typu. To okienko będzie ciężkie ze względu na wymianę kadry w zeszłym sezonie, z czego większość piłkarzy nie wypaliła i nie ma się jak ich pozbyć.
Myślisz, że gdyby ten Mario był lepszy na ten moment, to Porto proponowałby wymianę ?
Bardziej wygląda to jak : zaproponujemy, to nic nie kosztuje, a może <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> się zgodzą. Szok , zgodzili się
- Anelson
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
Ale jednak ten Mario ma za sobą kilka sezonów doświadczenia w profesjonalnym futbolu, występy w wielu rozgrywkach europejskich z Porto i reprezentację Portugalii w CV oraz niezłe staty jak na obrońcę podczas gdy ten młodziak którego puszczamy w zamian za niego nie ma nic co by jakoś go broniło. Ani się nie wdarł czymkolwiek do drużyny ani też dobrze nie wyglądał, a z lepszymi drużynami wyglądał tragicznie. W ogóle dziwię się jak oni go z Guimaraes wzięli i po jakiego grzyba.
Miejmy nadzieję, że ten Mario odpali i wróci do reprezentacji oraz zacznie grać na wysokim poziomie. To by była niezła historia jakbyśmy to my nareszcie kogoś wydymali na kogoś klasy Kellyego w zamian za fajnego gracza.
Ja jestem ciekawy tego zawodnika bo ma ciekawe CV w bardzo ciekawym klubie i spore już doświadczenie. Gdzieś tam czuję w kościach, że odpali, a tego Costę to możliwe, że wciąga nosem. Może ten Comolli dobrze kombinuje i sprząta syf po poprzedniku drobnymi kroczkami. Sezon mi odpowie na te pytania. Nie oceniam.
Na papierze wygląda bardzo dobrze. 25 lat - wciąż możliwości rozwoju- obrońcy w tym wieku zaczynają grać najlepiej+ doświadczenie w Europie w barwach Porto regularnie grający zawodnik od kilku sezonów+ reprezentacja Portugalii w CV i jeśli tutaj odpali może spokojnie walczyć o w grę w megamocnej kadrze. Portugalczycy zawsze mieli ciekawych obrońców.
Wydaje mi się, że to Porto działa po omacku oddając takich zawodników w ten sposób bo mają słabsze okresy, są poza walką o majstra narazie. Chcą zmian i wygląda na to, że sobie dużo obiecują po Coście.
Możliwe, że jadą na frustracji i myślą, że młody z Juventusu Portugalczyk z niezłymi występami przeciwko Arabom podniesie poziom drużyny, a i się rozwinie. Wg mnie się nieźle zdziwią, a my zyskujemy.
Prawdopodobnie wyniki Porto słabe nie są bezpośrednią winą piłkarzy takich jak Mario. Myślę, że w lepszym otoczeniu w Turynie może to zacząć chodzić. Nikt w reprezentacji Portugalii z przypadku nie gra, a i nie daje nikomu regularnie pierwszego placu w Porto bez pokrycia również. Chcą robić tam jakieś gówno-czystki licząc, że to coś zmieni jak rok temu u nas bo 3 miejsce dla klubu marki Porto w Portugalii to porażka. My na tym zyskujemy - jeśli wypali to win-win.
Jak nie wypali to też pewnie łatwiej go będzie opchnąć niż Portugalczyka. Alarmuję tutaj - to nie jest drugi Huijsen i się tak nie podniecajcie tym Costą. Z mocnymi rywalami chłopa nie było . Żadna strata - ot wynalazek Giuntolego za którego wolę osobiście dać szansę komukolwiek innemu.
Dawać tego Joao Mario - imię i nazwisko ma fajne. Niech mu się wiedzie w Juventusie!
Miejmy nadzieję, że ten Mario odpali i wróci do reprezentacji oraz zacznie grać na wysokim poziomie. To by była niezła historia jakbyśmy to my nareszcie kogoś wydymali na kogoś klasy Kellyego w zamian za fajnego gracza.
Ja jestem ciekawy tego zawodnika bo ma ciekawe CV w bardzo ciekawym klubie i spore już doświadczenie. Gdzieś tam czuję w kościach, że odpali, a tego Costę to możliwe, że wciąga nosem. Może ten Comolli dobrze kombinuje i sprząta syf po poprzedniku drobnymi kroczkami. Sezon mi odpowie na te pytania. Nie oceniam.
Na papierze wygląda bardzo dobrze. 25 lat - wciąż możliwości rozwoju- obrońcy w tym wieku zaczynają grać najlepiej+ doświadczenie w Europie w barwach Porto regularnie grający zawodnik od kilku sezonów+ reprezentacja Portugalii w CV i jeśli tutaj odpali może spokojnie walczyć o w grę w megamocnej kadrze. Portugalczycy zawsze mieli ciekawych obrońców.
Wydaje mi się, że to Porto działa po omacku oddając takich zawodników w ten sposób bo mają słabsze okresy, są poza walką o majstra narazie. Chcą zmian i wygląda na to, że sobie dużo obiecują po Coście.
Możliwe, że jadą na frustracji i myślą, że młody z Juventusu Portugalczyk z niezłymi występami przeciwko Arabom podniesie poziom drużyny, a i się rozwinie. Wg mnie się nieźle zdziwią, a my zyskujemy.
Prawdopodobnie wyniki Porto słabe nie są bezpośrednią winą piłkarzy takich jak Mario. Myślę, że w lepszym otoczeniu w Turynie może to zacząć chodzić. Nikt w reprezentacji Portugalii z przypadku nie gra, a i nie daje nikomu regularnie pierwszego placu w Porto bez pokrycia również. Chcą robić tam jakieś gówno-czystki licząc, że to coś zmieni jak rok temu u nas bo 3 miejsce dla klubu marki Porto w Portugalii to porażka. My na tym zyskujemy - jeśli wypali to win-win.
Jak nie wypali to też pewnie łatwiej go będzie opchnąć niż Portugalczyka. Alarmuję tutaj - to nie jest drugi Huijsen i się tak nie podniecajcie tym Costą. Z mocnymi rywalami chłopa nie było . Żadna strata - ot wynalazek Giuntolego za którego wolę osobiście dać szansę komukolwiek innemu.
Dawać tego Joao Mario - imię i nazwisko ma fajne. Niech mu się wiedzie w Juventusie!
- Crunny
- Juventino
Joao Mario to od 4-5 sezonów jeden ze słabszych zawodników Porto wg ocen WhoScored oraz Sofascore. I właśnie to go odróżnia od Conceicao, bo Francisco w ostatnim sezonie w Porto był jednym z 2-3 najlepszych piłkarzy Porto. Kibice z Portugalii piszą na forach, że Juventusem muszą zarządzać jacyś idioci, skoro zgodzili się na wymianę A.Costy na J.Mario. Sory, ale w ogóle nie rozumiem tej wymiany. Na ten moment obaj wydają się mieć podobne umiejętności, ale A.Costa jest młodszy i ma niezweryfikowany potencjał, a J.Mario został już zweryfikowany i okazał się totalnym przeciętniakiem w lidze portugalskiej i europejskich pucharach.
polub na Facebooku
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
I będąc jednym z najsłabszych w drużynie zapracował na powołanie do reprezentacji Portugalii?
I od razu - tak, wiem, że to tylko trzy mecze, ale może czymś jednak na nie zasłużył?