Serie A 12/13 (2): Udinese 1-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 07:22

MishaAveJuve pisze:pazzini mial WLASNIE JEDEN SEZON UDANY no moze poltora.
Zapytałem raz, zapytam i drugi. Cierpliwy jestem.

KTÓRY to był ten "jeden udany sezon"?

Sampdoria 2008–09 - 23 występy 15 goli
Sampdoria 2009–10 - 39/21
Sampdoria/Inter 2010–11 - 55/23

Ja tu widzę 3 fajne sezony. Ale znając logikę Mishy <Pazzo strzela hattricka i dalej jest nikim, Gio strzela dwie i jest bogiem piłki > trzeba 15 sezonów.

Podobno karny się należał.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 08:59

alino, masz jeszcze cierpliwość do tego kosmity?

Mnie się podoba, jak każdy przed meczem jęczy: "skromne 1-0 mnie zadowoli, ważne 3 pkty", a po wygranym meczu 4-1 zaczyna siać gorzkie żale.

Niepokoi mnie słabsza dyspozycja Vidala, ale jedno wiem na pewno - Asamoah jest kozakiem.Najlepszy transfer tego lata.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 09:04

:bravo: dla naszych grajków :) Co prawda karny i czerwona kartka fakt faktem ustawiła nam mniej więcej to spotkanie, ale i tak graliśmy świetnie. Klepiąc na całkowitym luzie Udine, nie dawaliśmy im dojść do głosu, poezja. To jest Juve :twisted: Swoją drogą szkoda mi Conte, widać że facet się męczy na tych trybunach...

Z poszczególnych graczy widać jak Marchisio dojrzał przez poprzedni sezon. Moim zdaniem brakuje mu niewiele żeby być najlepszym pomocnikiem europy, koleś ma parcie na bramke, brakuje mu tylko zabójczego finiszera, co zresztą na euro było widać, miał multum sytuacji, ale nie zamienił żadnej na bramke :prochno:

Z napastników pierwsza dwójka się wyróżniała i w sumie na nich powinniśmy stawiać, tylko jak zawsze Mirko musiał spieprzyć kilka sytuacji :prochno: Swoją drogą gdzie w tej drużynie miejsce dla Bentdnera? :prochno: zmiennik zmiennika jakim jest Matri? Sweet lord... To juz mogliśmy go sobie odpuścić.

Co z kjelonem? Czemu poprosił o zmianę? Mam nadzieję że uraz mu się nie odnowił :evil:

Inna sprawa, powrócę do RVP. Koleś może być w tym sezonie zbawieniem Manu, bo bez niego diabły grają dno :prochno: gdyby nie on mecz z Southampton zakończyłby się sromotną porażką, żałuje że go nie wyciągnęliśmy, szczególnie, że 20kk to cena, na jaką nas stać :prochno:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Arty83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 09:10

MCL pisze:

Co z kjelonem? Czemu poprosił o zmianę? Mam nadzieję że uraz mu się nie odnowił :evil:
Kielon dopiero co się wykurował po co ryzykować odnowienie urazu przy stanie 4-0 :)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 09:38

pan Zambrotta pisze: Niepokoi mnie słabsza dyspozycja Vidala, ale jedno wiem na pewno - Asamoah jest kozakiem.Najlepszy transfer tego lata.
Dokładnie, Asa zamiata. Chciał bym zobaczyć, jak by wyglądał nasz środek z nim :> Ale to chyba nie prędko.
Co do meczu to nie ma o czym pisać. Czerwona, na tak wczesnym etapie meczu, ustawiła wszystko.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 10:16

Arty83 pisze:
MCL pisze:

Kielon dopiero co się wykurował po co ryzykować odnowienie urazu przy stanie 4-0 :)
Raczej Chiellini nie prosił o zmiane ,bo tak go wyraźnie.. zdenerowała.
Któryś z asystentów musiał go klepać i uspokajać. Chyba chciał grac do końca,a mu nie pozwolono. Nasz Wojownik.

Odnośnie meczu. Serce sie kraja jak widze Conte. Po prostu... nie mogę na to patrzeć. Jego czarujący uśmiech gdy strzelaliśmy bramki to coś pieknego. Wczoraj wygladal jak by czekał aż nasi zakończą to spotkanie, tak łatwe było.

Ad. Słaba forma Vidala - nie przesadzajmy. Jeżeli ze słabym Vidalem wygrywamy 4:1 to co będzie gdy mu wstrzeli forma?

Ad.2 To jak rozumie się Pirlo z Lichsteiner'em jest po prostu MEGA. Szwajcar jest obecnie najlepszym prawym WB w Italii. Szkoda że nie strzelił na 1:0. Gdzie się podzieje ten Isla? Uwielbiam taką konkurencje!

Ad.3 Asamoah to malinka. BARDZO podobało mi sie zachowanie Mirko po bramce, który mimo atakujacych go kolegow wskazywał palcem na Kwandwo i szedł w jego kierunku by podziękować za asystę. Niepodobne do Mirko. Brawo,brawo,brawo. Tak się wita nowych zawodników.

Ad.3 Gigi bardziej się zmeczył celebrowaniem 4 bramki niż meczem. Smutno mi za niego. Czuje się niepotrzebny :(

Ad.4 Giovinco naszym Top Playerem. To co zrobił w akcji w której skierował piłkę nad bramką to po prostu miazga. W ogole nasi sie bawili w 'kanałki' ze pare razy.
Such is the Friulani&#8217;s demise at the moment that one Inter fan watching the game on TV outside San Siro commented: &#8220;They&#8217;re dead. Udinese are dead, dear God.&#8221; But many more performances like the one the same fan would witness a couple of hours later inside the Meazza, and Inter&#8217;s assault on the top three could quickly head the same way, with Juventus already looking more than ready to dance on their grave.
Pięknie napisane. Po prostu Pięknie.
Ostatnio zmieniony 03 września 2012, 10:26 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 10:16

MCL pisze: Inna sprawa, powrócę do RVP. Koleś może być w tym sezonie zbawieniem Manu, bo bez niego diabły grają dno :prochno: gdyby nie on mecz z Southampton zakończyłby się sromotną porażką, żałuje że go nie wyciągnęliśmy, szczególnie, że 20kk to cena, na jaką nas stać :prochno:
Temat był wałkowany, ale jak widać do niektórych pyszczków nadal nie trafiło. Może nasz Beppe ci wytłumaczy i zrozumiesz, że na RVP nie było nas stać!

LGDS po tym meczu napisała o GIO: Il Top Player. Może coś w tym jest :think:

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 10:27

Po meczu jestem naprawdę bardzo zadowolony. Lekko, miło przyjemnie, ale z dużą ilością strzałów, dogodnych sytuacji, klepek i naprawdę imponujących dryblingów. Ktoś chwilę wcześniej pisał, że kiepska nadal jest współpraca Mirko i Seby. Otóż nie...ja tu widzę milowy krok do przodu w porównaniu do pierwszej kolejki. Sytuacja, w której Seba zakończył świetny drybling strzałem nad bramką była stworzona mu przez Czarnogórca, który świetnie podał piętą. Z kolei kiedy Mirko wyszedł praktycznie 1v1 i kiepsko przyjął i lekko dziobnął piłkę, to podawał mu Gio. Myślę, że z meczu na mecz takich sytuacji będzie coraz więcej.

Na Vidala bym nie psioczył - zagrał ok. O wiele bardziej widoczny był Marchisio, który był bliski wpakowania bramy. Mówcie co chcecie, ale dla mnie nasi dwaj WB wyglądają naprawdę miodnie i nie umniejszałbym zasług Stephana w porównaniu do Kwadwo.

Wkurzający ten niepotrzebny gol, bo nasi ewidentnie się rozluźnili. Chyba jednak nie na konto Barzy, bo Lichy i Leo nie asekurowali go zbyt dobrze. Teraz 2 tygodnie przerwy... :doh:

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 10:30

Kubas pisze:Wkurzający ten niepotrzebny gol, bo nasi ewidentnie się rozluźnili. Chyba jednak nie na konto Barzy, bo Lichy i Leo nie asekurowali go zbyt dobrze.
To Lichsteiner tak niefortunnie wybijał piłkę, że akurat wbiegł w nią zawodnik Udinese.
Czymże jednak jest 1 bramka przy 4 strzelonych przez nas ;)

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 10:43

Pabloz9 pisze:
MCL pisze: Inna sprawa, powrócę do RVP. Koleś może być w tym sezonie zbawieniem Manu, bo bez niego diabły grają dno :prochno: gdyby nie on mecz z Southampton zakończyłby się sromotną porażką, żałuje że go nie wyciągnęliśmy, szczególnie, że 20kk to cena, na jaką nas stać :prochno:
Temat był wałkowany, ale jak widać do niektórych pyszczków nadal nie trafiło. Może nasz Beppe ci wytłumaczy i zrozumiesz, że na RVP nie było nas stać!
Czil ałt koleś, śledziłem wiadomości :prochno: Po prostu szkoda mi tego transferu, bo jestem pewien, że jeśliby poszukać oszczędności i trochę głębiej sięgnąć do kieszeni to i ta kasa by się znalazła na RVP. Co sezon wydajemy blisko 50kk w letnim mercato, więc myślę, że gadanie o kasie, tym bardziej że dawaliśmy już 30kk za jojo, jest trochę przykrywką tego, że RVP nas olał. Ale tak, ty wierz dalej w to co mówi Beppe, tak samo jak zachowawczo wypowiedział się po meczu odnośnie tego że czerwona kartka ustawiła mecz. Chce usłyszeć tą samą śpiewkę po ewentualnej czerwonej dla merdasów w pierwszych minutach :prochno: w tym zawodzie mówi się to, co ludzie chcą usłyszeć.

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 10:51

@MCL Transfer Robina z pensją to koszt ok. 100 mln ojro.

@Kubas Właśnie dlatego AC forsuje grę Gio i Mirko. Jeżeli wszystko zaskoczy to z autobusami nie powinniśmy tracić tyle punktów co w zeszłym sezonie. A jak wszyscy wiemy, z nimi się wygrywa Scudetto.

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 10:56

Kimi pisze:
Kubas pisze:Wkurzający ten niepotrzebny gol, bo nasi ewidentnie się rozluźnili. Chyba jednak nie na konto Barzy, bo Lichy i Leo nie asekurowali go zbyt dobrze.
To Lichsteiner tak niefortunnie wybijał piłkę, że akurat wbiegł w nią zawodnik Udinese.
Czy jesteś pewien ze to był Stephan? Sprawdz jeszcze raz. Wydaje mi się że to Barzagli. ;) Chyba że Lisz zmienil numer na 15 ;-)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 12:41

Pierwszej połowy nie oglądałem ale drugą całkowicie i bardzo mi się to podobało. Oczywiście trzeba zachować obiektywizm i nie można się tym jarać bo Udinese grało już w 10. To wiele znaczy, pewnie takiej drugiej połowy na stojąco pod ich polem karnym by nie było gdyby nie ich gra w 10. W każdym bądź razie jestem niemalże pewien, że wygralibyśmy to. Mam nadzieję, że do meczu z Chelsea wszystkie mecze w lidze będą na 3 pkt. Forza Juve!

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 12:50

iltalismano pisze:
Kimi pisze:
Czy jesteś pewien ze to był Stephan? Sprawdz jeszcze raz. Wydaje mi się że to Barzagli. ;) Chyba że Lisz zmienil numer na 15 ;-)
Tak wybijał Barzagli, ale Licht nie zdołał jej juz wybić spod nóg Lazzariego. Bramkę zapisałbym im obu na konto.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 września 2012, 13:15

Supersonic pisze: Byc moze masz racje, przyszlosc pokaze, ale w zeszlym sezonie to my mielismy najlepsza defensywe Serie A, a wiele mniej nie da rady tracic bo to juz okolice rekordu calej historii ligi.
Okej, możemy tracić, ale inaczej czuję się, gdy bramka wygląda jak ta Milanu z pucharu bunga-bunga, a ta z wczoraj. Zwyczajnie uważam, że nie powinna wpaść z takiej sytuacji.
Nie unikniemy straconych goli, chociaż kto wie, może zdobędziemy jakiś rekord z tym związany ;-)

Supersonic pisze: Powiedz mi mateelv gdzie oni go widzieli, kiedy ich urzekl?
Zaryzykuje stwierdzenie, ze 80% forum widzialo go mniej niz 180 minut, a opinie bierze stad, ze z MU znaczy dobry i cos tam strzelil na ME u-iles. Czy sie myle :prochno:
Masz rację, ale taki kawałek czasu może wystarczyć, by czuć chęć zobaczenia Pogby ponownie w akcji. W którym pre-season'owym meczu większość zgodnie mówiła, że był najlepszy na boisku. To o czymś świadczy.
Kiedy np. De Ceglie był najlepszy? Kiedy on pokazał, że powinien grać tyle u nas w klubie? Kto mu właściwie dał pozwolenie na garbienie się w tym trykocie?!

Sam jestem tego ciekaw naszego koleżki Francuza, myślę, że Ty również. Dodatkowo, przy tak wysokim wyniku to nie powinien to być problem by wpuścić go na zmęczone Udine (grające w 10). Nie wiem czemu wybór padł na Quaga i Matriego, którzy i tak zrobili wielkie G.
Pogba gra świeżo, z głową, technicznie, luźno, ma kapitalny przegląd pola, no i jest murzynem :ok: Zastąpił by Pirlo, którego jakakolwiek kontuzja utrudniła by nam każdy mecz. Bardzo.
Być może jest też trochę racji w sprawdzania ustawienia, optymalnego składu itd. Ale to chyba trochę na wyrost wymyślona teoria.
Supersonic pisze:Setki mlodych gniewnych byly, ktorzy gasli szybciej niz konczyl sie sezon. W Juve zwlaszcza- wszystkie Palladinopodobne chlopaki, a tu czesto pokutuje opinia - stawiajmy na talenty z Primavery itd. Z ilu tych talentow mielismy pozytek i na ile prob wprowadzania ich do 1 skladu? Ostatnie 15 lat powiedzmy. My nie Ajax, Le Havre, czy Rennes :whistle:

Ja osobiście mam jakiś wstręt do Primavery, którą wszyscy tutaj w każdym pre-season'owym meczu, chcą wystawiać w składzie Juve lub wysyłać na roczne wypożyczenie, by za rok wrócili i grali już normalnie w podstawowym teamie.
Tak więc coś musi być w PP. Zdążył coś pokazać, tam gdzie miał ku temu okazję. Może dlatego większość czuje podskórnie, że jest w stanie wnieść sporo do naszej drużyny.

Co do straty gola - dziwne podanie wzdłuż pola to wymysł Barzagliego, a z drugiej strony nie ogarnął Lichy.

Zablokowany