Coppa Italia (1/2): Milan 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 22:54

Wygrana to się liczy. Świetny występ Caceresa dwa gole w debiucie z czego ten drugi to klasa światowa :D Na plus również postawa Marco Storariego bardzo pewnie grał między słupkami. :D Podobał mi się również debiutancki występ Padoina na prawdę bardzo dobry mecz w jego wykonaniu. Liczę, że tak będzie grał dalej. Katastrofalny mecz Giaccheriniego i Estigarribbi :angry: w dodatku Giaccherini częściowo zawinił przy bramce dla Milanu. Na szczęście nie zaważyło to o wyniku. Brawo dla conte w odpowiednim momencie zrobił zmiany :bravo: Szkoda tej akcji Fabio w samej końcówce meczu gdy się poślizgnął wychodząc sam na sam z bramkarzem :/. Vucinic po wejściu nie widoczny prawie w ogóle. Obrona prezentowała się bardzo solidnie nie licząc tej akcji po której padł gol gdzie całkowicie się pogubili. Ogólnie mecz jak i drużynę oceniam na duży plus. Teraz mecz u nas po tej wygranej wydaje się to tylko formalnością ale jak będzie w rzeczywistości czas pokaże.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2012, 22:58 przez Darius19, łącznie zmieniany 1 raz.

FORZA JUVE
sylvin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 22:55

Łyko pisze:Pirlo w sposob majestatyczny chciał się przypomnieć mediolanskiej publicznosci
Milanisci oddajac Pirlo, oddali awans do LM, Mistrzostwo wloch i Coppa Italia:)

By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba.
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 22:56

Gdyby nie bramki to oceniłbym mecz Caceresa jako średni/poprawny ale jednak gole robią swoje potrafił się świetnie odnaleźć tam gdzie trzeba więc powrót na duży plus.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 22:56

Chyba sam Martin nie wymarzyłby sobie lepszego powrotu niż dzisiaj :) 2 bramki :) heh
Ogólnie mecz ciekawy i najważniejsze że z pozytywnym zakończeniem,

Juve dalej niepokonane, znowu zwycięskie a Milan znowu dostał łupnia :D

Piękny wieczór ;) Oby podobnie było za 2 tygodnie w sobotę :D

ObrazekObrazekObrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 22:57

Giak slabo? To ja niee wiem może inny mecz oglądalem? Alex nie te lata? Polecam akcje z pierwszej połowy gdzie najpierw w pełnym biegu przyjął długą piłke piętką, a następnie w powietrzu przerzucił ją nad obroncą. To nadal klasa światowa, i szkoda, że Conte skazuje nas na Vucinicia który zgubił forme.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 22:57

Ok, jak mówicie ręka to ręka ;).

Co do naszych piłkarzy to trochę byłem rozczarowany ich atletyczną stroną. O ile sprinty Alexa ciężko od jakiegoś czasu nazwać sprintami, to myślałem, że Giaccherini odstawi Mexesa na 2-3 metrach.

Niech wraca Markucjo i jego strzelecka forma, bo nasi napastnicy chyba zapomnieli, jak się strzela. Vuciniciowi powinni ułożyć jakąś inną dietę, bo on w ogóle siły nie ma.

Esti za 5 mln E - ja dziękuję. Trzeba mieć jaja i dołożyć tą kwotę do pełnokrwistego transferu.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 22:58

Arcadio Morello pisze:Alex :bravo:. Imponującą ma technikę. Jestem pełen podziwu. Powinien dostawać szanse także w meczach ligowych.
Troszę przesadzasz. Co jak co, ale dziś Alex zagrał niestety słabo :?
Technikę ma nadal świetną, ale jest niestety za wolny.
Cóż, dziś zagrał słabo, ale moim zdaniem i tak powinien dostawać więcej szans od Conte, bo do tej pory jak wchodził z ławki, albo zaczynał od początku(Roma), to prezentował się co najmniej dobrze.
A może przejdziemy na 3-5-2 na stałe?
Buffon
Lichtsteiner - Barzagli - Chiellini
Pepe - Vidal - Pirlo - Marchisio - Caceres
Vucinić - ?(Del Piero, Q, Matri:doh:)

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 22:59

Mam teraz poważny dylemat co do tego co sądzić o Caceresie. Strzelił co prawda dwa gole, ale nie zapominajmy że to jest jednak obrońca, a w obronie dzisiaj zagrał bądź co bądź słabo - przy golu zawinił, w pierwszej połowie El-Shaarawy wyszedł po jego błędzie prawie że sam na sam. Kiedy Lichtsteiner biega po tamtej stronie to wygląda to o niebo lepiej. Jasne, debiut, nie zdążył jeszcze się przystosować do taktyki Conte, ale co robić jeżeli okaże się że to jest jego normalny poziom? Z jednej strony szkoda trzymać na ławce taki potencjał ofensywny. Z drugiej strony, chciałoby się mieć tę bramkę lepiej zabezpieczoną. Wystawiać go na lewej stronie tylko na słabszych rywali? Dać mu kogoś do wsparcia? Ale kogo Estigarribia się zupełnie nie nadaje. Będzie mieć Antek orzech do zgryzienia.
@Maras@ pisze:Chyba sam Martin nie wymarzyłby sobie lepszego powrotu niż dzisiaj :) 2 bramki :) heh
Myślę że mógłby sobie wymarzyć taki debiut, w którym rywal nie strzela bramki po wrzutce, której nie zdążył zablokować.
sylvin pisze: Milanisci oddajac Pirlo, oddali awans do LM, Mistrzostwo wloch i Coppa Italia:)
A utrzymania w Serie A z rozpędu czasem nie oddali?
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2012, 23:01 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:01

bajbek17 pisze:Borriello i Pirlo - tragedia
Ręce opadają...

Chyba czas wybrać się do specjalistki Kolendy-Zalewskiej i sprawdzić czy wszystko w porządku ze wzrokiem.

mateowy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:01

SKAr7 pisze:Caceres zagrał jak Matri z Udine- fatalnie, beznadziejnie i powinny z jego winy być 3 bramki, była tylko jedna. Ale dwie bramki wpadły, więc ciężko go oceniać do końca źle:)

Strzelił dwie ale w defensywie cieńko, a to jego podstawowe zadanie. Zobaczymy jak dalej będzie się sprawował. Za wcześnie na oceny.

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:02

Dante93 pisze:Giak slabo? To ja niee wiem może inny mecz oglądalem? Alex nie te lata? Polecam akcje z pierwszej połowy gdzie najpierw w pełnym biegu przyjął długą piłke piętką, a następnie w powietrzu przerzucił ją nad obroncą. To nadal klasa światowa, i szkoda, że Conte skazuje nas na Vucinicia który zgubił forme.
Zgadza się. Szkoda, że Conte nie docenie Alex'a i nie daje mu więcej szans na grę. W meczach ligowych spokojnie by sobie poradził.
Boriello to wielke nie porozumienie. Mam nadzieje, że Juve go nie wykupi :doh:. Jedyne co się rzuca w oczy to jego włosy na żelu :rotfl:.
Vucinic powinien trochę pogrzać ławę, a za niego wejść Del Piero.
Dziwie się dlaczego nie gramy takim ustawieniem jak dzisiaj czy z Romą w meczach ligowych :think:.

Obrazek
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ten mecz mógł zakończyć się wieloma rezultatami- jednak zwycięstwo zasłużone.
Gdyby oceniać to dobrze według mnie poradzili sobie:
Storari
Chiellini- świetny blok..
Bonucci też nieźle
Padoin- solidny- może nie widoczny ale widoczny ma być rozgrywający a nie koleś od czarnej roboty
Pirlo- Trochę mnie już denerwuje- raz ładnie rozgrywa a następnie głupie zagrania ale i tak trzyma poziom

Trochę ponad to oceniam
Caceresa- wiadomo dwa gole świadczą o świetnym meczu. Nie był to jednak występ klasa światowa..
Giaccherini- aktywny, fajnie grał bardzo dużo "szumu"

Tak średnio Del Piero i Boriello, zaś najgorszy według mnie Estigarribia- teraz już nie wiem czy warto wydawać te 5 milionów i miejsce zajmować.
Świetnie zagrał za to Barzagli.

Co do zmian- rozruszały one grę. Od dawna sądzę że Quagliarella w tym sezonie szału nie robi. Jednak Vucinic przez te pół godziny zrobił wiele ciekawych akcji. Podanie w akcji bramkowej to klasa sama w sobie. Nie rozumiem dlaczego się go czepiacie :think:.

A co do posadzenia przez Del Piero Vucinica na ławce to według mnie to śmieszne że wogóle możecie takie rzeczy myśleć, a co dopiero pisać.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2012, 23:04 przez vieira4, łącznie zmieniany 1 raz.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Arcadio Morello pisze:Martin Caceres -> najlepszy transfer zimowym mercato.
Jeden mecz i już takie odważne opinie? wygrał nam mecz ale w obronie (a to przecież obrońca) zagrał słabo. No ale miejmy nadzieję, że to wina niezgrania z zespołem.
Łyko pisze:Pirlo w sposob majestatyczny chciał się przypomnieć mediolanskiej publicznosci
:ok: Zagranie do Fabio w 90 minucie - poezja, ale ja wręcz BŁAGAM o powtórkę sytuacji z bodaj 87-88 minuty, gdy jednym zwodem w środku boiska dosłownie ośmieszył Robinho i Seedorfa :pray:
Darius19 pisze:Katastrofalny mecz Giaccheriniego i Estigarribbi :angry:
A ten dalej swoje. Ja rozumie, że każdy może mieć swoje zdanie ale ta wypowiedź bardziej pasuje się do tematu ze śmiesznymi cytatami niż tutaj
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2012, 23:08 przez mateo369, łącznie zmieniany 2 razy.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

pablo1503 pisze: A może przejdziemy na 3-5-2 na stałe?
Buffon
Lichtsteiner - Barzagli - Chiellini
Pepe - Vidal - Pirlo - Marchisio - Caceres
Vucinić - ?(Del Piero, Q, Matri:doh:)
Troche przesadziłeś z tym Lichym na obronie :/ To już prędzej mógłby tam być Caceres... Pepe w tym ustawienie raczej byłby gorszy na skrzydle niż Lichy lub Caceres.

ObrazekObrazekObrazek
Damiankarol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lutego 2012, 23:04

trzeba pochwalić Conte, że nie zaczął murować bramki tylko zmianami wzniósł ożywienie z przodu.

martwi szybkość naszych zawodników :doh:
nawet Milianiści zbytnio nie kryli Estiego, który powinien zostać obrońcą.

Forza Juve !! Forza Alex !!
Zablokowany