Wyjazd do Berlina

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 18:16

stf pisze:
Marian. pisze:
zahor pisze: Ja bede. Mozemy sie ustawic na jakies piwo przed meczem, jak cos pisz PW.
Tak z ciekawości... Ile dałeś? Masz bilet na swoje dane? Gdzie kupiłes?
Tak, na swoje dane - a inaczej mozna? Zalatwiane przez znajomego w Italii.
Np rok temu nie sprawdzali przy na stadionie dowodów :)

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 18:27

Tom_my pisze: Pewnie, tylko gdzie niby mielibyśmy tą rezerwację zrobić? ;) Nic mi nie przychodzi do głowy, chyba że macie jakieś miejsce konkretne teraz na myśli.
To bez rezerwacji - troche smigania po miescie i na pub. :wink: Jak wpadnie wiecej osob, to mozna gdzies tez pochodzic, bo beda trzymac miejsca. Cos sie wezmie z tej listy, co masz. Masz mape czy net w kom?

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 18:39

mrozzi pisze:
Tom_my pisze: Pewnie, tylko gdzie niby mielibyśmy tą rezerwację zrobić? ;) Nic mi nie przychodzi do głowy, chyba że macie jakieś miejsce konkretne teraz na myśli.
To bez rezerwacji - troche smigania po miescie i na pub. :wink: Jak wpadnie wiecej osob, to mozna gdzies tez pochodzic, bo beda trzymac miejsca. Cos sie wezmie z tej listy, co masz. Masz mape czy net w kom?
I to i to ;) Wiadomo, że ogarniemy, ale pewnie w Berlinie będzie to od nas wymagać troszkę gimnastyki. Tak czy siak, damy radę. Dobrze tylko by wszystkie "grupy" miały do siebie jakiś kontakt.

thomithomass

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 20:15

To gdzie szukać największej grupy od nas w sobotę? :D route 66 i berliner leżą niedaleko ZOB'u, stamtąd o ile kojarzę łatwo się przetransportować na stadion ;) ja będę od 10 w Berlinie, pierwsze kilka godzin latam z koleżką mieszkającym w Holandii, który jest kibicem Barcy i przyjeżdża na mecz. Później dołacza do mnie kilka osób (2-4) i cisniemy tam, gdzie będą ludzie od nas. Nie mam jednak żadnych kontaktów ani nic, fajnie by było jakoś to wszystko usystematyzować :) zostało tylko 48h (a do zabawy to i pewnie z 36 tylko)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 22:13

Nasza ławka rezerwowych :smile: :
Obrazek

Tak wygląda strefa kibica pod Brandenburger Tor:
Klik!
Klik!
Stadion:
Klik!
Nasze koszulki na finał:
Klik!
Strefa z perspektywy kibiców Juve:
Klik!
Klik!
Klik!

Koniecznie musimy się tam wybrać - komercha co prawda, ale znajduje się tam duży sklep, trochę multimediów, można sobie buźkę wymalować, no i są nasze puchary z tego sezonu! Znalazłem informację, że w sobotę strefa ta będzie otwarta od godziny 11.

Obrazek
Obrazek

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 22:35

Ech...ciężkie dni, walczę ze wszystkim, ostatnio śpię jedynie co drugą noc a i tak jestem w pupie... :(
dp10 pisze:Di Marzio podał, że Juve zatrzymuje się w Royal Regent.

http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... tus-239003
Pfff, wiem to od kilku dni. Godziny przylotu Juve Di Marzio nie podał? Pfff, no to Antek-Di Marzio 1-0 :prochno:
Tom_my pisze: :ok: nie znam tylko żadnej fajnej plenerowej miejscówki w berlinie, a nie ukrywam, że takie lubię najbardziej :-D
Jakby co to ja znam dobre zielone miejscówki, więc jak się ustawimy jeszcze przez forum i tel. lub przypadkiem spotkamy to ja chętny na takie opcje. Świetna robotę zrobiłeś z tymi knajpami, potwierdzasz, że fani Floydów to spoko ludzie :D
kaboo85 pisze:
Push3k pisze:Ktoś tam wie jak jest z piciem piwa w miejscu publicznym?
Piwo (ogólnie alko) można spożywać w miejscach publicznych...ludziska tu piją gdzie popadnie i niebiescy nie ganiają. Teoretycznie w komunikacji miejskiej pić nie można, ale i tak dużo miejscowych pije.
Jest tak jak mówisz, niebiescy nie ganiają bo tu komuna się już skończyła i nie ma zakazu spożywania alko w miejscach publicznych :wink:

@Mrozzi Pamiętam do dziś gdy na początku tematu określiłeś Berlin jako nudne i szare miasto i w ogóle brzydkie czy coś. Gdy przeczytałem Twoją odpowiedź nt. picia w DE mówiącą, że jest zakaz jak w Polsce to już wiedziałem, że tamten Twój opis Berlina nie mam co brać na poważnie :prochno: Ale spoko, zdarza się nawet najlepszym a Ty jednym z takich jesteś :ok:
mrozzi pisze:Tak wygląda strefa kibica pod Brandenburger Tor:
Klik!
Klik!
Stadion:
Klik!
Nasze koszulki na finał:
Klik!
Strefa z perspektywy kibiców Juve:
Klik!
Klik!
Klik!

Koniecznie musimy się tam wybrać - komercha co prawda, ale znajduje się tam duży sklep, trochę multimediów, można sobie buźkę wymalować, no i są nasze puchary z tego sezonu! Znalazłem informację, że w sobotę strefa ta będzie otwarta od godziny 11.
Mam lepsze foty i większe ilości :D No i gdy je robiłem to nie było jeszcze ludzi. Są jeszcze np jakby marmury z legendami Juve np Nedveda, chyba to mi się podobało najbardziej :)
PS. Nie nazywaj strefą kibica czegoś co nią...nie jest :wink:

kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 22:53

Po zdjęciach i wpisach gołym okiem widać, że atmosfera w Berlinie jest już świetna. Nie mogę się doczekać aż dotrzemy i dołączymy do Was. Tylko nie wypijcie całego piwka do soboty! ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 23:02

Antek666 - hola hola z tym alkoholem. :wink: To, że tak rzeczywiście jest (a nie wiedziałem, że się zmieniło) nie znaczy, że było tak zawsze. Kiedyś można było dostać mandat w wysokości 10 € i mogli Cię przegonić. Zresztą chciałbym Ci zwrócić uwagę na fakt, że nie wszystkie miasta w Niemczech były swego czasu tak liberalne jak Berlin i picie publiczne mogło się wiązać z pewnymi problemami.

A Berlin jest moim zdaniem brzydki i nie wiem, co Cię tak dziwi. To jest moja subiektywna opinia. Jeśli ktoś widział Hamburg czy Monachium, będzie miał podobne zdanie.

Jeśli Ci się chce, możesz nas odebrać z ZOB już z samego rana, o 7. :smile:

kaboo85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2015, 07:36

a trening otwarty dzisiaj o 17.45 jest otwarty tylko dla mediów czy kibice też dadzą radę się wbić?

Audaces Fortuna Iuvat
matechu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2015, 09:16

O której nasi przylatują do Berlina?

kaboo85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2015, 09:32

matechu pisze:O której nasi przylatują do Berlina?
o 12 mają być

Audaces Fortuna Iuvat
matechu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2015, 09:38

kaboo85 pisze:
o 12 mają być
Dzięki! Ma ktoś w planach przywitać ich pod hotelem?

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2015, 10:16

mrozzi pisze:Antek666 - hola hola z tym alkoholem. :wink: To, że tak rzeczywiście jest (a nie wiedziałem, że się zmieniło) nie znaczy, że było tak zawsze. Kiedyś można było dostać mandat w wysokości 10 € i mogli Cię przegonić. Zresztą chciałbym Ci zwrócić uwagę na fakt, że nie wszystkie miasta w Niemczech były swego czasu tak liberalne jak Berlin i picie publiczne mogło się wiązać z pewnymi problemami.

A Berlin jest moim zdaniem brzydki i nie wiem, co Cię tak dziwi. To jest moja subiektywna opinia. Jeśli ktoś widział Hamburg czy Monachium, będzie miał podobne zdanie.

Jeśli Ci się chce, możesz nas odebrać z ZOB już z samego rana, o 7. :smile:
Sprawdziłem wczoraj chwilę temat alko i te 10Euro w stolicy obowiązywało od 1999 do 2006 roku, jeśli mniej więcej tak dawno temu tu byłeś/bywałeś to pewnie sporo nie widziałeś, a pisanie, że jest tu "szaro" to przesada przyjacielu :P

Gdy już w ostatnie dni widziałem, że wpadacie już o 7 to też już pomyślałem czy by was nie zgarniać z dworców :D Wczesna godzina mi nie przeszkadza i tak ostatnio mało co śpię i spać nie mogę z ekscytacji :D Jakby co to PW, których ostatniio trochę dostaję :happy: ŁĄczenie mniejszych grup w większe to fajna sprawa, śpiewanie i robienie trzod w metrze i na mieście jeszcze lepsza :prochno:
matechu pisze:
kaboo85 pisze:
o 12 mają być
Dzięki! Ma ktoś w planach przywitać ich pod hotelem?
Ja, jak też będziecie to się tam zgadamy! :)

Myślałem nad lotniskiem ale uznałem, że chyba pod hotelem może to być łatwiejsze :think: Tja, jak podał już kolega o 12 przylecieć mają, ciekawe o której pod hotelem będą :think:
kaboo85 pisze:a trening otwarty dzisiaj o 17.45 jest otwarty tylko dla mediów czy kibice też dadzą radę się wbić?
OBawiam się, że kibice nie przejdą bez presse pass... :( w ogóle przed 2-3 dniami media pisały, że treningi będą zamkniętę, dopiero bodajże wczoraj pojawiło się info, że otwarte ale tylko dla prasy... ;/ Ale może jakoś pod stadionem udałoby się ich upolować.

Czuję się dziwnie i ogromnie podekscytowany, że za 2 godzinki całe Juve przyleci do mnie i to na Finał Ligi Mistrzów :dance: To coś innego niż jakiś tam sparing :D
kacek_ pisze:Po zdjęciach i wpisach gołym okiem widać, że atmosfera w Berlinie jest już świetna. Nie mogę się doczekać aż dotrzemy i dołączymy do Was. Tylko nie wypijcie całego piwka do soboty! ;)
Wczoraj było już naprawdę fajniutko i dopiero co poczułem, że to już, że to tutaj, że to wszystko prawdziwe :D

Campioni!

PS. Użytkownik Twittera o nicku @JazBerlina mówi, że mógłby i tam trochę fot powrzucać z wczorajszego Champions Festival ale nikt go tam nie śledzi i nie ma dla kogo fot wrzucać :( :twisted:

kaboo85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2015, 10:28

Dzięki Antek666 :)
A ja się dzielnie na trening wybierałem, a tam mogła mnie zastać niemiła niespodzianka :/
W takim razie pewnie pod bramę tam wieczorem jest mecz legend :D

Pozdro dla wszystkich i FORZA JUVE :D

Audaces Fortuna Iuvat
gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2015, 10:56

Dobra, ja jadę jednak tylko z dziewczyną z Poznania PolskimBusem i nie ukrywam, że wolelibyśmy dobić do większej grupy. Będziemy o 8:30 na Berlin ZOB. W sumie dużego zwiedzania nie mamy w planach, tylko pod hotel (jeżeli będzie sens), strefa Juve i w zasadzie pewnie jesteśmy wolni, żeby ogarniąć pub czy coś. Możemy się do kogoś dołączyć? Gdzie i o której?

Jedzie ktoś też PolskimBusem z Poznania o 4:30? :)
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2015, 11:22 przez gawron, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ