Wyjazd do Berlina
- Cabrini_idol
- Juventino
Np rok temu nie sprawdzali przy na stadionie dowodówstf pisze:Tak, na swoje dane - a inaczej mozna? Zalatwiane przez znajomego w Italii.Marian. pisze:Tak z ciekawości... Ile dałeś? Masz bilet na swoje dane? Gdzie kupiłes?zahor pisze: Ja bede. Mozemy sie ustawic na jakies piwo przed meczem, jak cos pisz PW.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To bez rezerwacji - troche smigania po miescie i na pub.Tom_my pisze: Pewnie, tylko gdzie niby mielibyśmy tą rezerwację zrobić?Nic mi nie przychodzi do głowy, chyba że macie jakieś miejsce konkretne teraz na myśli.
- Tom_my
- Juventino
I to i tomrozzi pisze:To bez rezerwacji - troche smigania po miescie i na pub.Tom_my pisze: Pewnie, tylko gdzie niby mielibyśmy tą rezerwację zrobić?Nic mi nie przychodzi do głowy, chyba że macie jakieś miejsce konkretne teraz na myśli.
Jak wpadnie wiecej osob, to mozna gdzies tez pochodzic, bo beda trzymac miejsca. Cos sie wezmie z tej listy, co masz. Masz mape czy net w kom?

- thomithomass
- Juventino
To gdzie szukać największej grupy od nas w sobotę?
route 66 i berliner leżą niedaleko ZOB'u, stamtąd o ile kojarzę łatwo się przetransportować na stadion
ja będę od 10 w Berlinie, pierwsze kilka godzin latam z koleżką mieszkającym w Holandii, który jest kibicem Barcy i przyjeżdża na mecz. Później dołacza do mnie kilka osób (2-4) i cisniemy tam, gdzie będą ludzie od nas. Nie mam jednak żadnych kontaktów ani nic, fajnie by było jakoś to wszystko usystematyzować
zostało tylko 48h (a do zabawy to i pewnie z 36 tylko)

- mrozzi
- Juventino
Nasza ławka rezerwowych
:

Tak wygląda strefa kibica pod Brandenburger Tor:
Klik!
Klik!
Stadion:
Klik!
Nasze koszulki na finał:
Klik!
Strefa z perspektywy kibiców Juve:
Klik!
Klik!
Klik!
Koniecznie musimy się tam wybrać - komercha co prawda, ale znajduje się tam duży sklep, trochę multimediów, można sobie buźkę wymalować, no i są nasze puchary z tego sezonu! Znalazłem informację, że w sobotę strefa ta będzie otwarta od godziny 11.

Tak wygląda strefa kibica pod Brandenburger Tor:
Klik!
Klik!
Stadion:
Klik!
Nasze koszulki na finał:
Klik!
Klik!
Klik!
Klik!
Koniecznie musimy się tam wybrać - komercha co prawda, ale znajduje się tam duży sklep, trochę multimediów, można sobie buźkę wymalować, no i są nasze puchary z tego sezonu! Znalazłem informację, że w sobotę strefa ta będzie otwarta od godziny 11.

- Antek666
- Juventino
Ech...ciężkie dni, walczę ze wszystkim, ostatnio śpię jedynie co drugą noc a i tak jestem w pupie...

@Mrozzi Pamiętam do dziś gdy na początku tematu określiłeś Berlin jako nudne i szare miasto i w ogóle brzydkie czy coś. Gdy przeczytałem Twoją odpowiedź nt. picia w DE mówiącą, że jest zakaz jak w Polsce to już wiedziałem, że tamten Twój opis Berlina nie mam co brać na poważnie
Ale spoko, zdarza się nawet najlepszym a Ty jednym z takich jesteś 
No i gdy je robiłem to nie było jeszcze ludzi. Są jeszcze np jakby marmury z legendami Juve np Nedveda, chyba to mi się podobało najbardziej 
PS. Nie nazywaj strefą kibica czegoś co nią...nie jest

Pfff, wiem to od kilku dni. Godziny przylotu Juve Di Marzio nie podał? Pfff, no to Antek-Di Marzio 1-0dp10 pisze:Di Marzio podał, że Juve zatrzymuje się w Royal Regent.
http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... tus-239003

Jakby co to ja znam dobre zielone miejscówki, więc jak się ustawimy jeszcze przez forum i tel. lub przypadkiem spotkamy to ja chętny na takie opcje. Świetna robotę zrobiłeś z tymi knajpami, potwierdzasz, że fani Floydów to spoko ludzieTom_my pisze:nie znam tylko żadnej fajnej plenerowej miejscówki w berlinie, a nie ukrywam, że takie lubię najbardziej :-D

Jest tak jak mówisz, niebiescy nie ganiają bo tu komuna się już skończyła i nie ma zakazu spożywania alko w miejscach publicznychkaboo85 pisze:Piwo (ogólnie alko) można spożywać w miejscach publicznych...ludziska tu piją gdzie popadnie i niebiescy nie ganiają. Teoretycznie w komunikacji miejskiej pić nie można, ale i tak dużo miejscowych pije.Push3k pisze:Ktoś tam wie jak jest z piciem piwa w miejscu publicznym?
@Mrozzi Pamiętam do dziś gdy na początku tematu określiłeś Berlin jako nudne i szare miasto i w ogóle brzydkie czy coś. Gdy przeczytałem Twoją odpowiedź nt. picia w DE mówiącą, że jest zakaz jak w Polsce to już wiedziałem, że tamten Twój opis Berlina nie mam co brać na poważnie

Mam lepsze foty i większe ilościmrozzi pisze:Tak wygląda strefa kibica pod Brandenburger Tor:
Klik!
Klik!
Stadion:
Klik!
Nasze koszulki na finał:
Klik!
Klik!
Klik!
Klik!

PS. Nie nazywaj strefą kibica czegoś co nią...nie jest
- mrozzi
- Juventino
Antek666 - hola hola z tym alkoholem.
To, że tak rzeczywiście jest (a nie wiedziałem, że się zmieniło) nie znaczy, że było tak zawsze. Kiedyś można było dostać mandat w wysokości 10 € i mogli Cię przegonić. Zresztą chciałbym Ci zwrócić uwagę na fakt, że nie wszystkie miasta w Niemczech były swego czasu tak liberalne jak Berlin i picie publiczne mogło się wiązać z pewnymi problemami.
A Berlin jest moim zdaniem brzydki i nie wiem, co Cię tak dziwi. To jest moja subiektywna opinia. Jeśli ktoś widział Hamburg czy Monachium, będzie miał podobne zdanie.
Jeśli Ci się chce, możesz nas odebrać z ZOB już z samego rana, o 7.
A Berlin jest moim zdaniem brzydki i nie wiem, co Cię tak dziwi. To jest moja subiektywna opinia. Jeśli ktoś widział Hamburg czy Monachium, będzie miał podobne zdanie.
- Antek666
- Juventino
Sprawdziłem wczoraj chwilę temat alko i te 10Euro w stolicy obowiązywało od 1999 do 2006 roku, jeśli mniej więcej tak dawno temu tu byłeś/bywałeś to pewnie sporo nie widziałeś, a pisanie, że jest tu "szaro" to przesada przyjacielumrozzi pisze:Antek666 - hola hola z tym alkoholem.To, że tak rzeczywiście jest (a nie wiedziałem, że się zmieniło) nie znaczy, że było tak zawsze. Kiedyś można było dostać mandat w wysokości 10 € i mogli Cię przegonić. Zresztą chciałbym Ci zwrócić uwagę na fakt, że nie wszystkie miasta w Niemczech były swego czasu tak liberalne jak Berlin i picie publiczne mogło się wiązać z pewnymi problemami.

Gdy już w ostatnie dni widziałem, że wpadacie już o 7 to też już pomyślałem czy by was nie zgarniać z dworców

Ja, jak też będziecie to się tam zgadamy!matechu pisze:Dzięki! Ma ktoś w planach przywitać ich pod hotelem?kaboo85 pisze:o 12 mają byćmatechu pisze:O której nasi przylatują do Berlina?

Myślałem nad lotniskiem ale uznałem, że chyba pod hotelem może to być łatwiejsze

OBawiam się, że kibice nie przejdą bez presse pass...kaboo85 pisze:a trening otwarty dzisiaj o 17.45 jest otwarty tylko dla mediów czy kibice też dadzą radę się wbić?

Czuję się dziwnie i ogromnie podekscytowany, że za 2 godzinki całe Juve przyleci do mnie i to na Finał Ligi Mistrzów

Wczoraj było już naprawdę fajniutko i dopiero co poczułem, że to już, że to tutaj, że to wszystko prawdziwekacek_ pisze:Po zdjęciach i wpisach gołym okiem widać, że atmosfera w Berlinie jest już świetna. Nie mogę się doczekać aż dotrzemy i dołączymy do Was. Tylko nie wypijcie całego piwka do soboty!

Campioni!
PS. Użytkownik Twittera o nicku @JazBerlina mówi, że mógłby i tam trochę fot powrzucać z wczorajszego Champions Festival ale nikt go tam nie śledzi i nie ma dla kogo fot wrzucać

- kaboo85
- Juventino
Dzięki Antek666 
A ja się dzielnie na trening wybierałem, a tam mogła mnie zastać niemiła niespodzianka
W takim razie pewnie pod bramę tam wieczorem jest mecz legend
Pozdro dla wszystkich i FORZA JUVE

A ja się dzielnie na trening wybierałem, a tam mogła mnie zastać niemiła niespodzianka

W takim razie pewnie pod bramę tam wieczorem jest mecz legend

Pozdro dla wszystkich i FORZA JUVE

Audaces Fortuna Iuvat
- gawron
- Juventino
Dobra, ja jadę jednak tylko z dziewczyną z Poznania PolskimBusem i nie ukrywam, że wolelibyśmy dobić do większej grupy. Będziemy o 8:30 na Berlin ZOB. W sumie dużego zwiedzania nie mamy w planach, tylko pod hotel (jeżeli będzie sens), strefa Juve i w zasadzie pewnie jesteśmy wolni, żeby ogarniąć pub czy coś. Możemy się do kogoś dołączyć? Gdzie i o której?
Jedzie ktoś też PolskimBusem z Poznania o 4:30?
Jedzie ktoś też PolskimBusem z Poznania o 4:30?

Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2015, 11:22 przez gawron, łącznie zmieniany 1 raz.