Gianluigi Buffon
- szymken
- Juventino
https://www.theplayerstribune.com/en-us ... ew-english
Włączyć angielskie napisy i można oglądać. Raczej nieprzypadkowo dziś wypuścili taki wywiad - podsumowanie kariery.
Włączyć angielskie napisy i można oglądać. Raczej nieprzypadkowo dziś wypuścili taki wywiad - podsumowanie kariery.
- kamil-8853
- Juventino
Jakiś link do dzisiejszej konferencji ktoś będzie w stanie wrzucić ?
- Wojtek
- Juventino
Jeśli miało by się tak to skończyć to byłoby bardzo smutno, to już dużo lepiej byłoby gdyby został w Juve na kolejny sezon.La Gazzetta dello Sport pisze dzisiaj o tym, że mimo rozstania z Juventusem Gigi Buffon może chcieć grać dalej - za granicami Włoch.
Zatrudnienie Buffona to ponoć życzenie wielkich klubów Europy: Liverpoolu, Realu Madryt czy PSG.
btw. Buffon w Realu, finał LM 18/19 Juve vs Real, Juve wygrywa po karnych, czujecie to?

- Piotr Juvefan
- Juventino
Ja się jeszcze łudzę,że Gigi zostanie zmiennikiem i dobrym duchem w szatni.

- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Buffon powiedział na konferencji, że mecz z Hellasem będzie jego ostatnim w koszulce Juve. Powiedział też, że ma różne oferty do kontynuowania kariery na boisku i poza nim, ale ostatecznej decyzji nie podjął.
E: Pablo mnie uprzedził.
Ech, ostatni z wielkiej trójki Nedved, Del Piero i Buffon odchodzi. W zasadzie odkąd kibicuje Juventusowi zawsze któryś z nich grał, teraz nie ma żadnego. Smutno się aż zrobiło. Aczkolwiek wielkie dzięki za te wszystkie lata, momenty radości, łez i wszystkich emocji, które mi zapewniłeś Gigi. Dziękuję Tobie Mistrzu!
E: Pablo mnie uprzedził.
Ech, ostatni z wielkiej trójki Nedved, Del Piero i Buffon odchodzi. W zasadzie odkąd kibicuje Juventusowi zawsze któryś z nich grał, teraz nie ma żadnego. Smutno się aż zrobiło. Aczkolwiek wielkie dzięki za te wszystkie lata, momenty radości, łez i wszystkich emocji, które mi zapewniłeś Gigi. Dziękuję Tobie Mistrzu!
Ostatnio zmieniony 17 maja 2018, 11:48 przez Antichrist, łącznie zmieniany 1 raz.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- eastsider
- Juventino
NieWojtek pisze:Jeśli miało by się tak to skończyć to byłoby bardzo smutno, to już dużo lepiej byłoby gdyby został w Juve na kolejny sezon.La Gazzetta dello Sport pisze dzisiaj o tym, że mimo rozstania z Juventusem Gigi Buffon może chcieć grać dalej - za granicami Włoch.
Zatrudnienie Buffona to ponoć życzenie wielkich klubów Europy: Liverpoolu, Realu Madryt czy PSG.
btw. Buffon w Realu, finał LM 18/19 Juve vs Real, Juve wygrywa po karnych, czujecie to?![]()
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Trudna decyzja, ale słuszna. Mimo całej miłości do Gigiego, jego czas już nadszedł. Szkoda że odchodzi po sezonie, w którym odpadł z LM w tak pechowy sposób, a także nie załapał się z kadrą na mundial...
- Robaku
- Juventino
jesli ma grac dalej to szkoda.
Szkoda bo to samo co z Alexem.
Szkoda bo to samo co z Alexem.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
szkoda, szkoda, nie byłem na to do końca przygotowany. Jak odchodził Alex to bylo wiadomo od dawna, a tak naprawdę dopiero dziś, 2 dni przed meczem, dowiadujemy się, że w sobotę ostatni mecz. Myślałem, że jednak zostanie. Tm bardziej szkoda, że w ostatnich meczach naprawdę bardzo dobrze bronił...