Quiz - piłkarze
- pumex
- Juventino
Kto, jak nie Ty, Vimesie?Vimes pisze:Youri Djorkaeff?
OrmiańskieVimes pisze:ad 2) Imię pasuje, ale nie wiem czy ma jeszcze jakieś obywatelstwo oprócz francuskiego?
Hmm... trzeba sprawdzić, jednak zawsze byłem przekonany, że ligi. Jeden z nielicznych wielkich, którzy dobrze grali w MLSVimes pisze:ad 4) Youri Djorkaeff był królem strzelców ligi francuskiej i został wybrany MVP swojej drużyny w MLS, ale nie ligi.

- Vimes
- Juventino
Na angielskiej Wiki jest napisane: "He became the first French player to play in MLS and ended the season as the team's MVP with ten goals and seven assists in league play". Poza tym, tutaj go nie ma: Major League Soccer MVP Award. Jednak innego króla strzelców spełniającego te wszystkie kryteria, z tak charakterystycznym imieniem ciężko byłoby znaleźćpumex pisze:Hmm... trzeba sprawdzić, jednak zawsze byłem przekonany, że ligi. Jeden z nielicznych wielkich, którzy dobrze grali w MLSVimes pisze:ad 4) Youri Djorkaeff był królem strzelców ligi francuskiej i został wybrany MVP swojej drużyny w MLS, ale nie ligi.
Zagadka:
1. Klub, w którym występował przez najdłuższy okres w swojej karierze uhonorował go poprzez zastrzeżenie numeru z jakim grał na koszulce.
2. W reprezentacji swojego kraju rozegrał kilkadziesiąt meczów, jednak strzelone przez niego bramki można policzyć na palcach jednej ręki.
3. Karierę zakończył w klubie z państwa, którego stolica nazywa się tak samo jak to państwo.
EDIT
Takstrong return pisze:Aldair?

Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 20:46 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- strong return
- Juventino
Aldair?
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- strong return
- Juventino
No jak odgadłem to łatwe.
Zagadka, o kim będzie gadka:
1.Piłkarz ten zagrał dla dwóch reprezentacji narodowych, choć nie zmieniał obywatelstwa z własnej woli.
2.Odszedł z klubu, którego jest legendą sezon po tym, jak ten klub znalazł się na ustach piłkarskiej Europy.
3. Pod przynajmniej kilkoma względami można porównać tego piłkarza do Alexa Del Piero.
EDIT: Puskas, Mijatović, Mihajlović
Wszystko to pudła. Próbujcie dalej.
@Vimes Wiem:) Ten Aldair to mi się instynktownie skojarzył z Brasilią, a jako środkowy obrońca dużo strzelić nie mógł. Dopiero potem skojarzył mi się z Romą, a że skończył w San Marino to nie wiedziałem, tak szczerze.
Ok, padło kilka niecelnych strzałów, więc podpowiedź:
Ten zawodnik zaliczył okrągłą liczbę gier w obu reprezentacjach, licząc sumarycznie.
1.Piłkarz ten zagrał dla dwóch reprezentacji narodowych, choć nie zmieniał obywatelstwa z własnej woli.
2.Odszedł z klubu, którego jest legendą sezon po tym, jak ten klub znalazł się na ustach piłkarskiej Europy.
3. Pod przynajmniej kilkoma względami można porównać tego piłkarza do Alexa Del Piero.
Nie. W kontekście punktu 2 to nie do końcaBrutalo pisze: Pavel Nedved?

EDIT: Puskas, Mijatović, Mihajlović
Wszystko to pudła. Próbujcie dalej.

Nie, ale wezmę się za poznawanie jego historii.K.M pisze: Igor Dobrowolski?

@Vimes Wiem:) Ten Aldair to mi się instynktownie skojarzył z Brasilią, a jako środkowy obrońca dużo strzelić nie mógł. Dopiero potem skojarzył mi się z Romą, a że skończył w San Marino to nie wiedziałem, tak szczerze.

Ok, padło kilka niecelnych strzałów, więc podpowiedź:
Ten zawodnik zaliczył okrągłą liczbę gier w obu reprezentacjach, licząc sumarycznie.
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 21:24 przez strong return, łącznie zmieniany 11 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Brutalo
- Juventino
- strong return
- Juventino
Niestety nie. Jak padnie prawidłowa odpowiedź to się odezwę. Okrągła liczba występów w obu reprezentacjach.
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 21:32 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki Beppe za Teveza!
- strong return
- Juventino
Wklejam od początku:
Podpowiedź nr1 Ten zawodnik zaliczył okrągłą liczbę gier w obu reprezentacjach, licząc sumarycznie.
Podpowiedź nr2 Zawodnik ten urodził się w 1965r.
No to jedziesz. Sorry, nie zauważyłem wcześniej.
Podpowiedź nr1 Ten zawodnik zaliczył okrągłą liczbę gier w obu reprezentacjach, licząc sumarycznie.
Podpowiedź nr2 Zawodnik ten urodził się w 1965r.
Tak zgadza się.Szaq pisze: Edit:
Ulf Kirsten

Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 21:45 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Szaq
- Juventino
Ulf Kirsten w czym nie pasuje?
ZAGADKA:
1.Piłkarz ten grał w pięciu różnych ligach na dwóch kontynentach.
2.Otrzymał najwyższe oznaczenie w swoim kraju.
3.Swoją żonę poznał na planie reklamy samochodu.
EDIT
Tak Henry jedziesz.
ZAGADKA:
1.Piłkarz ten grał w pięciu różnych ligach na dwóch kontynentach.
2.Otrzymał najwyższe oznaczenie w swoim kraju.
3.Swoją żonę poznał na planie reklamy samochodu.
EDIT
Tak Henry jedziesz.
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 21:54 przez Szaq, łącznie zmieniany 1 raz.
- Azazel
- Juventino
Odświeżam. Szaq dawaj nową zagadkę. Po ostatniej podpowiedzi też zgadłem, ale byłem jednak trochę spóźniony :? .
EDIT: Thierry Henry?
EDIT2: ZAGADKA
1. Jest w piątce najlepszych strzelców swojej reprezentacji, mimo że jest obrońcą.
2. Do swojego aktualnego klubu przyszedł z Danii, w 2011 roku i gra z numerem 25. Nie urodził się on jednak w żadnym ze Skandynawskich państw.
3. Urodziny obchodzi równo miesiąc przed mną (jest podane na forum w dosyć oczywistym temacie
).
EDIT: Thierry Henry?
EDIT2: ZAGADKA
1. Jest w piątce najlepszych strzelców swojej reprezentacji, mimo że jest obrońcą.
2. Do swojego aktualnego klubu przyszedł z Danii, w 2011 roku i gra z numerem 25. Nie urodził się on jednak w żadnym ze Skandynawskich państw.
3. Urodziny obchodzi równo miesiąc przed mną (jest podane na forum w dosyć oczywistym temacie

Oczywiście, jedziesz dalej!Szaq pisze:Robert Arzumanyan?
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 22:38 przez Azazel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szaq
- Juventino
Robert Arzumanyan?
Zagadka:
1.Zawodnik ten grał w 7 różnych ligach.
2.Strzelał bramki na 3 kontynentach.
3.Obecnie gra w zespole ,którego jest legendą.
Edit:
To nie Rivaldo.Brazylijczyk gra gdzieś w Angoli .
Zagadka:
1.Zawodnik ten grał w 7 różnych ligach.
2.Strzelał bramki na 3 kontynentach.
3.Obecnie gra w zespole ,którego jest legendą.
Edit:
To nie Rivaldo.Brazylijczyk gra gdzieś w Angoli .
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2012, 23:04 przez Szaq, łącznie zmieniany 1 raz.