Liga Europy 2014/2015

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 07:09

Szok. Po tych latach olewania i grania rezerwami w LE, kto by sie spodziewal takiego wyniku. Ciekawe, co bedzie dalej.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 07:10

Jeden dzień meczowy i tyle stron nabitych :prochno:. Ale oczywiście nie ma sie co dziwić.

Kapitalnie wygląda to drugie miejsce Włochów w rankingu i jest według mnie szansa, żeby tą lokatę utrzymać.
Ktoś wie czy będą jeszcze przyznawane jakieś bonusy za awanse w LM czy w LE :?:

@Il Fenomeno

Dzisiaj o 13 na Canal+Sport i Eurosport
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2015, 07:50 przez Max_LP, łącznie zmieniany 1 raz.

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 07:27

jarmel pisze:To się dzieje naprawdę? :prochno: Zanim zaczęła się ta edycja LE byłem pewien, że może jedynie Napoli coś tam powalczy, a reszta sfrajerzy jak zawsze, a tu takie zaskoczenie. Wielkie brawa dla wszystkich druzyn :bravo:
Jedynie Napoli? Napoli jak dla mnie było niepewne - jedynym klubem, którego byłem pewny w LE była Fiorentina, która regularnie w Europie nie odstawia kaszany i walczy (ostatnie lata: 16 pkt, 22 pkt, 10,5 pkt...). A to co zrobiło teoretycznie najsłabsze Torino to dla mnie szok. Torino zdobyło już 14,5 pkt. Roma jak na razie najmniej 11 pkt. Przypomnę jeszcze raz, że w poprzednich latach Włosi zawsze mieli czarną owcę, która ciągnęła w dół i niweczyła wysiłek innych klubów - w zeszłym roku Udinese: 2,5 pkt, dwa lata temu Udinese: 4pkt i Napoli: 6 pkt, trzy lata temu Roma 0,5 pkt, Palermo 1 pkt !! itd. Miejmy nadzieję, że jeszcze długo nie poodpadają i ta tendencja utrzyma się w kolejnych latach.

Kiedy i o której losowanie?

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 08:02

ciekawe ile w tym zasługi wabika w postaci LM a ile Conte i ogólnie FIGC, które w tym całym gadaniu o silnej lidze => silnej reprezentacji przetłumaczyły klubom, że warto myśleć 2-3 sezony do przodu i walczyć w LE... w końcu nie było rezerwowych składów włoskich drużyn w tych rozgrywkach co jednak ciągle ma miejsce w przypadku Anglików (przykładowy brak Kane w Spursach)

teraz trzeba trzymać kciuki za losowanie bo tak jak ktoś napisał każdego stać na awans do 1/4 i szkoda byłoby dwóch par włosko-włoskich na tym etapie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 08:18

Wabik z pewnością podziałał jak kiedyś podziałał wabik w pucharze Intertoto dający najlepszej drużynie tych rozgrywek prawo startu w Pucharze UEFA...w ten sposób do Pucharu UEFA weszła Marsylia i daleko zaszła...

Obrazek
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 08:25

Oglądałem wczorajszy mecz Torino i nie wierzyłem w to, co widzę. Nie wiedziałem, że nasi rywale zza miedzy potrafią tak zagrać. Wielkie brawa. W ogóle uważam, że był to najlepszy mecz w tym roku, jaki widziałem, a oglądam regularnie i sporo. Piłkarze dosłownie gryźli trawę, dużo goli i emocji - naprawdę oglądało to się z wielką przyjemnością. Onet podaje, że to pierwsze zwycięstwo Włochów w Bilbao w historii.

Nie spodziewałem się, że Italia tak na poważnie podejdzie do LE, szczególnie mając na uwadze poprzednie lata. Awans wszystkich pięciu drużyn na pewno cieszy. Teraz tylko trzymam kciuki, żeby nie trafiły się włoskie pary w 1/8. Jedna jeszcze ujdzie, ale dwie to już by było przegięcie. Niestety wszystko jest możliwe. Drużyny losowane są z jednego koszyka jak leci - pierwsza wylosowana jest gospodarzem pierwszego meczu.

Jak dla mnie wisienką na torcie jest wyeliminowanie Liverpoolu. Odpadł Tottenham, a w LM też Anglicy dostali baty. Ach ta najlepsza liga świata...

Teraz, pomijając włoskie ekipy, najgroźniejszymi drużynami są: Everton i Sevilla, a trudne do pokonanie może Villarreal i Wolfsburg. O ile dla takiego Torino czy Interu mogą być to rywal nie do osiągnięcia, szczególnie te pierwsze dwa, to już dla Napoli, Violi czy nawet Romy są to zespoły do ogrania.

Czy w przypadku wygrania LE przez włoski klub w następnym sezonie Italia miałaby cztery drużyny w LM? Oczywiście, jeśli trzecie miejsce przejdzie eliminacje.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 08:39

było to już wałkowane dziesiątki razy - zwycięzca LE dostaje się do LM DODATKOWO, nic nikomu nie zabiera dlatego Hiszpanie, Niemcy i Anglicy mogłyby mieć po 5 drużyn w LM

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 09:16

Awans wszystkich włoskich drużyn to błąd w matriksie. W zmianę nastawienia uwierzę jeżeli potwierdzą to awansami do następnej fazy.

Leśnodorski wczoraj bredził w wywiadzie dla "Super Expressu", że Legia jest dużo lepsza od Ajaksu :lol:. Warszafka to stan umysłu :prochno:.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 09:35

Maly pisze:było to już wałkowane dziesiątki razy - zwycięzca LE dostaje się do LM DODATKOWO, nic nikomu nie zabiera dlatego Hiszpanie, Niemcy i Anglicy mogłyby mieć po 5 drużyn w LM
No ok, ale co jeśli ta druzyna dostanie sie do LM tez poprzez lige, zajmujac np. 2 miejsce? Kto wtedy zajmuje miejsce w LM w zamian za tryumfatora LE? Kolejna druzyna w lidze czy finalista LE?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 09:42

Vimes pisze:Leśnodorski wczoraj bredził w wywiadzie dla "Super Expressu", że Legia jest dużo lepsza od Ajaksu :lol:.
Taa...chyba w bobsleje... :smile:
Ale tego typu wypowiedzi ze środowiska warszawskiego wcale mnie nie dziwią... :wink:

Obrazek
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 09:43

jakku1 pisze:
Maly pisze:było to już wałkowane dziesiątki razy - zwycięzca LE dostaje się do LM DODATKOWO, nic nikomu nie zabiera dlatego Hiszpanie, Niemcy i Anglicy mogłyby mieć po 5 drużyn w LM
No ok, ale co jeśli ta druzyna dostanie sie do LM tez poprzez lige, zajmujac np. 2 miejsce? Kto wtedy zajmuje miejsce w LM w zamian za tryumfatora LE? Kolejna druzyna w lidze czy finalista LE?
Powiem szczerze, że nie wiem ale wydaje się to niesprawiedliwe, żeby miała skorzystać inna liga niż zwycięzcy.
Po drugie co w sytuacji jeśli obie drużyny z finału miałyby zapewnioną LM poprzez własne podwórko? Byłoby losowanie pomiędzy półfinalistami ? :prochno:

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 09:54

Max_LP pisze:
Powiem szczerze, że nie wiem ale wydaje się to niesprawiedliwe, żeby miała skorzystać inna liga niż zwycięzcy.
Po drugie co w sytuacji jeśli obie drużyny z finału miałyby zapewnioną LM poprzez własne podwórko? Byłoby losowanie pomiędzy półfinalistami ? :prochno:
Dlatego bardziej logiczne wydaje mi sie, ze:
1) nie ma dodatkowego miejsca ani dla finalisty LE ani dla kolejnej druzyny w w tabeli w lidze tryumfatora. Albo:
2) kolejna druzyna w tabeli ligi tryumfatora zajmuje miejsce w eliminacjach LM

W przypadku numer 2, na jakieś 30-40% oceniam szanse Włochów na wystawienie w przyszłym roku w LM (lub eliminacjach) czterech drużyn (plus 3 w LE).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 10:13

Nie lubię Legii, ale nie zgadzam się z wami, że byli bez szans w meczu z Ajaxem. Te mecze porównałbym do spotkania Arsenalu z Monaco. Legioniści mieli swoje okazje i gdyby wykorzystali choć jedną z nich w Amsterdamie to wynik dwumeczu mógłby być zupełnie inny. Ale pieprzyli wszystko co się dało, na potęgę. Podobnie jak Kanonierzy. Wczoraj też, Ajax zrobił pierwszą akcje w meczu i od razu gol. Wiem, wiem - tym cechuje się lepsze zespoły. Nie twierdzę, że Legia jest lepsza, ale mówienie, że byli kompletnie bez szans mija się z prawdą. Wynik nie odzwierciedla boiskowych wydarzeń, szczególnie tych z Amsterdamu. Wczoraj nie oglądałem już drugiej połowy, bo wolałem przełączyć na Violę.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 10:16

Chyba będę musiał odszczekać to co mówiłem o Toro, a mianowicie, że są zespołem który wraca na dwa trzy sezony do Serie A, by potem na kolejne dwa trzy sezony spaść do Serie B i znowu wrócić po dwóch, trzech sezonach. Przeliczyłem się, bo nasi sąsiedzi chcą ugrać coś w Europie :bravo: Wiem że to mało realne, ale jakże byłoby piękne, gdyby superpuchar europy rozgrywał Juventus z Toro :twisted:

Co do Ległej sfrajerzyli na potęgę. Akcja meczu: . Tu nie ma co szukać usprawiedliwień. Większych frajerów dawno nie widziałem na boisku. Szkoda.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2015, 10:28

Zostało 16 drużyn, tak? Jest jeden koszyk? W takim razie są szanse na brak pary dwóch włoskich drużyn i na nie wylosowanie jednego z 4 wymienionych wyżej zespołów (Everton, Wolfsburg, Sevilla, Villareal). Oczywiście idealne by były do tego 2 pary spośród tych czterech ekip :D Myślę, że będzie jedna włoska i jedna para E-W-S-V. Oby losowanie nie było gorsze niż wczorajsza gra.

Teraz losują też pary 1/4?

Zablokowany