Serie A 12/13 (3): Genoa 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 17:46

bajbek17 pisze:Gio i Mirko świetnie się rozumią na boisku. Widać, że się zgrali.
Serio? W sumie nie powiedziałbym. Osobno obaj zagrali niezłe (no... Giovinco przyzwoite, słupek ostrzelał, podał ładnie ze dwa razy, faule wyłuskiwał. A Mirek wiadomo. Gol i dwie asysty w pół godziny) zawody na podmęczonej - grającej bardzo dobrze do pewnego momentu - Genoi, ale współpracy między nimi i zrozumienia nie widziałem za grosz. Jeden swoje, drugi swoje. Nie wiem, czy wymienili piłkę ze sobą.

Plusik dla Carrery za zmiany ;)

Plus dla Giaccheriniego, to fajny piłkarz, strzelił ładną bramę. Tylko niech gra po lewej, a nie w środku, bo do zagęszczania to on się nie nadaje. Szczególnie, że De Ceglie jak kołek ostatni.

Minus dla obrońców. Matko. Minus dla Marchisio za dramatyczną stratę w środku.

Juve w lidze bez porażki jest od 42 spotkań.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 17:46

pumex pisze:Powtórzę, iż dalej mam pretensję o to, jak zaczynamy swoje mecze - od niechcenia.
Tak, to prawda. Tylko skoro w takim stylu wygraliśmy ostatnio Scudetto... :think:
Mnie cieszy, że mimo sytuacji w której nam nie idzie, nawet nie remisujemy, ale wygrywamy mecz. Tak grają mistrzowie.
Na ciężkim terenie, za 3 dni wielka batalia w LM, bez Conte na ławce.

I chociaż na początku gra wyglądała koślawo, kluczowe były zmiany.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 17:53

Nie wiem, czy ktoś już to napisał, ale 4 mecz w tym sezonie i w każdym mamy karnego. :prochno:
Sędziowie chyba rehabilitują się za poprzedni sezon :smile:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 17:53

Alfa i Omega pisze: Tylko niech gra po lewej, a nie w środku, bo do zagęszczania to on się nie nadaje.
A to akurat nieprawda. Dziś mu się zdarzyło, ale miał kilka świetnych spotkań, gdzie pokazał, że czuje pozycję i zagęszcza jak mało kto i zmieniał Vidala bez straty jakości. Dziś po prostu grał za wysoko w pierwszej połowie, co w połączeniu z jakością gry Martina i PDC dawało efekt tragiczny.

Mam nadzieję, że Conte zweryfikuje swoje poglądy dot. PDC i zobaczy, że chłopak jest świetnym lewym obrońcą, ale już na lewym wingbacku kaleczy jak mało kto.
Może liczy na to, że się tam ogra i zacznie ogarniać tak, jak zrobił to (przynajmniej po początku sezonu tak można wnioskować) Stephan? :think:
Supersonic pisze: przypomni mi ktos ostatni mecz kiedy na wyjezdzie przegrywajac, wyciagnelismy na 3-1?
Kiepsko u Ciebie z pamięcią :smile: od meczu z Catanią nie minęło nawet pół roku :wink:
Ale prawda, że wtedy to było 3:1 lekko wymęczone, po 3 błędach bramkarza, a dziś zagraliśmy na miarę 3:3 i 1:1 z Napoli i Milanem- kupa piachu zamieniona w kupę radochy z gry :) tylko, że w końcu wygrane :dance:
Ostatnio zmieniony 16 września 2012, 17:59 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 17:55

Widać jaką różnice na boisku może zrobić brak 2-3 zawodników...genialne zmiany, dobra druga połowa.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 17:55

Ja tam sie jaram dzisiejszym spotkaniem. Co z tego, ze pierwsza polowa, byla jaka byla - przypomni mi ktos ostatni mecz kiedy na wyjezdzie przegrywajac, wyciagnelismy na 3-1? Determinacja, walka i ufnosc w swoje sily - taki byl dzis Juventus - w tym momencie naprawde jestesmy klasowym zespolem, ktory moze walczyc jak rowny z rownym z kazdym na swiecie, o czym ow swiat dowie sie w srodku nadchodzacego tygodnia :twisted:
Bardzo dobrze, ze Conte rotuje skladem, to zaprocentuje za kilka miesiecy.
60 min to kwintesencja obecnego klasowego Juve, Buffon ratuje nadzieje, 10sek, bum 1:1 nadzieje zaczynaja sie spelniac. Oj duzo milych chwil nas czeka ze strony Juventusu w tym sezonie cos czuje.

Buffon jest przekozakiem, ale to wiadomo od dawna!

A moze Marotta nie sklamal i kupil TOPa, ktory sie nazywa Asamoah? Alez ten mudzyn ma radosc z grania w pilke, cos pieknego. :D

4 zespoly zrobily w 3 kolejkach komplet, sezon zapowiada sie smakowicie.
Wieczorem wybieram mniejsze zlo i niech 3 ptk ida do nieogarnietej czesci turynczykow.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 17:59

Dobrze jest, zwycięstwo i 9 punktów przed meczem z Chelsea. Plan wykonany. Teraz chłopaki dadzą z siebie wszystko z Chelsea, a więc muszą wygrać bo przegrana z nimi i strata sił to będzie bezsens. Z Chievo możemy być zmęczeni i Conte pewnie dokona roszad, a więc też będzie trudno. W każdym razie, ciekawy tydzień z Juve! :)

rafijagger

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 18:04

witam
mysle ze Caceres zagral dobre zawody ,kazali wrzucac wiec wrzucal co bylo pomylka,dziwie sie tylko ze nie grali dolnych pilek przy Giovinco i Giacchu .nisetety ale w srode powinni zagrac z 4 obronacmi ---3 nie da rady przy szybkim Hazardzie ...

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 18:08

Liczby dnia: 17 wrzutek i 3 celne Caceresa; 9/1 PDC.

Ktoś mi powie czemu graliśmy na bezsensowne wrzuty? Juve miało 52 crosy w tym meczu (!).

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 18:11

alina pisze: Ktoś mi powie czemu graliśmy na bezsensowne wrzuty? Juve miało 52 crosy w tym meczu (!).
Zmyla przed Chelsea :prochno:

A mowiac powaznie, to wydaje mi sie, ze po prostu nie chcialo sie nam grac, albo Caceres z De Ceglie nie wiedza jeszcze, ze akcje mozna wykonczyc w inny sposob. Pocieszajace jest jedynie to, ze wiekszosc tych, ktorzy to grali dzis okrutny piach albo wrocila dopiero po kontuzji (Caceres, Chiellini) albo nie ma meczowego ogrania w ogole (De Ceglie).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 18:15

Tak jak mówiłem miało być ciężko i było ciężko. Na szczęście jednak, zagraliśmy jak na mistrza przystało i wygraliśmy ten mecz. Takie zwycięstwa budują i cementują drużynę jeszcze mocniej. Immobile zdał dobrze test przeciwko nam. Oby w kolejnym meczu znowu się dobrze pokazał. Coraz bardziej pracuje na swój powrót do Juve. Liczba dnia : 42 :-D .

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 18:16

Najbardziej cieszy mnie po tym meczu,ze Carrera pokazal, iz potrafi robic zmiany, ktore trzeba. Choc zmiany skrzydel a zwlaszcza Caceresa wolaly od 15 min.
Ciekaw jestem co sie dzialo dzisiaj z naszą obroną, Immobile robil co chcial, Boriello nawet juz zaczynal myslec, ze szczeli bramke.

KLIK ==>www
rafijagger

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 18:17

....bo De Ceglie jest zawodnikiem typu jak nie gra regularnire to traci ...niestety nie potarfi trzymac formy

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 18:22

alina pisze:Liczby dnia: 17 wrzutek i 3 celne Caceresa; 9/1 PDC.

Ktoś mi powie czemu graliśmy na bezsensowne wrzuty?
Bo De Ceglie zawsze miał tłuczone do głowy, aby dośrodkowywać? Bo nie myśli? W końcu, bo taki był pomysł na wykorzystanie Matriego? Nie wiem. Jasne jest, że przy naszym systemie gry, przy naszych napastnikach dośrodkowania to coś, czego nam najmniej trzeba i ktoś ze sztabu jasno powinien to powiedzieć Kuczerowi oraz Caceresowi

Obrazek
rafijagger

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 18:28

wlasnie ,bo tez mysle ze i de cegla i caseri maja potencjal i potrafia podawac...ale do seby niestety dolne pilki maja sens ,koles umie sie obrocic i oddac strzal ...

Zablokowany